HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Nagy nap virradt ma ránk!

2008.11.17. 08:21 Nomen Nescio

Mától vízum nélkül mehetünk a Kánaánba! Már ha rendelkezünk biometrikus azonosítóval és kitöltöttük az ESTA (elektronikus utas regisztráció) űrlapot. Aztán még mindig nem fenékig tejfel, mert a fényes porta eztán is bármikor megtagadhatja a beutazást bárkitől, ha azt úgy látják jónak.

Amerika a korlátlan lehetőségek korlátolt hazája. Obama igaz muzulmán –párdon, keresztény hitére esküszik. Ezt a bakit egyik nyilvános beszédében ejtette állítólag. A legyőzöttek meg közben Hitlerhez hasonlítják, akire annyiban mégis csak emlékeztet a 44. megválasztott amerikai elnök, hogy igen karizmatikusan irányítja a tömeget, már-már szuggerálja. Ellenfelei szerint, ahonnan a hasonlat ered, Hitlert is demokratikusan választották meg. Néhány beszédét megnéztem a szent családi oltár jóvoltából (TV).

Mielőtt vád érne, én nem hasonlítom senkihez, még csak azt sem mondom, amit egyébként Berlusconi viccesen megjegyzett, hogy szép szál nap barnította legény. Én csak arra vagyok kíváncsi, mit valósít meg mindabból, amit ígért. Ma már tudjuk mi is, hiszen a kampánytechnikák amerikai mintára szerveződnek idehaza is, hogy nem mind arany amit ígér, akár ki is ígérte azt.

Nemrégiben láttam egy cikket ezzel a címmel: Mégis maradhatnak az amerikai katonák … Választók tömegeit azzal sikerült Obama mellé állítani, hogy az iraki háború ellen kampányolt. Az kevésbé ismert, vagy közismert, hogy az iraki kivonás neki csak arra lenne jó, hogy így Szíriára és Iránra koncentrálhasson. Ejj nagypolitika, megint mibe ártom magam…

Eredeti mondandóm se erről szólna. Vízummentesség és szabadság, de csak azoknak, akik elfogadják a paranoid félelmet. Ma Amerika legfőbb export cikke a félelem, amelyet egészen ügyesen terjeszt szerte a világon, paradox módon ezzel is támogatva a terrorizmust. Miközben a demokrácia nevében az emberi értékek védelmét hirdeti, aláássa a legalapvetőbb emberi értékeket, a szabadsághoz, az önrendelkezéshez és a félelem nélküli élethez való jogot.

Lassan az egész világ egy felbolydult méhkashoz hasonlít. Vagy egy hatalmas, új világrendet teremtő változást indítottunk el, vagy a véget. A döntés még mindig saját kezünkben van? Nem végítéletet vizualizálok, de látom, hogy az általunk ismert világ sodródik valahová… Vajon mi irányítjuk még a folyamatokat? A hátunk mögött lévő évezred árnyai még itt kísértenek minket. Ideje lenne végre megoldani a múlt konfliktusait ahelyett, hogy gyermekded politikai hólabdaként görgetnénk magunk előtt, hagyva, hogy újabb tömegeket gyűjtsön magának a gyűlölet és indulat.

Szólj hozzá!

Címkék: nagyvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr58773098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása