HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

"Jelentés Magyarországról"

2011.04.07. 10:14 Nomen Nescio

Reggel a háttérben ment a köztévé műsora. Egyszer csak megütötte a fülemet a "bolgárgyörgy", "stockholm", és "előadás" szóhalmaz. Erre nem lehet nem odafigyelni. 

 

Felháborodás Stockholmban (videó)

2011. április 06. 21:12 (klikk ide a teljes cikkért)

A Svéd Akadémia és a Pen Nemzetközi Írószövetség "Jelentés Magyarországról" című rendezvényének főelőadója Bolgár György újságíró volt. A nézők nem tehettek fel kérdéseket. A szervezők az MTV Híradó stábjának munkáját is igyekeztek akadályozni.

A Híradó felvétele megtekinthető ide kattintva

Bizonyára a lelkes szervezők összekeverték az "MTV Híradó" feliratot a szemre kissé hasonló "HírTV" felirattal. Korábban liberális körökben -bár csak idehaza -az utóbbit bojkottálta baloldali és liberális politikusok, közszereplők sora. Nézzük el a magyar média világában kissé járatlan, de lelkes szervezőknek ezt a bakit!

Ellenben az hej de szép, amikor elmegy a magát demokratikusnak tartó Svédország szép fővárosába a mi magyar liberális értelmiségünk büszkesége: Bolgár György előadni a magyar demokráciát fenyegető dögvészről..

Az előadás meghívott vendégei beszéltek arról, hogy a nagy magyar pusztán már (megint) felüté fejét az fasizmusnak réme. Énekek énekét zengik diktatúrárul, elnyomásrul, a demokratikus ellenzék ellehetetlenítésérül, az sajtó szabadság megszűntérül, despotizmusrul és más Isten -párdon, ez nem Cohn-Bendit kompatibilis megfogalmazás, tehát démosz ellenes boszorkányosságokrul. Végül megköszönik a sűrű lejáratásért kapott tapsot és mint aki dolgát jól végezte, indulnának kifelé. Igen ám, de a magát demokratikusnak tartó Svédország szép fővárosában sok magyar él, akik az elhangzottak alapján feltettek volna néhány kérdést. Tettek volna...

Mert ahogy azzal a fejlett nyugati társadalmak demokráciáit épp ők, liberálisok rémítgetik, tartottak is egy rögtönzött bemutatót a szólás és véleményszabadság lábbal tiprásából. Ők, a liberális előadók... Kérdés nincs, csak egy határozott felszólítás: Lejárt a terembérlet, fáradjék ki a tisztelt nagyérdemű. Villanyoltás!

Kérdés valóban nincs. Teljesen világos, hogy a nyughatatlan balliberális atyafiság addig meg nem pihenhet, amig az őt ért (vélt és valós) sérelmeket a világ minden egyes lakójának el nem panaszolják a maguk sajátos szájízének megfelelő tálalásban és nyelvezettel.

Kérdés nincs, és nem is lehet. A végén még lehullana az álságos lepel, hogy itt minálunk a Kárpátok gyűrűjében hogyan is nézett ki eleddig a kiegyensúlyozott médiavilág: hát így, ahogy ez a szerencsétlenül sikerült stockholmi előadás is. A vélemény, az Ő véleményük ugyan szabad, csak megkérdőjelezni nem lehet!

Már szinte látom a vonyítókat, hogy nem úgy volt, nem ez volt, nem az történt. Itt van a történet ahogy Bolgár György meséli...

Szólj hozzá!

Címkék: nagyvilág külpolitika belpolitika jogegyenlőség szemérmes újságírás modern mese

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr182806598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása