HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Baj van a térképekkel

2012.02.24. 17:46 Nomen Nescio

Annyi éven keresztül hallgattuk, hogy ez a szerencsétlen ország rossz helyen van, kicsik vagyunk, távol a civilizált világtól, hogy már magunk is elhisszük, nekünk fel kell zárkózni valahová. Lehet felzárkózni a Török birodalomhoz, Ausztriához, a Szovjetunióhoz, újabban meg a nyugathoz és az Európai Unióhoz igyekszünk felzárkózni.

Baj van a térképekkel és baj van az ideológiákkal is. Magyarország nem ott van, ahol azt megtanultuk. Magyarország nem kelet Európa, nem keletközép Európa, még csak nem is középkelet Európa. Akárhogy is nézem, Magyarország Európa kellős közepe, Európa szíve.

holelamagyar_4_120123.jpg

Amennyiben a fentebbi meghatározások valósak volnának, úgy közép Európa nem is létezne, nem volna nagyobb, mint egy pötty. A térképre helyezett földrajzi kiterjedésekből jól látszik, amiről beszélek.

holelamagyar_3_120123.jpg

Tőlünk keletebbre van kelet, nyugatabbra van nyugat. északabbra van észak, és délebbre van dél. Ugyan mi más volna akkor a közép?Ráadásul Magyarország az egyetlen, amely minden határánál saját magával szomszédos.

A Kárpát medence olyan terület, amit mindenhonnan hegyek határolnak, amik jól védhetővé teszik, ugyanakkor természetföldrajzi adottságai révén önellátó. Ércek, nemesfémek, só, kiváló mezőgazdasági talaj jellemzik, valamint Európa két jelentős folyama halad rajta keresztül. Aranybányái ma is jelentősek, ezért kellett azokat lemetszeni az anyaországról. Már a mohácsi csata is a felvidéki és erdélyi aranybányák habsburg kézbe kerülésén veszett el. Pontosabban a Ferdinándot (és a Habsburgok mindkét ágát) támogató Fuggerek kapzsiságán. A magyarban ismert "fukar" szó a fugger honosodott változata. A török időkig (valójában a fugger mesterkedésig) a körmöci arany volt a pénz mértékegysége Európában. 

Úgy tűnik, hogy Európa közepét, benne Magyarországot teljesen kikerüli Európa. Másként ez egy boldog, gazdag, magabiztos és erős állam helye lehetne. A másik lehetőség, hogy Európa szélén néhány erős államnak nem érdeke, hogy egy erős központ alakulhasson ki a kontinens szívében.

Végre le kellene szokni a "merjünk kicsik lenni" attitűdről egyszer s mindenkorra, másként a hazánk soha nem válhat azzá, ami volt, és ami még újra lehetne.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr794188316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása