HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Oly korban éltem én- Magyarország 2013

2013.03.29. 19:57 Nomen Nescio

Zorbániában nincs minden rendben, de ez talán nem is csoda: a világ megbolondult! Úgy tűnik, hogy az (nemzeti libsi komcsi stb.) elmebaj határán éljük mindennapjainkat, mintha valami ócska realityben lennénk mellékszereplők. Talán ez nem is áll olyan messze a valóságtól? ...

Vagy velem van baj (ez sem teljesen kizárható), vagy azzal a hisztériával, amit a liberális és baloldali ellenzék hazai és külhoni őrjöngése okoz nap nap után. És ez nem zárja ki, hogy tényleg vannak itt bajok nélkülük is bőven -de az is kezd egyre nyilvánvalóbbá válni, hogy okos itt csak az lehet, aki azoknak a nótáját fújja, akik lerohasztották az országot. Ezen a kijelentésen majd a bejegyzés végén rágódjunk még egy picit.

Én vagyok Én, Te vagy Te, ki a hülye, Én, vagy te?

Pofonváltás Orbán és a fokozódó nemzetközi helyzet között. Vegyünk egy marék nettó hazugságot, keverjük el egy adag félremagyarázással, elvhűségből vagy honféltésből származó túlzásokkal és egy csipet rosszindulattal.

A kapott masszát gyúrjuk gyerekhíradóvá és sugározzuk a közszolgálati (tehát az adófizetők pénzén működő) ARD csatornáján a német gyerekeknek. Na, ha erre beszól az inkriminált érintett, akkor a konklúzió szerint hisztis, csináljunk még egy lejárató gyerekműsort. Kell az ifjonti német Egónak az efféle esztrádműsor!

Én nem kedvelem különösebben sem Orbán Viktort, sem az új magyar Viktoriánizmust. Orbán Viktor egymaga is ügyesen kerül manapság nehéz helyzetekbe, de az ilyen olcsó lejáratás akkor is övön aluli és legalább is nehezen megkérdőjelezhető, hogy elfogult módszer. Itt az első rajzfilmre született válasz:

„Sajnálom a német gyerekeket. Magyarországon elképzelhetetlen lenne, hogy hazugságokat és valótlan tényeket gyermekműsorrá alakítsanak. Ha ez előfordulna a magyar televízióban, itt mindenki repülne. Egyetlen perc alatt. Ugyanis a gyerekek nem arra valók, hogy mindenféle politikai agymosásnak vessük őket alá. És szerintem a német gyerekek se erre valók.”

Hát már most aki ebből kormánypropagandát és a sajtószabadság eltörlését bírja kiolvasni, annak vagy elvette a józan eszét a Ron Werberi félelem-politika, vagy egyszerűen elvakult. Megpróbálom elmagyarázni miért:

Vegyünk egy roppant életszerű helyzetet. Itt vagy például Te, kedves olvasó. Történetesen a szomszédodban lakok, és abból élek, hogy kizsákmányolom a munkaerődet, de éhbért adok. Aztán te fellázadsz egy picit, mire én ország világ előtt elkezdem ordítani, hogy nyomorult gonosztevő vagy, aki (ide behelyettesíthető valami ordenáré otrombaság). Aztán Te, kedves olvasó, megjegyzed, hogy ez legalább is félremagyarázás és a feltételezhető rosszindulattól eltekintve is minimum tévedés, akkor még hangosabban ordítom, hogy már pedig még a maradék józan eszed is elment.

És van ember, aki a rajzfilmet közösségi médiában terjeszti, lájkolja és élteti a köré kerített álságos ideológiát. Felnőtt, érett, magukat értelmesnek mondó demokraták és liberálisok -komolyan, az ember esze megáll! (vagy csak az enyém?)

Ettől még az Orbán kormány tényleg lehet balfasz, de ha nem válaszol úgy is minket ütnek, ha válaszol akkor is minket ütnek, amíg ránk nem gyógyul a Bajnaiféle Együtt mozgalom, vagy a DK, vagy az MSzP, vagy valami, a nem is létező hatalom szívének kedvesebb társulat. HaHa... haza és haladással karöltött hallgatói hálózat. Hát ilyen méltóságteljes és vidám világot hoz nekünk a Ron Werberi korai össztűz -köszönöm, én nem kérek belőle!

-- -- --

És most laza levezetésnek egy kis történelmi lépegető rágóka

A Magyar Királyság utoljára Mátyás idejében (1458-1490) volt idegen hatalomtól független. Kis Jagelló időszak után 1527-től 1918-ig Habsburg elnyomás. Aztán Őszirózsás forradalom. Kis fellélegzés, de nem teljes függetlneség Horthy alatt, aki persze fasiszta minősítést kapott a liberális oldaltól. A viszonylagos függetlenség 1944. március 19.-ig tartott, amikor az ezer éves alkotmányt a megszálló német csapatok hatályán kívül helyezték. Vissza sem állt a törvényes jogfolytonosság a mai napig. 

Az őszirózsás forradalommal és a hazaáruló vörös-grós Károlyi kormányával. Hathatós segedelmükkel állott elő Trianon. Rövid fellendülés Horthyval a tűzszünetben*, aztán megint a vörös felhő. Horthyról sok mindent el lehet mondani, de hogy fasiszta, náci lett volna, ez a legpofátlanabb félremagyarázása a történelemnek. Félremagyarázásból persze bőven akad máig. Ötvenhatban nekiveselkedett az ország, hogy lerázza magáról az elnyomást, nem sikerült. Egy fiatal ÁVÓs hadnagy néhány évtized múlva miniszterelnöke leszaz országnak -az állítólagos rendszerváltás után! Hatvannyolcban szeretett Kádár apánk a ruszkik szárnya alatt, de saját elhatározásából nekivitte a hadseregünket a prágai tavasznak -nesztek tévelygő reformkommunisták!

Amit rendszerváltásnak mondunk, az legfeljebb a kifosztóink és a kifosztás csatornáinak rendszerében jelentett változást, sok egyéb nem történt. Ja, de történt, az SzDSz szervezte sikertelen  puccstámogató taxisblokád. Demokraták a javából, köszönjük Demszky, köszönjük Kuncze. A már emlegetett gyula hadnagy elvtárs, akarom mondani Horn úr (nem az SzDSz féle Horn Gábor) 2007-ben a néhai nagy Károlyról nevezett díjat kapott, ami tudniillik azoknak jár, akik sokat tettek az európai egyesülésért. Amolyan szabadkőműves plakett az Európai Egyesült Államokért végzettek elismerésére. Egy évre Horn után Angela Merkel, akkori német kancellár is megkapta.

Ki emlékszik rá? Adolf Hitler neve nem sokkal a tűzszünet* lejárta előtt, két évben is szerepelt a Nobel békedíj jelöltek listáján. "Közvetlenül az 1938-as müncheni konferencia után Gertrude Stein [amerikai zsidó írónő], aki csodálatos vendéglátó és megszállott író volt, felhívást intézett egy sor értelmiségihez – nem, nem mind voltak zsidók –, akik közösen aláírt beadványban szólították fel a Nobel békedíj-bizottságot, hogy ítélje oda Hitlernek a Nobel-békedíjat. -Gustav Hendrikssen."

[* az első világégést lezáró békeszerződés valójában tűzszüneti megállapodás volt]

Újabb kori elnyomatás 

A 49/20-as néven emlegetett, 1989-ig hatályban lévő Magyar Népköztársaság Alkotmánya Szovjet mintára és nyomásra készült. A rendszerváltás egyik nagy visszássága, hogy az új rendszer új alkotmánya a 49/20-assal vállalt jogfolytonosságot. Ennek egyik szószólója és megteremtője az a Sólyom László, aki később alkotmánybírói, majd Köztársasági elnöki tisztet is viselt. Talán nem véletlen, hogy a legújabb alaptörvényt keményen kritizálja, hiszen az előző szinte saját gyermeke volt.

Az agymenésnek nem lett vége attól, hogy a kiszipolyozásunk felpörgött a privatizálás utáni években. Tudjuk mit jelent a privatizálás? [helyes megfejtés: a szó töve a latin privo - fosztani igéből származik] Ha összeszámolom, akkor az utóbbi 523 évben volt 429 év Habsburg elnyomás. Számoljunk csak a legújabb kori történelemmel: 31 év jobboldali hatalomra 63 év ma baloldali és/vagy liberálisnak nevezett hatalom jutott.

Az utóbbi két év történései olyanok, mintha egy elmegyógyintézetben játszódnának. Orbánék sokat hibáznak, sok dologhoz úgy állnak hozzá, mint az egyszeri hórukkgyerek a derivatív ügyletekhez a tőzsdén. Arról nem is beszélve, hogy amit szabad Jupiternek, azt "kettősmércézik" akik megtehetik. Unrtodoxnak meg azt nevezik, aki azt teszi, amit a nagyok megtehetnek ortodoxiában is.

Tudom, tudom, az echoban most hivatkoztak rá, én is ott láttam, de ettől függetlenül talán érdemes megnézni a teljes filmet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr465177014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása