HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Mocskos egy kampány készül

2014.01.14. 20:53 Nomen Nescio

Az előző, közel egy évben nem írtam, és ezt a szokásomat megtartom a közelgő kampány alatt is. Most is csak egy gondolatot vetek monitorra.

Az egymást váltogató "jobban teljesít a rezsicsökkentés" és a "valaki-orbán maffiakormány" plakátok közt megütötte a szeme egy index cikk, miszerint a' zemeszpének megtetszett a feltétel nélküli, alanyi jogon járó alapjövedelem <<klikk az index cikkért. A LÉT program IDE KATTINTVA érhető el

Hogy én az MSZP mellett kampányoljak, az teljességgel kizárt, de az alanyi jogon és feltétel nélkül járó alapjövedelem kérdése nem új keletű és nem is teljesen légből kapott. 

Mondtam már olyat, hogy nem vagyok egy vérbeli demokrata? Hát tényleg nem! Az alanyi alapjövedelem feltétel nélküliségével nem teljes mértékben értek egyet. Kezdjük azzal, hogy az alapjövedelem kiváltja és megszüntet mindennemű segélyt. Hogy egy (a cikkben szereplő tervezet szerinti) 50.000 forintos havi apanázs nem elégséges a kényelmes megélhetéshez, az biztos, de arra talán elegendő, hogy kihúzza a hivatkozást a szociálisnak mondott bűnözés alól.

Ellenben az utópiákban sem hiszek! Egynémely, a köztudatban középkorinak tartott büntetési formát visszahelyeznék az alapjövedelem kiegészítéséül. Olyanokat, mint a szégyenpad, a deres (náspánggal), vagy a notórius visszaesők kezének levágása és a (kampányguruk figyelem!) hazugok nyelvének kitépése. Továbbá a bukott politikusok, a Szent Korona országai és népei kárán gyarapodó offshore lovagok és csalárd pénzváltók számára is volna valami a tarsolyomban. Vagyonuk teljes elkobzása és a közjó javára fordítása talán elégséges oka lehet annak, hogy bárki a vállalt hivatala, tisztsége vagy közjogi méltósága előnyeit a közjó szolgálatában kamatoztassa.

Mindenekelőtt persze megint csak azt mondom, amit eddig is: Első lépésként vissza kell állítani jogfolytonosságába a Szent Korona Alkotmányát!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr705758563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása