HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

A kitiltások margójára

2014.10.25. 20:24 Nomen Nescio

Egy ATV műsorról készült felvételt osztott meg valaki, az amerikai kitiltás botránnyal kapcsolatban egy stúdió beszélgetésről. Érdekes és tanulságos volt számomra a felvétel. Két egymással marakodó oldalt látok, akik pro és kontra igyekeznek retorikai fogást találni a másikon, miközben két, egymástól eltérő, egymást sehol nem metsző univerzumban eveznek.

Az egyik oldal, nevezzük ballibnek, mintha kéjes gyönyörök közt élvezne el boldogságában, hogy végre a nagytesó jól seggbe rúgta ezt a komisz Zorbániát. A másik, az egyszerűség kedvéért nevezzük kormány oldalnak, meg úgy váltogat álnaivból támadóba, mintha ez volna az egyetlen, amit az egyébként és jelenleg legfeljebb koholt vád szintjén álló amerikai állítás ügyében tenni lehet.

Az úgy kezdődött, hogy... Még tavaly egy kiugrott NAV tisztviselő, mindenféle milliárdos adócsalásokkal és sikkasztásokkal meg egy nagy adag kormányzati korrupcióval vádolta meg az adóhatóságot és a kormányt. Az ügy a közöny és elsikkadás közt volt valahol napjainkig. Aztán állítólag a NAV elkezdett vizsgálódni az amerikai Bunge vállalat (étolaj) háza táján, mire Amerika kitiltott néhány NAV főembert, meg kormányközeli másokat.

Hivatalos panasz nincs, mondván: azt az USA törvényei nem teszik lehetővé. Ámbár Ők, a nagytesó, a világ csendőrei és a demokrácia védőpajzsa, minden érintettel közölték, hogy 1) kitiltották, 2) kérésre elárulják az okot is. Az "ellenséges média" "provokátorai" egy sajtótájékoztatón rákérdeztek, hogy az érintetteket valaki beszámoltatta-e a tudomásukra jutott tényekről. Erre Lázár Jani volt olyan ostoba és azt válaszolta, hogy senkinek nincs igazmondási kötelezettsége... Mondjuk nem tudom kinek van, ha egy kormány tisztviselőnek nincs.

Szóval anomália van bőven, ellene és mellette oldalon is. Már csak azért is, mert Amerika mindenféle nemhivatalos csatornákon bevezeti a közbeszédbe a kitiltás tényét, de a saját törvényeire hivatkozva sem az érintetteket, sem a kitiltás okát meg nem nevezik. Viszont követelik, hogy a meg nem nevezett személyek meg nem nevezett bűnei miatt a Magyar kormány azonnal és további kérdések nélkül indítson vizsgálatot. De tüstént ám! Jogállamban ez úgy megy, hogy egy ügyhöz, amiben nyomozni lehessen, kell megnevezett tényállás és ennek alapján konkrét vád a megnevezett, vagy meg nem nevezett személyek ellen. Ma sem személyeket nem tudunk hivatalosan, sem ügye(ke)t.

Csak a találgatás van, ami aztán jó táptalajt ad mindenféle eredetű és indíttatású reakciók megjelenésének és erősödésének. Az USA titkosszolgálatai nem egyszer használtak már ehhez hasonló módszereket egy megdönteni kívánt hatalom ellen. De maradjunk tárgyilagosak és fogalmazzunk úgy, hogy ez erőteljes jelzés, sőt politikai nyomásgyakorlás egy (elvben) baráti, szuverén hatalommal szemben. Európai szemmel mondjuk az sem tűnhetett éppen barátságos gesztusnak, hogy az Unió legerősebb tagállamának, Németországnak a kormányzati apparátusát és magát a Szövetségi Kancellár asszonyt (Angela Merkel) is lehallgatták.

Európa egyébként több szempontból is kezd a legdurvább hidegháborús csatatérre emlékeztetni, ahol a KGB és a CIA már alig leplezett akciókkal próbálja túllicitálni a másik felet. Putyin (vélt, vagy valós) szerepvállalása az Ukrajna elleni háborúban(?) szintén alapos intés az Unió felé, hogy mire kell számítani a világ tengelyét alkotó "nagyoktól".

A volt szovjet KGB módszereit volt időnk alaposan megismerni az elmúlt évszázadban. Félő, hogy a CIA módszerei sem finomabbak, amikor a Szabadság Földjének (?) érdekeit vélik sérülni. Erre is jócskán volt bemutató a világtörténelem elmúlt, vérzivataros évszázadában. Nézzük csak, miket találunk.

Azt most hagyjuk, hogy az USA titkosszolgálatai a 2. világháború végétől kezdve finanszíroznak olyan békésnek épp nem nevezhető "civil szervezeteket", mint az Igrun és a Stern, amik az első szervezett terrorszervezetek a legújabb kori történelemben. A Palesztinok ma is a bőrükön érzik, milyen a nagytestvér baráti segítő keze...

Nézzük csak tovább:

1979 Perzsia (Irán). A CIA erőteljes segédletével megdől Mohammad Reza Pahlavi királysága, a hatalmat Khomeini ajatollah iszlám állama veszi át. Egy éven belül kitört az Irak-Iráni konfliktus, melyet egyöntetűen üdvözöl a SzU, az USA és az öböl menti arab monarchiák. Ugyanakkor arra is érdemes emlékezni, hogy az akkori Irak vezetője, akit Amerika támogatott és fegyverzett fel, ugyan az a Szaddám Husszein, akit aztán mint véreskezű diktátort, az Amerikai Egyesült Államok hadereje végül elfogott, elhurcolt és felakasztott 2006 december 6-án. És miért kapott kötelet a nyakába? Hivatalosan az 1982-es, 148 halálos áldozatot követelő(!) dudzsaili mészárlás miatt. Vagy azért, mert rálépett a nagytestvér (olajlobbista) tyúkszemére.

Ha már terrorizmus: A Bin Laden néven ismertté vált terrorvezért korábban a CIA képezte ki és fegyverezte fel, még az Afganisztáni háborúban. (Még mindíg '79.) Ami nem mellesleg az Iránból tovább terjedő iszlám forradalom miatt került a SzU katonai megszállása alá. Bin Laden amerikai pénzből, amerikai fegyverekkel és amerikai kiképzéssel harcolt a szovjet megszállók ellen. A később szintén ismertté vált torabora barlangrendszert is a CIA pénzén és tervei alapján építették ki a szabadságharcosok (mint Bin Laden) számára. Később, mikor aztán már Bin Laden fizetett zsoldosból szálka lett, ezekben az amerikaiak által alaposan ismert és feltérképezett barlangokban bujkált.

2001. 9/11. Az összeesküvés elméletek kifogyhatatlan tárháza. Hogy voltak képesek hatalmas utasszállítókat nekivezetni a gyakorlatilag légiszűz pilóták két "szalmaszálnak" New York belvárosában?

Aztán az Arab tavasz... 

  • 2011 január, Hoszni Mubarak eltávolítása Egyiptomban
  • 2011 február, Líbia (Októberre megdöntik Kadhafi hatalmát, majd kivégzik)
  • 2011 március, Szíria.

Azt látom, hogy 1946-tól napjainkig legalább százezrekben, ha nem milliókban mérhető többek között a CIA áldásos közel-keleti tevékenységének következtében elhunytak száma. Mindezt a napi politikai célokon túl az olajért, ami néhány évig még biztosan mozgatja a fejlett világ gazdaságát. Hangyányival nem jobb egy ilyen barát, mint a Szovjet volt. Ameddig megfelelsz az aktuális ízlésnek, addig oké vagy, de ne felejtsd el, kik pénzeltek -meg fogják kérni az árát.

Naiv volna azt feltételezni, hogy a hidegháború megszűntével a nagyhatalmi titkosszolgálatok szép csendesen visszahúzódtak volna, hogy feldolgozzák elkövetett bűneiket. Igaz az is, hogy az elmúlt húsz évben erősödött a nyílt lobbi tevékenység, de hogy a titkosszolgálatok nem pihentek egy percet sem, az is teljesen biztos:

"Csehországban egy korrupciós ügy miatt gyanús körülmények között bukott meg tavaly a kormány. Az ügy mögött titkosszolgálati akciót is sejtettek prágai lapok, a cseh szocdemek szerint egyenesen a CIA buktatta meg Necas kormányát A Hetek értesülése szerint vannak olyanok hangok a Fideszben, miszerint a kitiltási  botrány mögött hasonló szándékok húzódhatnak meg."

Én nem tudom mi az igazság, de az valószínűnek tűnik, hogy a köztudatban lévő információk 1) legjobb esetben is csak részben fedik a valóságot 2) az információk hiányában azt sem láthatjuk tisztán, hogy milyen szándékok húzódnak meg a háttérben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr206831965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása