HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Gondolatok a/egy lehetséges jövőről

2015.11.28. 17:07 Nomen Nescio

Van néhány gondolatom a pártokkal kapcsolatban:

Ha rajtam múlna, a mai hatalmi berendezkedést némileg átalakítanám. Elsőként a szuverén hatalmat visszaadnám a Szent Koronának.

A monarchia (Szent Korona Országai) jogfolytonosságának helyreállítása elengedhetetlenül a történeti alkotmány hatályba helyezésével kell kezdődjön.

A hatalmat, király hiányában, (átmenetileg) a kormányzó és, vele egyenrangúként a kétkamarás parlament személyesíti meg.

A Szent Korona szuverenitása? Ez a "jogtechnikai apróság" volt képes védeni az országot a Turul nemzetség (Árpád-ház) kihalása után. A szakrális magyar királyságban önmagában sem a király, sem a nép nem bír a hatalom teljességével (nem szuverén). Minden hatalom és jog forrása a Szent Korona. A föld, a természet kincsei és erőforrásai mind a Szent Korona tulajdona. A király, a nemesség és valamennyi, kisebb-nagyobb birtokkal rendelkező gazda -ahogy a nevéből is látható- nem tulajdonolja, csak birtokolja az irányítása alá került területeket.

Nem hiszek a mai értelemben vett pártrendszerben. Abban hiszek, ha a törvényesen megválasztott küldöttek (alsó ház) a parlamentben állanak össze egyes ügyek mentén.

A pártfegyelemből adódó együtt szavazás kényszere gyakran a választók arculcsapása!

A politikai pártokat és szervezeteket (kivétel nélkül mindegyiket) kizárólag a tagsága tartsa el, ne az adófizető polgárok adóforintjai.

Az egyébként mindenki másra (természetes és jogi személyekre) vonatkozó szigorú elszámolási kötelezettséget és a könyvviteli szabályokat betartatnám a politikai pártokkal és szervezetekkel is. Jelenleg nem így működnek!

Hirtelen minden a helyére kerülne, ha a hatalom képviselői nem fogadhatnának el, pártok, szervezetek esetében névtelen; képviselők, tiszt(ség)viselők esetében semmilyen adományt.

Amennyiben a pártok, szervezetek minden adományt és adományozót (összegszerűen és nevesítve) kötelesek nyilvánosságra hozni, úgy a kampányfinanszírozás is átlátható lenne, és egyértelművé válna mindenki számára, hogy kik segítik hatalomra egyik, vagy másik pártot.

Ugyanezt az átláthatóságot követelném meg az intézményektől, egyesületektől, alapítványoktól.

Tudnám folytatni a gondolatot, de az már mind a fentiekből következne.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr28122660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása