HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

szép új világunk...

2008.11.06. 11:01 Nomen Nescio

Tegnap beszélgettem valakivel az amerikai elnökválasztás kapcsán. Kérdezte, mit szólok hozzá, mondom neki, szerintem édes mindegy ki az elnök, azt teszi, amit a tanácsadói sugalmaznak neki. Azok pedig ugyan nem sokat törődnek a konkrét személlyel. Láttunk már olyat, hogy egy elnököt azóta is tisztázatlan körülmények között kivégeztek, mert túl mélyre akart ásni… Most a terrorveszély érzetével terhelt lakosságnak pedig bármit be lehet adni…

Nincs a földön más ország, ahol a vezető kiválasztása ilyen nagy nemzetközi érdeklődést keltene. Ez érthető is, ha a világ legnagyobb hatalmassága kerül megválasztásra. Talán csak a pápaválasztást követik ennyien. Azt kérdezetem ismerősömtől, neked ki „gyött” be? Mondja BHO. És miért? Mert szimpatikus volt. De mi? Figyelted a beszédeit, vagy ismered a programját? A válasz természetesen nem. Egyszerűen azért, mert a lehetőségek földjén Ő az első színes bőrű elnök. Tehát fizimiska alapján szimpatizálunk egy olyan emberrel, akinek alig négy éves szenátori tapasztalata van. És szerinted ki fog ott irányítani???

A kampányok természetesen hatalmas pénzmozgások és jól működő marketing fogások összessége. Hallottam olyan véleményt, hogy most végre nem egy fehér, aki egyébként veterán, amúgy pedig renitens szavazásairól volt ismert, végre tehát nem egy ilyen, hanem egy fekete, párdon afroamerikai lett a lehetőségek földjén az, aki bebizonyítja, hogy itt tényleg minden lehetséges. Még él az Alapító Atyák eszméje… (jegyzem meg halkan, akiknek a nagy része rabszolgatartó volt.)

Őszintén úgy gondolom, hogy nem tudom, mit gondoljak erről. Mármint az amerikai elnökválasztásról. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a férfi, az Amerikai Egyesült Államok 44. elnökeként olyan hatással lesz az amerikai magyar kapcsolatokra, amilyennel a másik nem lett volna. Vagy hogy olyan hatással lenne a világ jövőjének alakulására, amilyennel a másik nem. Azt gondolom, hogy az államok és a világ fölé tornyosuló pénzügyi rendszerek irányítanak, azok döntenek, diktálnak, és hol erőszakosan, hol finoman jelezve, máskor pedig csak a körülmények alakításával hozzák helyzetbe az egyik vagy másik politikust. Most az első afroamerikai elnök megválasztása visszaadja a megtépázott amerikai önértékelést, hiszen olyan ország polgárai, ahol mint láthatjuk, tényleg minden megtörténhet. Bebizonyították, hogy az amerikai álom igen is létezik. Félreértés ne essék, nekem nem szimpatikusabb egyik a másiknál. Nem tölt el kétségbeeséssel sem az egyik győzelme, sem a másik vesztesége, ahogy fordítva is hasonlóképp vélekednék.

Az ottani események kapcsán kezdtünk beszélgetni az itthoniról. Azt gondolom, hogy minket is a pénz vezet. Nem Gyurcsány és pártja, hanem egy valamiféle gazdasági érdek, amivel nem is lenne baj, ha a nemzeti érdekeinkkel egybeesne, de nem esik. Meggyőződésem, hogy hazánknak egyetlen járható útja volna. A történelmi alkotmány helyreigazítása, a Szent Koronát, az őt megillető közjogi méltóságba való visszahelyezése, de legfőképpen az államszervezet, a recsegő felépítmény teljes átalakítása.

Mai társadalmunk az azt megelőző Magyar Népköztársaságból eredezteti magát. Nincs sem történelmi, gazdasági, mentális és kulturális folytonosság, még jogfolytonosság sem a történelmi Magyarországgal. Saját történelmünk, múltunk tagadjuk el, ha nem tömjük be a múlt és jövő közti szakadékot. Pillanatnyilag azt látom, hogy sem múltunk, sem jövőnk nincs, csak egy bizonytalan jelen.

Amíg a múltat nem tesszük rendbe, addig nincs lehetőségünk egy abból táplálkozó jövőt vizualizálni magunknak. Jelenlegi társadalmunk, a megszokásaival, berögződéseivel, joghézagaival és kiskapuival, a szocialista népköztársaság jogfolytonos utódja… Adódik a kérdés, hogy is képzelem. Nem technikailag látok problémákat, inkább a személyekben. Még az is megoldható, hogy az államforma királyság legyen, alkotmányos, parlamentáris királyság. A parlamentet alsó és felsőházzal. Bár a Szent Koronának leginkább megfelelő államforma a Királyság, akár a köztársaság is működhet, mert nem ez a lényeg.

Amiben a legfőbb változást látom szükségesnek, az a tisztesség értékének helyreállítása. Az erkölcs és a magunkba, vagy az Istenbe vetett hit jogosságának elismerése. A Szent Korona nem pusztán egy idealizált jelkép, hiszen a magyar közjogi méltóságok hatalmát töretlenül biztosította 911 éven keresztül, amikor is egy tollvonással hatályon kívül helyezték a hazánkat megszálló németek. 911 éven kersztül védett a legbrutálisabb hódítókkal szemben is. Mai alkotmányunkat Szovjet katonai és politikai nyomásra alkotta a parlament. Alkotmányunk a mai napig ideiglenes jellegű, hatálya az új alkotmány létrejöttéig tart. Ez benne van a ma hatályos alkotmányban, amely az Országgyűlés első és legfontosabb feladatának azt tartja, hogy alkossa meg az ország végleges alkotmányát, erre felhívnám mindenki figyelmét!

És hogy miért látom szükségesnek a történelmi alkotmányunk helyreállítását? Mert a jogfolytonosság teljes hiányát, és annak következményeit éljük meg mindn nap! Jelenlegi alkotmányuunk nem teszi lehetővé a nemzet érdekeinek hatékony képviseletét sem belföldön, sem külföldön.  Mai köztársaságunk Parlamenti Demokráciája (országgyűlése) jogi értelemben alap nélküli és alkotmányellenesen működő. Történelmi alkotmányunk, a hazánkat megszálló csapatok által helyeztettek hatályon kívül, majd külső nyomásra jött létre az azt követő alaptörvény. Történelmi szükség a jogfolytonosság. Az adott időben regnálo hatalom megerősítése és szentesítése, a folyamatosságon elődeivel és a jogfolytonosságon alapul. Ez a mai napon nem teljesül… Ma, Magyarországon egy utat látok a jövőbe, a Szent Korona Útját!

Más felöl a Szent Korona nem pusztán egy állameszme, de annál magasabb lelki szinten működő szakrális szimbólum. Kifejezi a magyarság eszmei és lelki összetartozását. Magyarország Apostoli Királyság volt, ennek kifejezése az Apostoli Kettős-kereszt a címerben. A Kettős keresztes országalma ábrázolás először Imre herceg aranypecsétjén látható. 

Idézet innen 

Mitől szent a magyar Szent Korona? Ha ezt a kérdést föltesszük egy iránta érdeklődő egyszerű embernek, akkor valami olyan választ kapunk, hogy hát azért, mert pápa küldte, vagy azért, mert egyháziak koronáznak vele. Tehát valami egészen ésszerű vagy annak tűnő érvet keres a válasz fogalmazója. Valójában egy kicsit másképp áll a dolog.

Először is nem magától értetődő, hogy ennek a koronának �szent" jelzője lett. Össze tudjuk vetni egy másik, egykor ugyancsak használatban volt és vele nagyjából egykorúnak is látszó koronával - ez a német-római császári korona -, de azt nem szokták szent koronának nevezni, ott magát a birodalmat nevezik Szent Római Birodalomnak. Tehát mindenképpen föl kell figyelni erre a jelzőre. Ahhoz, hogy a kérdésre válaszolni tudjunk, tudni kell, hogy három típusát szoktuk megkülönböztetni a koronáknak. Az első a házi korona, a második az országló korona, a harmadik a beavató korona. A házi koronát - mint mondani szoktuk - papucsban is lehet viselni, tehát családi körben is hordhatja a király, hogyha éppen ez jött rá. Az országló koronát országos ügyek intézésekor viseli. Vagy a két legfontosabb hivatala, a főbírói és a főhadúri feladat gyakorlása közben, vagy pedig ha idegen országok követeit fogadja, tehát ország-ország közötti kapcsolatban.

És végül van a beavató korona, amiről a legkevesebbet tudjuk, mert Európában az utolsó másfél ezer évben - legjobb tudomásunk szerint - a miénk volt az egyetlen olyan korona, amelyik a szó legszorosabb értelmében beavató koronának tekinthető. Ennek az a sajátossága, hogy sem családi körben, sem országos ügyek intézésekor nem lehet viselni. Egyetlen alkalommal lehet viselni, a koronázáskor. Kifejezetten egyfajta direkt ráhatás kifejtése a feladata, és így a legjobb analógiáit a sámánkoronák között találjuk meg. A magyar Szent Koronának a felépítése, az alakja is sajátságos, és érdekes módon ehhez is az egyetlen használható analógiát a sámánkoronák szolgáltatják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr57753567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása