HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Gázüzleti capriccio

2008.11.14. 07:03 Nomen Nescio

 

Megszületett a döntés a Főgáz

 

részvények eladásáról

 

MTI  2008. november 13., csütörtök 21:32  (Index)

Hozzájárult a Főgáz Zrt. 50 százalékos önkormányzati részvénypakettje privatizációs eljárásának a megindításához csütörtök délutáni, rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés, amely kétórás vita után, az MSZP, az SZDSZ és az MDF képviselőinek szavazataival hozta meg döntését. Első lépésben közbeszerzéssel egy privatizációs tanácsadót, majd versenyeztetéssel egy befektetési szolgáltatót választanak ki, akinek a közreműködésével nyílt vagy zárt körű értékesítést folytatnak le. Az MDF módosító indítványát elfogadva a közgyűlés határozott arról, hogy sikeres részvényértékesítés esetén a befolyó pénzt kizárólag az európai uniós forrásokkal megvalósuló fejlesztésekhez használják fel.

Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek módosító javaslatára határoztak arról is, hogy a részvényeladásról szóló végső döntést a pénzügyi bizottság helyett a Fővárosi Közgyűlés hozza majd meg. A privatizációs tanácsadó feladataira 300 millió forintot biztosítottak, döntöttek továbbá arról, hogy az értékesítés közreműködője, a befektetési szolgáltató a részvényeladási bevétel 1,5 százalékát kaphatja meg jutalékként.

Ez gáz... Most azt hagyjuk is, hogy alapvetően nem értek egyet a stratégiai szolgáltatók külföldi kézbe adásával, de még hogy az eladásért is a főváros fizessen, az enyhén bűzlik. Hát persze tudom, hogy egy jó üzlet reményében kell egy kis befektetés és üzleti kenőanyag, hát de a háromszáz millió az kicsit sok egy olyan tanácsadásért, ami mellé még közvetítői másfél százalékos jutalék is csurran cseppen… Mondjuk a cikkből úgy tűnik, hogy a tanácsadói díj fix, akár sikerül elherdálni a Főgázt, akár nem. A fővárosban még nem hallottak sikerdíjról? De szeretnék én tanácsokat adni a fővárosnak!

„…sikeres részvényértékesítés esetén a befolyó pénzt kizárólag az európai uniós forrásokkal megvalósuló fejlesztésekhez használják fel…” Mondjuk a metró építésére? Mert ott is vannak érdekességek. Esetleg újabb Combino beszerzések esedékesek? Apropó villamos! Feledhetetlen élményt nyújtottak a Moszkva téren, a 4-6 villamosok végállomásán, a járművek ajtajánál tanyázó biztonsági-jegyellenőrök. Ahogy az éjszakai járatok belvárosi megállóiban is. No de a közlekedés mostanság amúgy is hozhat cifra helyzeteket, mert a paraméterkönyvvel sújtott BKV járatokon az isten sem igazodik el.

Azt hiszem, hogy végre a főváros háza táján rendet kellene teremteni. Számtalan  a mostanihoz hasonló korábbi döntést és szerződést, tanácsadói díjakra, beszerzésben, eladásban közreműködők jutalékára vonatkozó kifizetéseket kellene felülvizsgálni.

Szólj hozzá!

Címkék: főváros

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3768252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.