HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Ius Murmurandi

2008.11.21. 13:28 Nomen Nescio

Olvasok, figyelek, hallgatok, nézem a történéseket. Keresem a rezdüléseket, a finoman hangolt intelligenciát. Mindamellett, hogy nem vagyok meggyőződéses pacifista, nem hiszek a feltétlen erőszakban sem. Azt hiszem ma nem az erőszakról kell szóljon a közélet. Nem a gyűlöletkeltés, és uszítás szavát kell meghallani, de tenni kell. Elhatározottság és figyelem kell, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a jó és a szükséges között. Ma még lehet keresni a megbékélés lehetőségét, egészen addig, míg nem a kompromisszumkeresésbe fojtanak bele minket.

A megbékélést, saját helyzetünk objektív értékítéletét csak úgy remélhetjük, ha a saját magunkba vetett bizalmunkat megtaláljuk. Hogy hihetjük, hogy azok a politikai erők vezetnek majd ki minket a gazdasági és morális válságból, amelyek belevezettek? Hogy hihetjük, hogy tisztán, erősen és magyarul képviseljenek minket, ők vezettek minket a barrikádok két oldalára?  És mi mentünk… hagytuk, hogy vezessenek, hagytuk, hogy testvér, testvér ellen forduljon! Most már elég a mutogatásból! Azt tesszük, amit akarják, hogy tegyünk… és senki nem veszi ezt észre?

Itt ülünk a „betiltott kárpátmedencében”, egy félreértelmezett „élettérben”, nézzük a „dülledt szemű tyúkot”, a „lovas bohócot”, István kisajátított apostoli kettőskersztjét, közben a „kócos asszony” nem beszél, a hazug miniszterelnök meg inkább bár ne beszélne! Más felöl Draskovics - megbukott pénzügyminiszter, aki ma rendőrminiszteri szerepében tetszeleg, alvilági leszámolást akar etnikai színben feltüntetni… Csámcsognivaló tehát van bőven, nem is átverés egyik sem, véresen komoly mind, de a legfőbb kérdésről vonják el a figyelmet!

Olvasgathatjuk sajátos valóságértelmezésképp Popper Pétert, a pszichológust, az "értelmiségit", aki jól megmondja a tutit. Ellengárdát az utcákon masírozók ellen... A turul talapzatán a feliratot:  Öld a magyart, éljen Ficó...

Mi van itt? Mindenki alszik? Ébresztő Emberek! Vagy mindenkit elhagyott a józan esze?

Szólj hozzá!

Címkék: iusmurmurandi

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr78781151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.