HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Sajátos összeférhetetlenség?

2008.11.24. 10:58 Nomen Nescio

Meddig lokálpatriotizmus, és honnan nacionalizmus? Hiszen a kiindulási alap ugyan az. Nemzeti sajátságunk és értékeink védelme. A különbség az irányultságból ered. Míg a lokálpatrióta elfogadja, hogy a különbözőség érték, így a másik sajátosságai is értéket képviselnek,addig a szélsőségesen nacionalista eszme a saját identitás kiterjesztését, rosszabb esetben egyeduralmát és fensőbbségét hirdeti.

Egy egészséges nemzettudat semmi esetre sem lehet idegengyűlölő, hiszen tisztában van vele, saját identitása is idegen mások számára. Elfogadni a nemzeti sajátosságokat olyan bölcsesség, ami a kárpát medencéből újabban hiányzik, de nem hiszem, hogy ez zsigerből jönne. Nagy szerepe van ebben a két világháborúnak, a politikai érdekeknek, és a hatalomnak… Nem igaz az, hogy különböző kultúrák nem férnek meg egymással, hiszen ha csak itt, a Kárpát medencét nézzük, még csak nem is idegen kultúrák, hiszen együtt éltünk ezer évig.

Bízvást állítom, hogy sem a magyar nem létezne szomszédjai nélkül, sem azok a magyar kultúra nélkül. Észre kellene venni a szimbiózist, amely ezer évig ezer ágon, ezer ágán ezer szálon (hajj regö rejtem, azt is megadhatja az a nagy Úr Isten) összeköt. Ne becsüljük le őseink tudását, mert abban gyökerezik fiaink jövője.

Vegyük észre, hogy az etnikai különbségek nem elválasztanak, hanem összekötnek minket, és ne fegyverként, félelemkeltésre használjuk tudásunkat, de az életben maradás útján egymást kiegészítve segíteni. Északról most azt halljuk, hogy a Kárpát medence a német Lebensraum - az élettér, magyar szinonimája. Igen, az. A kárpátok gyűrűje élettere Tótnak, Oláhnak, Románnak, Szerbnek, Horvátnak, és igen, ez az élettere a Magyarnak is! Ettől nem félni kell, de kihasználni a közös történelem, a közös fejlődés, a közös sors adta lehetőségeket. Amit Trianon elvett, azt az Unio adja vissza, és nem csajk nekünk, Magyaroknak, de az összes többi államnak is, mégpedig a közösen fellépés a saját érdekek elérésére. Hogy nem azonosak az érdekek? Dehogynem! Minden, a Történelmi Magyarország területén létrejött új, független Állam, akár rendelkezik történelmi államisággal, akár nem, saját polgárai jólétét és megélhetését kívánja biztosítani…

A történelmi Magyarországot visszaállítani lehetetlen próbálkozás volna, ez ma nem időszerű kérdés.

Ma időszerű az volna, ha országunkban helyreállítanánk a jogfolytonos hatalomgyakorlást, a történelmi alkotmányt, és visszaemelnénk a legmagasabb közjogi, etikai, erkölcsi és morális méltóságba a Szent Koronát. Véget kell vetni a jog hatalmának az erkölcs felett, a pénz hatalmának az értékek felett, és az uniformizálás elsőbbségének a nemzeti sajátosságok előtt. Gátat kell szabni a gyűlöletkeltésnek, a félelemben tartásnak, népeink leigázásának.

Hogyan? Nem sértettségből és indulatból származó erővel, és nem fegyverrel, ha csak nem a tudást, a tisztán látást használjuk fegyverül… Ha veszni hagyjuk mindazt a tudást, amit évezredes államunk irányelvei összegeznek, saját fajtánkat hagyjuk veszni!

Szólj hozzá!

Címkék: alkotmány belpolitika szentkorona

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr46785553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.