HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

„csak azért, hogy a választók kedveset halljanak tőlem, nem hazudhatok nekik”

2008.11.27. 06:53 Nomen Nescio

Elöljáróban egy történet a fiatalemberről, aki a városban sétál. A város főterén leül egy padra. Mellette idősebb úriember újságot olvas. Kis idő múlva beszélgetni kezdenek. A téma az ország helyzete, és végül rákerül a sor Gyurcsány Ferencre is.

Az idősebb a fiatalemberhez fordulva ezt mondja:
-Tudja, Gyurcsány Ferenc olyan, mint egy teknősbéka egy oszlop tetején.
A fiatalember elgondolkodik, majd megszólal:
-Nem értem ezt a dolgot a teknősbékáról az oszlop tetején… Mit akar ezzel mondani Uram?
Az idősebb válaszol:
- Ha a mezőn sétál, és egyszerre csak meglát egy teknősbékát egyensúlyozni egy villanyoszlop tetején, mi jutna elsőként az eszébe?
Látja az értetlenséget a fiatalember arcán, így hát maga válaszol:
-Először is: nem érti, hogyan került oda.
-Másodszor: nem akarja elhinni, hogy ott van egyáltalán.
-Harmadszorra: azt is jól tudja, hogy egyedül, magától nem kerülhetett oda.
-Negyedszer: egészen biztos abban is, hogy nem kellene ott lennie.
-Ötödször: tudatában van annak, hogy semmi hasznosat nem fog tudni tenni ott fent, semmi jó nem származhat abból, hogy ott van. Így tehát, az egyetlen ésszerű dolog: segítséget kell nyújtania ahhoz, hogy onnan lekerüljön!

Eddig a mese, most vissza a címhez. Az idézett szövegrészt Gyurcsány Ferenc, a szerdai kabinetülés után mondta. Álláspontja szerint (ez) a kormány 2010-ig tenni fogja a dolgát. Büszke a 2009-es költségvetésre, és úgy véli, hogy jövő tavasszal vissza lehet térni a reformokhoz… És hogy milyen jól is mennek a dolgok, ezt az is bizonyítja, hogy szombaton a szervezők több tízezres tömeget várnak a parlament előtti tüntetésre.

A demonstráció nem politikai jellegű, és a szervezők igyekeznek távol tartani az eseménytől azokat a szélsőséges csoportokat, akik saját politikai céljaik miatt esetleg csatlakoznának, hogy így népszerűségüket növelhessék. A tüntetés célja a közalkalmazotti illetmények bértábláinak rendezése, a 2007. február 19-én aláírt szerződés értelmében, amelyben a felek elfogadták, a közszolgák fizetése reálértéken tartását. A jövő évre benyújtott költségvetés nem hogy ezt betartaná, de a 13. havi illetmény megszűntetésével csökken a fizetések reálértéke.

Ami engem megfogott ebben a mondatban, az a hazugság szó. Aki látta az Orbán Gyurcsány választási tévéműsort, annak van képe a hazugságról, aki hallotta az „öszödi beszédet”, annak van képe a hazugságról. 2006-ban Gyurcsány maga mondta, hogy hazudtak, és azt is, hogy most aztán már nem fognak, aztán hazudtak tovább máig. Most újra azt halljuk a hazugtól, hogy nem hazudhat csak azért, hogy kedveset mondjon…

És mi csak értetlenül ülünk a padon és nézzük, ahogy a teknősbéka egyensúlyoz az oszlop tetején…

Szólj hozzá!

Címkék: pénzügy belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr30790726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.