HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Van-e ma Magyarországon etnikai bűnözés?

2009.02.04. 08:51 Nomen Nescio

A kályhától indulnék. Magyarországon nem élnek cigányok! Vannak tótok, svábok, rutének, szlovének, uram bocsá’ még zsidók is, de cigányok nincsenek. Tessék hozzászokni a következő kifejezésekhez végre: romaút, romakerék, romapecsenye, romazene… meg persze ahhoz is, hogy ha én azt mondom cigány, azzal faji, pardon: etnikai csoport ellen elkövetett bűnt valósítok meg… gyűlöletkeltek. Ha a kertemből répát tolvajló romát tetten érem és azt mondom neki, hogy mocskos cigány, kitekerem a nyakad, azzal nem a magántulajdonhoz való alapjogomat kívánom érvényre juttatni, hanem etnikai gyűlölséget szítok.

Mikor a buszra úgy száll fel mögöttem a hoppon maradt koldus, történetesen cigány asszony, hogy mocskos magyar, megöllek, az csupán szabad véleménynyilvánítás az elmaradt haszon miatt, amit bennem látott…

Szólj igazat és beverik a fejed. Ősi igazság ez, ami ma különösen is igaz. A rendőrkapitány a bűnelkövetői statisztika alapján kijelenti, hogy az elmúlt időszak elkövetői kivétel nélkül, cigánynak vallották magukat, és ezt a nyilvánosság elé tárja, azzal hátrányt okozó megkülönböztetés bűntettet követi el?  Mellesleg önként vállalták az etnikai hovatartozásukat, hiszen így előnyöket reméltek az igazságszolgáltatásban.

Azt viszont a mai napig nem merték nyilvánosságra hozni, hogy a nemrég erőszakos halált halt kislány ellen szintén cigányok voltak az elkövetők… Vajon hogy lehet az, hogy Draskovics Úr rövid időn belül másodszor adja tanújelét annak, hogy a nyilvánvalóan jelen lévő problémát úgy kívánja megoldani, hogy egyszerűen a tényeket az asztal alá söpri?

A kislány halálában megrendelte az etnikai szál bújtatását, már másnap a hivatalos közleményekben cáfolták az elkövetők kézre kerítését, most pedig különítményes rohamosztagot küld, hogy a mégis csak meglévő etnikai bűnözés ellen tüntető tömeget riogassa ahelyett, hogy a valódi problémával nézne szembe…

Mind e közben a hagyományosan tisztelettel bíró cigány vezetők, Vajdák tiltakoznak a „roma gárda” nevű cigány érdekvédelmi szerveződés ellen.

Hazánkban furcsa kettősség jellemzi az etnikai statisztikákat, mert egyfelől nem tartható számon az állampolgárok etnikai, faji és vallási hovatartozása, másfelől érzékelhető a megkülönböztetett bánásmód az elkövetők körében.

Amíg a saját tulajdonát védő gazdát büntetik a tolvajokkal szemben, addig hogy is remélhetnénk békét cigány és magyar között? Mindenki emlékszik a veteményesét villanyárammal védő gazdára, és arra, hogy az elkövető meghalt… Arra vajon ki emlékszik, hogy az áram alatt álló kerítés a saját telkén, egy másik kerítésen belül volt? Hogy került oda az elkövető, mi volt a célja? Egyértelműen anyagi hátrányt akart okozni a gazdának, terményeit kívánta jogtalanul eltulajdonítani, miközben tette következményeként életét vesztette… Ha nem a lopás szándékával érkezett az első kerítésen keresztül, akkor vajon milyen indítékok vezethették? És mégis a gazdát vádolják gondatlanságból elkövetett emberöléssel?

A miskolci rendőrkapitányt visszahelyezték posztjára, de mégis erősebben hallható az a vélemény, miszerint a statisztikát egyértelműen és pontosan felidéző főrendőr, etnikai alapon vádolt kollektív bűnösséggel egy csoportot. Így gyűlöletkeltésre adott alapot? Halkan jegyzem meg azzal vádolta a cigányokat, amit azok valóban elkövettek… Akkor vajon ki adott alapot a gyűlöletre? Nem az elkövetők? Észre kellene végre térni!

1 komment

Címkék: belpolitika szemérmes újságírás

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr73921762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ifj. Katánghy Menyhért 2009.02.05. 23:36:22

viszont van cigány önkormányzat, aminek ez a neve. ezt elbasztad az elején :-)