HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Neonáci német jelkép a rakamazi turulmadár, vagy a német újfasiszták tulajdonképpen magyarok?

2009.02.19. 12:18 Nomen Nescio

Érdekes képet kaptam valakitől tegnap. Egy internetes hírportálon megjelent cikkben arról írnak, hogy keletnémet neonácik erőszakos cselekményei miatt 56 főt keresnek. A cikk illusztrációja egy kopasz fejre tetovált rakamazi turulmadár. Azt ugyan el sem tudom képzelni miféle kapcsolat lehet az egykori Kelet Német nácik és az ősi magyar jelképek között... Azt erősen kétlem, hogy valóban a cselekményekben résztvevők egyikét ábrázolja a kép. Nyilván egyszerű volt a szerkesztőnek bevágni egy a birodalmi sasra csak erős túlzással emlékeztető mintát.

Ezek a csúsztatások aztán kellemes alapot nyújtanak azoknak, akik a magyar utcákon tomboló szélsőjobboldaliak veszélyéről cikkeznek. Lám, még a németországi nácik is ezeket a magyar jelképeket használják... Egyszer csak előkerülnek majd az Árpád lobogók is? Ezek a németek akkor most tulajdonképpen hungaristák is?

Elég baj nekünk, hogy saját határainkon belül is összemossák az őstörténet emlékeit, ereklyéit, a lokálpatriotizmust, a hazaszeretetet és a nemzeti gondolkodást a szélső jobbal...

Monitorfotó az osztrák portál oldaláról (a magyar szöveg nem képezi a cikk részét)

1 komment

Címkék: nagyvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr33952580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ÉdesHazám · http://www.edeshazam.hu 2011.05.28. 22:40:33

Ez valóban érdekes!
mit sem tudok hozzászólni, de ha a kép valós volna, a helyzetben, akkor utána néznék, hogy ezt miért is használták fel, sőt mivel ez tiszta Hazafi jelképünk meg kérdezném, hogy , hogy merték felhasználni nemzeti jelképünk, elitélhető megjelenítéshez.