HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Amit Gyurcsány Ferenc képvisel, nem egyszerűen elfogadhatatlan, hanem Magyarország számára közveszélyes.

2009.03.29. 18:57 Nomen Nescio

Az előrehozott választások mellett sokféleképpen lehet érvelni. Az én érvelésem magva kettős. Egyrészt a demokráciának, a demokratikus versengésnek, a választásnak nemcsak formai kellékei vannak. Azaz az általános és egyenlő választójog, vagy a tisztességesen lebonyolított választás mellett az is a feltétele, hogy az emberek tudják, miből választanak. Miből, mondom, és nem kik közül! Márpedig ma nem tudják, mit kínál nekik a kormánypárt, hiszen eddig semmi mást nem mutatott, mint az egyébként valóban meglévő aggodalmakra, a változásoktól való félelemre próbált nagyon egyszerű, empatikus, de hamis válaszokat adni. Ebben a helyzetben nem megengedhető, hogy valaki program nélkül kérjen felhatalmazást. Különösen akkor nem, amikor azonnal cselekedni kell!

Ezzel legalábbis egyenrangú érv, hogy a demokratikus értékek védelme, a demokratikus kultúra gyakorlása szempontjából az, amit az MSZP képvisel, nem egyszerűen elfogadhatatlan, hanem Magyarország számára közveszélyes. Amikor a baloldal nagyobbik része ellenségként, mi több, selejtként tekint a jobboldalra, akkor egy ilyen politikával szemben küzdeni kell, tisztességes, alkotmányos módon, de semmiképpen nem meghagyni neki a hatalmat! Egy olyan politikával szemben, amely nem legyőzni, hanem megsemmisíteni kíván bennünket, azt hiszem, egész egyszerűen öngyilkosság elvesztegetni az utat az alkotmányos, törvényes előrehozott választás számára.

A választásokig meg kell értetni az emberekkel nekünk, jobboldali és nemzeti érzésű gondolkodóknak, hogy amit az MSZP képvisel, az a magyar demokratikus normalitás sérelmére elkövetett politikai tisztességtelenség. Amit tesznek, asszisztálás a félelemkeltés, gyűlöletszítás, az erőszak térnyeréséhez. Az MSZP megnyilatkozásai az '50-es évek szélsőséges szövegeire hasonlítanak. Attól tartok, hogy bizonyos tekintetben a gondolkodásuk is. Ez akkor is baj, ha persze a mai környezet teljesen más. Leginkább tehát azért kell támogatni a tisztességes, elkötelezett demokratáknak az előrehozott választást, mert ma két fontos feltétel hiányzik. Egyfelől nincs valóságos és számon kérhető, a válságot kezelő kormányzati gazdasági-társadalmi reformprogramjuk, másfelől nyilatkozataik és magatartásuk fényében elmondható, hogy az MSZP hatalomban maradása a demokratikus működés tudatos sérelmét jelentené. Akinek tehát fontos Magyarország, az a törvényes előrehozott választásért mindenképpen küzd, hogy egy ilyen politika ne maradhasson hatalmon.

Már ne csak gondolkozzunk, tegyük a dolgunkat barátaim!

Szólj hozzá!

Címkék: választás alkotmány belpolitika szemérmes újságírás

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr91033551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.