HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Tényleg Bajnai a jövő letéteményese?

2009.03.30. 20:22 Nomen Nescio

Nem is olyan régen hangzott el a parlamentben, hogy a jelenlegi válsághoz, a nílvánvaló nemzetközi helyzet mellett a kormány rossz és átgondolatlan pénzügyi és gazdasági ténykedése vezetett. A kijelentéssel nem is vitáznék, azt magam is így gondolom, csak hogy ezt nem más mondta rezzenéstelen tekintettel nézve egykori főnöke szemébe, mint Kóka János, a volt gazdasági miniszter. Ennek a következőkben még fontos szerepe lesz.

Megvan a miniszterelnök jelölés legújabb jelöltje. Úgy tűnik, Bajnai a befutó. A fiatal gazdasági szakember karrierje meredeken ível felfelé, és ma már ugyan ki emlékszik a "Hajdubétes" ügyekre? Mondjuk én, és még sokan mások.

A Hajdú-Bét, a Wallis Rt.-n keresztül Bajnai Gordon irányításában volt 2003-as felszámolásakor. A cégben kifizetetlenül több milliárd forint bennragadt. Akkoriban azt tudakolták tőle,hogy "mikor fizetik ki a gazdáknak azt az ötmilliárd forintot, amivel a Bajnai által eladott Hajdú-Bét tartozik nekik". Az akkori vádak szerint kilenc ember ment tönkre és lett öngyilkos, mert a Hajdú-Bét nem fizette ki részükre tartozását.

De ki is ez a sebbel-lobbal elfogadott jelölt? Nevéhez fűződik a "menzabojkott", és mondjuk a MISZOT (Magyar Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa). Eddigi kenyéradó gazdájához  (Gyurcsány) a magánéletben jó barátság fűzi a nyolcvanas évek óta. Szintén jó barátja elődjének, Kóka Jánosnak, akit a gazdasági miniszteri bársonyszékben váltott. Tehát gazdasági miniszter, így ebben a minőségében maga is részese, és egyben felelőse a kialakult helyzetnek.

Ahogy Barátja és elődje, (aki révén valószínüleg elfogadta az SZDSZ) szintén részese és felelőse a kialakult helyzetnek. Most aztán úgy fest az ábra, hogy a három jóbarát csereberéli, adja veszi egymás közt az állami pozíciókat, mint más az ócskapiacon a megúnt kacatot.

Belső források szerint Bajnainak a nyílvánvaló kényszeren kívül egykori elődje erős lobbizása is kellett ahhoz, hogy az SZDSZ elfogadja jelölését. Programja nagyrészt a már ismert reformszövetséges válságcsomagra épül. Első expozéjában igyekezett leszögezni, hogy programja fájni fog!

Ugorjunk vissza a kezdethez, a Hajdú-Bét áldozatokra, akik kilátástalanságukban önygiljkosságot követtek el. Családjaiknak ma is fáj Bajnai áldásos tevékenysége. Akkor a történteket úgy kommentálta, hogy a Wallis így is több, mint tíz milliárdot bukott. Akkor egy céget vett kezelésbe, most az országot... és fájni fog! De lessz értelme?

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: választás belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr711036013

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.31. 09:30:02

Csonka Pici, Magyarország új miniszterelnöke - Nem tudom tisztán megmondani, hogy hívják a nevit... - Az új miniszterelnök-jelölt mit csinál most? - Elszökött? - Ki ő? - Szerintem a... Csonka? Az egyik kisebb portál munkatársai gondoltak egyet, és lemen…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.