HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Schmitt Pál köztár'sági elnök

2010.06.29. 18:07 Nomen Nescio

Nemrég arról írtam, miért tűnt logikusnak, hogy az egykori olimpikont választja a Tisztelt Ház az elsőszámú közjogi méltóság szerepkörét betölteni. Az előre látható megtörtént, Scmitt Pál augusztus hatodikával átveszi az állam elnöki stafétát Sólyom Lászlótól.

A megválasztott Államfő ünnepi beszédében Szent István királyunk Imre herceghez intézett intelmeit idézte. Az intelmeket tekinthetjük az egyedülálló fejlődést és szilárdságot bíró történelmi alkotmány első írásos fundamentumának, melyben gyökeret eresztett és megerősödött a Szent Korona méltósága és megkérdőjelezhetetlen főhatalma.

Én nem vagyok demokrata és főleg nem vagyok köztársaságpárti. Abban hiszek, hogy a mai zavaros közjogi állapotokat fel kell számolni. Ennek eszköze az új alkotmány elkészítése, pontosabban a történelmi alkotmány helyreállítása. Ezzel párhuzamosan az alkotmány forrását, a Szent Koronát is méltó helyébe kell emelni, hiszen mint legmagasabb közjogi méltóság és a jogok, kötelességek forrása, garanciája hazánk megmaradásának.

Abban nyilván sokan értenek egyet velem, hogy a Szent Korona erejének leginkább megfelelő államforma a királyság. Ezzel szemben abban kevesen hisznek, hogy Magyarország jövője a királyásg és nem (csak) a multja.

Tudjuk, hogy egy évezreden keresztül a mindenkori hatalom forrásaként a Szent Korona, egyesítette a nemzetet és a Kárpát medencét. Tehette már pedig ezt azért, mert a Szent Korona teste sérthetetlen, és egyetlen tagja sem határozhatta meg saját magát a koronával szemben.

Szólj hozzá!

Címkék: alkotmány belpolitika szentkorona

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr342119112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.