HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

űrlapozgatás

2010.08.25. 10:48 Nomen Nescio

Az űrlapot kitöltők között nem sorsolunk ki értékes ajándékokat.

Hazánk az első világháborúban az Osztrák Magyar Monarchia tagjaként vett részt. A királyságot először a Károlyi féle polgári kormány döntötte meg, majd ez és a következő Tanácsköztársaság  bukása után a Horthy korszakban király nélküli királyság volt az államforma.

1944 márciusában a német megszálló csapatok egy tollvonással annulálták az ősi magyar jogrendet. Új alkotmányt 1949-ben kapott az ország -akkor a megszálló Szovjet csapatok nyomására.

Az utolsó szabad (független, magyar)  országgyűlés által legitimizált alkotmányunk az 1100 éves történeti alkotmány.

Sem a Magyar Népköztársaság, sem a rendszerváltás utáni Magyar Köztársaság nem alkotta meg az új alkotmányt, így az 1949. évi XX. törvény van érvényben, ami Magyarország ideiglenes alkotmánya a végleges alkotmány megalkotásáig. A Magyar Köztársaság a kommunista nyomásra kikényszerített alaptörvényből eredezteti saját legitimitását.

Szólj hozzá!

Címkék: érdekesség alkotmány szentkorona

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr312246088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.