HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

 • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
 • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
 • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
 • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
 • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
 • Utolsó 20

Hazugságban élünk!

2018.03.20. 10:37 Nomen Nescio

Hazugságban élünk és hazug, megtévesztő politikai rendszert építettünk. Az országgyűlés tagjait képviselőnek hívjuk, de arról fogalmunk sincs, kiket képviselnek. Azt talán sejtjük, hogy pártokat, de arról végképp nincs információnk, hogy a jelölő pártok kiket képviselnek. Amikor kiderül, hogy nem minket, akkor már késő, a képviselők nem visszahívhatók, nem büntethetők.

Ez a rendszer teszi lehetővé, hogy a négy évre választott képviselők és kormányok az anyagi és erkölcsi kifosztásunk közben egyfajta inverz olimpián játsszanak. A versenyző(in)k nem katarzist és eufóriát okoznak teljesítményükkel. Ellenkezőleg! Mind újabb és újabb gazságokat követnek el, miközben a színvonal egyre lejjebb és lejjebb csökken. Amikor azt hisszük, hogy ez a legalja, ennél már tényleg nincs, nem lehet lejjebb, akkor jön egy új csapat és megmutatja, hogy de, mégis van.

Amit ma a pártok és képviselőik megtehetnek (hazudhatnak, lophatnak, csalhatnak), az '89-'90-ben még elképzelhetetlen volt.

Apropó, kis kitérő, mondok egy példát, meglepő lesz! Taxisblokád. Nem, a taxisblokád pont hogy nem a "demokrácia" spontán megnyilvánulása volt. Hogy is történt? Az Antall kormány 65%-os üzemanyag áremelést (nem) jelent be, mire a "megélhetésükért rettegő" taxisok négy napra megbénítják az országot.

Tények: 1990. Október 25. a tél beköszönte előtt az országnak három (3), legfeljebb négy (4) napra elegendő olajtartaléka van. A pánik elkerülése érdekében a kormány ezt nem kommunikálja, miközben futótűzként terjed a tervezett áremelés mértéke (65%), aminek egyébként a célja az lett volna, hogy megakadályozza a hirtelen felvásárlást, ami a csekély tartalék elpárolgását okozta volna.

A Taxisblokád egy áttételes, de bizonyára máig ható hozadéka, a "szőkített" olajmilliárdokból szerzett hatalmas magán vagyonok és az ebből izmosodó szervezett bűnözés. A taxisblokád ugyanakkor rávilágított még valamire, ami 1990-óta kimondatlan, de világos, hogy bizonyos politikai és gazdasági érdekek (pontosabban érdekek összefonódása) képesek spontánnak tűnő, országos (akár nemzetközi), szervezett akciókat létrehozni.

(A taxisblokád megszervezésével az arcát nem vállaló, létét is tagadó árnyék erő törvénytelen eszközökkel provokálta a törvényes hatalmat, de nem érte el a célját. A polgári engedetlenségre az állam erőszakszervei nem reagáltak, a zendülésből nem lett véres polgárháború)

Kanyarodjunk vissza léthazugságokkal teli jelen életünkhöz. A mai hazugságok egy része magában a rendszerváltás kifejezésben gyökerezik. Ugyanis sem rendszert nem váltottunk, sem a korábbi hatalom gyakorlóit és működtetőit nem zavartuk el. Helyette végignéztük, ahogy az államkapitalizmus jól-rosszul, kezelt, de felhalmozott tőkéjét és annak hasznát idegen hatalmak (new order?) és globális gazdasági tényezők (nevezzük pl multiknak?) fizetett ügynökei (ma strómannak mondjuk) kiszervezzék az országból.

Tetszettünk volna forradalmat csinálni, ahogy egykori miniszterelnökünk, Dr Antall József fogalmazta meg nem kevés cinizmussal. Ehelyett máig a fülkeforradalommal csapjuk be magunkat. Valódi rendszerváltás az lett volna, ha ötven év után (1990-ben) Magyarország visszatér törvényes államformájához és egyedülálló ősi jogrendjéhez.

Ma sincs ez máshogy. Reménytelennek tűnő helyzetünkből egyedüli kivezető út, ha visszatérünk saját utunkhoz, őseink útjához, őseink Istentő eredeztetett jogrendjéhez és a sajátosan Magyar királyság intézményéhez, a Szent Korona eszmeiségéhez.

A királyság intézménye és a király személye felette áll a négyévenkénti tusakodásnak. Egy személyben jeleníti meg az államot, a nemzetet -mely a trónra emelte, a Szent Korona eszmeiségét, az ország politikai, gazdasági és erkölcsi szuverenitását.

Szólj hozzá!

ttip - globalómás tuti tipp

2016.01.10. 20:56 Nomen Nescio

Amit ma sokan demokráciának neveznek, az tulajdonképpen egy szűk pénzügyi csoport profitmaximalizálásának érdekében a világ országaira kényszerített politikai és gazdasági alku. Ennek az alkunak vannak ugyan haszonélvezői, de az országok és polgáraik valójában mindannyian vesztesek.

AZ USA ennek a szűk csoportnak a szócsöve, és ökle is egyben. Amikor az Egyesült Államok képviseletében bármely diplomata egy külföldi állam korrupciójáról beszél, akkor valójában miről is beszél?

A világméretű korrupció nem kézen-közön történik, hanem nyilvánosan, az EU plénumain, mint a TTIP - TAFTA

így tárgyalnak a nagyok az eu polgárainak feje felett...

Szólj hozzá!

Gondolatok a/egy lehetséges jövőről

2015.11.28. 17:07 Nomen Nescio

Van néhány gondolatom a pártokkal kapcsolatban:

Ha rajtam múlna, a mai hatalmi berendezkedést némileg átalakítanám. Elsőként a szuverén hatalmat visszaadnám a Szent Koronának.

A monarchia (Szent Korona Országai) jogfolytonosságának helyreállítása elengedhetetlenül a történeti alkotmány hatályba helyezésével kell kezdődjön.

A hatalmat, király hiányában, (átmenetileg) a kormányzó és, vele egyenrangúként a kétkamarás parlament személyesíti meg.

A Szent Korona szuverenitása? Ez a "jogtechnikai apróság" volt képes védeni az országot a Turul nemzetség (Árpád-ház) kihalása után. A szakrális magyar királyságban önmagában sem a király, sem a nép nem bír a hatalom teljességével (nem szuverén). Minden hatalom és jog forrása a Szent Korona. A föld, a természet kincsei és erőforrásai mind a Szent Korona tulajdona. A király, a nemesség és valamennyi, kisebb-nagyobb birtokkal rendelkező gazda -ahogy a nevéből is látható- nem tulajdonolja, csak birtokolja az irányítása alá került területeket.

Nem hiszek a mai értelemben vett pártrendszerben. Abban hiszek, ha a törvényesen megválasztott küldöttek (alsó ház) a parlamentben állanak össze egyes ügyek mentén.

A pártfegyelemből adódó együtt szavazás kényszere gyakran a választók arculcsapása!

A politikai pártokat és szervezeteket (kivétel nélkül mindegyiket) kizárólag a tagsága tartsa el, ne az adófizető polgárok adóforintjai.

Az egyébként mindenki másra (természetes és jogi személyekre) vonatkozó szigorú elszámolási kötelezettséget és a könyvviteli szabályokat betartatnám a politikai pártokkal és szervezetekkel is. Jelenleg nem így működnek!

Hirtelen minden a helyére kerülne, ha a hatalom képviselői nem fogadhatnának el, pártok, szervezetek esetében névtelen; képviselők, tiszt(ség)viselők esetében semmilyen adományt.

Amennyiben a pártok, szervezetek minden adományt és adományozót (összegszerűen és nevesítve) kötelesek nyilvánosságra hozni, úgy a kampányfinanszírozás is átlátható lenne, és egyértelművé válna mindenki számára, hogy kik segítik hatalomra egyik, vagy másik pártot.

Ugyanezt az átláthatóságot követelném meg az intézményektől, egyesületektől, alapítványoktól.

Tudnám folytatni a gondolatot, de az már mind a fentiekből következne.

Szólj hozzá!

Láthatatlan színek

2015.11.15. 07:42 Nomen Nescio

A szivárványos profilképek után most a francia trikolór és az Eiffel tornyot idéző békejel terjed a facebook-on... Amikor Izrael a Gáza övezet Palesztínjait "válaszcsapás" bombázgatja, akkor a világ nem borul hirtelen fekete-zöldbe. Amikor a kínaiak tisztogatnak Tibetben, nem válnak piros-kékké a profilképek. Ha az IÁ lelő egy utasszállító repülőt, amin történetesen oroszok utaztak, nem lesz minden arc hirtelen kék-fehér...

Vannak a világhálón láthatatlan színek...

free_plstn.jpg

free_tibet.png

free_qrdtn.jpg

Szólj hozzá!

Ha Isten velünk, ki ellenünk?

2015.07.02. 17:07 Nomen Nescio

korona.jpg

Érdekesség:

A Magyar király, mint (egyetlen) apostoli király, vétójoggal bír a pápaválasztáson. Utoljára I. Ferenc József élt ezzel a jogával, így került a pápai állam élére a szabadkőműves hírében álló Rampolla bíboros helyett a később (1954 május 29.) szenté avatott X. Piusz pápa.

A valóság szeletei:

Az apostoli magyar király többek között a Szent Föld királya is. Így amikor azt mondom, hogy igazságot a Szent Korona Országainak és minden alattvalójának, akkor nem csak a Kárpát medence népeire gondolok, de például palesztin "testvéreinkre" is.

Következtetés:

Az apostoli magyar királyság nem csupán a magyarság kérdése, de a világ egyensúlyának tengelye (kellene, hogy legyen újra)!

Gondolatok:

A hozzám képest liberálisnak mondható ismerőseimtől gyakran megkapom, hogy a szentkoronás múltba révedezés sehová nem vezet. Igazuk van! Már abban a tekintetben, hogy a múltba révedő elme nem képes a jelen kérdéseivel foglalkozni. Ellenben azt is gondolom, hogy Magyarországnak és a Kárpát medence népeinek nincs, de még Európának is kérdéses a jövője a Szent Korona és a szakrális magyar királyság nélkül.

Csak vicces,

hogy akik az ismerőseim közül a magyar királyság helyreállítását a leginkább kritizálják/kinevetik azok mennek legnagyobb számban valamelyik európai királyságba a szép új élet reményében.

Aktualitás:

Falakat és kerítéseket már az ókorban is emeltek, és azóta tudjuk, hogy megkerülhetők, kijátszhatók és lerombolhatók, de akiket megállítani hivatottak azokat csak ideig-óráig tudják feltartóztatni.

Cui prodest?

Az irdatlan menekült áradat forrásai olyan országok, ahová az USA demokratizálni, rendet tenni, vagy a terrorizmus és/vagy a diktatúra ellen fellépni ment (pl Szíria, Libanon, stb.). Ezek a katonai beavatkozások látszólag rendre kudarccal, vagy eredménytelenül végződtek. Ugyanakkor kezd egyre inkább úgy tűnni, hogy korántsem a sikertelen stratégák irányítása alatt összeomló fegyveres kontingenseket látunk, ellenkezőleg! Kifejezetten sikeres destabilizációs folyamat kellős közepén vagyunk.

Szólj hozzá!

Egyszerűen nem értem...

2015.01.04. 07:04 Nomen Nescio

Van egy gondolatom

2015. január 3., 21:27

A magyar politikai (elitben) életben nincs olyan figura, aki ne lenne érintett vagy a Kádár rendszer bűneiben, vagy valamilyen már ismert (és vagy) később kiderülő korrupciós ügyben -esetleg egyszerre mindkettőben. Így aztán könnyű olyan mindenkori magyar politikai vezetőt találni, akit ki lehet kiáltani az év legkorruptabbjának. Vajon melyik negyvenes évei végén járó országos politikus szerezhetett volna tisztességes munkával akkora vagyont, amiből az életkörülményeit finanszírozni lehetne?

A napokban ismertük meg egy civilszervezet nevét (OCCRP), amely Kelet-Európát, a Kaukázust, Közép-Ázsiát és Közép-Amerikát vizsgálja a szervezett bűnözés és korrupció tekintetében. A szarajevói¹ székhelyű civilszervezetet "oknyomozó riporterek" alapították 2006-ban és néhány éve, évente megnevezik a szerintük legkorruptabb vezetőt, szervezetet. Az OCCRP szerint idén Orbán Viktor a második legkorruptabb vezető, közvetlen Putyin mögött. Ez így akár igaz is lehet, de van egy szépséghibája a dolognak. Minden megjelent cikk a ténymegállapítást közli, de sem adatolva, sem alátámasztva nincsenek a megállapítások. Adatok nélkül pedig a csoport munkamódszere az is lehetne, hogy az előre megkapott neveket beleteszik egy kalapba és kisorsolnak belőle hármat... Orbán Viktorról speciel bármit el tudok képzelni, de ez így nem több vádaskodó mutogatásnál. Arról nem is beszélve, hogy eddig még csak nem is hallottam ennek a szervezetnek a nevét.

Aztán a másik dolog: Tekintsünk el attól, amit jelenleg a magyar média közvetít felénk. Már csak azért is, mert meglátásom szerint a médiának a sajtó és szólásszabadság helyett a súlyos tudathasadással van problémája. Hirtelen, huszonöt évvel a rendszerváltás után egyszer csak észrevették a szegénységet és azokat, akik a reprivatizált, leépített, elkótyavetyél és felszámolt gyárakból egyenesen az utcára kerültek hajléktalanként. Az újságokat olvasva mostanában egyre inkább úgy tűnik, mintha a '89 és 2010 közötti Kánaánból kerültünk volna egy pillanat alatt Mordorba.

Tehát van nekünk Szarajevóban egy civil szervezetünk, ami nyilván mindentől és mindenkitől függetlenül működik. Évente megállapítják, hogy ki a legkorruptabb, és eredményeiket a nagyvilág nyilvánossága előtt közzéteszik. Úgy gondolom, és ezzel nincs is baj, hogy ezt a civilszervezetet például amerikai fajvédők²... (miket beszélek, tehát) jogvédők finanszírozzák.

Baj talán "csak" azzal van, ha végső soron az Egyesült Államokból mondják meg nekünk, hogy mi a korrupció, ahol lobbitevékenység³ néven a világ legtörvényesebben működő, ipari méretű korrupciós gyakorlata folyik. Ugyanez a hatalom akarja megtanítani nekünk, hogy mi a demokrácia. A demokrácia terjesztésében használt módszereik azóta ismertek, mióta bevándorlóként megérkeztek az Újvilágba, majd elkezdték demokráciára tanítani vendéglátóikat. Az indiánok demokratizálása olyan jól ment, hogy az őslakos népek 90 százalékát ki is irtották mára, az őshonos bölényekkel együtt. Akik meg valami csoda folytán életben maradtak, azokat rezervátumokba zárva mutogatják a natív amerikára vágyó turistáknak...

Szóval nem értem...

* * *

¹ Szarajevó baljós hangzású név a legújabbkori történelemben. Az Osztrák főherceg elleni sikeres merénylet volt az első világháború kitörésének közvetlen oka. Ugyan a merénylet akkor csak az utolsó szikra volt az összefeszülő nagyhatalmi erők közt, de a térségben a mai napig húzódnak meg nem oldott társadalmi feszültségek.

_

² Amerikai állampolgárok fajvédő konferenciát szerveztek Magyarországra, amit a kormány határozott utasítására a belügyminisztérium betiltott. Jogvédő szervezetek utóbb ezt kifogásolták, mert indoklásuk szerint egy demokratikus országban nem fordulhat elő egy civil rendezvény előzetes betiltása...

_

³ Az Európai Unióban működő amerikai lobbitevékenység eklatáns példája egy jelenleg folyó tárgyalás a szabad kereskedelemről, melynek haszonélvezője a Monsanto lenne, ha az Unió megengedné a génmanipulált vetőmagok behozatalát. Az uniós gazdáknak nem érdeke, ha ezek a vetőmagok megjelennek a belső piacon, ennek ellenére egyre nagyobb az amerikai lobbisták nyomása a döntéshozókon.

 

Szólj hozzá!

rendszer váltogatók

2014.12.28. 14:11 Nomen Nescio

Aki pontosan tudja, hogyan működik a rendszerváltás, az tudja miért fél a rendszerváltókat támogatóktól :) 

1488677_358765567628776_1042520461610341000_n.jpg

Mindez nem lenne, ha Magyarország visszatérhetne törvénytelenül elvett és azóta is igaztalanul eltussolt államformájához, az alkotmányos monarchiához.

Szólj hozzá!

Mindenkinek van egy álma -az enyém nem a "demokrácia".

2014.12.10. 09:33 Nomen Nescio

Én nem találtam még olyan demokráciát, amit jó szívvel el tudnék fogadni, kezdve a görögtől az "amerikai" típusúig. Amerika (egyesült államok) a lehetőségek hazája, a modern "Ígéret Földje". Amerika (egyesült államok) a modern demokrácia legerősebb bástyája, az emberi jogok megszállott harcosa igen, ha szükségesnek látja, fegyveres harccal védelmezője, a világ csendőre... Amerika (egyesült államok) ennél fogva felhatalmazva érzi magát, hogy bárhol, bárkinek a farkára lépjen, ha az nem "politikailag korrekt"-ül viselkedik.

Amerika (egyesült államok) saját maga is tiszteletben tartja általában az emberi, de ide értve a fogvatartottakat jogait is. Utóbbiak gondviselése érdekében még pszichológusokat is foglalkoztat, akik a helyes bánásmód kialakításában segítik a fogvatartókat. Amerikában a fogvatartottakkal szembeni helyes bánásmód többek közt a következő technikákat tartalmazza:

Vízbefojtás (Waterboarding): A foglyot egy deszkára kötötték, arcára rongyot helyeztek, amelyet vízzel locsoltak. A locsolást 40 másodpercenként megszakították, hogy a fogoly levegőhöz jusson. A vallomások fulladásközeli állapotról számoltak be. A szeptember 11-i merényletek egyik kitervelője, Kalid Sejket 183-szor vetették alá ennek a vallatásnak.

Koporsóba zárás: A foglyot olyan szűk dobozba zárták, hogy mozdulni se tudjon. A beszámolók szerint a rabok elvesztették időérzéküket, nem tudták, mennyi ideig voltak a dobozba zárva. Feltételezhető, hogy többször el is ájultak.

Kihűtés: A rabot hideg vízbe merítik a vallatás ideje alatt. Egyes esetekben a fogva tartottat meztelenre vetkőztették, fóliába csavarták, úgy merítették vízbe, hogy a hideg víz sokáig hűtse a testét. Gul Rahman 2002-ben a cellájában meghalt, amikor a hidegvizes fürdetés után félmeztelenül cellája padlójához láncolták éjszakára, miközben a hőmérséklet két fok körüli volt.

Kikötözés: A leggyakoribb módszer szerint a rabot fejjel lefelé lógatták fel, és néha napokig is így tartották őket. Volt, hogy a raboknak ebben a pozícióban kellett üríteniük. A vizeletet és fekáliát hosszú ideig nem tisztították le róluk. Egyes esetekben a rabot állva, a mennyezethez láncolt kézzel kötötték ki. A kikötözést egyeseken akár hónapokon át is alkalmazták.

Alvásmegvonás: Ez a módszer volt a kínzások leggyakrabban használt eleme. Az alvásmegvonással olyan pszichotikus állapotba akarták juttatni a rabokat, ahol már nem urai önmaguknak. A CIA engedélyt kapott arra, hogy akár 180 óráig, azaz másfél hétig alvás nélkül tartsák a vallatottakat. A gyakorlatban azonban 96 óra volt a leghosszabb alvásmegvonási idő. A rabokat ilyen esetekben kikötötték, és ha elaludtak, akkor vizet locsoltak rájuk, hogy felkeljenek. Az alvásmegvonást a következő pontban ismertetett zajhatásokkal is kombinálták.

Zaj: Visszatérő kínzási módszernek számított a szörnyű hanghatásokkal súlyosbított magánzárka. Volt, akit napokig fülsüketítő fehér zajjal kínoztak, és megbilincselték a kezeit, hogy ne tudják befogni a fülét. Másokat horrorfilmekből ismert kacagással vagy sírással, illetve túl hangos rap- és metálzenével kínoztak.

A kikötözés mellett az erős hanghatások egyik célja az volt, hogy a foglyok ne tudjanak aludni. Az egyik fogoly azt mondta, hogy amikor hanghatásokkal kínozták, az rosszabb volt, mint amikor a marokkói titkosrendőrség vallatta. Marokkóban borotvapengékkel vagdosták a bőrét.

Meztelenség: A CIA ezen technikája nem a konkrét információszerzést szolgálja, hanem hogy a foglyok elveszettnek érezzék magukat. Több rab is elmondta, hogy napokig, hetekig, vagy akár hónapokig meztelenül tartották őket, és ez alatt rendszeresen női vallatókhoz vitték kihallgatásra. Az együttműködő rabokat ruhájuk visszaadásával jutalmazták.

Táplálékmegvonás: A szabályok szerint a foglyokat tilos éheztetni, a fogság alatt testsúlyuk legfeljebb 10 százalékát veszthetik el. Egyes foglyoknál azonban a tápanyagot íztelen, mesterséges alapanyagokból álló, folyékony táplálék formájában adták. A CIA szerint az ingerek megvonása fokozza az alvásmegvonás hatásait.

Verés: A rabok elmondása szerint az ütlegelés leginkább elfogásukat követő időben volt jellemző. A kihallgatások során speciális falat is alkalmaztak, ami erős hangot adott, ha nekiverték a rabot. Így keltettek olyan érzést, mintha az ütés jóval erősebb lett volna, komoly sérüléseket okozva.

/forrás: index.hu/

Én köszönöm, de nem kérek a "demokráciából". Legalább is biztosan nem az Amerikai (egyesült államok) típusú demokráciából. Nem csak ezért, ez csak a jéghegy csúcsa. A CIA vallatási módszerei nem oka, hanem tünete a demokrácia rothadó hiábavalóságának. Amerikában, a "szabadság földjén" a nép nem a hatalmat választja meg nagy parádé és csinnadratta közepette. Amerikában odáig merészkedik a saját létét tagadó "háttérhatalom", hogy a választásokon a néppel már csak az adminisztrációt engedi megválasztani. Itt jut eszembe tarlós István, aki sérelmezte a napokban, hogy a pesti nép lassan már a városháza titkárnőit akarja kijelölni. Hát az amerikai típusú demokráciában már valóban csak az ügyvivőkről lehet dönteni, a hatalom képviselőiről nem. 

MI is az a demokrácia, amit oly nagyon áhítani illik a "liberális" világban? Valójában csupán demagógia. A demokráciában a legnépszerűbb (ide még visszatérek) pártra leadott szavazatok alapján négy évente kicserélődik a "számon kérhetők" garnitúrája. A kampány ígéretei eleve nem szólhatnak többről, mint a két választás közötti ciklus. Hogy mi lesz azután? Ez meg legyen annak a baja, akit legközelebb megválaszt a nép, az Isten adta nép.

Tehát a demokrácia valójában népszerűségről szól? Vegyük észre a ravasz kettősséget: ha görögül mondom démosz, ha latinul, akkor populusz. Ami demokratikus az jó, ami populista, az pedig ócska népszerűséghajhász. Tehát ami a voksolók közt népszerűbb volt, az demokratikus, ami kevésbé volt népszerű (mert nem azt választották meg), az pedig legfeljebb populista. Én meg azt gondolom, hogy a hazugság attól nem válik igazsággá, ha többen mondják. Pedig a demokráciában az igaz, amit többen mondanak. Ráadásul még azt sem tudjuk kik, mert a "nép" döntésére hivatkoznak azokon keresztül, akiket a nép "megválasztott".

Mondok egy nem is olyan régi példát, ami kiválóan szemlélteti a természetesen nem létező háttérhatalom működését: A mai napig sokan azt hiszik, hogy az 1848-'49-es szabadságharcot a Habsburg császár verte le. Ezzel szemben az igazság az, hogy Miklós cár előtt tettük le a fegyvert. De kezdjük az elejéről! Kossuth a független nemzeti pénzintézet létrehozásánál végül úgy döntött, hogy mégsem veszi igénybe a Rotschild bankház által felajánlott hitelt, hanem az ország nemesfémkészletére alapozva indítja el a jegybankot. Mit csinál a bankház a magyar nemzeti bankra elkülönített likvid tőkével? Mivel a magyar nem kérte, hát befekteti máshová. Kölcsön adja a frissen megkoronázott Ferenc Józsefnek, aki ebből kifizeti Sándor cár nem olcsó segítségét a szabadságharcunk leveréséért.

Még, hogy nincs olyan hatalom, ami a választott vezetők, vagy koronás fők felett állva igazítja a világ sorsát! ... 

A sors fintora, hogy később "Ferencjóska" uralkodásának ideje és a kiegyezés utáni Osztrák Magyar Monarchia lett a mai napig emlegetett boldog békeidők? Korántsem fintor, de ez már egy másik történet. Annál is inkább, mert a törökdúlás utáni magyar történelem háttérhatalom által legerősebben sújtott korszakának előkészítése is erre az időre esik.

Szólj hozzá!

A Szent Korona eszme alaptételei

2014.12.09. 21:40 Nomen Nescio

szent_korona_eszme.jpg

Szólj hozzá!

VII. évad

2014.12.09. 18:38 Nomen Nescio

Ha az isten úgy akarja, jövőre a hetedik évadunk kezdődik... Ennek alkalmából újabb fejléc kerül a blogra... 

dm_uj_fejlec_2015.jpg

Az új év új reményekkel kezdődik, de abban nincs változás, hogy véleményem szerint továbbra is az egyetlen elfogadható jövőképet a monarchia helyreállítása jelenti Hazánk számára!

Szólj hozzá!

A kitiltások margójára

2014.10.25. 20:24 Nomen Nescio

Egy ATV műsorról készült felvételt osztott meg valaki, az amerikai kitiltás botránnyal kapcsolatban egy stúdió beszélgetésről. Érdekes és tanulságos volt számomra a felvétel. Két egymással marakodó oldalt látok, akik pro és kontra igyekeznek retorikai fogást találni a másikon, miközben két, egymástól eltérő, egymást sehol nem metsző univerzumban eveznek.

Az egyik oldal, nevezzük ballibnek, mintha kéjes gyönyörök közt élvezne el boldogságában, hogy végre a nagytesó jól seggbe rúgta ezt a komisz Zorbániát. A másik, az egyszerűség kedvéért nevezzük kormány oldalnak, meg úgy váltogat álnaivból támadóba, mintha ez volna az egyetlen, amit az egyébként és jelenleg legfeljebb koholt vád szintjén álló amerikai állítás ügyében tenni lehet.

Az úgy kezdődött, hogy... Még tavaly egy kiugrott NAV tisztviselő, mindenféle milliárdos adócsalásokkal és sikkasztásokkal meg egy nagy adag kormányzati korrupcióval vádolta meg az adóhatóságot és a kormányt. Az ügy a közöny és elsikkadás közt volt valahol napjainkig. Aztán állítólag a NAV elkezdett vizsgálódni az amerikai Bunge vállalat (étolaj) háza táján, mire Amerika kitiltott néhány NAV főembert, meg kormányközeli másokat.

Hivatalos panasz nincs, mondván: azt az USA törvényei nem teszik lehetővé. Ámbár Ők, a nagytesó, a világ csendőrei és a demokrácia védőpajzsa, minden érintettel közölték, hogy 1) kitiltották, 2) kérésre elárulják az okot is. Az "ellenséges média" "provokátorai" egy sajtótájékoztatón rákérdeztek, hogy az érintetteket valaki beszámoltatta-e a tudomásukra jutott tényekről. Erre Lázár Jani volt olyan ostoba és azt válaszolta, hogy senkinek nincs igazmondási kötelezettsége... Mondjuk nem tudom kinek van, ha egy kormány tisztviselőnek nincs.

Szóval anomália van bőven, ellene és mellette oldalon is. Már csak azért is, mert Amerika mindenféle nemhivatalos csatornákon bevezeti a közbeszédbe a kitiltás tényét, de a saját törvényeire hivatkozva sem az érintetteket, sem a kitiltás okát meg nem nevezik. Viszont követelik, hogy a meg nem nevezett személyek meg nem nevezett bűnei miatt a Magyar kormány azonnal és további kérdések nélkül indítson vizsgálatot. De tüstént ám! Jogállamban ez úgy megy, hogy egy ügyhöz, amiben nyomozni lehessen, kell megnevezett tényállás és ennek alapján konkrét vád a megnevezett, vagy meg nem nevezett személyek ellen. Ma sem személyeket nem tudunk hivatalosan, sem ügye(ke)t.

Csak a találgatás van, ami aztán jó táptalajt ad mindenféle eredetű és indíttatású reakciók megjelenésének és erősödésének. Az USA titkosszolgálatai nem egyszer használtak már ehhez hasonló módszereket egy megdönteni kívánt hatalom ellen. De maradjunk tárgyilagosak és fogalmazzunk úgy, hogy ez erőteljes jelzés, sőt politikai nyomásgyakorlás egy (elvben) baráti, szuverén hatalommal szemben. Európai szemmel mondjuk az sem tűnhetett éppen barátságos gesztusnak, hogy az Unió legerősebb tagállamának, Németországnak a kormányzati apparátusát és magát a Szövetségi Kancellár asszonyt (Angela Merkel) is lehallgatták.

Európa egyébként több szempontból is kezd a legdurvább hidegháborús csatatérre emlékeztetni, ahol a KGB és a CIA már alig leplezett akciókkal próbálja túllicitálni a másik felet. Putyin (vélt, vagy valós) szerepvállalása az Ukrajna elleni háborúban(?) szintén alapos intés az Unió felé, hogy mire kell számítani a világ tengelyét alkotó "nagyoktól".

A volt szovjet KGB módszereit volt időnk alaposan megismerni az elmúlt évszázadban. Félő, hogy a CIA módszerei sem finomabbak, amikor a Szabadság Földjének (?) érdekeit vélik sérülni. Erre is jócskán volt bemutató a világtörténelem elmúlt, vérzivataros évszázadában. Nézzük csak, miket találunk.

Azt most hagyjuk, hogy az USA titkosszolgálatai a 2. világháború végétől kezdve finanszíroznak olyan békésnek épp nem nevezhető "civil szervezeteket", mint az Igrun és a Stern, amik az első szervezett terrorszervezetek a legújabb kori történelemben. A Palesztinok ma is a bőrükön érzik, milyen a nagytestvér baráti segítő keze...

Nézzük csak tovább:

1979 Perzsia (Irán). A CIA erőteljes segédletével megdől Mohammad Reza Pahlavi királysága, a hatalmat Khomeini ajatollah iszlám állama veszi át. Egy éven belül kitört az Irak-Iráni konfliktus, melyet egyöntetűen üdvözöl a SzU, az USA és az öböl menti arab monarchiák. Ugyanakkor arra is érdemes emlékezni, hogy az akkori Irak vezetője, akit Amerika támogatott és fegyverzett fel, ugyan az a Szaddám Husszein, akit aztán mint véreskezű diktátort, az Amerikai Egyesült Államok hadereje végül elfogott, elhurcolt és felakasztott 2006 december 6-án. És miért kapott kötelet a nyakába? Hivatalosan az 1982-es, 148 halálos áldozatot követelő(!) dudzsaili mészárlás miatt. Vagy azért, mert rálépett a nagytestvér (olajlobbista) tyúkszemére.

Ha már terrorizmus: A Bin Laden néven ismertté vált terrorvezért korábban a CIA képezte ki és fegyverezte fel, még az Afganisztáni háborúban. (Még mindíg '79.) Ami nem mellesleg az Iránból tovább terjedő iszlám forradalom miatt került a SzU katonai megszállása alá. Bin Laden amerikai pénzből, amerikai fegyverekkel és amerikai kiképzéssel harcolt a szovjet megszállók ellen. A később szintén ismertté vált torabora barlangrendszert is a CIA pénzén és tervei alapján építették ki a szabadságharcosok (mint Bin Laden) számára. Később, mikor aztán már Bin Laden fizetett zsoldosból szálka lett, ezekben az amerikaiak által alaposan ismert és feltérképezett barlangokban bujkált.

2001. 9/11. Az összeesküvés elméletek kifogyhatatlan tárháza. Hogy voltak képesek hatalmas utasszállítókat nekivezetni a gyakorlatilag légiszűz pilóták két "szalmaszálnak" New York belvárosában?

Aztán az Arab tavasz... 

 • 2011 január, Hoszni Mubarak eltávolítása Egyiptomban
 • 2011 február, Líbia (Októberre megdöntik Kadhafi hatalmát, majd kivégzik)
 • 2011 március, Szíria.

Azt látom, hogy 1946-tól napjainkig legalább százezrekben, ha nem milliókban mérhető többek között a CIA áldásos közel-keleti tevékenységének következtében elhunytak száma. Mindezt a napi politikai célokon túl az olajért, ami néhány évig még biztosan mozgatja a fejlett világ gazdaságát. Hangyányival nem jobb egy ilyen barát, mint a Szovjet volt. Ameddig megfelelsz az aktuális ízlésnek, addig oké vagy, de ne felejtsd el, kik pénzeltek -meg fogják kérni az árát.

Naiv volna azt feltételezni, hogy a hidegháború megszűntével a nagyhatalmi titkosszolgálatok szép csendesen visszahúzódtak volna, hogy feldolgozzák elkövetett bűneiket. Igaz az is, hogy az elmúlt húsz évben erősödött a nyílt lobbi tevékenység, de hogy a titkosszolgálatok nem pihentek egy percet sem, az is teljesen biztos:

"Csehországban egy korrupciós ügy miatt gyanús körülmények között bukott meg tavaly a kormány. Az ügy mögött titkosszolgálati akciót is sejtettek prágai lapok, a cseh szocdemek szerint egyenesen a CIA buktatta meg Necas kormányát A Hetek értesülése szerint vannak olyanok hangok a Fideszben, miszerint a kitiltási  botrány mögött hasonló szándékok húzódhatnak meg."

Én nem tudom mi az igazság, de az valószínűnek tűnik, hogy a köztudatban lévő információk 1) legjobb esetben is csak részben fedik a valóságot 2) az információk hiányában azt sem láthatjuk tisztán, hogy milyen szándékok húzódnak meg a háttérben.

Szólj hozzá!

ím, ígyen szóla

2014.05.26. 11:22 Nomen Nescio

Még fel sem állt a Magyar kormány a parlamenti választások után, máris megválaszthattuk az Uniós plénumot. Ahogy arra a választásra nem, úgy erre sem mentem el. Láttam a plakátokat, hogy x, y meg z elmennek és megválasztják a képviselőiket.

A képviselők pedig vagy pont leszarnak minket, mert amúgy fingjuk sincs arról az arc és hang nélküli tömegről akik bejuttatták őket az európai parlamentbe, vagy csak simán pont leszarnak minket és döntenek a sorsunkról, a fejünk felett. Mellesleg a bérből és fizetésből élő átlag magyar kereső átlagos éves jövedelmének többszörösét kapják a tegnap megválasztott képviselők havonta(!).

Például az a Bokros Lajos, akit saját delegáló pártja (már ez önmagában is felvet kérdéseket) az MDF több alkalommal is sikertelenül szólította fel, hogy adja vissza mandátumát...

Tiéd az Ország, a Hatalom és a Dicsőség... Mi csak szavazunk x évente és ezzel a felelősséget hivatalosan is rátestáltuk arra a pár tucat emberre, akiről azt gondoljuk, hogy hatalommal bírnak majd. A valóságban persze az uralom és hatalom már régen elvált egymástól. Akik egy kirakatban ülnek, vajon tényleges birtoklói, vagy csak végrehajtói a hatalomnak? Ki uralja a hatalmat? bankárdinasztiák szövevényes összefonódásai mögé rejtőző névtelenek titkos társaságai? Vagy olyan elképesztő föderációk, amiket a halandó nép fia/lánya csak sci-fi fantazmagóriának gondolna?

Azt tudjuk, kik hozzák meg a törvényeket, de azt tudhatjuk-e, hogy a törvények létrejöttét milyen érdekek vezérlik? Hogy kinek a javát szolgálják? Apropó javak... A Hazánkat a mindenkori elnyomók alól felszabadítók minden időben csak a javunkat akarták -és valljuk be, többnyire sikeresen el is vették tőlünk... 

you.jpg

A választópolgár rendszeres időközönként elmegy és gyakorolja választójogát, vagy teljesíti állampolgári kötelességét (ez utóbbira is van példa az Unióban), de senki ne gondolja, hogy ezzel a valódi felelősséget valóban áttestálta azokra, akik egy jól fizetett kirakat állással bekerültek egy olyan színházba, ahol az életünk darabját látszanak rendezni. A felelősség a miénk, és amikor mutatóujjunkat vádlón rájuk szegezzük, hogy ti tettétek ezt vagy azt, igazából észre kellene vennünk, hogy másik három ujjunk sajnos magunk felé fordul vádlón. Mi engedjük, hogy megtehessék, bármit is tesznek.

Szólj hozzá!

Címkék: nagyvilág parlament hatalom összeesküvés elmélet

Orbán Express

2014.04.09. 14:34 Nomen Nescio

Több, mint érdekes az idei választás. Kezdjük a nyilvánvalóval: Nyert a fidesz. Vagyis az adatok alapján egymaga elvitte a leadott voksok 44,54%-át. A többi pedig maga a demokrácia...

A választópolgárok 60,09 százaléka fejezte ki véleményét azzal, hogy leadta szavazatát valamelyik listaképes pártra. A leadott szavazatok 55,46 százaléka valamelyik kormányváltó aspiránst támogatta, ennek ellenére a szavazatok alig felével, úgy tűnik, kétharmados parlamenti többséget szerez a fidesz. Az viszont (szerintem) biztos, hogy az előző választási szisztéma szerint is többséget szereztek volna...

1 komment

Mocskos egy kampány készül

2014.01.14. 20:53 Nomen Nescio

Az előző, közel egy évben nem írtam, és ezt a szokásomat megtartom a közelgő kampány alatt is. Most is csak egy gondolatot vetek monitorra.

Az egymást váltogató "jobban teljesít a rezsicsökkentés" és a "valaki-orbán maffiakormány" plakátok közt megütötte a szeme egy index cikk, miszerint a' zemeszpének megtetszett a feltétel nélküli, alanyi jogon járó alapjövedelem <<klikk az index cikkért. A LÉT program IDE KATTINTVA érhető el

Hogy én az MSZP mellett kampányoljak, az teljességgel kizárt, de az alanyi jogon és feltétel nélkül járó alapjövedelem kérdése nem új keletű és nem is teljesen légből kapott. 

Mondtam már olyat, hogy nem vagyok egy vérbeli demokrata? Hát tényleg nem! Az alanyi alapjövedelem feltétel nélküliségével nem teljes mértékben értek egyet. Kezdjük azzal, hogy az alapjövedelem kiváltja és megszüntet mindennemű segélyt. Hogy egy (a cikkben szereplő tervezet szerinti) 50.000 forintos havi apanázs nem elégséges a kényelmes megélhetéshez, az biztos, de arra talán elegendő, hogy kihúzza a hivatkozást a szociálisnak mondott bűnözés alól.

Ellenben az utópiákban sem hiszek! Egynémely, a köztudatban középkorinak tartott büntetési formát visszahelyeznék az alapjövedelem kiegészítéséül. Olyanokat, mint a szégyenpad, a deres (náspánggal), vagy a notórius visszaesők kezének levágása és a (kampányguruk figyelem!) hazugok nyelvének kitépése. Továbbá a bukott politikusok, a Szent Korona országai és népei kárán gyarapodó offshore lovagok és csalárd pénzváltók számára is volna valami a tarsolyomban. Vagyonuk teljes elkobzása és a közjó javára fordítása talán elégséges oka lehet annak, hogy bárki a vállalt hivatala, tisztsége vagy közjogi méltósága előnyeit a közjó szolgálatában kamatoztassa.

Mindenekelőtt persze megint csak azt mondom, amit eddig is: Első lépésként vissza kell állítani jogfolytonosságába a Szent Korona Alkotmányát!

Szólj hozzá!

Klasszikus összeesküvés elmélet?

2013.04.09. 19:59 Nomen Nescio

Iránra rá jár a rúd. A perzsa állam valahogy kivívhatta maga ellen Isten haragját -vagy az USA vetette be [ismét(?)] titkos haditechnikai arzenálját? HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program)

6,3-as erősségű földrengés volt Irán délnyugati részén, nem messze az ország egyetlen atomerőművétől, adta hírül a BBC.

A földrengés epicentruma 89 kilométerre volt Busehrtől. Különböző közösségi oldalakon több dubai és abu dhabi felhasználó is beszámolt arról, hogy érezte a rengést. Az okozott kárról egyelőre nincs sok információ, az első jelentések szerint három ember meghalt.

Irán atomprogramját aggodalommal követi a nemzetközi közösség, attól tartva, hogy Teherán nukleáris fegyvereket próbál építeni. Az iráni vezetés hivatalos álláspontja szerint nem katonai célú az ország atomprogramja.

Az Interfax hírügynökség azt írja, hogy az atomerőmű orosz építője szerint nem tett benne kárt a földrengés. Busher kormányzója az állami tévében szintén azt mondta, hogy az erőmű nem sérült meg.

Korábban:

Hírek, aktualitások;Földrengések

Erős földrengés pusztított Iránban

Erős, a Richter-skála szerinti 6.5-ös magnitúdójú földrengés rázta meg Irán déli területeit. A földmozgást több utórengés követte, az áldozatok száma egyelőre bizonytalan.


Helyi idő szerint este 22:12-kor mozdult meg először a föld Irán Kerman tartományában, majd a fő rengést több közepesen erős utórengés követte. Az utórengések közül egy elérte a Richter-skála 5-ös fokozatát - áll az Iráni Szeizmológiai Központ (IRSC) weblapján. Az IRSC adatai szerint a rengések epicentruma Hosein Abadtól 20, Mohamad Abadtól 33, és Fahradtól 55 km távolságra volt, mélységük 4-6,5 km között változik.

Az már bizonyos, hogy a földrengés követelt halálos áldozatokat, eddig hét holttestet találtak a romok alatt, több százan pedig megsérültek. Több településen dőltek romba épületek, az állami televízió szerint néhány falu szinte megsemmisült. Egyelőre nem lehet tudni azt sem, hogy hány fő lehet még az összedőlt épületek alatt, a mentési munkák napokig eltarthatnak.


Az IRSC weboldalán fellelhető kimutatás szerint az elmúlt napokban négy gyengébb előrengés előzte meg a katasztrófát okozó földmozgást.

A tartományban 2003. december 26-án egy hasonló erejű, 6.6-os magnitúdójú földrengésben 26.000 fő vesztette életét és 30.000 megsérült. A katasztrófa akkor Bam várost sújtotta.
2010-ben júliusban, augusztusban és szeptemberben is követelt áldozatokat földrengés, a három közepesen erős földmozgásban öten haltak meg.

(innen idézve)

Tavaly

Földrengés Iránban: 227 halott, közel 1400 sebesült

Az iráni belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint 227 személy meghalt, 1380 ember meg megsebesült az ország északnyugati részén szombaton bekövetkezett két nagy erejű földrengésben.

Mustafa Mohammad Najar iráni belügyminiszter vasárnap közölte: a túlélők utáni keresés és a mentőakciók lezárultak, a hatóságok most a túlélők ellátásán dolgoznak. A két földrengés helyszínén – Tabriz és Varzegán város térségében – mintegy hatszáz település fele 40-100 százalékos arányban megsemmisült.

Több száz embert sikerült élve kimenteni a romok alól, jóllehet az éjszaka jelentősen nehezítette a mentőalakulatok munkáját

Az egyik földlökés erőssége 6,4-es volt, epicentruma 60 kilométerre Tabriztól északkeletre, a fészke pedig 9,9 kilométeres mélységben volt. A második, 6,3-as erősségű földrengés 11 perccel később, Varzegán város közelében történt. A két nagy erejű földmozgást azóta legalább negyven utórengés követte. Varzegánban és a közeli Ahár városában mintegy 210 túlélőt emeltek ki a romok alól. Kelet-Azerbajdzsán tartományt jobbára azeri kisebbség lakja.

Az iráni honlapokon közzétett képek árulkodnak a természeti csapás pusztító erejéről, megsemmisült házakat, romokba temetett gépkocsikat és fehér lepellel letakart holttestek sokaságát látni rajtuk.

A varzegáni kórházba mintegy ötszáz sérültet vittek, de az ott dolgozó két orvos nem tudja ellátni őket, és tetézi a bajt a gyógyszer- és az élelmiszerhiány. A Vörös Félhold szerint mintegy 16 ezer ember zsúfolódott össze egy menedékhelyül szolgáló sportpályán. Többségük koldusbotra jutott, vagy nem mer visszamenni otthonába. A szervezet háromezer sátrat, takarókat és élelmiszert osztott szét közöttük.

(innen idézve)

A "magas frekvenciás ionoszféra kutatás" olyan alacsony rezgéseket is használ, melyek a földrengések és más szeizmológiai események hullámhossz tartományában mozog. -érdekes-

1 komment

Kétegyország

2013.04.08. 16:45 Nomen Nescio

Előszó:

Szeretettel ajánlom ezt az írást azoknak, akik a felszínen fortyogó indulatok és félelmek helyett a megértésen, megismerésen és elfogadáson alapuló világban hisznek, és ezért tesznek. Azoknak, akik a szellem szabadságát elfogadva megértik a közösséget.

Az írást újra olvastam, leghűségesebb "hallgatómon" (a kedvesemen) teszteltem és a tapasztaltak alapján néhol kicsit megváltoztattam, hogy érthetőbb, tisztább legyen, amit mondani akarok, de tartalmában megmaradt az eredeti.

Mi, Magyarok különös lények vagyunk, és erre rengeteg bizonyítékom van. Miközben a világ azon gondolkodik, hogy léteznek-e párhuzamos, a sajátunktól eltérő, a miénk mellett ~alatt, ~felett, ~körül, ~belül lévő  univerzumok, mi magunk egy mindenki másétól különálló buborékban élünk, amin belül is paralel valóság szeleteket hoztunk létre. Fogjuk fel úgy, hogy egy többrétegű kirakós játékban élünk, amit nevezzük el Magyarország Uni-Mátrixnak.

ketegyorszag2.jpg

A "Magyarország Uni-Mátrix 13.4" (2013. 04) a világban létezhető valóságok legfurcsább keveréke. A külső valóság értelmezése kizárólag attól függ, hogy magunkat, a sajátságos kirakósunk melyik virtuális szeletére helyezve éljük mindennapjainkat.

A párhuzamos rétegeinket körülvevő buborékmembránon halványan vagy erősebben átszűrődő jelenségek egészen eltérő értelmet hordoznak és képviselnek az egyes szeleteken, amelyeken egyébként a más szeletek alkotta nézetek és vélemények egyszerűen értelmezhetetlenek, egymásnak úgy mondanak ellent, hogy a másiknak az ellenkezője sem igaz.

Nézzük a következő példát, amikor is a kis magyar valóságmátrixot a külvilágtól elválasztó buborék falán átszüremlik felénk egy "de kis görények vagytok ti ott bent" felkiáltás. Legutóbb ilyen akkor volt, amikor Osztrák és Német színházi emberek kommunista forradalmi kiáltványt fogalmaztak a vélt "magyarországi fasiszta diktatúra" ellen.

Kis magyar valóságunk egyik szeletén a következőképp csapódik le példánk történése:

Azok a kis görények a másik valóságban... -de mi megmondtuk, látjátok, már ők is azt mondják (nektek), hogy görények vagytok!

Ezalatt a valóságmembránunkat megrezegtető "de kis görények vagytok ti ott bent" felkiáltás így fejti ki hatását a másik valóságsíkon:

Ezek a kis egyik görények, megint szaladgálnak árulkodni, és tessék; hát nem megmondtuk, hogy ennek nem lesz jó vége? 

Szintén ezalatt Gerendás Péter így kommentálja életét:

Ezek a kis görények nem értenek meg, ezektől itt éhen is dögölhetnék, dögöljenek meg, elmegyek a buborékon kívülre!

Kis közbeszúrás, elolvastam Gerendás Péter facebookon közzétett búcsúlevelét. Sokan vagyunk, akiket húz a kamatteher egy korábban jónak tűnő euro/frank hitel miatt. Sokaknak futott 200 körül az "új" autója és kevesen vesznek IPhone telefont. Sokan fizetünk villany, gáz és telefonszámlát is. Néhányan meg bírságot is kapunk, amikor tilosban parkolunk. És néhányan biztosan gyűlölködő eszméket vallanak, de hogy Magyarország fasizálódna? ... Az sem teljesen világos számomra, hogy fasisztára, vagy nácira gondolnak, de akik ezt skandálják, majd addig mondogatják, míg egyszer csak így lesz és megmondhatják, hogy ők megmondták? De soha nem volt így és nem lesz így!

Vannak Európában olyan országok, ahol demokratikus, törvényes választásokon, a népfelség döntése alapján szélsőséges eszmék kerültek hatalomba, de ez soha nem történt meg Magyarországon. Nálunk szélsőséges ideológiák soha nem kerülhettek hatalomra katonai megszállás nélkül! Mégis Magyarországot éri bírálat -pont azon az országok részéről, ahol ez megtörtént. Bár Magyarország fasizálódását sulykolja a hazai és nemzetközi sajtó egy igen hangos szelete, de attól, hogy valamit nagyon hangosan és gyakran ismételgetek, még nem válik igazzá.

[Oswald Spengler: Mi az igazság? A tömeg számára az, amit naponta olvas és hall. Ha valahol egy szerencsétlen flótás érveket gyűjtöget, hogy megállapítsa, mi is az „igazság" - ez az ő igazsága. A másik, a pillanat nyilvános igazsága, melyről az okok és az okozatok tényvilágában valóban szó van, ma a sajtó terméke. Amit a sajtó akar, az az igaz. A sajtó parancsnokai hozzák létre, alakítják át, cserélik ki az igazságokat. Három hét sajtómunka, és az egész világ megismeri az igazságot.  /.../ Érvei mindaddig megcáfolhatatlanok, amíg pénz van rá, hogy sza­kadatlanul ismételje őket. Érvei megdőlnek, ha az ellenérveket nagyobb pénzerő hitelesíti, és gyakrabban jelennek meg a szem és a fül számára. A közvélemény mágnestűje minden pillanatban az erősebb pólus felé fordul. Mindenki azonnal meggyőződik az új igazságról. Hirtelen ráébredünk tévedésünkre.]

Ezalatt mi, a kis buborékunkban építjük a párhuzamos világainkat. Most pontosan nem is tudom már, de olyan érzésem van, hogy beszorultunk két agresszív [kis görény] táskás ügynök (kereskedelmi asszisztens) közé. Az egyik mindenáron le akarja cseréltetni a kapát egy "igen korszerű" ásóbotra, a másik pedig ki akarja cseréltetni a földet egy darab "igen jó minőségű" betonplaccra. A szögesdrót kerítést ingyen adják mellé mindketten! Én meg itt állok tanácstalanul, hogy akkor most az ásóbotot, vagy a betont válasszam magamnak?! Az már csak egy kis ráadás, kis csábító tejszínhab a szürreális világtortám tetején, hogy ez a két kis görény erősen ócsárolja egymást, és rajtam is keresik a másik undorító bélyegeit.

[ Az lejött, hogy melyik oldal mit kínál? Jobbról vissza a gyökerekhez (ásóbot), balról meg, hogy menjek a picsába a földemmel (betonplacc), jó lesz a telek egy irodaháznak vagy lakóparknak... ]

Van egy rossz hírem azoknak, akik a buborékon kívülre mennek. A buborék és a belsejében lévő párhuzamos valóságok sajnos a magunk teremtményei, amiből nem lehet kibújni egy másik, harmadik, negyedik klónozott buborékon keresztül, hiába igyekszünk. Amíg buborékokat gyártunk, addig kívülről csak az látszik, hogy egyre nagyobb hab vesz minket körül.

Van egy jó hírem is. Van rá mód, hogy kikerüljünk a buborékvilágból. ki kell pukkasztanunk a közösen, félelemből és gyűlölködésből felépített léggömbünket. A most egyesíthetetlennek tűnő párhuzamosan létező világaink végül egyesíthetők, de előbb arra kell rájönni, azt kell megtapasztalni, hogy mindannyian ugyan azon a Szent Anyaföldön állunk.

Mindannyiunkat ugyan azok a kis görények piszkálnak a többiek (mások) ellen, mert ameddig a figyelmünket lekötjük és a buborékgyártással bíbelődünk, sosem létezett virtuális valóságokat építve, addig a kézzel fogható javainkat, kulturális örökségünket és páratlan eszmeiségünket (nem a magyart, minden népét!) szépen elvehetik anélkül, hogy az emberiség felfogná mi történik (VELÜNK! -minden emberrel) valójában.

El lehet menni! Van aki kimondja, van aki gondolja, van aki megteszi. De tényleg el lehet menni? Van hová menni? Van miért menni? Egyik rémálomból (buborékból) a másikba költözni? Tényleg ez az egyszerűbb ahelyett, hogy a felébredést választva visszatérünk valódi értékeinkhez, amelyekre alapozva újra felépíthetünk egy értékes Magyarországot, értékes Európát?

2 komment

Valami bűzlik Európában...

2013.04.02. 09:33 Nomen Nescio

Osztrák és német színházi emberek, köztük Elfriede Jelinek Nobel-díjas drámaíró üzent Magyarországnak, és a külföldi intézmények tehetetlensége miatt igen harcias kiáltvánnyal álltak elő - ahogy azt a Klubrádió reggeli műsorában Szelestey Lajos is ismertette. Az alábbiakban a rádió által közzétett fordítást ismertetjük, valamint az aláírók teljes névsorát.

[http://nol.hu/kult/szitsatok_lazadast_-_uzenik_a_magyaroknak]

Így a kiáltvány:

Szítsatok lázadást!

Igen, igen. Vannak felhívások és cikkek, tiltakozó határozatok és levelek, pódiumviták és dokumentumfilmek Magyarország módszeres fasizálódásáról és ez ellen, de idáig minden akció hiábavalónak bizonyult. A demokratikus polgári társadalom megszokott tiltakozási formáival már nem lehet semmit sem elérni Magyarországon, illetve Magyarország ellen. Az Orbán-kormány zavartalanul jobboldali rezsimmé alakítja át az államot. A politikailag intézményesedett Európa pedig mindezt csak tétlenül nézi. Az értelmiségiek megmagyarázhatatlan okokból hallgatnak. Akcióik legfeljebb csak a saját lelkiismeretük megnyugtatására szolgálnak. Legfőbb ideje, hogy a kontinens értelmiségijei véget vessenek tétlenségüknek és önfeladásuknak, és közbeavatkozzanak Magyarországon, amely a kontinens rothadó gócává válik.

Harc vagy kapituláció?

Javaslat: egy bécsi stratégiai kongresszusról az ellennyilvánosság hatalmas lökőhullámát kell elindítani. Az ismert filmcím: „A fegyverek választása” felhívás a szellem Európájához, hogy együtt gondolja végig a vita eddigi eszközeit és találja meg az új, radikális formákat. Fontos támpontot adhat ehhez az 1935-ös Kultúra védelmébenrendezett párizsi konferencia és az 1963-as Kafka-konferencia. Filozófusok és publicisták, zenészek és tudósok, színházi emberek és filmkészítők, képzőművészek és költők, Greenpeace-aktivisták, internet- és SMS-terjesztők - össze kell fognia mindenkinek, aki demokratikus és köztársasági Magyarországot akar. Összeurópai hálózat keretében az eddiginél hatásosabb sajtókeretekben kell fellépni és korszerű módon fel kell szabadítani Magyarországot.

A felhívás szerzője: Klaus Pierwoß

Az aláírók: Karin Beier, Matthias Brandt, Roberto Ciulli, Manfred Eichel, Pavel Fieber, Detlev Glanert, Matthias Hartmann, Christoph Hein, Rudolf Hickel, Jürgen Hofmann, Maria Husmann, Elfriede Jelinek, Hedda Kage, Ulrich Khuon, Burghart Klaußner, Joachim Klement, Benjamin Korn, Laszlo Kornitzer, Barrie Kosky, Asteris Koutoulas, Johann Kresnik, Helmut Lachenmann, Susanne Linke, Joachim Lux, Gerhard Mohr, Harald Müller, Barbara Mundel, Thomas Ostermeier, Armin Petras, Frank Raddatz, Helmut Schäfer, Jürgen Schitthelm, Friedrich Schorlemmer, Edgar Selge, Frank-P. Steckel, Thomas Thieme, Dominique Valentin, Antje Vollmer, Franziska Walser, Hans-Eckardt Wenzel, Ursula Werner, Jossi Wieler, Klaus Zehelein 

nol.hu

-- -- --

Hát, itt tartunk ma!

2013-ban olyan világot élünk, hogy a másként gondolkodás senki által fel nem kent papjai forradalmat szítanak a másként gondolkodók ellen. Ma, 2013 április elején olyan világban élünk, ahol az évezredes Európai Értékek romjain a pusztítók arra szólítanak fel, hogy a maradék értékeket is vessük máglyára.

Csak a tisztánlátás kedvéért: Ez a kiáltvány olyan, mint ha kerek 100 évet visszaléptünk volna a világtörténelemben. Mint ha nem bukott volna el rútul a liberalizmus, mint ha nem bizonyosodott volna be végérvényesen, hogy az ember teremtette függelem nem írhatja felül a természet rendjét. Ma, 2013 áprilisában ott tartunk, hogy lassan újra megalakulnak a munkástanácsok és hatalomra lép Kun Béla!  ...

Ez a kiáltvány felszólítás egy szuverén európai államban kétharmados legitimációval bíró kormánya elleni nyílt támadásra, ami egyszerűen nem összeegyeztethető az állítólagosan védeni kívánt Európai Értékekkel... Nem mi, (Magyarország) tartunk itt, hanem a magát legitimnek tekintő "európai értelmiség".

Kommentárként egy idézet 1922-ből...

Oswald Spengler / A Nyugat alkonya, 1919-1922

[Oswald Spengler (Blankenburg am Harz, 1880. május 29. – München, 1936. május 8.) német filozófus, az életfilozófiák egyik kiemelkedő képviselője, politikai író, a konzervatív forradalom elméletének egyik teoretikusa.]

Mi az igazság? A tömeg számára az, amit naponta olvas és hall. Ha valahol egy szerencsétlen flótás érveket gyűjtöget, hogy megállapítsa, mi is az „igazság" - ez az ő igazsága. A másik, a pillanat nyilvános igazsága, melyről az okok és az okozatok tényvilágában valóban szó van, ma a sajtó terméke. Amit a sajtó akar, az az igaz. A sajtó parancsnokai hozzák létre, alakítják át, cserélik ki az igazságokat. Három hét sajtómunka, és az egész világ megismeri az igazságot.  /.../ Érvei mindaddig megcáfolhatatlanok, amíg pénz van rá, hogy sza­kadatlanul ismételje őket. Érvei megdőlnek, ha az ellenérveket nagyobb pénzerő hitelesíti, és gyakrabban jelennek meg a szem és a fül számára. A közvélemény mágnestűje minden pillanatban az erősebb pólus felé fordul. Mindenki azonnal meggyőződik az új igazságról. Hirtelen ráébredünk tévedésünkre.

A történelem kereke visszafelé látszik forogni, de ebben a visszarendeződésben talán újra esély nyílik arra, hogy a valódi Európai Értékek mentén felépítsük a régi-új Európát.

Szólj hozzá!

Oly korban éltem én- Magyarország 2013

2013.03.29. 19:57 Nomen Nescio

Zorbániában nincs minden rendben, de ez talán nem is csoda: a világ megbolondult! Úgy tűnik, hogy az (nemzeti libsi komcsi stb.) elmebaj határán éljük mindennapjainkat, mintha valami ócska realityben lennénk mellékszereplők. Talán ez nem is áll olyan messze a valóságtól? ...

Vagy velem van baj (ez sem teljesen kizárható), vagy azzal a hisztériával, amit a liberális és baloldali ellenzék hazai és külhoni őrjöngése okoz nap nap után. És ez nem zárja ki, hogy tényleg vannak itt bajok nélkülük is bőven -de az is kezd egyre nyilvánvalóbbá válni, hogy okos itt csak az lehet, aki azoknak a nótáját fújja, akik lerohasztották az országot. Ezen a kijelentésen majd a bejegyzés végén rágódjunk még egy picit.

Én vagyok Én, Te vagy Te, ki a hülye, Én, vagy te?

Pofonváltás Orbán és a fokozódó nemzetközi helyzet között. Vegyünk egy marék nettó hazugságot, keverjük el egy adag félremagyarázással, elvhűségből vagy honféltésből származó túlzásokkal és egy csipet rosszindulattal.

A kapott masszát gyúrjuk gyerekhíradóvá és sugározzuk a közszolgálati (tehát az adófizetők pénzén működő) ARD csatornáján a német gyerekeknek. Na, ha erre beszól az inkriminált érintett, akkor a konklúzió szerint hisztis, csináljunk még egy lejárató gyerekműsort. Kell az ifjonti német Egónak az efféle esztrádműsor!

Én nem kedvelem különösebben sem Orbán Viktort, sem az új magyar Viktoriánizmust. Orbán Viktor egymaga is ügyesen kerül manapság nehéz helyzetekbe, de az ilyen olcsó lejáratás akkor is övön aluli és legalább is nehezen megkérdőjelezhető, hogy elfogult módszer. Itt az első rajzfilmre született válasz:

„Sajnálom a német gyerekeket. Magyarországon elképzelhetetlen lenne, hogy hazugságokat és valótlan tényeket gyermekműsorrá alakítsanak. Ha ez előfordulna a magyar televízióban, itt mindenki repülne. Egyetlen perc alatt. Ugyanis a gyerekek nem arra valók, hogy mindenféle politikai agymosásnak vessük őket alá. És szerintem a német gyerekek se erre valók.”

Hát már most aki ebből kormánypropagandát és a sajtószabadság eltörlését bírja kiolvasni, annak vagy elvette a józan eszét a Ron Werberi félelem-politika, vagy egyszerűen elvakult. Megpróbálom elmagyarázni miért:

Vegyünk egy roppant életszerű helyzetet. Itt vagy például Te, kedves olvasó. Történetesen a szomszédodban lakok, és abból élek, hogy kizsákmányolom a munkaerődet, de éhbért adok. Aztán te fellázadsz egy picit, mire én ország világ előtt elkezdem ordítani, hogy nyomorult gonosztevő vagy, aki (ide behelyettesíthető valami ordenáré otrombaság). Aztán Te, kedves olvasó, megjegyzed, hogy ez legalább is félremagyarázás és a feltételezhető rosszindulattól eltekintve is minimum tévedés, akkor még hangosabban ordítom, hogy már pedig még a maradék józan eszed is elment.

És van ember, aki a rajzfilmet közösségi médiában terjeszti, lájkolja és élteti a köré kerített álságos ideológiát. Felnőtt, érett, magukat értelmesnek mondó demokraták és liberálisok -komolyan, az ember esze megáll! (vagy csak az enyém?)

Ettől még az Orbán kormány tényleg lehet balfasz, de ha nem válaszol úgy is minket ütnek, ha válaszol akkor is minket ütnek, amíg ránk nem gyógyul a Bajnaiféle Együtt mozgalom, vagy a DK, vagy az MSzP, vagy valami, a nem is létező hatalom szívének kedvesebb társulat. HaHa... haza és haladással karöltött hallgatói hálózat. Hát ilyen méltóságteljes és vidám világot hoz nekünk a Ron Werberi korai össztűz -köszönöm, én nem kérek belőle!

-- -- --

És most laza levezetésnek egy kis történelmi lépegető rágóka

A Magyar Királyság utoljára Mátyás idejében (1458-1490) volt idegen hatalomtól független. Kis Jagelló időszak után 1527-től 1918-ig Habsburg elnyomás. Aztán Őszirózsás forradalom. Kis fellélegzés, de nem teljes függetlneség Horthy alatt, aki persze fasiszta minősítést kapott a liberális oldaltól. A viszonylagos függetlenség 1944. március 19.-ig tartott, amikor az ezer éves alkotmányt a megszálló német csapatok hatályán kívül helyezték. Vissza sem állt a törvényes jogfolytonosság a mai napig. 

Az őszirózsás forradalommal és a hazaáruló vörös-grós Károlyi kormányával. Hathatós segedelmükkel állott elő Trianon. Rövid fellendülés Horthyval a tűzszünetben*, aztán megint a vörös felhő. Horthyról sok mindent el lehet mondani, de hogy fasiszta, náci lett volna, ez a legpofátlanabb félremagyarázása a történelemnek. Félremagyarázásból persze bőven akad máig. Ötvenhatban nekiveselkedett az ország, hogy lerázza magáról az elnyomást, nem sikerült. Egy fiatal ÁVÓs hadnagy néhány évtized múlva miniszterelnöke leszaz országnak -az állítólagos rendszerváltás után! Hatvannyolcban szeretett Kádár apánk a ruszkik szárnya alatt, de saját elhatározásából nekivitte a hadseregünket a prágai tavasznak -nesztek tévelygő reformkommunisták!

Amit rendszerváltásnak mondunk, az legfeljebb a kifosztóink és a kifosztás csatornáinak rendszerében jelentett változást, sok egyéb nem történt. Ja, de történt, az SzDSz szervezte sikertelen  puccstámogató taxisblokád. Demokraták a javából, köszönjük Demszky, köszönjük Kuncze. A már emlegetett gyula hadnagy elvtárs, akarom mondani Horn úr (nem az SzDSz féle Horn Gábor) 2007-ben a néhai nagy Károlyról nevezett díjat kapott, ami tudniillik azoknak jár, akik sokat tettek az európai egyesülésért. Amolyan szabadkőműves plakett az Európai Egyesült Államokért végzettek elismerésére. Egy évre Horn után Angela Merkel, akkori német kancellár is megkapta.

Ki emlékszik rá? Adolf Hitler neve nem sokkal a tűzszünet* lejárta előtt, két évben is szerepelt a Nobel békedíj jelöltek listáján. "Közvetlenül az 1938-as müncheni konferencia után Gertrude Stein [amerikai zsidó írónő], aki csodálatos vendéglátó és megszállott író volt, felhívást intézett egy sor értelmiségihez – nem, nem mind voltak zsidók –, akik közösen aláírt beadványban szólították fel a Nobel békedíj-bizottságot, hogy ítélje oda Hitlernek a Nobel-békedíjat. -Gustav Hendrikssen."

[* az első világégést lezáró békeszerződés valójában tűzszüneti megállapodás volt]

Újabb kori elnyomatás 

A 49/20-as néven emlegetett, 1989-ig hatályban lévő Magyar Népköztársaság Alkotmánya Szovjet mintára és nyomásra készült. A rendszerváltás egyik nagy visszássága, hogy az új rendszer új alkotmánya a 49/20-assal vállalt jogfolytonosságot. Ennek egyik szószólója és megteremtője az a Sólyom László, aki később alkotmánybírói, majd Köztársasági elnöki tisztet is viselt. Talán nem véletlen, hogy a legújabb alaptörvényt keményen kritizálja, hiszen az előző szinte saját gyermeke volt.

Az agymenésnek nem lett vége attól, hogy a kiszipolyozásunk felpörgött a privatizálás utáni években. Tudjuk mit jelent a privatizálás? [helyes megfejtés: a szó töve a latin privo - fosztani igéből származik] Ha összeszámolom, akkor az utóbbi 523 évben volt 429 év Habsburg elnyomás. Számoljunk csak a legújabb kori történelemmel: 31 év jobboldali hatalomra 63 év ma baloldali és/vagy liberálisnak nevezett hatalom jutott.

Az utóbbi két év történései olyanok, mintha egy elmegyógyintézetben játszódnának. Orbánék sokat hibáznak, sok dologhoz úgy állnak hozzá, mint az egyszeri hórukkgyerek a derivatív ügyletekhez a tőzsdén. Arról nem is beszélve, hogy amit szabad Jupiternek, azt "kettősmércézik" akik megtehetik. Unrtodoxnak meg azt nevezik, aki azt teszi, amit a nagyok megtehetnek ortodoxiában is.

Tudom, tudom, az echoban most hivatkoztak rá, én is ott láttam, de ettől függetlenül talán érdemes megnézni a teljes filmet.

Szólj hozzá!

"Kétmagyarország" hány ország?

2013.03.24. 12:41 Nomen Nescio

"Kétmagyarország" hány ország, avagy amikor a matematika csődöt mond

Murphy törvénye az az elv, hogy ha valami elromolhat, az el is romlik
(ismeretlen eredetű)

Ugyanez angolul: anything that can go wrong, will go wrong. 

Ugyanez online fordítóval: bármi az képes eltéveszti az irányt, fog eltéveszti az irányt.

 • A Murphy-törvény O'Toole-féle kommentárja: Murphy optimista volt.
 • Goldberg megjegyzése: O'Toole is optimista volt.

Ha Murphy törvénye tévesnek bizonyulhat, akkor tévesnek fog bizonyulni.

„Ha valami egyáltalán elromolhat, azt én el is rontom.  / Bontom / ”

Ha kiborítasz egy kukac konzervet, biztos, hogy csak egyel nagyobb méretű konzervdobozba tudod visszatömni.

Általában a matematika hűvös nyugalommal írja le az általunk látható világ belső, mozgató erőit. Néha azomban a matematika csődöt mondani látszik. Ha egy testet több részre osztunk, attól még a részek összeillesztve újra kiadják az eredeti testet. Ha csak nem egy ország megosztott társadalmáról beszélünk, mert az nem hogy nem adja ki az egészet, de össze sem illeszthető. Úgy tűnik, hogy hazánk rejtett államformája a Kétmagyarország. Akár hogy is nézem, mintha két, egymástól függetlenül létező ország, két, egymástól függetlenül létező valóságot gyártana. 

Az egyik valóságban a Másikak egytől egyig mind hazaárulók, gonosztevők, velejükig romlott diktatúristák, akiket legjobb volna gyökerestül eltüntetni a föld színéről. A másik valóságban pedig az összes Egyikek kivétel nélkül emberellenes gyűlölködők, hazaáruló diktatúristák.

A két valóság különös metszete a gyűlölet és a félelem. Lehet szidni a szélsőségeken keresztül a jobbra-balra közepeseket, a melegeket, a hidegeket, antiszemitákat és filoszemitákat, fasisztákat és nacionalistákat, a kommunista, szabadkőműves, liberális, bolsevik, délibábos, síppal-dobbal-nádihegedűvel középkoriaskodó hagyományőrzőket szentkoronával vagy anélkül, meg az időjárást is.

Csak egyet nem lehet ebben az országban. Emberhez méltó módon leülni és azt meghatározni, hogy mi szolgálja Magyarország, a magyar nemzet rövid, közepes és hosszú távú érdekeit, és hogy ezekért mit kell tenni, hol és mennyi áldozatot kell vállalni, és a vállalásoknak és kitartásnak mi lesz az eredménye.

De legelőször is a gyűlölködésnek végre véget kellene vetni.

3 komment

Liberális demokrácia a pénztárcámban

2013.03.22. 11:53 Nomen Nescio

Liberális demokrácia a pénztárcában

és diszkrimináció a kasszánál.


Üres a kamra, üres a polc, a hűtőszekrény is kong, el kellene mennem reggelinek ebédnek és vacsorának valót venni a boltba. Sima ügy, abból gazdálkodom, amim van. Veszem elő a bukszámat, hogy ellenőrizzem a tranzakcióba vonás előtt. A keretet meglehetősen szűkös, 1195 forintban állapítottam meg az ellenőrzés során, mely a következő bontásban áll rendelkezésemre:

201303222453.jpg

1 db alacsony címletű papír pénz (1 db 1000 forintos bankó), valamint 18 db vegyes névértékű érme, melyek a következő eloszlást mutatják, növekvő értékkel: 7 db 5 forintos, 6 db 10 forintos, 5 db 20 forintos pénzérme. Úgy is fogalmazhatnék, hogy kurva kevés... Azzal tisztában vagyok, hogy a piaci viszonyok közt ebből körülbelül mennyit és milyen minőségben tudok vásárolni. Ezzel a kérdést le is zárhatnám, de úgy döntöttem, hogy a költséghatékonyságomat javítaná, ha csak ebédet vennék belőle. Reggeli helyett inkább filozófiai mélységben kezdem értelmezni a helyzetemet, a vacsoráról pedig az egészség nevében mondok le, szintén az ebéd javára.

Elöljáróban:

A demokrácia szó az ógörög δημοκρατία (demokratia) szóból származik, jelentése a nép uralma. A szó töve a δημος (démosz) nép szó, a κρατειν (kratein) jelentése uralkodni, a ία (ia) pedig egy képző. Tehát annyit tesz, mint népuralom. Azt már most szögezzük le, hogy a NÉP latinul populus, megegyezik a görög démosszal. Tehát aki demokráciáról beszél, az következésképp populista is... Ezzel csak azt a szelet akarom kifogni a vitorlából, hogy populista volna az írásom. Ezt visszautasítom, kifejezetten -a mai értelemben vett demokrácia ellenes lesz. 

Így a gondolkodás:

Összesen van 19 db pénzem, de bajban vagyok az "értékük" meghatározásával, ugyanis a demokrácia alapjait érinti a kérdés. Tizenkilencen vannak az én pénzeim -hogy ilyen magyartalanul fogalmazzak, és bizonyos tulajdonságaik alapján kisebb csoportokat alkotnak. Összességében egytől egyig pénz, ez vitathatatlan. Az is vitathatatlan, hogy minden csoport más számösszeget hordozva, más más "értéket" képvisel.

Már önmagában azzal vétettem a ma gyakorolt és értelmezett demokrácia elve ellen, hogy a PÉNZ nevű közösséget "szegregáltam", vagyis bizonyos (sarkalatos) tulajdonságokat határoztam meg, ezek hiányát vagy meglétét vizsgáltam, és a meghatározott tulajdonságok alapján a közösség tagjait csoportokra osztottam. A csoportokat pedig a következők szerint hoztam létre: Vizsgáltam a PÉNZ nevű közösség egyes tagjainak színét, anyagát, és viselt szimbólumaik alapján a (vélelmezhető vagy valós) hovatartozásukat.

A görög demokráciában, a demokrácia őshazájában volt egy korlát. Meghatározták, hogy ki jogosult részt venni a (demokráciában) közügyek intézésében és ki nem. Határozzuk hát meg mi is a résztvevők jogosultságát. Legyen pozitív diszkrimináltunk a papír pénz. Egy mai, működő demokrácia elítéli a negatív diszkriminációt, ezért a kiemeltet határozom meg én is.

A PÉNZ nevű közösség papír csoportjából a legalacsonyabb 500-at képvisel, a legnagyobb 20.000 "értékű". Melyiket vegyem alapul? Bárhogy is teszek, az biztos, hogy a tárcámban lévő PÉNZ nevű csoportból máris 18-at kizártam az egy meghagyott mellett. Csúnya rossz görög demokrácia!

Napjaink demokráciájának alapelve az egyenlőség. Az egyenlőséget több módon is meghozhatom a közösségek tagjai sorában. Kiindulhatnék az 1848-as forradalmunkból, amikor a Nemzet (közbirtokos, kis és főnemesség valamint a kis számú városi polgárság) magához emelte az addig a nemzet testét nem képezőket is (parasztság, zsellérség és letelepedők). Mentalitásomból, neveltetésemből, származásomból és az őseim törekvései alapján is ezt az utat választanám. Ez esetben a 18 db fém érmét emelem az egyetlen (amúgy alacsony címletű) papírpénzem mellé, így a kapott összeg 19.000 pénz. Tizenkilencezerből azért már el lehet lenni egy napra élelemmel, és még egy kis kultúrára is jutna talán belőle.

Húszezrest én már régóta nem láttam és talán nem is létezik... pedig ha létezne, akkor az én 19 pénzem értéke egyből 380.000 lenne. Ne álmodozzunk, húszezres márpedig nem létezik!

Amennyiben az egyenlőség kimérésénél a francia mintát követném, úgy az érmék nagy részét és a papírpénzt süllyeszteném a legalacsonyabb 5 forintosok szintjére. Ebben az esetben a PÉNZ nevű csoportom képviselt értéke már csak 95 volna. Ebből néhány kiflit tudnék venni, de bajosan húznám ki vele holnap reggelig. És még akkor is, ha egyébként a PÉNZ csoport legnépesebb tagja az 5 forintos, az eszem ment volna el, ha a többit degradálnám hozzájuk. Az névértéken is 1100 forint veszteséget jelentene számomra, nem beszélve a magyar módira egyenlősített pénzről és a húszezresben bízva keletkező 379 905 hiányról.

A pofára esés nyilván akkor érne, amikor azzal szembesülnék, hogy fentebbi eszmefuttatásomra fittyet hányva közölné velem a pénztáros, hogy a kosaramban lévő plazma TV és házimozi rendszer (törölve, javítva a következőre:) tálcámon lévő 190 darab Mc'Donalds családi ajánlat menü ára 378,100, a kezemben meg csak 1195 van. Hát, így jártam... És egy hamburger sem hasonlít a kassza feletti képen lévőre- de ez egy másik post lenne.

Hogy mi ebből a tanulság? Egyszerű! Az értéket a látottak és a tapasztalat határozza meg. beszélhetünk egyenlőségről meg demokráciáról, az 5 forint az 5 forintot ér, a húszezer meg húszezret. És ez attól nem változik meg, hogy történetesen az ötforintosból sokkal több van (a zsebemben), mint a húszezresből.

Igen ám, de létezik egy, az öt és húszezer forintosokon túli világ, ahol nem csak az anyagiasult és csinált értékek nyomnak a latban, de az erkölcs és a szellem is számít. Az anyagi világban tényleg nem létezik olyan, hogy egyenlőség! Mondhatjuk, hogy a jog és törvény előtt bármely két ember egyenlő, a tapasztalat azt mutatja, hogy ez mégsem igaz. A törvény előtt igen is egyenlőbb, akinek történetesen húszezressel van megtömve a zsebe, nem ötforintossal, mert a húszezernek sajnos sokkal jobb az érdekérvényesítő ereje, mint az ötösnek.

Ez a történet még csak nem is a bíróságok korrumpálhatóságáról szól, hanem arról, hogy ki milyen és mennyi ügyvédet tud megfizetni, hogy a vélt vagy valós igazát a bíróságon képviselje. És ez pontosan azért működhet így, mert a természet és az élet valódi törvényeit akarja felülírni a jog, ami mindenképpen hibás gyakorlatot szül. Az élet rendjét felülírni igyekvő ember által teremtett világ olyan anomália, amely következésképp végül saját teremtőjét, az embert igyekszik eltörölni, hogy visszaállhasson a természetes egyensúly. 

Olvasom a hírek közt, hogy Magyarországon baj van a demokráciával. Orbán Viktor szavazati jogát el kell venni, ezzel nem csak nekünk, magyaroknak, de az EU-nak is tartozik  az Uniós parlament liberális és baloldali fele Én meg azt mondom, hogy Magyarországon a demokráciával tényleg baj van, nagy baj. hatvankilenc éve, 1941 március 19én a hazánkat megszálló német csapatok hatályon kívül helyezték Magyarország Történelmi Alkotmányát és a rend addig vissza nem áll, míg a törvényes rendet helyre nem állítjuk, a Történelmi Alkotmányt hatályba vissza nem helyezzük, mert csak ez által kerülnek vissza az értékek a saját helyükre.

Ezzel nem csak magunknak, Magyarországnak, de az Európai Nemzetek Közösségének és a világnak is tartozunk!

5 komment

Szaniszló Ferenc esete a Táncsics díjjal

2013.03.20. 09:23 Nomen Nescio

Szaniszló Ferenc esete a Táncsics díjjal

avagy az irányított szabad sajtó és a láthatatlan hatalom

szf_images.jpg

Március idusán esett, hogy Balog Zoltán [Emberi Erőforrások Minisztere], az EchoTV Világpanoráma című műsora szerkesztőjének átadta a Táncsics díjat. A kitüntetés heves indulatokat váltott ki, korábbi kitüntetettek adták vissza a Táncsics díjat, valamint az USA és Izrael külügyminisztere fejezte ki tiltakozását.

Szaniszló Ferenc még Chrudinák Alajos szárnyai alatt, az egykori Panoráma című külpolitikai (tényfeltáró) magazinban kezdte pályafutását. Tudósított Erdélyből és a Balkán háborúból. Volt híradós főszerkesztő a Duna TV-nél, jelenleg a Világpanoráma felelős szerkesztő-műsorvezetője.

Az EchoTV oldalán a következő értesítés olvasható:

2013-03-20

Szaniszló Ferenc ma este válaszol!

Balog Zoltán arra kéri Szaniszló Ferenc újságírót, adja vissza a neki tévedésből megítélt Táncsics-díjat. Az emberi erőforrások minisztere a Szaniszló Ferencnek írt levél másolatát egyúttal közzétette saját honlapján. A műsorvezető ma 20.30-kor az Echo Tv-ben reagál a miniszteri kérésre.

A tárca vezetője azt írta: "2013. március 15-e alkalmából Táncsics-díjat adományoztam Önnek a Magyar Újságírók Közössége felterjesztése alapján. Döntésemmel elsősorban azt a munkát szándékoztam elismerni, melyet külpolitikai újságíróként végzett, amikor az egykori szovjet térségből és a balkáni háborúról tudósított".

"A döntés meghozatalát követően értesültem azokról, az elmúlt években tett kijelentéseiről, melyekkel nem tudok azonosulni, mert szemben állnak az általam és a Kormány által képviselt értékekkel" - folytatta Balog Zoltán.

"Rossz döntésemet a nyilvánosság előtt is rögtön beláttam. Más eszközöm nem lévén, ezúton kérem arra, szíveskedjen visszaadni az Önnek általam, tévedésből megítélt Táncsics-díjat. Bízom bölcs döntésében" - zárul a miniszter levele.

Szaniszló Ferenc ma este válaszol

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy szerdán 20:30-kor az Echo Televízió Világ-panoráma című műsorának rendkívüli kiadásában Szaniszló Ferenc válaszol a felkérésre.

Nem tudom, hogy Szaniszló Ferenc miként dönt frissen kapott díjáról. Nem tudok, és nem is akarok az Ő fejével gondolkodni. Én, ha Szaniszló Ferenc lennék, talán el sem fogadtam volna pont egy Táncsics Mihályról nevezett díjat. Félve mondom ezt, mert nem kerültem még hasonló helyzetbe, de számomra Táncsics maga az őskommunista ideál. A díjat pedig olyanok kapták már meg, mint Bolgár György -az elfogulatlan hazaszerető...

Aztán, ha mégis elfogadtam volna a díjat, akkor látva a gerjesztett! indulatokat és a tiltakozók nevét (véletlen sem szeretnék listáról beszélni), önként lemondanék a plakettről és a mellé járó pénzjutalomról. A bronz plakettet sok szeretettel visszaadnám Balog Zoltán kezébe, az összeget meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében mondjuk a banki hitelkárosultak egyesülete részére adományoznám. Már csak azért is így tennék, mert mi sem igazolja jobban az összeesküvések feltárójának igazát, mintsem az ellene(m) és a személyisége(m) elleni összeesküvés.

Tény, hogy Szaniszló Ferenc a Világpanorámában hétről hétre a legkülönfélébb összeesküvés elméletek mellett közvetíti sajátos és markáns nézeteit és véleményét is. Tény az is, hogy műsorait nem a politikai finomkodás jellemzi, de nevén nevezi mit tart problémának és a gyökerét feltárva, jól-rosszul, de annak megoldását kutatja. Igaz az is, hogy kijelentéseivel rendszeresen olyan témákat érint, melyek óvatosan fogalmazva sem tartoznak a "politikailag korrekt" közbeszéd tárgykörébe. Rendszeresen bírálja a hazai és nemzetközi baloldali és liberális értelmiséget, a gazdaság szereplőit és irányítóit, de nem riad vissza attól sem, hogy erőteljesen kritizálja épp azt a két államot, melynek nagykövetei a díjazás ellen emeltek hangot.

Engedtessék meg itt egy kis kitérő. Olyan világban élünk, ahol a magyarságot, (egy nemzetet) a homlokára égetett stigmák csúfítják. Ahol a magyarság (egy nemzet) önrendelkezésének kérdése nem tekinthető politikailag korrekt közbeszédnek. Ahol a "NÉP" kifejezés kizárólag az "Isten egyetlen kiválasztott és mindenek felett álló népe" értelemben használható politikailag korrekt módon. Nem mellesleg ez a világ olyan világ, ahol a sajtó szabadsága kizárólag a liberális elkötelezettségű média kiváltsága. Ahol a szabadságot a (nemzetközi) baloldal határozza meg, a szóláshoz való jogot a baloldal tiltja, tűri vagy támogatja, és ahol a "PC (-politikailag korrekt közbeszéd) maga a cenzúra.

Olyan Európában élünk, ami messze eltávolodott eredeti értékeitől, történelmi hagyományaitól, és az Unió erejét adó, Nemzetek Európájától. A (francia gyökerű) észak amerikai szabadkőműves eszmeiséget átvéve haladunk egy nemzetek nélküli európai szuper-állam felé. Az Európai Egyesült Államok a szemünk előtt kezd kialakulni, de szilárd, emberközpontú értékek helyett ködös, liberálisnak mondott, az esélyegyenlőség nevében esélytelenségekkel kódolt rendszert építünk a máig élő fenntartható fejlődés jegyében.

[ A fejlődés fenntarthatósága már csak azért is képtelenség, mert legfeljebb csak egy nyitott rendszerben valósulhat meg - a föld márpedig minden tekintetben zárt rendszert alkot. Hagyományos ismereteink alapján, a fejlődés mai üteme miatt bekövetkező (társadalmi, politikai, gazdasági és ökológiai) változások előbb szorítják ki az embert a szülő bolygónkról, mintsem azt önként elhagyni képesek és készek volnánk, hogy meghódítsuk a világűrt. ]

Szaniszló Ferenc a világméretű globalizációt értelmezve és kritizálva szól a Világpanoráma stúdiójából, amiért a világméretű globalizáció irányítói, és a kezükben lévő bábok nyilván neheztelnek rá. Műsoraiban és beszélgetéseiben rávilágít, hogy nem csak Európa egy állammá alakulása zajlik a szemünk előtt, de alakul már az amerikai kontinensen, Ázsiában és Afrikában is a "helyi" szuperállam, és talán már ma is egy államok felett álló szuperhatalom, egy láthatatlan, senki által meg nem választott, a hatalmat önkényesen bitorló, megfoghatatlan és a saját létezését letagadó, ezért meg nem nevezhető és felelősségre sem vonható világkormány irányítja mindennapjainkat, néhány száz fő politikai és gazdasági érdekei alapján.

Frissítés:

Szaniszló Ferenc ma este válaszolt:
„...Ütközetet vesztettünk, de a hadjárat a miénk lesz. Hazánk megfojtása árán nekem a Táncsics-díj nem kell. Visszaadom azoknak, akik méltatlannak találtattak arra, hogy engem méltónak találjanak..."

Ezekkel a szavakkal fejezte be Szaniszló Ferenc a Világpanoráma rendkívüli adásában válaszát Balog Zoltán, Emberi Erőforrások Minisztere "kérésére".

Szólj hozzá!

Címkék: összeesküvés elmélet Szaniszló Ferenc Táncsics díj háttér hatalom EchoTV

Félelem és rettegés -mocskos kampány

2013.03.14. 17:15 Nomen Nescio

Épp csak túl a félidőn, de a kampány olyan erővel üzemel, mintha holnapután lennének a választások. Mellesleg ilyen kampány még soha nem volt. Gyerekek masíroznak az utcákon, hidakat közintézményeket és székházakat foglalnak el. 

"...A szürke csak újabb kategória, ami erkölcsi mentességet ad az embereknek arra, hogy bizonytalan eredetből, bizonyos szolgáltatásokért nagy összegű készpénzt fogadjanak el..."

A fenti idézet egy jó beszélőkéjű, de a fogalmakkal (véletlenül vagy szándékosan) bajban lévő [tökös gyerek?] fiatalember facebook oldalának fejlécében található, aki egy vírusként terjedő videóban kéri ki magának, hogy -nem is igazán értettem mit kér ki magának, annyi mindent összehord. Például azt elmondja, hogy feljelenteni azt tud, arra már biztos jól kiképezték. Ezért a kis videó szolgáltatásért vajh milyen összegű készpénzt kapott? Kinek ilyen olcsók a fiataljaink? Kinek ilyen olcsó a hazánk?

A videó itt érhető el

Személyes véleményem szerint ez a túlmozgásos és identitásában semmiféle kétséget nem hagyó fiatalember egyszerűen bolondot csinált magából a felvétellel. Állításai néhol tételesen cáfolhatók, máshol a kontextus miatt finoman szólva is megkérdőjelezhetők. A retorikai eszközei pedig a mondanivalója első harmadától kifulladnak, kiüresednek. A közszereplést még egy kicsit gyakorolni kell, de ígéretes cionista lesz belőle egyszer.

Közben megfélemlítésre alkalmas matricák jelennek meg az ELTE professzorainak ajtaján. A nevet azért kockáztam ki a képen, mert nem ez az érdekes.

02.jpg

Mit gondoljak, ha ránézek egy fényképre, amin az előző garnitúra kegyeltje ajtajának névtábláján zsidózó matricát látok? Hát nekem nem az jut eszembe, hogy feltámadnak a nácik. Sokkal inkább az a kérdés érdekel, hogy kinek áll érdekében, hogy Magyarországról ezt a képet lássa ország-világ? Magyarországon tombol a fasizmus? Hogy is volt, amikor egy zsidó származású diáklány kollégiumi ajtajára ismeretlenek horogkeresztet festettek, majd az egyetemi vizsgálat során kiderült, mert egy folyosói kamera felvette, hogy saját maga rajzolta azt? 

-Mondja bácsi, van a maguk falujában antiszemitizmus? -Hát az nincs, de igény az volna rá...  "Szemitizmushoz" szükség van antiszemitizmusra -anélkül nem megy. Sarah Marshak egy zavarodott lány, aki nem áll összefüggésben az ELTE történéseivel. Sarah Marshak lebukott. Az ELTE zsidózói le fognak bukni?

A spontán székházfoglalásra várakozó média munkáját remekül kiegészíti a "spontán szerveződő" facebook-kampány és a werberi nethuszárok eltökéltsége. "Vágóképtüntetések" és öntudatos gyerekek közvetítik külföldre, de elsősorban belföldre, hogy itt félni kell, rettegni kell, mert a kormány a szélsőségeket pártolja, a kormányfő pedig diktátor. Ezt a képet erősíti azoknak a multiknak az anyaországi politikusai is, akik az elmúlt két év legnagyobb "vesztesei" voltak. 

Hát nem furcsa, hogy amikor 2006-ban azonosító nélküli rendőrök ütötték, verték a népet, kilőtték a tüntetők szemét, akkor a fejlett nyugat nem talált humanitárius okot a demokrácia féltésére? Ok csak akkor van félteni a demokráciát és jogállamiságot, ha a multik leányvállalatai kénytelenek a terhet a lakossággal közösen viselni? 

De hogy akik annak idején húszmillió románnal riogatták a magyarokat, most gyerekeket vezényelnek az utcára, az már túlmegy a jó ízlés minden ésszel felfogható határán. Mire képesek még, hogy megszerezzék a hatalmat? Mi mindent és mindenkit képesek feláldozni, csak hogy újra hatalomba kerüljenek?

Szólj hozzá!

1848-0315/12 . Unió (Erdéllyel)

2013.03.09. 20:18 Nomen Nescio

Index.hu 

Martonyi: Erdély Magyarországhoz való visszacsatolása teljes képtelenség

MTI

2013. március 9., szombat 19:50 | 

A román Digi24 hírtelevízióban nyilatkozó külügyminiszter ezzel arra a felvetésre válaszolt, hogy Romániában sokan attól tartanak: Budapest az autonómiatörekvések támogatásával Erdélyt szeretné visszaszerezni.

A külügyminiszter szerint ez olyan képtelenség, hogy nem is kíván reagálni rá. Ugyanakkor rámutatott, a közösségi autonómiaformák elismerése nem gyengíti, hanem erősíti az adott államot, mert növeli a közösség otthonosságérzetét, és hozzájárul az ország stabilitásához.

A televíziós csatorna "Diplomata-útlevél" című félórás külpolitikai műsorát a magyar-román kapcsolatoknak szentelte: ennek keretében tűzték műsorra a magyar külügyminiszterrel bukaresti látogatása alkalmával kedden készített interjút.

Nem is annyira a külügyminiszter ellenében, mint inkább a "román közvéleménynek" címezném a megjegyzésemet. Miszerint látott már a világ olyat, ami nem hogy néhány évvel, de akár néhány hónappal a bekövetkezte előtt is teljes képtelenségnek tűnt...

Hogy másról ne szóljak, de ki hitte volna el 1900-ban, hogy húsz év múlva, túl egy világháborún, Európa arcát addig ismeretlen ideológiák gyökeresen átplasztikázzák?

Sokan vagyunk, akik számára a Kárpát haza egyesítése nem hogy elképzelhetetlen, de az egyetlen magyarhoz méltó törekvés.

1 komment

jegyzet a mindenkori "B" lista lapszélére

2013.02.20. 22:06 Nomen Nescio

Az teljesen kizárt, hogy még a büdös életben nem készítettél listát. Ha mást nem, egy bevásárlólista is lista. Ugye, hogy a lista nem is ördögtől való? Az meg, hogy téged listáztak, az nagyjából "kurvahétszentség" tuti. Kapita lista, Szocia lista? Libera lista, Idea lista, Maxima lista? Te milyen lista vagy? Ugyan már, csak bátran -nem a listával van baj!

Listáztak már a komcsik, a szocik, a libsik, a fityisz, a jobbikosok kettősállampolgáros zsidólistát csinálnának, csak diáklista nem volt eddig, ami pedig szörnyen hiányzott a közbeszédből. Na most meg van már ilyenünk is. Dugható, jó arc, udvari bohóc. Névvel, címmel, vagy anélkül, lehet válogatni. Napok óta más sem folyik a médiumok csapjaiból, csak a "pistalista". 

Ne legyünk álszentek, a srácok már csak olyanok, hogy felmérik a friss húst. Így volt, így is lesz. Igaz, hogy az én időmben még nem nagyon volt hallgatói önkormányzat, annak is örültünk, ha luk volt a seggünkön, de arra határozottan emlékszem, hogy a haverokkal minden alkalmat megragadtunk, hogy szortírozzuk a felhozatalt. Nagyjából egy szempont alapján: dugható, dugni akar, felejtős. Mondjuk nem írtuk le, de attól még lista a lista, hogy nem manifesztálódik. 

És legyünk őszinték, a tanárok nem ugyanezt csinálták? Dehogynem, csak azt elkönyvelésnek mondtuk a mi időnkben. Valahogy úgy van, hogy sokkal könnyebb kategóriákban gondolkodni, mint egyénekben. Bezsuppoljuk a gólyákat egy rekeszbe, ahonnan aztán néha lehetetlen kikapaszkodni. Ha a fizikatanár elkönyvelt sík hülyének, akkor a dolgozatod legfeljebb hármas lehetett, vagy rosszabb esetben lesgyanús egyes. Ez is listázás... Szóval lista sokféle lehet, sokan készíthetnek és sokfélére használható.

Bőven el tudom képzelni, hogy a HÖK-ös srácok a mi régi szempontjaink alapján szortírozták a csajokat, és talán az sem áll messze a valóságtól, ha a lapszélre odakerült néhány érzékenyebb megjegyzés is. Aztán fogja valaki a manifesztumot(!) és "mihezkezd" vele. Gyakran ott motoszkál a régi kérdés az elmémben: kinek áll érdekében? Én nem tudom a megfejtést, de az önmagában is elgondolkodtató, hogy mikor, mit kap fel a média. Arra mindenesetre jó ez a lista dolog, hogy a HAHA helyett a HÖK kerüljön a közutálat célkeresztjébe...

Szólj hozzá!

Címkék: lista

Identit ás kálódás

2013.02.18. 19:48 Nomen Nescio

Hosszúra nyúló bevezető: (átugorható)

Írhatnék arról, hogyan érte "XY" közéleti szereplő élettelen, de drágán felépített, külföldről finanszírozott karakterét "Z" párt és "Σ" civil szervezet részéről súlyos támadás, továbbá arról, hogy az eset kapcsán "Ψ" amerikai jogvédő szervezet milyen gondolatainak adott hangot nemzetközi fórumokon... Nem fogok, mert ezek nem érdekelnek. Ahogy az sem érdekel, ha egy magát karaktergyilkosság célpontjának beállítani igyekvő, idegen országban trenírozott, egyszer már elkopott közszereplő, egy másik ismert közszereplőtől lopva az imázskellékeket és helyszínt, évet értékel.

Az sem érdekel, hogyan esnek szét pártocskák, és kezdik el a többiek a hosszúnak ígérkező másfél évben a kampányaikat. Nem érdekelnek a pártok, akárhová is tolja őket a közhiedelem a politikai palettán. Szemfényvesztés, bűvészkedés, pszichológia ez az egész, egy kifinomultnak nem nevezhető, ócska és elhasznált színdarab. De a tömeg tapsol, néha én is tapsolok a laposabb betétdalok után következő trouvaille-ra (truváj) várva -pedig nincs. Három éve tapsoltam és bíztam benne, hogy tényleg lehet más -a politika, a közélet, a mindennapjaink. Hát, mások lettek, ez kétségtelen.

Nem pont az LMP-ben hittem, hanem abban, hogy ilyen elsöprő győzelemmel végre tényleg lehet tenni valamit -nem lehetett. Orbán ugyan úgy befeküdt az EU/Világhatalom alá, ahogy elődei, és vélhetően az utódai is: A politika egyszerűen nem lehet más. A politikus hazudik, ez a dolga. Ugyan az nem mindegy, hogy a külföldnek hazudik a választói és a hazája érdekében, vagy a választóinak hazudik a külföld érdekében, de hogy hazudik, az olyan biztos, mint hogy a nap reggel felkel, este lenyugszik. És vannak politikusok, akik a hazudozáskészségüket odáig fejlesztették, hogy hazudtak reggel éjjel meg este (idézni csak pontosan és szépen!). Hazudtak az országnak és az öregecskedő feleségeiknek.

A magukat balnak aposztrofáló közszereplőkről egyetlen karakterrel nem vagyok hajlandó többet leírni ebben a bejegyzésben: vagy lejáratott, elhasznált hitelességű és ócska arcokat látok az együttben, vagy papírvitéz senkiháziakat.

Magamnak fáj, ami bennem fáj.

A tavalyi évértékelő Orbán elmondta, hogy nem mondhatja el az igazat, mert abból baj lenne. Az hamar kiderült, hogy szó nem lehet az ősi útra visszatérésről, Szentkoronás eszmeiségről, jogába visszaállított Történeti Alkotmányról. Lett helyette alaptörvény... Azóta is toldozzák-foltozzák a mindennapok éppen aktuális politikai igényeinek megfelelően. Kőbe vésnek aztán fognak egy új követ... kicsit kisebbet, kicsit keményebbet, de majd kevesebbet írnak bele, és azt is csak a felszínébe karcolják. Nem túl mélyen, ha javítani kellene. Duplapluszrosz!

Baj lenne, ha kitudódna az igazság?

Az igazságnak nincs szüksége tényekre, csak tömegbázisra, szavazókra és az "ügyért" harcoló politikusokra... Tömegbázis helyett esetleg médiafelhajtásra -de miféle igazság az ilyen? Szemfényvesztés ez az egész és egyetlen dologról szól, hogy elterelje a valódi tények közeléből a közgondolkodást. Az aprólékosan felépített alternatív valóságunkban azt látjuk, hogy X párt küzd Y párttal a hatalomért. Még ebben a virtuális világban sem nagyon esik szó arról, hogy itt bármi is az ember hosszú távú érdekeiért történne. Kisemberért, nagy-emberért, megmondóemberért, átlagemberért, itt semmi nem szól az emberről, mintha a világ teljesen el embertelenedett volna.

Lemond a pápa, ködös jóslatok az utolsó pápáról szólnak. Ha már a világvége elmaradt, legyen megint bulvár gumicsont. Árpa a malacoknak: Közép európai lesz a pápa(?), Erdő Péter mint esélyes jelölt(?), néger pápajelölt(?). Több, mint fél évezrede példátlan a lemondás, de hát olyan világban élünk, ahol az olimpiai versenyszámok közül kitúrják a birkózást, az emberiséggel egyidős sportot egy görkoriért? A nyugati műveltség évezredes alapját képező etika és erkölcs kisikoláját, a birkózást ki lehet túrni a nagy játékokról egy wakeboardért? A görögök pedig (akik nem mellesleg a szkítáktól lesték el a műveltséget) LIBA-sorban masírozzanak a Taigetoszra az elaggott ősműveltségbeli játékaikkal és önként vessék le magukat a mélybe. Mert ma ilyen világot élünk.

Ma a demokratáknak mindenki más populista, a jobboldal liberálisból lett szocdem, ebbe olvadt be a kereszténydemokrata, a baloldal nagytőkés, munkáspárt nem létezik, a zöldek meg vagy vörösök, vagy liberálisok.

Ugorj ide, úgy rövidebb lesz!

A tízparancsolat azzal kezdődik, hogy Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! Nem kezdek hozzá hittében bárkit is megtéríteni, csak az érdekesség kedvéért nézzük meg, hogyan is élek. Rögtön az első parancsolatnál bajban vagyok. Amikor megszülettem, eladtak adósrabszolgának és a törvény szerint nem az Istent tartozom szolgálni Úr apáim ősi földjén. Mit ősi föld!? Semmi nincs, se föld, se birtok, se méltóság.

Nem érdekel a rang és a hivatal, az emberi méltóságról beszélek, az életlehetőségekről, a kilátásokról, a jövőről. Adósrabszolgák vagyunk attól a perctől kezdve, hogy levegőt szívunk magunkba. Rabszolga vagyok abban a hazában ahol családom ezer éve él, ahol életét áldozta, vérét ontotta szent földünkért és a Szent Koronáért.

Adósságot veszek magamra, ha pénzt használok, ha termelek, ha értéket állítok elő. Adósrabszolgája vagyok az államon keresztül egy olyan hatalomnak, amit megnevezni sem tudok. A természetes személyem nem létezik a törvény előtt, csak az a jogi személyiség, akit születésem után a megkérdezésem és tudtom, beleegyezésem nélkül létrehoztak a nevemben.

Ez a jogi személy nem egyenlő velem! A jogi személyt vette lajstromba az állam, hogy zálogba adhassa, mert én, és másik tízmillió magyar állampolgár (de ez nem magyar sajátosság!) a záloga a mindenkori kormányok felvett hiteleinek. A gyár nem termel, a föld nem terem, a természeti kincsek nem bújnak ki maguktól a föld anyaméhéből, ha az adósrabszolgák nem termelnek, nem művelik a földet, nem nyújtanak szolgáltatásokat. Ezek a jogi személyiségek a mindennapi létfenntartáshoz használják azt a jogi tendert, amit pénznek hívunk, de valójában adósságnak kellene nevezni.

A természetes személynek -aki valójában vagyok, a természettől (Istentől) eredő jogai és kötelességei vannak, amik nem esnek egybe a megkérdezésem és tudtom nélkül, a nevemben létrehozott jogi személyiség kötelességeivel és jogaival. A természetes személyem az országalapító nemes őseim leszármazottja. A természetes személyem megköveteli az ősöktől rám hagyott jusst, az Isten és a természet törvényei szerint joggal nekem járó örökséget: A méltóságot, a földet, a vizet, a levegőt, az emberi élethez méltó létezés jogát. Őseim műveltségének megismeréséhez és tudásuk fejlesztéséhez való jogomat. Az egészséghez és tiszta környezethez való jogomat.

Ezeket az alapvető emberi jogokat nem írhatja felül sem állam, sem ember alkotta törvény, sem olyan jogi tender, amit pénznek hívunk adósság helyett. Nincs földi hatalom, amit szolgálni vagyok köteles, ha az a hatalom az Isten törvényét felülírva elvitatja tőlem a természetes jogaimat.

Én nemes Őseim leszármazottja vagyok a földjükön. Egyedül Istent és az Isteni hatalom földi megtestesítőjét, a Szent Koronát és a Szent Korona országait és népeit vagyok köteles szolgálni. Kötelességem megkövetelni és védelmezni őseimtől örökölt természetes jogaimat. Úr apáimtól örökölt kötelességem megtagadni azt a hatalmat, amely ősi jogaimtól megfosztani igyekszik.

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra hatalom örökség szentkorona

Lemondott XVI. Benedek

2013.02.12. 21:17 Nomen Nescio


benedictis.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: xvi. benedek

elköszönt a pápa, éljen a pápa

2013.02.11. 19:16 Nomen Nescio

andreas_i_1360606547.jpg_948x923

Szólj hozzá!

Pártokrácia - Oszd meg és uralkodj!

2012.12.12. 11:08 Nomen Nescio

Azt tudjuk, mert saját bőrünkön érezve megtanultuk (már aki elég idős hozzá), hogy a modern demokrácia alapköve a többpártrendszer. Az átkosban egyeduralkodó állampárttal szemben a rendszerváltás elhozta nekünk a boldog többpártrendszer ígéretét, amit a valóság hamar leredukált két váltó pártra, meg a sertepertélő kicsikre. A hatalom ágenseinek megoszlása ugyanakkor szerkezetileg semmi újszerűt nem mutat, hiszen ma is a 18. század végén, 19. század elején kialakult kettősséget tartja, amit rendszerint jobb és bal, vagy népi és urbánus, netán konzervatív és liberális, esetleg nemzeti, vagy nemzetietlen szocialista címkével jelölünk. A kommunizmus számomra annyira értelmezhetetlen és torz, hogy ellentétpárt sem tudok állítani mellé. 

A pártok szerepe

 

 • a társadalom és a politika kapcsolatának megvalósítói
 • a közvéleményt formálják,
 • választási alternatívákat dolgoznak ki
 • nézeteket egyeztetnek.
 • vezetőket választanak

funkciói

 

 • érdekek aggregálása (begyűjtése, egyesítése, összegzése)
 • érdekek artikulációja (kifejezésre juttatják)
 • szakszervezetek, társadalmi érdekképviseletek keresése
 • internáló, integráló funkció
  • az emberek valahova tartozzanak **beintegrálja az egyént a társadalomba
  • a közös program megvalósítására politikai akaratképzési folyamatban való résztvétel
 • politikusok rekrutációja, szelekciója
  • lehetőséget biztosít karrier építésre (kulcspozícióra, kinevezésre a közjogi tisztségekre)
   • nem kell érteni a szakmához(!)
 • kormányzati, illetve ellenzéki szerepkör .

/wikipédia/

A fentebbi, pongyola összefoglaló a szabad enciklopédiából származik. De mi lehet egy pártnak az a köz-feladata, amiért a polgár az adóforintjaival támogatja? Már túl azon, hogy csinovnyikokaT neveljen a maga számára, akiket aztán ország világ színe előtt megversenyeztet abban a reményben, hogy közszereplővé válik a jelöltje. Netán magas pozícióba jutva képviseli pártja óhajtásait.

A közvélemény formálása nem több, mint propaganda. Önmagában sem nem jó, sem nem rossz, de a felfogásom szerint csak ezért kár belé ( ti.: a pártokba) a támogatás. A jó bornak is kell a cégér, de aki megélte az agitprop időszakát, az ugyancsak gyanakvóan tekinthet bármiféle propagandára. Arról nem is beszélve, hogy a modern marketing és a pszichológia eszközeivel szinte bármit el lehet adni, bárkinek, de a megfelelő szakemberek drágák, az állami támogatás pedig a jó ügyek helyett leginkább adminisztrációra és kommunikációra megy el. 

A politikus utódgeneráció kineveléséről ugyancsak nem gondolom, hogy az közfeladat volna, amit az oktatás amúgy meglévő támogatásán túl, egyéb támogatásokkal kellene ösztönözni. Azt sem gondolom, hogy a Bojtos-orrú Medve Pártot, a Hétszűnyű Koponyányi Monyók Szövetséget és a Halvaszületettek pártját a választópolgárnak kellene ellátnia irodával, kávéval, titkárnővel, szolgálati gépkocsival és infrastruktúrával. Minden párt lássa el magát abból a bevételből, amit a támogatóitól kap. Persze ez ránézésre sem igazságos, hiszen hogy adjon annyit egy kisnyugdíjas, mint egy nagytőkés? Legalább az érdekek tisztán látszanának, mert afelől ma sincs kétségem, hogy a retorikán túli valóságban, a kisnyugdíjasok jóval hátrébb vannak a preferencia listán, mint a nagytőkések.

Hiszek benne, hogy a parlament jó dolog. A két-házas országgyűlésben hiszek, ahol az alsóházat a pártok küldötteiből, a népképviselet elvén a választópolgárok töltik fel; a felsőházban pedig szigorúan pártoktól független személyek, az oktatás, tudomány, művészet, ipar és gazdaság, régiók, kisebbségek, civil és érdekvédő szervezetek küldöttei foglalnak helyt. A kétkamarás rendszer illeszkedik a tradicionális magyar politikai élethez, és Európában sem példa nélküli.

Ilyen formában képzelem el a (vár)megyei közgyűléseket is, ahol a gyűlés tagjainak egy része pártos, más része az országgyűlési felsőházhoz hasonlóan pártsemleges személyiség. Mellesleg, ha már a vármegye szóba került, akkor nyilván nem árulok el titkot amikor elmondom azt is, hogy a parlamentáris királyságban hiszek. Akár királlyal, akár kormányzóval, de a főhatalom az elképzelésem szerint felette áll a napi politikának. A hatalom, a jogok és kötelességek forrása pedig a magyar Szent Korona Őfelsége, amit megválasztása esetén a király, hiányában a kormányzó személyesít meg. 

Ugorjunk vissza a jelenbe. A többpárti rendszer kellő legitimitást elnyerő ellenzéki oldala alkalmas arra, hogy megakadályozza a túlzott hatalom koncentrációt, a hatalmi ágak összevonását, a hegemónia kialakulását. Persze érdekes kérdés, hogyan irányíthat egy elvben demokratikus kormányt a választási küszöböt alig átlépő, a parlamentbe is épphogy csak bekerülő párt, mint annak idején az SzDSz tette ezt az MSZP-vel és az országgal. 

A demokrácia nagyon képlékeny valami. Ne feledjük, hogy az NSDP törvényes választáson került hatalmi pozícióba Németországban. És az MKP is elvben demokratikusan került hatalomba Magyarországon, csak hogy két végletet említsek az elfogultság elkerülése érdekében. Tehát a demokrácia elvei önmagukban semmitől sem védenek meg, sőt a példa szerint egyenesen sugárutat biztosítanak a diktatúrák kialakulásához. Aki a fentebbi példékkal kapcsolatban esetleg enyhe kényszerről, vagy választási csalásról beszélne, annak felhívnám a figyelmét, hogy 2006-ban is  megfogalmazódott a választási csalás gyanúja, amit nem sokkal később a megválasztott kormányfő ismert be a kiszivárgott beszédében ("hazudtunk reggel éjjel meg este..." teljes őszödi beszéd)

Ugyanakkor erre a pártok nélküli kétkamarás parlament is alkalmas volna, tehát a demokrácia alapjait nem fenyegeti az sem, ha az állam megvonja a támogatást a pártoktól.

Ami az egyik irányból jól mutat, hiszen az egypártrendszer mindent uraló eszmeiségével szemben, bizonyos tekintetben tágabb teret enged, az a másik oldaláról szemlélve mégsem más, mint a totalitárius hatalom újabb, talán szükségszerűen kifinomultabb, talán egy fokkal emberibbnek látszó, de mégiscsak elnyomó eszköze. A pártok eredendően egyfajta közvetítők, kezdetben a tagság véleményének szócsövei a hatalom birtokosai felé. Ezt a funkciót kizárólag olyan rendszerben tudom működőképesnek gondolni, ahol maguk a pártok nem részei a hatalomnak, kizárólag kommunikációs csatornák.

Mára olybá tűnik, hogy a pártok sorsa az elvben képviselt ügyek sorsánál is fontosabb -és ebben a választási sikerek arányában eloszló állami támogatás is szerepet játszik, de egyébként is, mintha a cél által szentesített eszközökké nemesedtek volna a pártok, miközben fölébe is kerekednének az elvben szolgált eszmének.

Ha a tőzsdén a brókerem nem abban érdekelt amiben én, akkor semmi nem zárja ki, hogy az ő gyarapodása az én káromra történjen. A négyévenkénti választások úgy működnek, mint egy börze. A pártok nem tesznek mást, mint üzérkednek a választópolgárokkal, pontosabban a rendszeresen mintavételezett, választói akaratnak nevezett voksokkal. A pártok, eszmékre, ideológiákra, vékony szeletekre bontják a valóságot, és ezekbe a szeletekbe csomagolva teszik fogyaszthatóvá (és összességében felismerhetetlenné, átláthatatlanná) saját valóságelképzeléseiket. Végeredményben a jóllakott választópolgár remélhetőleg, egy időre legalább is elfelejti maga képviselni a valóságról alkotott nézeteit, mert azt úgy is megteszi helyette a támogatott (bármelyik) párt.

Mindezek tetejében ráadásul teszik ezt közfeladatnak álcázva, közpénzből úgy, hogy némelyik szereplő azon kívül, hogy fizetésért valamely pártnak dolgozott, semmi mást nem csinált az életben. Az adóforintok pedig csak gurulnak, gurulnak, és a demokráciát féltve fizetjük azokat a pártokat, amik végső soron maguk rombolják a valódi demokráciát.

Szólj hozzá!

Életek százezrei mentek helyrehozhatatlanul tönkre (1989-2006-2012)

2012.12.12. 11:05 Nomen Nescio

Rég nem nyilvánítottam véleményt, itt az ideje.

-Beszélhetnék tandíjról és tüntetésről, nem teszem. Nem tetszik, de a tüntetésen almás laptoppal ücsörgő lánykát sem tartom hiteles tüntetőnek -az Apple diák kedvezménnyel együtt sem...

-Beszélhetnék arról, hogy a közalkalmazottak fizetése reálértéken mennyivel ér kevesebbet ma, mint 12 évvel ezelőtt. Azért pont 12, mert a kicsikém akkor kezdett friss diplomás közalkalmazottként.

-Beszélhetnék arról, hogy Matolcsynak a szeme sem áll jól, de ezt sem teszem. Részben azért nem, mert egyfelől nyolc elcseszett év örökségét kell(ett volna) rendbe tennie, másfelől azért nem, mert a Magyarországot körülvevő és kívülről bíráló világ mértékrendszere elképesztő mérvű kettősségről tanúskodik. Másrészt azért sem beszélek az újabb és újabb gazdasági csomagokról, kiigazításokról, mert egyfelől az elmúlt két évben nem a világtól függetlenül, kizárólag hazánk kilátásai zsugorodtak szinte semmivé, de az egész világ gazdasági helyzete is kezd aggasztóvá válni, másrészt pedig, az előzőekből is eredően, ezt az egész gazdaságot újra kellene gondolni. Nem csak Magyarországon, hanem világ szinten.

Az egyszerűen nem megy tovább, hogy a pénz szimpla értékmérőből magává az értékké lép elő, a korábbi értékeket egytől egyig eltüntetve, maga alá temetve. Érték a két kéz munkája. Érték az elme, a szellem gyümölcse. Érték az egészség és azok erőfeszítése, aki ennek megőrzését, vagy visszaszerzését segítik. Érték az akarat, hogy az ember átadja és megszerezze a boldoguláshoz való felkészültséget, tudást és gyakorlatot. Érték egy műalkotás. Hova tovább egy kiflicsücsök, és még a zokni orrán lévő bestoppolt lyuk is nagyobb érték, mint a papír, amire önkényesen ír valaki egy számot. 

Ezzel szemben a pénz nem érték, vele eredetileg csak mértük és megbecsültük a valódi értéket. Régen, elvben... Különösen akkor nincs értéke a pénznek, ha a papír kibocsátását és a rajta lévő számot az elvileg országáért és népéért (nemzetéért?) felelős kormányzat semmilyen szinten nem irányíthatja. Ezzel szemben a pénz ma már egyfajta hyperhatékony fegyver, amivel népeket, nemzeteket, országokat és egész kontinenseket le lehet igázni, ki lehet fosztani. És le is igáznak, ki is fosztanak népeket, nemzeteket, országokat és egész kontinenseket a pénzfegyverrel.

A pénzhatalmat kiszolgáló mindenkori kormányzat felelősségéről már értelme sincs beszélni ebben a helyzetben. Jobbról szavazunk, nekik fütyöl; balról szavazunk, nekik fütyöl. Mi meg maszopostul, fideszestül, dékával és millával a nyakunkon, menjünk isten hírével amerre látunk. A Kárpátok gyűrűje másoknak kell! Már fel is vásárolták Lengyelországgal együtt -ők mondták. Összecsomagolhatunk Bajnait és Orbánt, zsidóvá lett ex-antiszemita ex-jobbikost, munkásmozgalmi alkotmányt és új alaptörvényt, mert itt addig Országa nem lesz a Magyarnak, amíg a Szent Korona értékeit mi magunk is lábbal tiporjuk Uniós előírásokra hivatkozva, az ajánlásoknál néha kicsit keményebben is, de mindig politikailag korrekt módon. 

Lehet válogatni a palettáról, mindenkinek ízlése szerint juthat: Bajnai fájna-e? Vagy Gyurcsányia? Esetleg Orbánisztán? Kell-e milla? És ha holnap Pityipalkót választjuk meg, akkor attól vajon lehet más a politika?

Róna Péter levele Schiffer Andráshoz
(eztígyhogy.nolblog után)

Kedves András!

Kérésedre az alábbiakban részletezem az Ökopolisz Alapítvány kuratóriumi tagságáról és társelnöki tisztségéről történt lemondásom okát.

Immár évek óta küzdök azzal az érzéssel, hogy hazám, Magyarország nem az én világom. Rendre olyan dolgok történnek, velem és hozzám közel állókkal, amire nem találok ésszerű magyarázatot, ami csak egy olyan észjárásnak, viselkedési formának lehet a kimenete, amit én nem ismerek, nem vagyok képes felfogni. Az utóbbi hetek eseményei meggyőztek, hogy a küzdelem értelmetlen, Magyarország tényleg nem az én világom.

A magyar gazdaság és társadalom vergődésének okairól sokat lehetne írni és mondani - írtam és mondtam is – de van egy, amelyik nézetem szerint az összes többit maga mögé utasítja, ez pedig a devizahitelezés. Életek százezrei mentek helyrehozhatatlanul tönkre, a fizetőképes kereslet nagyon hosszú időre megroppant, maga a bankrendszer működésképtelenné vált, kis- és középvállalatok tízezrei dőltek be, munkahelyek százezrei szűntek meg, és a Magyar Nemzeti Bank elvesztette a monetáris folyamatokra gyakorolható hatását egy hazug, csalárd „termék” bevezetése miatt. Mert a devizahitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a „hitelfelvevő” részéről, aminek az a lényege, hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a banké, az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé. Nem hitel azért az egyszerű okért, mert a hitel egy fix összegben felvett kölcsön, amit azonos fix összegben kell visszafizetni, a szerződésben kijelölt és annak alapján mindkét fél számára kiszámítható kamattal együtt. De a devizaadós nem tudhatja, hogy mennyit kell visszafizetni, mert a törlesztés egy olyan ténytől, az árfolyam mozgástól függ, amihez semmi köze, hiszen ő forintot kapott és forintban fizet.

Mint tudod, mielőtt haza költöztem volna egy New York-i banknak voltam a vezérigazgatója, és éppen azzal a gondolattal jöttem haza, hogy az általam nagyon szeretett szakmában szerzett tapasztalatok segítségével hozzájáruljak egy egészséges, működőképes pénzügyi rendszer létrehozatalához. (Külön „élmény”, hogy az újdonsült magyar elit nem tartott rá igényt.) Mint szintén tudod, 2006-tól kezdve kétségbeesetten írtam és nyilatkoztam a devizahitelezés leállításáért, amiért meg is kaptam a „kókler” minősítést a devizahitelezés megalkotóitól. Kik voltak ők? Hát Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Felcsúti Péter. Ki dolgozta ki azt a banki magatartási kódexet, ami végtelen cinizmussal nem, hogy nem vetett véget, hanem egyenesen szentesítette a „terméket”? Hát Oszkó Péter és Felcsúti Péter. Az, hogy ez a disznóság és az abból fakadó tragédiák megtörténhettek szeretett hazámban számomra egy feldolgozhatatlan személyes kudarc volt, hiszen pont az én szakmámról volt szó. És az, hogy azok, akik személyesen felelősek mindezért, akik több mint egy millió embert fosztottak meg mindenüktől képesek most magukat a jogállamiság nagy védőivé alakítani, képesek a talpig becsületes LMP-t az ún. balliberális értelmiség nagy többségének aktív részvételével a megsemmisülés szélére sodorni egyszerűen elképesztő, érthetetlen a számomra.

De ott van Orbán és két év őrület. Megpróbáltam lenyelni a békát. Megpróbáltam elfogadni az „összefogás” valamiféle változatát, túllépni azon, amit a felsoroltak tettek, mert hát a „jogállamiság helyreállítása” stb. tényleg lehet, hogy fontosabb, mint azoknak a nyomorultaknak a sorsa, akiket kilakoltattak, akik családja és élete szétment. Bitó László ösztönzésére tehát találkoztam Bajnai Gordonnal és Kónya Péterrel abban a reményben, hogy az önreflexió valamilyen formáját fogom megtapasztalni. Megkérdeztem Bajnaitól: visszatekintve, mit csinálnál másképp? Válasz: ha valakinek van kritikája döntéseivel kapcsolatban, ő persze áll a kritika elébe. Mondtam: nekem van, a devizahitelezés és a banki magatartási kódex. Válasz: akkor ez volt a legjobb. Végig vezettem az LMP számára fontos értékeken, a sokféleségen, a bázis demokrácián, elmondtam, hogy egyáltalán nem világos számomra és az LMP-n belül sokak számára, hogy mi szükség van csatlakozásra, és nagyon kértem, ne küldjenek a kongresszus előtt néhány nappal egy csatlakozási szerződés tervezetet, hiszen egy bázis demokrácia számára ez egy kezelhetetlen helyzetet idéz elő. Válasz. Hát ez már eldőlt, ezt már megbeszélték az LMP vezetőivel.

Itt jutottam el magyarországi utam végéhez. Mivel elfogadtam a felkérést, hogy mondjak a kongresszuson egy rövid beszédet, ezt megtettem, megpróbáltam egy esetleges kompromisszum sarokköveit megfogalmazni. Mára már megbántam, hogy egy pillanatra is elképzelhetőnek tartottam az együttműködést ezzel az álnok, cinikus és erőszakos bandával, és kénytelen voltam szembenézni azzal a felismeréssel, hogy ott, Magyarországon, nem tudom jól csinálni a dolgokat, nem megbízható az ítélőképességem, nem tudok eredményes lenni. Jobb tehát ha nem probálok innen kibicelni. Itt viszont sűrűsödnek a feladataim.

Tudom, hogy lesznek olyanok, akik a lemondásomban valamiféle ellenérzést vélnek észlelni az LMP-vel vagy az LMP egyes tagjaival szemben. Totális tévedés. Végtelenül nagyra becsülöm azt a szorgalmat, odaadást és becsületet, amivel ez a kis párt küzdött a sötétség ellen, és Téged is, Karácsonyt is, a kuratórium tagjait és sok más LMP-st, akit megismertem nagyon szeretném a jövőben is barátomnak tartani. De azon kívül, hogy azt mondom, tartsatok össze, mert rajtatok kívül nemigen van valami, nem akarok a dolgaitokba beleszólni, mert, mint írtam, nem bízom saját hatékonyságomban.

Baráti üdvözlettel,
Róna Péter

Figyelemre méltó búcsúja ez Róna Péternek a magyar közélettől. Figyelemre méltó már csak azért is, mert szokatlan őszinteséggel illet egy "baloldali" és "liberális" körökben tudatosan került tárgykört: A devizahitel csapdát, ráadásul megnevezi a felelősöket is: ["...Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Felcsúti Péter...//...És az, hogy azok, akik személyesen felelősek mindezért, akik több mint egy millió embert fosztottak meg mindenüktől képesek most magukat a jogállamiság nagy védőivé alakítani, // ..egyszerűen elképesztő, érthetetlen a számomra"...]

Életek százezrei mentek helyrehozhatatlanul tönkre, a fizetőképes kereslet nagyon hosszú időre megroppant, maga a bankrendszer működésképtelenné vált, kis- és középvállalatok tízezrei dőltek be, munkahelyek százezrei szűntek meg -ezt az örökséget két év alatt nem hogy helyrehozni, de kezelni is szinte lehetetlen úgy, hogy az országot kintről is, bentről is folyamatos sortűz alatt tartja a politikailag korrekt közbeszédben nem is létező pénzhatalom.

Mellesleg nekem nincs szükségem rá, hogy az állam munkahelyet teremtsen számomra. Ez az ország telis tele van elvégzetlen munkával, zsebszerződéssel terhelt üresen álló termőföldekkel, parlagon heverő parcellákkal, kiüresedett tanyákkal, elhagyott gyárakkal és irodaépületekkel. Arra van szükségem, hogy az állam és a nem is létező pénzhatalom ÉLNI HAGYJON!

Hogy ne lehetetlenítsék el a munkát betarthatatlan szabályozással, hogy ne vigyék el az utolsó fillérig a megtermelt bevételt, mert azt a gyermekeim és az országom jövőjébe kellene befektetnem, hogy ne préseljék ki átláthatatlan és teljesíthetetlen adóterhekkel az utolsó szusszt is belőlem, ha makacsul ragaszkodom hozzá, hogy a két kezem munkájából, a szellemi erőmből  és rátermettségemből akarok tisztességesen megélni.  Arra van szükségem, hogy a saját és gyermekeim jövőjét ne vegyék el tőlem, tőlünk!

Azoktól, akik makacsul ragaszkodnak örökségükhöz, magyarságukhoz, nyelvükhöz vagy pusztán a hazájukhoz, és nem mennek el akkor sem, ha egy félkegyelmű pozőr erre szólít fel minket. Akik pedig mégis arra kényszerülnek, hogy szüleiket és hazájukat hátra hagyva a jobb élet reményében külföldre mennek, azoknak mondom: A magyar ember erős, okos és kitartó. Melyik nemzet lett volna képes több, mint hatszáz éves folyamatos elnyomás alatt nem hogy fennmaradni, de világhatalom maradni? Mert Magyarország az első világháborúig nagyhatalom, világpolitikai tényező volt. 

Ma nem a hajdani hatalom elvesztésén kell keseregni, hanem megérteni, hogy nagyhatalomból miként váltunk napszámosokká, mások béresévé saját földünkön. Egyet kell világosan látni: A Szent Korona oltalma és ereje nélkül váltunk szolgává Úr apáink földjén.

 

1 komment

Mága vitéz visszalép

2012.09.29. 22:50 Nomen Nescio

Kommentálhatnám a hírt úgy is, hogy a birodalom visszavág, amikor arról írok, hogy Vitéz bácsalmási Mága Zoltán néhány nappal vitézzé avatása után kilépett a Vitézi Rendből.

"Ki senkié sem, az mindenkié"- Mága Zoltán válasza

Budapest, 2012. szeptember 27., csütörtök (OTS) -

Az elmúlt napokban nagy visszhangot váltott ki a Vitézi Rendbe történő belépésem. Nem voltam elég körültekintő döntésem meghozatalakor, és szándékommal éppen ellentétes hatást értem el. Akaratomon kívül sok ember érzékenységét - köztük a családomét is - megbántottam, ezért minden körülményt mérlegelve, úgy döntöttem, hogy a mai nappal kilépek a Rendből.

Az elmúlt 20 évben számtalan ember keresett meg azzal, hogy segítsek valakinek a gyógyulásában, taníttatásában, vagy akár azzal, hogy álljak egy jó ügy mellé és hogy hovatartozásuktól függetlenül segítsek alapítványoknak, kórházaknak, társadalmi szervezeteknek. Soha nem mondtam nemet. Nem tudtam nemet mondani senkinek.

Ma már tudom, hogy legalább egyszer, most ezt biztosan meg kellett volna tennem.

Nem keresek semmilyen mentséget a történtekkel kapcsolatban. Megtörtént. De a kétkedőknek szolgáljon bizonyságul, hogy eddigi életemben mindig tiszta szívvel, becsületesen, nemes eszmék mellett köteleztem el magam.

Úgy érzem, hogy most egy nem kellően végig gondolt "igen" válaszommal, veszélybe sodortam azt a rengeteg munkát, amelyet két évtizede jó szándékkal és a segíteni akarás szilárd, rendíthetetlen hitével és meggyőződésével végzek.

Több, általam régóta támogatott szervezet és intézmény jelezte, hogy csak akkor tudják elfogadni, csak akkor fogadhatják el támogatásomat, ha a személyes adományom világnézettől vagy bármely ideológiától független.

Én egyformán szeretnék mindenkihez szólni és mindenkinek adni. A karitatív munka a legfontosabb területe az életemnek, ezért azonnali hatállyal lemondok a Vitézi Rend tagságáról. Ugyanakkor a Vitézi Rend tagjait sem szeretném megbántani, de szeretném, ha döntésemet mindenki megértené és tiszteletben tartaná, elfogadná azt a gondolatot, amit Kosztolányitól idézek: "ki senkié sem, az mindenkié".

Mága Zoltán

A Vitézi Rend az alábbi sajtóközleményt adta ki:

Budapest, 2012. szeptember 29., szombat (MTI OS) - A Vitézi Rend sajnálattal vette tudomásul vitéz Mága Zoltán művész úr kilépését a Rendből. Döntését azonban tiszteletben tartja. Rendünk vezetése egyúttal sajnálatát fejezi ki a művész urat és családját ért nemtelen támadások miatt.A Vitézi Rend sajtóközleményt adta ki.

Amikor a Vitézi Rend felvételi bizottsága Mága Zoltán felvételéről döntött, elsősorban a Magyar Nemzet és kultúra érdekében kifejtett kimagasló munkáját vette figyelembe, elismerve ezzel azt a misszióját, amelyet Magyarország és az itt élő rászorultak érdekében is végzett - és végez ma is. A világ jelenleg egy óriási gazdasági válsággal küzd, Magyarország helyzete is nagyon nehéz. A Vitézi Rend vezetésének határozott álláspontja, hogy ebben a gazdasági - a társadalom egyes rétegeit is egyre inkább elválasztó - helyzetben, egyszersmind szűkre szabott határainkon belül csak közös érdekeink lehetnek. A Vitézi Rend vezetése úgy gondolta, hogy Mága Zoltán személye összekötő kapocs lehet a magyar és roma emberek között, rendi tagsága pedig elősegítheti Magyarországon a társadalmi megbékélést. Úgy gondoltuk, ez üzenetértékű lehet. A társadalom egyes tagjai azonban nem voltak képesek megfelelő módon kezelni ezt az üzenetet, amely arról szólt, hogy Magyarországon teljes társadalmi összefogásra van szükség, mert csak így tudunk úrrá lenni a nehézségeinken. A Vitézi Rend ezzel az üzenettel azt is nyilvánvalóvá kívánta tenni, hogy mentes minden szélsőségtől. A Vitézi Rend soha nem volt fasiszta és kirekesztő, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Vitézi Szék fasiszta megbélyegzését kimondó 529/1945. ME. rendeletet még a - pártállami időszakban meghozott - 86/1987. (XI. 29.) MT rendelet hatályon kívül helyezte. A Vitézi Rend Magyarország Alaptörvényében lefektetett nemzeti elveknek megfelelően - ma is - nemzeti, konzervatív, keresztény és polgári értékrend szerint - egyben a hatályos törvényi rendelkezéseket betartva - működő szervezet. A Vitézi Rend mindennapi működését ezek az értékek határozzák meg, amelyeket egyúttal a tagságától nemcsak elvár, de meg is követel. A Vitézi Rend szomorú szívvel tapasztalta, hogy ezt - mások mellett - a Magyarországon élő roma származású emberek egy része sem így látja. Mága Zoltánt és családját ugyanis roma származású emberek több ízben is életveszélyesen megfenyegették. A Vitézi Rend vezetése a világszerte ismert és elismert kiváló művész, az államilag is többször kitüntetett vitéz Mága Zoltán személyét és családját ért fenyegetéseket úgy ítéli meg, hogy az országban élő roma nemzettársak egy része - köztük magas társadalmi pozíciót betöltő, a romaság véleményét is alakítani képes személy - ma még nem áll készen a teljes társadalmi összefogásra. Ebben a helyzetben a Vitézi Rend megérti és elfogadja a művész és az ember Mága Zoltán nehéz szívvel meghozott döntését. A Vitézi Rend bízik egy olyan jövőben, amikor ismét tagjaként köszöntheti a jótékonysági rendezvényén fellépő művészt, egyúttal Isten áldását kéri Mága Zoltán további, a Magyar Nemzetet szolgáló művészi és karitatív munkájára.

Kiadó: Vitézi Rend

A Rendet még 1920-ban, Horthy Miklós hozta létre. A háború után Magyarországon betiltották, a vitézi cím használatát ma is törvény tiltja. Ezzel szemben nemzetközileg elismert szervezet, melyet The Knightly Order of Vitéz (A Vitézek Lovagrendje) néven 1964-ben hirdettek ki (Register of Orders of Chivalry). A rend jogforrásául a Szent Koronát nevezi meg.

A Vitézi Rend számlájára egyéb nehezen róható fel az alapítója személyén kívül. Ebben a fura világban Horthy Miklóst lehet szeretni és nem szeretni, de azzal vádolni, hogy fasiszta lett volna, egy merő ostobaság. Az talán felróható számára, hogy együttműködött a Hitleri Németországgal, de az adott történelmi helyzetben nem igen volt más választása, lehetősége. Hogy kormányzása, döntései és tevékenysége milyen volt, nem a politika porondjára tartozó kérdések. De ma olyan világot élünk, hogy egy pojáca aljas provokátor, történelmi személyiségek emlékművét a véleménynyilvánítás szándékosan félreértelmezett szabadságának ürügyén meggyalázhatja. Aztán a bírósági tárgyaláson színjátszókörben a talárját "israeli army" feliratú kipával koronázza meg. Látványnak sem utolsó jelenet...

Ráadásul ebben a furcsa világban az is megeshetik, ami talán az '56-os megtorlások idején volt utoljára szokásban. A tisztelt bíróság bár az anyagi károkozást (rongálás vétsége) elismeri, az abból eredő károk megtérítésére és a perköltség megfizetésére ítéli a tettest, egyben legenyhébb büntetésként megrovásban részesíti. Ezt követően az ítéletet hozó bíró a saját ítéletét kommentálva, az indoklásban kijelenti, hogy a cselekedet ugyan valóban törvényt sértett, de(!) a mögötte lévő szándék becsülendő, előremutató és mi több, a társadalom javát szolgálja (társadalmilag hasznos). Hát ez egyszerűen gyönyörűséges! Éljen a független bíróság és igazságszolgáltatás!

A társadalom javát az szolgálta, amikor 2006-ban a később ezért (is) jogerősen elítélt majd másodfokon felfüggesztett Budaházy és társai tettleg kifejezték abbéli nézeteiket, miszerint az ország szívében, a demokrácia felett őrködő törvényhozás épülete előtt éktelenkedő szovjet hősi emlékműnek azon a magasztos helyen semmi keresnivalója és létjogosultsága nincs. Az én szememben az is (sőt főként az) szolgálná a társadalom javát, ha az ilyen nyilvánvaló provokátorokat, mint ez a Dániel Péter, egyszer s mindenkorra kitessékelnék az országból, de előtte még egy a társadalom és a saját javát szolgáló, jobbító szándékú orcán veregetést is jogosnak tartanék, ha kicsivel is indulatosabb volnék.

Az egyébként egy másik téma, hogy a leöntött szobor nekem nem tetszik, művészi értéket nem vélek benne felfedezni, de még a kormányzó kifejezni óhajtott nagyságát sem fejezi ki hitelesen. De ha én egy Lenin utcatáblát, egy visszamaradt kommunista emlékművet vagy ne adj Isten a parlament előtti szovjet hősi emlékművet gyalázok meg, akkor Dániel Péter büntetése után nincs jogalapja a bíróságnak, hogy erkölcsileg megrójon. 

Lólépésben visszafelé? A vitézi cím használatát törvény tiltja, ahogy az én nemesi előneveimet is. Én csak örököltem (volna, ha nem lett volna épp törvénytelen) a nemesi előnevem, de a vitézi címet ki kell érdemelni. A történet szempontjából még az is mellékes, hogy Vitéz bácsalmási Mága Zoltán maga kérte felvételét, vagy azt felajánlották számára. És még az is teljességgel irreleváns, hogy az avatásról készült felvételen a nevezett vitétz inkább nevetségesen fest, mint vitézül. No de karitatív művész és címzetes vitézsége szolgálhatta volna a cigányság és magyarság egymásra találását.

De ebben az országban valakiknek nem az egymásra találás az érdeke, hanem éppen ellenkezőleg, háborút készülnek szítani magyarok, zsidók és cigányok között. Ahogy gazdaságilag már háborús övezetté tették hazánkat, úgy most tettlegességig igyekeznek szítani az esetleg nem is olyan mélyen szunnyadó etnikai ellentéteket. 

Fel kell ébredni és meg kell érteni végre, hogy a Kárpátok között olyan értékkel bírunk, amit Európa megtagadni, elvetni készül. A sokszínűséget, a békés egymás mellett élés képességét, az ezer arcú és sokrétű kultúrát, az egymásra utaltságot. A felismeréshiányában a "dánielpéterek" nyernek, és amíg mi egymást írtjuk, addig ők zavartalanul lophatják el utolsó, pénzzel megfizethetetlen értékeinket: az emberségünket.

Szólj hozzá!