HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Húshagyó pénteken a húshagyó megszorításokról

2009.04.10. 12:14 Nomen Nescio

Húsvétot megelőző nagyhét pénteke van, nagypéntek -szigorú böjt. A vallásos buzgalmon túl a böjtnek élettanilag jó a hatása. Tisztítja a szervezetet, méregtelenít és felkészít a mostantól változó étrendre. Száz szónak is egy a vége, a böjt igen is jótékony és szükséges. Most meg egyenesen felkészítő tréning jellegű. Elő kell venni a böjti recepteket, mert hamarosan nem jut, csak komiszkenyér és böjti étel az asztalra!

Megszorításokról, csökkentésről, nadrágszíjpolitikáról hallunk mostanság. Olyan sokat mondogatják már nekünk, hogy szinte magától értetődővé is válik, már-már bagatel alapigazsággá, ami majd megoldja a problémákat és elhozza a Kánaánt. Hát azt kell mondjam, hogy ez önmagában semmit nem old meg az ég egy adta világon, viszont remekül bele lehet dögleni!

Olyan ez, mint amikor a családfő a kocsmában vagy a játékgép mellett elveri az apanázst, aztán megy haza és kiveri az asszonyt meg a lányt, de még a fiút is az utcára, hogy keressenek pénzt -ahogy tudnak, mert baj van, viszont pénz nincs! Mától a gyest, a családipótlékot meg a nagyi nyugdíját is ő fogja "beosztani", tehát racionalizálni a kiadásokat, és bevételeket követel az utcasarokra kivert majd aztán otthon a kevés pénzért megvert családtól.

Az őt nem érdekli, hogy a családból kurvát csinál, de a kocsmára, kártyára és játékgépre akkor is kell a pénz, ha a fene fenét eszik. Arról nem is beszélve, hogy a másik oldalról meg az uzsorások terrorizálják a családot, mert a családfőnek nincs hitele, már senki nem ad neki normális kamatra elfogadható feltételekkel kölcsönt, mert az (a családfő) már a jövő havi gyest, gyedet, családipótlékot és a kurvaságból származó pénzt is eltapsolta a kocsmában.

Na valami ilyesmit akarnak a torkunkon letolni azok, akik támogatják a Bajnai kormány megalakulását. Eltapsolták évtizedekkel előre a jövőnket, és most végső megoldásként a megalázott, a kilátástalanságba és jövőtlenségbe taszított és kisemmizett embereket szorongatja.

Nem oldja meg, mert nem tudja megoldani azokat problémákat, amiket saját maga idézett elő, ezért a még meglévő juttatásokkal próbálja toldozni-foltozni az állami büdzsé feneketlen zsákjának lukjait. Közben (a hatalomtól) részegen azt ordítja habzó szájjal, hogy értünk teszi...

Kedves kormány, engem ugyan nem ne üss értem, mert még vissza találom adni, de csak is érted! Érted? Te elkocsmáztad az én jövőmet, elvetted a lehetőségemet és még te akarsz engem szorongatni? Meg ne tudd, hol lakik a Magyarok Istene, mert abban nem lesz köszöneted!

És mi hagyjuk, hogy az orrunknál fogva vezessenek a vágóhídra mint a borjút?

Szólj hozzá!

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr451057552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása