HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Vazallus, vagy lehet más?

2010.04.14. 08:15 Nomen Nescio

A választásnak még koránt sincs vége! Sőt, a java még csak most kezdődik. A második fordulóban dől el, hogy a felhatalmazás milyen mértékű lesz. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy az első forduló kijelölt egy irányt, a másodikban pedig kiderül mekkora lesz az egység az országban. 

Jól hangzó marketing panel, hogy az egész nem két, hanem három harmadból áll. A FIDESZ miniszterelnök jelöltje úgy fogalmaz, nem az ország kétharmadának, hanem az egészének lesz a miniszterelnöke. Hozzátéve azt is, hogy ha nagy lesz az összefogás, akkor könnyebb lesz a gödörből kivezető út, ha kisebb, akkor nehezebb és fájdalmasabb. Antall József mondta magáról, hogy tizenötmillió magar miniszterelnöke kíván lenni.

Persze, hogy a kétharmadról van itt szó, hiszen 57 körzetben megy még az országos játék. Beindult a félelemkampány. Méghozzá elég vehemensen. Bárándy Gergely úgy fogalmazta meg "félelmeit", hogy a kétharmados többséggel Magyarországból királyságot lehet csinálni, el lehet törölni az alkotmánybíróságot és fel lehet számolni a bírói testületet...

Szavai mögött a kétharmados többséggel nagyban leegyszerűsödő mentelmi jogok felfüggesztése  és az elszámoltatás terhének fenyegető árnyéka fedezhető fel. Sajdítom, hogy a java még csak most fog kiderülni, amikor a választás után elkezdődik a szocialisták sorainak felbomlása és megindul a véres hatalomharc. Addig megy minden a Werneri úton, félelemkeltéssel és fenyegetettség érzés megteremtésével.

A technika működik sajnos. Napokban beszélgetés résztvevőjeként hallottam egy idősebb férfitól, hogy a FIDESZ tábor Orbán kultusza nagyon emlékezteti a személyi kultusz időszakára... Mondjuk egy apró különbség mégis van: A FIDESZ elsöprő támogatottságot szerzett, erős felhatalmazást kapott a Magyar választópolgároktól. Kampánydal, hangos vircsaft, hazug lózungok nélkül gyűltek össze a szimpatizánsok a budapesti Vörösmarty téren, és nem kényszer hatására tapsoltak, mint annak idején a május elsejei felvonuláson Kádár apánk előtt...

Az MSZP/Lendvai Ildikó nem restelkedett megkörnyékezni a kieső MDF szavazóit. Feléjük nem kell gesztust tenni, nem kell visszaléptetni szocialista versenyzőket. Egy a tábor? Sajdítom, hogy igen.

És vajh' egy a tábor az LMP területén? Lendvai úgy nyilatkozott, hogy négy körzetben visszaléptetik játékosaikat az LMP-ökopolitikai liberoformáció javára. A semmiből feltörő politikai képlet az én összeesküvés elméletekre fogékony elmémben az SZDSZ kizöldült leánykórusa. Számomra csak az nem világos, hogy egyalkalmas öröméneklésre álltak össze, vagy hosszú távra akarják magukat befúrni a közvéleménybe és a balliberális oldal tudatába?

Lányi Andrásnak is volt néhány szava az LMP-ről. (Huth Gergely Lányi Andrással készített interjúja a Magyar Hírlap március 26. pénteki számában jelent meg. itt)  

Pedig az LMP is fűt-fát ígér a zöldeknek. Miért tartja őket hiteltelennek?

Mostanában gyakran megszólítanak az utcán: ugye, én is az LMP-t támogatom. Nem mondhatom el minden sarkon, hogy éppen ellenkezőleg!

Ezt a pártot azok alapították, akiknek 2006-ban az volt a küldetése, hogy bármi áron megakadályozzák egy zöld párt sikeres indulását. Ezért a politikai szerepre készülő Védegyletben meghasonlást okoztak, így a pártszakadás előbb meglett, mint maga a párt (az Élőlánc Magyarországért).

Az LMP-nek el kell döntenie, "lehet-e szeretni és közben szűznek maradni" -mondta Lendvai Ildikó, miközben a felajánlott négy visszalépőről és a Zorbán-diktatúráról beszélt. Engem meg az érdekel, hogy elválik e a szar a víztől? Vagyis, hogy az LMP odatartja-e nemesebbik felét a szociknak, ahogy az SZDSZ tette? Kedves LMP aktivisták és kampányfigurák, nem kérek visszajelzést! Elég lesz nekem az is ha nem állnak be a nagy előd haladási irányába... Visszajelzésnek az éppen jó lesz majd.

Nehéz időszak elé nézünk, néz az egész ország. Hosszú és fáradtságos lesz a kivezető út megépítése, de van valami, ami az előző nyolc évben elveszett. Megint van remény az emberekben. Sejtem, hogy elvárás meg mégtöbb. Sokan talán túlzott várakozással adták voksaikat a győztes pártra. Őket szólítja meg már most, és őket fogja megszólítani az előttünk álló időben is az MSZP gépezet és a hamarosan visszatérő Gyurcsány Ferenc, aki a kormány megalakulásával egy időben fog felbukkanni.

A választás második fordulója a demokráciáról, a legitimáció erősségéről szól. A hitről, bizalomról és reményről. A változásról, és annak képességéről, hogy a múltat -közelit és távolit, fel tudjuk tárni. 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: választás belpolitika lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr411919793

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP! Lépj vissza! 2010.04.14. 12:09:44

Vagy betollak a Fidesz seggébe.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása