HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Sk-Hu 1-0

2008.11.10. 08:05 Nomen Nescio

Megdöbbenve figyelem Magyarország és Szlovákia viszonyát. Ma már ott tartunk, hogy Jan Slota a biztonsági tanácstól kér védelmet hazájának és a többi Magyarországgal szomszédos országnak, a nálunk egyre virágzóbb fasizmus miatt. Ugyan Szlovákiában vertek rendőrök magyarokat, de mi vagyunk a fasiszták. Itt volna min elgondolkodni!

Slota legújabb kirohanását, most egészen a Biztonsági Tanácsig, ugyan egy kézlegyintéssel is el lehet intézni, ahogy a mi nagyon talpraesett külügyminiszterünk tette, de ez nem valószínűsíti a két ország közötti helyzet jobbra fordulását. Annak számos oka lehet, hogy a két állam között ilyen feszült a viszony. Azt egyébként nem tudom, hogy a szlovákiai magyarok hogy érzik magukat. Ahogy azt sem tudom, hogy a magyarországi szlovákok hogy érzik magukat. Amikor a Tátrában kirándultunk, jelét sem tapasztaltam a fene nagy gyűlöletnek. Sem az utcákon, sem a szállodában, sem sehol. Ettől még persze lehet, hogy van. Nyilván nem találkoztam a Matica Slovenska híveivel. És nem találkoztam a magát Nemzeti Őrseregnek nevező csoporttal sem. Az Őrsereg felvidéki koszorúzó akciója viszont bennem is visszatetszést kelt. Gyűlöletet ébreszteni nem nehéz. Gyűlöletet szítani nagyon egyszerű, csak néhány fájó sebbe kell izzó vasat nyomni. Sokkal nehezebb az értelmes párbeszéd megteremtése. Ezt mindkét fél kerüli is. Nem hiszek az erőszakban. Nem hiszek az öncélú erődemonstrációban, mert az csak aljas indulatokat gerjeszt. Abban hiszek, hogy a párbeszéd az alapja a közös jövőnknek!

Szólj hozzá!

Címkék: külpolitika belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr24759817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása