HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

635 - 6

2009.01.11. 20:19 Nomen Nescio

A napokban London a Gázai konfliktustól volt hangos. Tiltakozások mindkét oldalon. Egyik nap hatvanezren, másnap állítólag tizenötezren. Előbb ellene, utóbb pedig mellette tüntettek. Izrael vs Hamas? Rakétatámadások az ártatlan civil zsidók ellen? Azok az ártatlanok a Palesztinok földjein laknak, a házaikban élnek! Háború a békéért? Micsoda ostobasággal etetik a világot? Ki hallott már ennél nagyobb szamárságot?

Aki veszi magának a fáradtságot, és utána néz a háború statisztikájának, megdöbbenhet a számokon, és ezek tények! Makacs, kegyetlen tényei az Izraeli agressziónak.

Több mint 630 palesztin vesztette életét eddig a Gázai övezet elleni izraeli hadműveletekben a (2009. 01. 06). keddi adatok szerint. A palesztin kórházi forrásokból származó tájékoztatás szerint a tizenegyedik napja tartó offenzíva palesztin halálos áldozatainak száma legkevesebb 635, a sebesülteké meghaladja a 2900-at. Az izraeli hadsereg hivatalosan megerősített vesztesége egy fővel, hat főre nőtt kedden. A hatból négy katona baráti tűzben esett el. Magukért beszélő számok?

A hasonló hírek után általában a szerencsétlen Izraelről szóló kommentek szoktak érkezni. Ilyenek, mint ez: Ha a te hazádat lőnék rakétával, te mit tennél? Megmondom én mit tennék. Ha elvennék tőlem a hazámat, ahogy 1947-48-ban Izrael a Palesztinoktól, ha azóta egyetlen ENSZ egyezményt, rendeletet nem tartanak be, ami a helyzetet próbálná emberségesen (?) megoldani, ha kultúrámat, földemet, hazámat, házamat, életemet akarnák elvenni, bizony valószínűleg ott ártanék nekik, ahol csak tudnék, ahogy csak tudnék…

Az a félelmetesen ördögi elmélet, hogy a palesztin gyermekek is egytől egyig haramiák, akik csak arra várnak, hogy ártatlan izraeli civilek vérében fürödhessenek, miközben a holtak még dobogó szívét tartják kezükben, valószínűleg olyan messze van az igazságtól, mint Izrael állam az erkölcstől.

Iskolát bombáznak, ártatlan gyermekeket ölnek, és a világ csak nézi tétlenül, szótlanul az áldozatok szétfröccsenő agyvelejét a tévéképernyőkön keresztül. Egyszerűbb elhinni a halálos méreggel teli magyarázatot a magyarázhatatlan tettekről, mint elhinni az igazságot, hogy ez előre kitervelt, aljas népirtás.

Ha egy kartondobozba kiscicákat teszel, rájuk zárod, majd teljes súlyoddal rátaposol, hallod, ahogy az apró csontok roppannak lábad súlya alatt, ahogy nyögnek, majd az utolsó elhaló miákolást, akkor a fél világ a torkodnak esik, hogy állatkínzó vagy, és most, amikor Izrael gyermekeket zárt be egy dobozba és bombáinak súlyával agyonnyomta őket, most csak a tehetetlen csend, ahogy a világ tétlenül végignézi mindezt… Meddig még?

 

Szólj hozzá!

Címkék: nagyvilág szemérmes újságírás

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7871564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása