HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

APEH prémium, a huszárvágás - avagy a kormány kivérezteti a gazdaságot

2009.02.07. 08:33 Nomen Nescio

Rövidke kis hír, az APEH tavalyi kormányelőírást 41 milliárd forinttal meghaladó bírságot szabott ki bevételre tett szert. Az összegből közel 17 milliárd forint (16,896 milliárd) összértékű prémiumot tudott fizetni, összesen 15600 fő részére, négyszázezertől négymillióig fejenként.

 

Kiss Ferenc, az adóhatóság gazdasági vezetője elmondta: a kiosztható prémium összegét az adott évre szóló költségvetési törvény határozza meg, s a jutalom akkor jár az APEH munkatársainak, ha a hivatal beszedte azt az összeget, amelyet a jogszabály előírt – (MTI.)

 

Lássuk csak a tényeket.

 

Tény 1:

A gazdasági válságot jellemezve elmondhatjuk, hogy tízezres nagyságrendekkel kell számolni az elbocsátottakat tekintve… (csak az elmúlt három napban közel tízezer ember elbocsátását jelentették be). Az elbocsátásokat a nehéz gazdasági helyzettel magyarázzák, beszűkülő piaccal, termelés visszaeséssel, a megrendelések hiányával.

 

Tény 2:

Népünk és Pártunk vezetői kormányrendeletben írják elő az APEH büntetési rátáját, amit diszkréten különböző jogcímeknek nevez a sajtó. Amennyiben ezt az APEH munkatársai teljesítik, úgy a jogszabályban meghatározottak szerinti premizálásban részesülnek.

 

Megjegyzés: az APEH tehát eleve a büntetésekre hajt, nem csak a kvázi jogos követelések, azaz a különféle adónemek beszedésére, ami az elsődleges feladata volna.

 

Megállapítás:

Egyre romló gazdasági mutatók mellett, a mind alacsonyabb életszínvonal ellenére (vagy épp ezért?), az APEH túlteljesíti a meghatározott büntetésmennyiséget 41 milliárd forinttal, mely összegből az alkalmazottak a minimálbér (2009. február elsejétől bruttó 71 500 Ft) legalább öt és félszeresét, maximum ötvenhatszorosát. Ez alatt csökkentek a nyugdíjak és a közalkalmazottak reálbére is csökkent a 13. havi illetmény eltörlésével, az egyéb juttatások befagyasztásával, a cafeteria szinte teljes hiányával és az év végi prémiumok is néhány kivételtől eltekintve elmaradtak.

 

Következtetés(ek):

1)      Jelen helyzetben legjövedelmezőbbnek az adóbehajtói tevékenység tűnik

2)      A munkaerőpiacról kiszorultak jelentkezzenek adóellenőri munkára

3)      A termelő és szolgáltató szektor kösse fel a gatyáját, mert Gyurcsány adócsökkentést ígér, ami után eddig mindig nőttek az adóterhek

4)      A sorozatosan bezáró munkaadók és az elbocsátott alkalmazottaik helyett a megmaradóknak és az alkalmazásukban állóknak kell befizetnie az egyre emelkedő adóterheket

5)      Az eladósodások következtében a bankok szerzik meg a lakosság nagy részének ingó és ingatlan vagyonát.

6)      Az utolsó, aki elhagyja az országot, oltsa le a lámpát…

 

Szólj hozzá!

Címkék: pénzügy belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr52927927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása