HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

A 12 Pont és a szólás szabadsága, avagy a szabad véleménynyilvánítás ára egy alapos testüreg motozás

2009.03.18. 07:34 Nomen Nescio

Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy a március 15-i események alatt érvényesültek-e az alapvető emberi jogok. Szabó Máté a gyülekezési joggal, a véleménynyilvánítási- és sajtószabadsággal, a személyes szabadsághoz való joggal, a tisztességes eljáráshoz való joggal, továbbá a hátrányos megkülönböztetés tilalmával összefüggő visszásságok gyanúja miatt vizsgálódik, olvasható az ombudsman hétfői közleményében. (Index)

Vizsgálódik a médiában megjelentek alapján a BRFK főkapitánya is, de sajtótájékoztatóján közölte gyorsan, hogy megalapozatlannak tartja a rendőrség túlzott fellépését illető vádakat.

A Kossuth téri két tiltakozót elvezették a helyszínről, majd meztelenre vetkőztették őket. Aki nemtetszését kifejezi, annak úgy tűnik, hogy ez a jussa. Legközelebb meztelenül kell a parlament előtt tiltakozni, hogy a vetkőztetéssel már ne kelljen bíbelődnie a karhatalomnak. 

Így telt 2009-ben március idusa, de mit kívánt a magyar nemzet 1848 márciusában?

Legyen béke, szabadság és egyetértés.

1. Kivánjuk a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését.
2. Felelős minisztériumot (ma úgy mondanánk kormányt) Budapesten.
3. Évenkinti országgyülést Pesten.
4. Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.
5. Nemzeti őrsereg.
6. Közös teherviselés.
7. Urbéri viszonyok megszüntetése.
8. Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján.
9. Nemzeti Bank.
10. A' katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a' külföldieket vigyék el tőlünk.
11. A' politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak.
12. Unio Erdéllyel
Egyenlőség, szabadság testvériség!
 

 

Úgy tűnik, hogy a forradalom jelszavait a forradalom ünnepén felemlegetni ma elég a rendőrségnek ahhoz, hogy az ünneplő tömegből elvezessék a „renitenseket”. Ma olyan világot élünk, ahol a kordonok távol tartják a mindennapoktól, az élettől, az emberektől a politikusokat. Ma nincs szabad gyülekezési jog. Ma olyan világot élünk, ahol a 161 évvel ezelőtt követeltek nagy részét megint követelni kell. Abból a 12 pontból 9-et változtatás nélkül tűzhetünk transzparenseinkre! Ilyen időkben nyilvánvaló a félelem, hogy a nép megdönti a fennálló „rendet”.
 

- Ma nincs sajtószabadság és nincs szabad véleménynyilvánítás. Ma, a magát miniszterelnöknek nevező férfi, utasítást adhat a minisztériumainak, hogy mely lapokat járathatják és melyeket nem.

- Nincs felelős kormány Budapesten. Hiteltelenné vált, illegitim kisebbségi kormányunk van.
 

- Ülésezik a parlament, de nem a választópolgárok érdekeit képviselik. Ma nincs népképviselet! Nem hívhatóak vissza a parlamenti képviselők, állami méltóságok.
 

- Nem valósul meg a törvény előtti egyenlőség. Megélhetési bűnözésről beszélünk és nem bűnösökről. Származástól és politikai státustól függ a büntetés, nem az elkövetett bűntől.
 

- Nincs nemzeti őrsereg, szinte teljesen felszámolták a honvédséget. Hadseregünk alkalmatlan volna egy nemzetközi konfliktusban önállóan megvédeni az ország szuverenitását és területi egységét. Merünk kicsik lenni…
 

- Nincs közös teherviselés! Multinacionális vállalatok évekig nem fizetnek adót, majd amikor a kedvezményezett idő lejár, egyszerűen átalakulnak és kezdik előröl a kedvezményes öt évet. E közben a vállalkozói réteget olyan mértékű adó és járulék terhekkel sújtja a kormány, ami szinte elviselhetetlen, így kergetve munkaadót, munkavállalót is a feketegazdaságba.
 

- Urbéri viszonyok… A politikai és gazdasági élet összefonódásai, a múlt rendszer párt-funkcionáriusainak és a jelen képviselőinek ellenőrizetlen vagyongyarapodása, az egykori állami vagyon felszámolásakor kezdődött eredeti tőkefelhalmozás visszaélései, a szervezett bűnözés. Fel kell számolni az állami korrupciót, és az állammal összejátszó bűnszervezeteket.
 

- Ma ugyan van Nemzeti Bank, de nem az felügyeli a pénzkibocsájtást, így nincs igazi felügyeleti hatásköre.
 

-Magyar Katonáink külföldön teljesítenek szolgálatot.
 

- Az utolsó pontot ma említeni sem szabad, főleg nem a trianoni amputációban elszakított országrészekkel kapcsolatban.
 

A hős Demszky, háromszoros kordonnal védve, szűk baráti körben emlékezett a Petőfi szobor tövében. Hamis biztonságérzetét erősítve a rendőrség könnygázzal harcolta kiabálók ellen.

Demszky, Gyurcsány, vedd úgy, hogy tojással dobtalak meg!

Ilyen időkben bizony én is rettegnék, ha a döntéshozó felelősök helyében volnék. Másra nem is tudnék gondolni csak arra, mikor jönnek értem, hogy számot adjak tetteimről és feleljek értük.

Szólj hozzá!

Címkék: belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr871009052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása