HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Az állami mutyi tovább virágzik, avagy álparlamenti pseudodemokrácia

2009.03.23. 15:52 Nomen Nescio

Erősödik a vélemény, hogy igen is kell és szükséges az előrehozott választás. Csak egy legitim és széles támogatottsággal bíró, határozott programot bemutató és erős kormány képes kivezetni az országot a jelenlegi helyzetből. Ezt a lehetőséget rúgta bokán Gyurcsány Ferenc március 21.én szombaton.

A kormányfő, egyben a kormányzó párt újraválasztott elnöke, a párt kongresszusán bejelenti, hogy hajlandó távozni kormányával együtt. Egyben felkéri a kongresszust, hogy bízza meg az új miniszterelnök jelölésével a párt elnökét és másik két magas rangú pártkatonát, azaz többek között saját magát, hogy kijelölje utódját.

Döbrögi uramat háromszor verték vissza egy botozásért. Ki kellene számolni, mennyi is járna vissza a mi kevéssé szeretett Ferinknek?

Ez az eljárás, mármint a kvázilemondás értékű, de minden bizonnyal nagyon konstruktív bizalmatlansági kidobós játék olyan messze áll a népképviselettől és a parlamentáris demokráciától, amilyen messze csak lehet, sőt alkotmányos aggályokat is felvet. Ez a megvalósult államimutyi.

Amennyiben lemondott volna -de nem tette, úgy a legmagasabb közjogi méltóság (Sólyom László) tiszte volna, hogy kormányalakításra adjon megbízást. Ez feltételezte volna az előrehozott választást, ahol a jelenlegi közvélemény és közállapotok alapján az SZDSZ és az MDF be sem kerülnének a parlamentbe. (hiszen az egyik 1,8%, a másik pedig 4% eredményt érne el) Ebben a helyzetben elképzelhetetlen, hogy a megbukott MSZP, a jószomszéd SZDSZ és a vazallus MDF támogassanak egy előrehozott választást.

Jelenleg úgy tűnik, hogy az új miniszterelnök nem alkotmányos úton, a választópolgárok által felhatalmazva, a köztársasági elnök megbízásából fogja betölteni posztját. Ebben az esetben az új miniszterelnöknek nem kell majd kormányprogramot bemutatnia. Mindez persze azt is jelenti, hogy a miniszterelnök két hetes ultimátuma pártja választmányához, eredményt kell, hogy produkáljon, különben nevetség tárgyává teszi újfent az országot és immár a magyar parlamentáris demokráciát is.

Ma, 2009, március 23.án Gyurcsány Ferenc, a parlamentben antiszemitának, fajgyűlölőnek, homofóbnak nevezte legnagyobb riválisát, a FIDESZT. Kiss Péter úgy nyilatkozott, hogy a parlamentáris demokrácia az, amikor nem a pillanatnyi (azt azért ne feledjük el, hogy ez egy jó hosszú pillanat) közvélemény alapján, hanem a szerzett mandátumok mértékében kapnak súlyt a politikai erők.

A Szombati események semmi mást nem szolgálnak, csak Gyurcsány Ferenc személyes túlélését. Esetleg az MSZP közmegítélésének javítását, de az ország érdekeit úgy tapossa lábbal megint, úgy köpi szemközt az országot, mint ahogy Öszödön és azóta sokszor. Gerinctelen gazember, de az biztos, hogy jól sakkozik... Kár, hogy az ország és nem saját kontójára emeli a téteket!

Az már biztosnak látszik, hogy az újonnan alakuló kormány nem pártemberekből fog állni. Szakértői huzatba burkolt marionettekre számítok, akiket majd legalább kétfelöl fognak rángatni. Persze alaposan burkolva a rángatás tényét, hogy a rángatók szerepe és felelőssége ne kerüljön napvilágra. Így aztán majd megint el lehet kábítani az amúgy is tudatmódosított közvéleményt, kihúzva a hátralévő egy évet. A propagandagépezetet maga Gyurcsány indította be azzal a kijelentésével, hogy a Fidesz kormányzása a lehető legroszabb alternatívája lenne a jelenleginek. Magyarán az olyan volna, mintha magának a sátánnak a kezébe adnánk a jogart.

Hiszen eddig a kezében volt...

 

 

36 komment · 1 trackback

Címkék: választás belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr731020403

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.24. 11:42:35

Előrehozott választás? Minek?Az országnak új kormányfőre van szüksége. Kb. ennyi az, amivel mindenki egyetért egy rendkívül magába roskadt kisebbség kivételével :-). Szerencsére most már a régi kormányfő is így gondolja (nélküle ugyanis nem menne idő előt…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.03.23. 21:44:24

"Csak egy legitim és széles támogatottsággal bíró, határozott programot bemutató és erős kormány képes kivezetni az országot a jelenlegi helyzetből."

És ez hol van? Nyomát se látom. Nem beszélve a beleszőtt baromságról...

.marci. 2009.03.23. 21:59:45

A Fidesz kormányzása? És mégis kinek a fennhatósága alatt? Ki állna a Fidesz, és az ország élére?
Emberek, nem lenne rossz abbahagyni,a naivitást? Komolyan azt hiszik, alattuk majd jobb lesz? Orbán Viktor az elmúlt időkben amilyen szinten lehet, elhatárolódik a miniszterelnöki posztról. Hisz mindenki tudja, hogy ez egy vesztes produkció, egy veszted vezetővel. Egy ilyen helyzetben ki a reális döntés? Ki a "jó fiú"? Nem hinném, hogy sok ilyen lenne, de ha eddig a jobboldal hajtogatta a változást, és hogy ők milyen jól csinálják... Hölgyeim és Uraim. Eljött a pillanat, hogy bizonyítsanak!
Erre a körre érdemes befizetni!

Nomen Nescio 2009.03.24. 06:56:09

Beleszövök olyan baromságokat, mint becsület, tisztesség, erkölcs. Szövök hozzá alkotmányosságot, parlamentarizmus, legitimitást és népképviseletet. Igen, ezek drága olvasó nem jogi és nem gazdasági kategóriák, ezek az emberi méltóság fokmérői.

Drága olvasó, ne feledkezzünk meg a tényekről. A Fidesz kormányzása alatt az életszinvonal nőtt, a gazdaság mozgástere szélesedett, a gazdasági fejlődés pozitív egyenleget mutatott. Stabil, céltudatos, jövőbe mutató úton jártunk régióelsőként. A Fidesz a kormányváltás idején az államháztartást nagy tartalékkal adta. Ez kétségtelen tény.

Az újonnan alakult Mszp kormány első intézkedése az volt, hogy a töbletet elosztogatta népszerűségnövelő intézkedései során. Medgyessy megbukott, átadta miniszterének, és korábbi bizalmasának az országot. Gyurcsány 2006 őszén megbukott... Az eltelt időszak alatt az országot soha nem látott helyzetbe taszította.

Lehet ellenzéki felelősséget emlegetni, de a parlamentben megvan a kellő többsége az Szdsz és Mdf támogatásával együtt, hogy a szükséges intézkedéseket meghozza. Nem tette meg, és a felelősséget saját magáról ledobva igyekszik azt mindenki más nyakába rakni.

Hogy kit tudnék elképzelni miniszterelnökként? Mindenképpen olyat, aki nem kompromittálódott az országos politika színpadán, mégis országos ismerttséggel bír. Olyat, aki népszerűségét töretlenül tudta kihasználni eddig. Ez az ember Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.24. 15:21:56

"Beleszövök olyan baromságokat, mint becsület, tisztesség, erkölcs. Szövök hozzá alkotmányosságot, parlamentarizmus, legitimitást és népképviseletet. Igen, ezek drága olvasó nem jogi és nem gazdasági kategóriák, ezek az emberi méltóság fokmérői."
mint egz 18 eves fiatal naivsaga... Es mindez kosaban es a fideszben. Nemsemmi.

"Drága olvasó, ne feledkezzünk meg a tényekről. A Fidesz kormányzása alatt az életszinvonal nőtt, a gazdaság mozgástere szélesedett, a gazdasági fejlődés pozitív egyenleget mutatott. Stabil, céltudatos, jövőbe mutató úton jártunk régióelsőként. A Fidesz a kormányváltás idején az államháztartást nagy tartalékkal adta. Ez kétségtelen tény."
Mi van a tenyek mogott. (tudnam hol a kerdojel) mas gazdasagi helyzet, bokros csomag eredmenyei. 2002 valasztai koltsegvetes es "Az újonnan alakult Mszp kormány első intézkedése az volt, hogy a töbletet elosztogatta népszerűségnövelő intézkedései során." amit ne felesjunk h a narancsoldal is megszavazott, vagyis egyetertett. hoppa. Amugy multheten nyilatkozta a nagyvezer, hogy a 13. havi nyugdijra szukseg van... multon kar vitatkozni amugy, medgyesi alatt is nott az eletszivonal, hitelbol...
amugy mi a fidesz programja, vagy valasza a valsagra. uj valasztas es vege a valsagnak a vilagban. ertem en, csak nem ezt tanultam, hulyenek meg ne nezzenek. legyen valasztas, de akkor program is... lehetoleg 1898989898 havi nyugdij nelkul, meg arpad sav nelkul.

Nomen Nescio 2009.03.24. 16:39:50

@Kötöttségek nélkül:
nem mondanám, hogy a közel 50% lenne a magárbaroskadt kisebbség:)

@Tyss:
"...medgyesi alatt is nott az eletszivonal, hitelbol..."
Igen, nőtt, de nem a gazdasági teljesítmények alapján, és annak megfelelően. Hitelből. Nem kellene végre leszokni arról, hogy a jobboldal csak rosz lehet?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2009.03.25. 12:23:56

Várjá, mutass egy, egyetlen egy jobboldali pártot! Sőt, akár csak félig jobboldalit. (Nem olyan jobboldalit aki azt hazudja magáról, hanem valóban az is) Szólj ha megvan, mert máris rájuk szavazok.

Nomen Nescio 2009.03.25. 12:38:30

Mutass egy olyat, akire szavaznál, függetlenül az elhelyezkedésétől.

Az, hogy az MSZP jobbról próbált előzni, nem a jobboldal minőségjelzője. Jobboldali nem az, aki teljes szociális érzéketlenségről tesz tanúbizonyságot, hanem az, véleményem szerint, aki a nemzeti értékek mentén igyekszik haladni. Magukat baloldalinak és liberálisnak vallók hajlamosak a menzeti tudatot demonizálni, az ország érdekeit a közös európai érdekek elé helyező politikust demagógnak, néha nacionalistának, mikor mit kíván az érdekük.

Baloldalinak vallott kormányzás idején kerülnek felvételre az újabb, a korábbiaknál mindig nagyobb hitelek, előkerül a vazalluspolitika, oda kell csapódni valakinek az árnyékszelébe, de ez az út számtalanszor megbukott már, ahogy most is.

Magát felelősnek érző, a hazáért tenni akaró, és nem, nem vagyok naív, saját magáért is cselekvő politikus nem állíthatja, hogy a következő egy évre legjobb megoldás az ideiglenes kormány felállítása. Már csak azért sem, mert egy évre nem lehet válságkezelő programokkal dobálózni. Négy év is kevés, nem hogy az előttünk álló egy.

Ezt azért jó lenne végre tudomásul venni...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.26. 01:31:28

Eloszor is, elore elnezest kerek ezert a valaszert.

"Igen, nőtt, de nem a gazdasági teljesítmények alapján, és annak megfelelően. Hitelből."
Koszonom szepen, el tudom olvasni azt amit irok, megy meg az erto olvasas is, plane, ha en irtam.

"Nem kellene végre leszokni arról, hogy a jobboldal csak rosz lehet?"
Tisztazzunk valamit. Kettonk kozti alapveto velemenykulonbseg gyokere abban rejlik, h jomagamat, nalad joval jobboldalibb gondolkodasunak gondolom. Te szinten igy vagy ezzel csak forditva... Ez is egy eredkes kerdes miert van igy.
Hogy miert rossz a jobboldal.
1. Eloszor is azert mert NEM LETEZIK. NINCS. Nincs kis hazankban jobb oldal, lehet itt nekem nagy magyarkodni, de nem ettol jobboldali gondolkodasu valaki. Egy arpadsavos zaszlotol, es attol, hogy bekiabalnak az alammi unnepeken, hogy tojassal dobaloznak, attol szimplan csak hulyek es bunkok, NEM JOBBOLDALIAK. Ezt ne feledjuk. A jobboldali ertekrendbe speceil ez bele sem fer.
2. Vegyunk Teged es jomagam. Amennyiben olyat kerdezek egyszeruen nem valszolsz, neha kitersz a valasz elol valami olyannal ami nem tartozik oda. Neha kiragadsz mondatokat es azzal ervelsz. Holott en, vagy mas irt meg mast is, de az ugye nem lenyeg. A jobboldal, feligazsagokkal es hazugsagokkal ervel, mar ha megtisztel azzal hogy ervel.
3. Hogy is volt az a bejegyzesed, amikor azonnali jegybanki alapkamat csokkentest koveteltel? (megvan a kerdojel) Mennyi lenne most a nagy otletedtol a forint arfolyama? 4-5-6-700 forint? mennyi lenne az alapkamat? 20-3-40%? Mennyi lenne az inflacio? Mondtad azota, h tevedtel?
Sot, sajnos ugy erzem az a gondolatmeneted nem volt tul eredeti, hiszen eroteljesen a nagyvezir uzenetet hallhatta vissza benne az ember. Erdekes helyzet az, mikor egy ellenzeki vezeto beszol a FUGGETLEN jegybanknak... Mondta azota a nagy vezer, h hulyeseg volt amit mondott?
4. "Az, hogy az MSZP jobbról próbált előzni, nem a jobboldal minőségjelzője. Jobboldali nem az, aki teljes szociális érzéketlenségről tesz tanúbizonyságot, hanem az, véleményem szerint, aki a nemzeti értékek mentén igyekszik haladni."
Ez egy nagy nagy tevedes. az, hogy az a part, aminek a neveben szerepel, hogy SZOCIALISTA (szegyen hogy letezik egyaltalan) jobboldalibb mint a jobboldal, sokmindent elmond. Ma a jobboldal SZOCIALISTABB A SZOCIALISTA partnal.
5. Ha azt mondom, rendezzuk a nyugdijakat, utolso nemzetarulo sopredek, gerinctelen mindenfele fereg voltam. Nezzuk a mai hireket, csak ugy ni:
index.hu/gazdasag/magyar/2009/03/25/idozitett_bombat_jelentenek_a_nyugdijak/
www.fn.hu/makro/20090325/nyugdijak_idozitett_bombat_jelentenek/
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=112369
Mert ugye ne az emberek fizessek meg. Hat ki? EN, wazze en kell kifizessem ezt mind. Mar ha kifogom. Marpedig NEM FOGOM.
6. nincs egyetlen jobboldali program se. Nincs valasza a jobboldalnak a gazdasagi, moralis, jogi valsagra. (Az nem valasz h imadkozunk a szent koronahoz, meg uj valasztas kell)
Soroljam meg?
Mutasd meg kerlek, hol a jobboldal...
Amugy, igen, van egy bajusz akinek van jobboldali programja ma. En ra speciel szavaznek.

Jo volna tudomasul venni azert valamit:
lemondott a feri hetvegen, nezzuk csak mikor mondott le? gyk a magyar allamcsod julius es november kozott fog bekovetkezni amennyiben nem tortenik semmi. Uj valasztasok azt jelenti, h honapokig nem tortenek semmi, valasztanak felall az uj kormany legalabb felevig semmi. Allamcsod garantalt.
Uj kormanyfo mszp-n belul. hetekig pocsolnek mire kiderul ki legyen, hetek mennek el a beiktatassal, uj program, honapok mennek el mire belerazodnak a munkaba. Allamcsod ismet garantalt, hiszen mar ha holnap hozzak meg az intezkedeseket az is keso. Feri egy fasz, hamarabb kellett volna menni, vagy ha mar maradt, akkor maradnia kellett volna.
Csak, hogy Herenyit idezzem: valsagban nem az embereket kell megkerdezni, mert felesleges. Nem ertenek hozza. Roosevelt nev mint mondd neked?
Sot, emlekszem en itt a blogon sok nagyokosra aki megmondta a tutit, mikor kell reszvenyt venni. aztan milett belole? En koltom a penzt amit az o hulyesgukbol nyertem, es ekezet nelkuli billentyuzetet vagyok kenytelen hasznalni. :-)

Nomen Nescio 2009.03.26. 07:38:57

@Tyss

Kezdem visszafelé.

Mutassak jobboldalt? Mutatok, a Fidesz, bár azt hiszem, ez ujra csak egy vigyort csal legfeljebb az arcodra. Hogy az Mszp jobbra van a fidesztől, az nem a Fideszt minősíti, az attól nem lesz baloldali.

Sok mindent rendbe kellene tenni. Többek között azt is, hogy mik is azok az elvek, amik mentén egy politikai csoportosulás a belső identitását megtalálni képes. Mellesleg a jobb bal kezd elavult kategóriává válni, ezzel a mindennapokban találkozunk.

Ami engem illet, konzervatív, keresztény országot kívánok. Olyat, ahol az erkölcs, a becsület, a tisztesség érték, ahol a bűn BŰN. Én nem várok az államtól mást, csak annak a lehetőségnek a megteremtését, hogy mindenki saját képességei szerint tudjon érvényesülni. A lehetőséget, hogy magam teremtsem meg mindazt, ami a tisztességes élethez kell. Olyan országot, ahol a "másság" nem bűn, de semmiképp nem erény. Olyat, ahol saját hazámban magyarnak lenni felemelő.

Szomorúan figyelem, hogyan távolodunk egyre messzebb ősiségünktől, saját identitásunktól. Olyan országot álmodok, ahol rejtett kincseink a felszínre kerülhetnek, mert nem kell azokat félteni az uniformizálódó világtól, mert a nagy közösben felolvadás a megszűnést jelenti.

Nem zárkózom el egyértelműen a közös európától, de azt tisztán és világosan látni kell, hogy saját különleges örökségünket nem védi az Unio, ha mi magunk nem védjük meg. És a baloldali kormányok eddig nem védték meg!

Olyan országot akarok, ahol a magyarságomra büszke lehessek, ahol a nemzeti lobogót kitűzhetem házam tetejére, ahol a címert bátran viselhetem.

Nekem nem az a magyar, aki vezényszóra nemzeti ereklyéket meggyalázva vonul az utcákon.

és lássuk a pontokba szedett válaszokat:

6: van jobboldali párt. Nyilván nem a jobbikra és a szinte eltűnt Miépre gondolok. A Fidesz attól függetlenül jobboldali párt, hogy az Mszptől balra van. Még egyszer mondom, ez nem a Fideszt minősíti.

5: rendezzük a nyugdíjakat! Nyugdíjakat rendezni nem azt jelenti, hogy levagdosunk belőle. Ezt egyszerűen végre vegyük tudomásul. A refor nem azt jelenti, hogy levagdosunk az összegekből és a lehetőségeket nyírbáljuk, hanem azt, hogy magát a rendszert kell átalakítani. A levagdosás pusztán arra jó, hogy nagy tömegeket haragítson fel, igazi eredmények nélkül. Reform kell, igen, de az akkor reform legyen!

4: az Mszp, erről már beszéltem, nem ismételgetem magam.

3: erre a kérdésre szívem szerint nem válaszolnék, mert újra minősítéseket használsz. Te dolgod... Ami a gazdasági lépéseket illeti. Időben hozott döntések elejét vehetik folyamatoknak.

Engedd meg, hogy itt egy kis kitérőt tegyek. Időben meghozott döntés az lett volna, ha Gyurcsány 2006-ban lemond! Akkor még elejét lehetett volna venni annak a nyomorúságos helyzetnek, amiben ma vagyunk. Magyarországot azért érinti különösen hátrányosan a válság, mert az Mszp kormányzása alatt a hazai gazdaságot olyan mértékben gyengítették, hogy az már nem képes önerőből megbírkózni vele... Lehet menni kuncsorogni IMF hitelekért, mert az nekünk nagyon jó -ugye? IMF hitelből működnik ma az állam. Ezt érte el Gyurcsány és az Mszp...

Azt megint csak kisbetűvel jegyezném meg, hogy a Fidesz kormányzása alatt
-a gazdaságunk erősödött
-a lehetőségeink szélesedtek
-euro övezethez való csatlakozásunk várható időpontja nem lógott át a következő évtizedre
-az életszínvonal a gazdasági teljesítménnyel arányos mértékben emelkedett

2: ez egy érdekes helyzet, mert eddig úgy vettem észre, hogy én kapok vissza mondatokat a saját írásaimból... Értő olvasás ugye?

1: ebben a pontban megint nincs más, mint a minősítés. Engem akarsz megítélni olyan tettek miatt, amit nem követtem el. Furcsa, hogy te, aki liberálisnak mondod magad, így gondolom azonosulsz is a liberális eszmékkel és értékekkel, ha lehet ilyet egyáltalán mondani, Te vagy az, aki kollektív bűnösséggel vádolsz. Azért szegezed nekem az árpádsávos ultramagyarkodás vádját, mert jobboldalinak és nemzetinek vallom magam, csak hogy ez nem engem minősít, hanem téged...

De ha már kérdezz feleleket játszunk, akkor azt mondd el nekem, miért volna az az ország érdeke, hogy egy évre adjunk bizalmat egy olyan párt által delegált kormánynak, akik belebuktak a feladatba? Ezt egyszerűen nem vagyok képes józan döntésnek értékelni...

És végül m ég néhány gondolat. Gyurcsány leköszönése nem alkotmányellenes, de nélkülözi a tisztesség legkisebb szikráját is. Mellesleg szerintem a politikai bölcsességet is. Sakkozik a lehetőségeivel, csak hogy ki ne kerüljön pártja a hatalomból. Megteheti, törvényes joga van hozzá.

Én olyan országot szeretnék, ahol az erkölcs felette áll a jognak, ahol az alkotmány az ország és a magyarság érdekeit védi. Olyan országot álmodok, ahol a 200 000 (mondom, kétszáz ezer) magyar népdal nem egy eldugott raktár poros polcain válik az enyészeté. Ahol népmesei kincsünket végre elkezdjük megérteni. Ahol az oktatás valóban oktatás, melyben múltunkat, értékeinket is megismerhetik a gyerekek. Ahol megtanulhatnak büszkék lenni a magyarságukra, mert ma nem vagyunk azok, de a "baloldali" és liberális államvezetés okán nincs is mire büszkének lenni...

A Szent Koronát ki lehet nevetni, semmibe lehet venni, de ezzel saját magyarságodat neveted ki. Saját történelmedet, múltadat és őseid bölcsességét veszed semmibe, amikor a Szent Koronát veszed semmibe. Mondanám, hogy nem a te hibád, mert nem volt lehetőséged sem arra, hogy hallj róla, hogy megtanuld mit is jelent, de nem mondom, mert megtehetnéd -ez a te döntésed.

Imádkozni? Ahhoz imádkozol, akihez csak akarsz, hiszen szabad országban, szabad a vallásgyakorlás. Én magyar vagyok, hiszek az Istenben, a magyarok Nagyasszonyában és és mint legmagasabb közjogi méltóság a Szent Koronát Fogadom el. Gyerekkoromban karácsonykor nem tenderlit játszottam tétre... Bocsásd meg nekem a másságomat.

Nyilván szakrális kérdésekben nem fogok veled vitába keveredni, mert amit mondhatnék, az számodra csak nevetség tárgya volna.

Nomen Nescio 2009.03.26. 07:49:37

ja igen, ezt elfelejtettem mondani az időzített bombával kapcsolatban:

Azért jelent időzített bombát a nyugdíj rendszer, mert a nagyon liberális vezetés arra kötelezte a pályakezdő munkavállalókat, hogy magán nyugdíjpénztárakba lépjenek be. Ezek a nyugdíjpénztárak 10 éves nyereségüket elvesztették, a tagjaik tömegesen fognak visszalépni az állami nyugdíjrendszerbe... Hajrá ortodox-liberális gazdasági vezetés, ezt tudjátok!

meg még ezt, Bokros kormány mi? Akinek a csomagja nagyrészét az alkotmánybíróság semmisítette meg? Bankárkormány? Érdekes, hogy az állam a bankokat támogatja, az ügyfelek (erről majd még írok egy posztot) csődbe mehetnek, az természetes, de a BANK, Mammon isten temploma szent és sérthetetlen. A magam részéről nem kívánom bankország megalakulását!

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.26. 11:14:52

"De ha már kérdezz feleleket játszunk, akkor azt mondd el nekem, miért volna az az ország érdeke, hogy egy évre adjunk bizalmat egy olyan párt által delegált kormánynak, akik belebuktak a feladatba? Ezt egyszerűen nem vagyok képes józan döntésnek értékelni..."
Valasz:
"Jo volna tudomasul venni azert valamit:
lemondott a feri hetvegen, nezzuk csak mikor mondott le? gyk a magyar allamcsod julius es november kozott fog bekovetkezni amennyiben nem tortenik semmi. Uj valasztasok azt jelenti, h honapokig nem tortenek semmi, valasztanak felall az uj kormany legalabb felevig semmi. Allamcsod garantalt.
Uj kormanyfo mszp-n belul. hetekig pocsolnek mire kiderul ki legyen, hetek mennek el a beiktatassal, uj program, honapok mennek el mire belerazodnak a munkaba. Allamcsod ismet garantalt, hiszen mar ha holnap hozzak meg az intezkedeseket az is keso. Feri egy fasz, hamarabb kellett volna menni, vagy ha mar maradt, akkor maradnia kellett volna.
Csak, hogy Herenyit idezzem: valsagban nem az embereket kell megkerdezni, mert felesleges. Nem ertenek hozza. Roosevelt nev mint mondd neked?"
Te leirtad milyen orszagot szeretnel. Elmeselem milyen LESZ fel even belul:
Allamcsod: nem lesz nyugdij, kozalkalmazottak nem kapjak meg a beruket, es a boltban csak euroert lehet majd kenyeret kapni, a forint elertektelenedik.
Megment minket az unio: a fonotsabb gazdasagi donteseket nem az uj "nemzeti" (szocialista) kormany hozza meg, hanem az eu penugyminiszteri tanacsa, amelyek igen fajdalmasak lesznek.
Persze kerdes, hogy majd tartunk/e ezekrol is szocialis nepszavazast mint anno... Nagyon vicces szituaciok alakulhatnak ki, aminek a vege meg viccesebb lesz.
Amit a nyugdijrol irtal picit csalodas nekem, merthat nah, azthittem nem kell leirnom, hogy az allami nyugdijrendszer lenyege, h tobb a belepo, mint a nyugdijas, am ugye ez demografiai okok miatt ez manapsag nem igaz...
Nyugdij dologban egy dolgot nem hiszel el nekem. 10 even belul az en korosztalyom fog dontoeshozoi pozicioba kerulni, ha meg az orszagban lesznek. Es mi nem fogjuk azt a korosztalyt ilyen szinten eltartatani aki ketszer is csodbe vitte az orszagot...


Amugy hamar Bokros kritika. Milyen reformot vitt veghez az oreg viki?
Tenyleg mi is a "jobboldal" programja? Lassan unom megkerdezni...
Bankarkormany kifejezes is olyan fidesz kampany szagu... (konkretan onnan van) En tenyleg azt hittem vannak sajat gondolataid. Vagy ezt is Te talaltad ki? Demagogia csucsa. :-) Nem is ertem miert nem komuvesek lesznek a Fidesz mint szocialista, jaj nem jobboldali part miniszterjeloltjei. Egy kozgaszdasz vegzettsegut lassak csak meg... :-)
Amugy bankorszag. El tod Te kepzelni mi tortenne akkor ha az OTP csodbe menne? Lehet siras lenne nalatok is otthon a vege, De azert milyen dolog mar ez ugye... FUJJ-FUJJ.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.26. 11:16:51

"Mutassak jobboldalt? Mutatok, a Fidesz, bár azt hiszem, ez ujra csak egy vigyort csal legfeljebb az arcodra."
Nem nevettem, mert felek komolyan gondolod...
Az a vicc, h van aki elhiszi, h jobboldal a FIDESZ. Amugy en azt hittem, h annakidejen 1989-ben az emberek a szocializmus veget akartak...

Nomen Nescio 2009.03.26. 11:44:24

Hát, tudod, elbeszélsz mellettem, megragad a fejedben egy mondat, egy szó, egy zászló, csípi a szemed. Minősítesz, teheted, én vitázni nem fogok veled.

Ha már demagógiáról beszélünk, nekem te tűnsz demagógnak a megbukott ortodox liberalizmusoddal.

Nem szeretnék személyeskedni, de egy apróságot elfelejtesz. Az a korosztály, amit kollektív bűnnel vádolsz (megint itt tartunk) nem tehető felelőssé, ellenben a kormány, aki az intézkedéseit meghozta igen.

Tetszik, nem tetszik, Horn és Medgyessy között gazdasági fellendülés jellemezte az országot. Nem hitelből, nem IMF mentő övvel.

Komolyan aggasztó az a fajta hozzáállás, amit bemutatsz... attól függetlenül az, hogy valószínüleg, közgazdasági értelemben még jogos is lehet... (ezt én ugyan kétségbe vonom)

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.26. 14:29:21

Es persze tovabbra sem valaszolsz.
pedig hogy is mondat anno: en csak kerdezek? pedig csak kerdeztem. De lehet homokba is dugni a fejunket, sajnalom h nem utom meg a mercet, h velem vitatkozz. Nem vagyok vallalhato ezt megertem.

demagogia: sajnos van egy feletteb rossz hirem. Nem, nem bukott meg, sot eloreszaladok. Fogod Te meg erezni a liberalizmus szelet, nem is kell sokat varj ra. (Sajnos fajni fog mindenkinek)
Mibol gondolod h megbukott?
Remelem csak annyi nyugdijat leszel hajlando felvenni amennyi a befizetesekbol kijon, es nem adobol kell majd eltartani... Remelem igy gondolod. Remelem valaszolsz erre. (tudom, h nem fogsz)
Lehet aggaszto a hozzaalsom. Van is miert aggodni...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.26. 14:35:53

"Tetszik, nem tetszik, Horn és Medgyessy között gazdasági fellendülés jellemezte az országot. Nem hitelből, nem IMF mentő övvel."
Es ezt meg hanyszor irod le? Ki vonta ezt ketsegbe?
De mi is volt emogott? Azt mindig elfelejted...
Amugy mai nyilatkozat:
"Ami pedig az MSZP-t illeti; amikor 1998–2002 között a Fidesz szitokszót csinált a nevemből, a szocialisták egyszer sem álltak ki mellettem azzal, hogy a Fidesz valójában az általam végrehajtott 1995-ös stabilizációból élt."
Naigen...
jut eszembe, mi is a Fidesz programja? (tenyleg unom ezt a kerdest) :-)
Na tovabbi jo bloggolast hamar szemelyem nem megturt itt.

Nomen Nescio 2009.03.26. 15:47:45

Nem tudom hová akarsz kilyukadni ezzel a képpel, de nyilván tudom hol készült, habár az idejét csak következtethetem a molinóból (tipp '89?; mondom, a helyszínt ismerem)...

Amúgy észrevetted már, hogy kérdésre kérdés a válaszod? Nem állítom határozottan, hogy szimpatikus tulajdonság, de ez a te dolgod.

Az meg egyszerűen csak érdekesség, hogy a Fidesz kampány és demagógiagyárosának gondolsz, ez a te szádból még majdenm megtisztelő is :D Ellenkező esetben azt kérdőjelezed meg, hogy önállóan gondolkodni képes lény vagyok. Ilyet ugye még te sem tennél drága liberális barátom!

Mondjak Fidesz programot? Minek? Amit én programnak nevezek, azt te demagógiának. Ha a családok és a gyermekvállalás támogatását említeném, egyszerűen kiröhögnél azzal, hogy ni csak, mégis szoci aki jobboldalinak gondolja magát. Nyilván igazad van, nincs kedvem erről vitázni veled.

Ha azt mondom adócsökkentés, te azt, hogy demagóg vagyok. Ha azt mondom munkahelyteremtés, azt mondod Fideszkampány szagú lózung. Ha azt mondom, a kis és középvállalatok támogatása, azt mondod ez a piaci önszabályozás (törvényei) szerint nem az állam dolga... No igen, így is lehet vitatkozni.

Már hallom a kérdésedet, milyen alapon lehet az adókat csökkenteni? Utána kell számolni! Az adócsökkentés és a termelés növekedésének támogatása belső piacot generál. A lakossági megtakarítások anyagi biztonságot, netán a hitel betét állomány arányának javulását.

Aztán itt a te vesszőparipád, a nyugdíjrendszer kérdése. Beszélhetünk a nyugdíjról, én egy fillér nyugdíjat nem fogok kapni az államtól, de te odaállhatsz a szüleid elé és szembeköpheted őket azzal a felkiáltással, hogy ezt nektek. Lófaszt a seggedbe anyám, nem az én pénzemen nyugdíjat. ehhez én csak gratulálni tudok neked, de ez megint csak a te dolgod!

Hogy hol bukott meg az ortodox-liberális gazdasági iskola, amit Bokros képvisel? Nem sok helyen, csak itt a földön...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.05.03. 16:33:49

"Beszélhetünk a nyugdíjról, én egy fillér nyugdíjat nem fogok kapni az államtól" ergo soha nem voltál bejelntve...
"de te odaállhatsz a szüleid elé és szembeköpheted őket azzal a felkiáltással, hogy ezt nektek. Lófaszt a seggedbe anyám, nem az én pénzemen nyugdíjat. ehhez én csak gratulálni tudok neked, de ez megint csak a te dolgod!"
Igen, így kell megbeszélni egy súlyos társadalmi problémát. Persze ha sokáig húzzuk még idáig is elfajulhat a dolog. Mellesleg meg az idősebb generáció (talán Ön is) most oda sem áll az enyém elé és még csak annyit sem mond, hogy lófasz a seggedbe fiam, felhalmoztunk kibaszott nagy adóságot az évek alatt amit neked kell visszafizetni, de azért elvárjuk hogy tartsál el minket, mivel mi megdolgoztunk érte (miért is ha közben csak az adóság nőtt?), csak annyit mond, hogyha meg akar normálisan élni a megdolgozott pénzéért hogy: "csak gratulálni tudok neked, de ez megint csak a te dolgod!" Ilyen ez, örök hála érte!
Na igen, talán az idő megint eldönti kinek is van igaza (és már nem először):
index.hu/gazdasag/magyar/2009/05/03/sarokba_szoritottak_a_nyugdijasokat/

"Már hallom a kérdésedet, milyen alapon lehet az adókat csökkenteni? Utána kell számolni! " Nehogy jövőre meglegyen a közgazdasági nóbel díjad... :-) Azért remélem tudja, hogy olyan dolgoknak számolt utánna számok nélkül, amire mai napig nincs egyértelműen elfogadott számítási módszer, mindenféle véletlen változókkal számolják hihetetlen bonyolult képletekkel... (bizonyára tudja :-D ) Dehát, én meghajlok az Ön tudományos képessége elött, számok nélkül számolni is egy komoly képesség! :-) Alkalomattán tarthatna az egyetemen egy előadást erről, megszervezem meg minden, lesz előadóterem, hallgatóság, kivetítő minden. :-)

"Hogy hol bukott meg az ortodox-liberális gazdasági iskola, amit Bokros képvisel? Nem sok helyen, csak itt a földön..." Ahhoz képest szépen indulgatunk abba az irányba. Na de majd Önök megmutatják milyen a jó szocializmus! :-DDDD Már kevesebb mint egy év... Alig várom! :-)

"Ellenkező esetben azt kérdőjelezed meg, hogy önállóan gondolkodni képes lény vagyok. Ilyet ugye még te sem tennél drága liberális barátom!"
Igen úgy gondolom, hogy Ön nem képes erre, aki meg olyanokat ír nekem, hogy: "Lófaszt a seggedbe anyám, nem az én pénzemen nyugdíjat." azt a legnagyobb jóindulattal sem nevezném a barátomnak. Bocsánat érte, dehát már csak ilyen maradi vagyok, erősen konzervatív nevelésemnél fogva.

Nem kérek választ, hiszen én mint egyszerű földi halandó nem vagyok méltó rá, hiszen mint kiderült nem vagyok méltó vitapartner, mivel nem értek egyet az Ön szociális eszméivel. Bocsánat érte, remélem jövő ilyenkor ezért még nem utasítanak ki az országból Máriára meg a Koronára hivatkozva, felség (orbán) árulásért vagy tudom is én még miért.
Mély tisztelettel:
Tys


index.hu/gazdasag/magyar/2009/05/03/sarokba_szoritottak_a_nyugdijasokat/

Nomen Nescio 2009.05.03. 17:52:52

Nocsak, előkerültél te is?

Kedves Tyss, a Barátom kifejezés erősen cinikus volt, egy fél pillanatig sem tudnék olyan embert barátomnak tartani, aki egy országon, akár a szülein verné le a vezetők bűnét... Lehet, hogy a te anyád, apád ott volt, amikor a pazalásokból leguruló milliócskák földet értek, az én anyám és nagyanyám nem... Ők nem pazarolták el az ország pénzét, nem ők élték fel az én és a te jövődet. De te tőlük vennéd el az Ő jövőjüket... Mert az ország érdeke ezt kívánja... Nekem nem szociális elveim vannak, hanem tudom még mi a tisztesség!

Amúgy szépen osztod a semmit, és beszélsz magad ellen, nem veszed észre hol és hányszor keveredsz saját magaddal (ön)ellentmondásba, de nem baj, jó ez így :DDD

Az egy év meg legfeljebb annyi... Aztán kezdődhet a munka, hogy rendbe tegyük az országot és eltakarítsuk a sok szart, amit Pártunk és Népünk vezetői az elmúlt időkben csináltak...

Komment arra amiket írtál? Azt tényleg nem. Még csak reakciót sem...

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2009.05.03. 19:26:00

"Nocsak, előkerültél te is?"
Ilyen ez ha az ember 12-14 órát dolgozik és tanul mellette...

Nemtudom maguknál ez hogy megy, de nekem ÉDESANYÁM van, főleg így anyáknapja alkalmából.

"Lehet, hogy a te anyád, apád ott volt, amikor a pazalásokból leguruló milliócskák földet értek, az én anyám és nagyanyám nem... "
nemtom hogy is volt az a rágalmazásos dolog? Ha ez Önnél kimeríti a Tisztesség fogalmát, akkor engem nagyon félreneveltek. De valóban kaptunk állami segítséget, 1990-ben a menekültszállón töltöttünk pár hónapot pl, de remélem azóta sikerült kompenzáljam ezt a magyar állam felé...

Azé kíváncsi volnék az indexes cikkről alkotott véleményéről, ezek fránya közgazdászok ööö akarom mondani mocskos bankárok a népet akarják sanyargatni... hát hát... (tudnám minek tanultam én is ezt a csúf közgazdaságtant annyit ha pár nemzeti érzelmű honfitársunk mindent meg tud oldani csípőből)
Makacs dolgok ezek a számok meg egyenletek, összefüggések (esetleg az Ön által leírtak is hitelesebbek volnának egy magamfajta racionális gondolkodású embernek amennyiben néha csak hivatkozna ilyesmikre), de én tényleg meghívnám az egyetemünkre egy előadásra erről a számok nélküli számolás bemutatására mint a tudomány egy egészen új részterületére, remélem nem utasítja el a felkérést egy olyan alulképzett és tudatlan embertől mint jómagam. Fel tudom ajánli esetleg a felmerülő költségek megtérítését is.
Az vagyok, csak szeretek gondolkodni.
Mély mély tisztelettel, őszinte hódolója:
Tys

ui.:Magam ellen azért beszélek, mert 1 év múlva elővesznek hogy nem vagyok szittya magyar? Juj, juj. :-)

Nomen Nescio 2009.05.04. 06:17:30

Legalább már értem ezt a Magyarellenes látásmódot...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.05.04. 19:42:17

Ilyen a magyar... az ő szemében a székely már nem is ember.
Mit értesz Te? Mit? Elhagyni a szülőföldet milyen érzés érted mi? Mit értesz?

Nomen Nescio 2009.05.05. 07:42:18

Én aztán semmit nem értek. Azt sem, hogy miért nem veszed észre, hogy minden egyes hozzászólásoddal magadat minősíted.

Ilyen a magyar? És aztán milyen? Elmenekül hazájából, és a befogadó ország polgárait szídja, különös tekintettel arra, hogy bár két ország, de egy nemzet?

Számtalan olyan Erdélyi Magyart ismerek, akik nem itt nálunk osztják az észt másoknak, hanem szülőföldjükön kűzdenek magyarságukért. Őket tudom tisztelni.

Tudod hány Erdélyi feketemunkást láttam Magyaroszágon úgy, hogy saját földijét egy kanál vízben megfojtotta volna, csak hogy három fillérrel több jusson neki mint a másiknak?

Tyss, értem ezt az indulatot és dühöt, ami benned van Magyarországgal kapcsolatban... Azt a másodrendűség érzést, amit az elszakított területeken élő magyarokba belenevelnek a Felvidéken, Székelyföldön, Délvidéken Ukrajnában de még Burgellandban is... Amit aztán remekül ki lehet vetíteni minden anyaországi magyarra...

Miközben magyar adófizetők pénzén megszerzed a diplomádat azon morfondírozol, hogy a világ melyik részén kamatoztasd tudásodat, mert azt elképzelhetetlennek tartod, hogy az annyira útált anyaországban... Hagyjuk már a mellébeszélést!

Ami pedig a gazdaságunkat illeti:

Arra szeretnék választ kapni, hogy a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai vezette ország hogy került abba a helyzetbe amiben van? Lehetőleg értelmes bővített mondatokban, hogy én, a tudatlan plebs is megértsem... Hogyan váltunk a térség vezető országából sereghajtóvá az említett Urak jótékony közreműködésével?

Tudom ám a kész választ, amit minden magára valamit is adó szocialista és liberális vall. A Zorbán tönkretette és megosztotta a Zországot! Elherdálta a közvagyont. Ellenzéki szerepben pedig ellehetetlenítette a kormányzást. Mi több, nem mondta meg, hogy mit hogyan kell csinálni, csak kifogásolt! Felháborító! Zorbánék ásták meg a Zárkot Magyarország két fele között...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.05.05. 13:18:33

"Én aztán semmit nem értek. Azt sem, hogy miért nem veszed észre, hogy minden egyes hozzászólásoddal magadat minősíted."
Én rágalmazom más édesanyját... (miközben felhábordok a rágalmazáson)

"Ilyen a magyar? És aztán milyen? Elmenekül hazájából, és a befogadó ország polgárait szídja, különös tekintettel arra, hogy bár két ország, de egy nemzet?"
Igazi szittya vagy Te is. Ezt a hozzáállást még így a pofámba sehol nem kaptam meg, senkitől. A tisztaszívű magyarok látom megmondják a frankót. Megérte ezer évig védeni az országot... Elmenekülni? Mesélhetnék neked sokat, dehát minek, mit értenél Te abból meg?


"Számtalan olyan Erdélyi Magyart ismerek, akik nem itt nálunk osztják az észt másoknak, hanem szülőföldjükön kűzdenek magyarságukért. Őket tudom tisztelni."

Az is valami...

"Tyss, értem ezt az indulatot és dühöt, ami benned van Magyarországgal kapcsolatban... Azt a másodrendűség érzést, amit az elszakított területeken élő magyarokba belenevelnek a Felvidéken, Székelyföldön, Délvidéken Ukrajnában de még Burgellandban is... Amit aztán remekül ki lehet vetíteni minden anyaországi magyarra..."

Tudod nekem saját gondolatim vannak, nem azok amiket mások belémnevelnének... Lehet neked ez fura...

"Miközben magyar adófizetők pénzén megszerzed a diplomádat azon morfondírozol"
mint a szüleim? Az ő munkájuk után fizetett adó az nem adó? Vagy, hogy megy ez? Hm? Nekem már nem jár semmi, mert nem itt születtem? Kivagyok közösítve? Cserélünk adóbevvalási papírt? (épp most töltöm) Nehogy a sokszorossát adózzam csak én a Te adódnak...
", hogy a világ melyik részén kamatoztasd tudásodat, mert azt elképzelhetetlennek tartod, hogy az annyira útált anyaországban... Hagyjuk már a mellébeszélést!"
És azért utálom, mert felháborít az, hogy hitelből nyugíjat fizettek ki hosszú éveken keresztül ahelyett, hogy oktatásra vagy k+f-re fordították volna azt a pénzt, ha már el akarták költeni? Vagy attól utálom az anyaországot hogy nem ugynaz a véleményem mint Neked? Vagy mitől? Mégis? Aki nem ért veled egyet az már egy féreg? És mert nem látom annak értelmét, hogy a fizetésem nagyrészét beadózzam azért hogy értelmetlen dolgokra költsék, (hiszen nekem is kéne gyereket vállalnom, lakást autót stb vegyek egyszer valamiből) akkor KÉNYTELEN vagyok elmenni azért, h megélhessek?

"Ami pedig a gazdaságunkat illeti:

Arra szeretnék választ kapni, hogy a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai vezette ország hogy került abba a helyzetbe amiben van? Lehetőleg értelmes bővített mondatokban, hogy én, a tudatlan plebs is megértsem..."
Egyszerű félmondatok lesznek: 100 napos program, gyurcsány elbaszott kiigazítása.
Nemtom figyeltél-e, én a szocialista párt létezését is szégyennek tartom (már írtam is ezt).
Ahhoz képest, hogy nem vagy a fidesz pártján, szépen óvod a nagyembert... Hát hajrá, jövő ilyenkor ha meg nem állítják visza a 13.-t, azért remélem egyértelmű lesz, h ebben is igazam volt.
magyarorszag21.blog.hu/2009/05/05/nyugdij_12

Az életbe nem gondoltam volna, hogy egy magát jobboldalniak valló ember fog elítélne, lenézni, belémtaposni azért mert székely vagyok. És tudom, én minősítem magam.

Nomen Nescio 2009.05.05. 13:40:07

Kedves Tyss, nem én forgatom ki a te szavaidat, hanem te sértődsz meg, ha a saját szavaidat visszamondom...

Én nem nézek le senkit a származása miatt. Ha lenézek valakit, akkor a véleménye, a hozzáállása miatt teszem. Ne akarj olyan szavakat adni a számba, amiket nem mondtam. egyszerűbb lenne neked, ez biztos...

Indulatokkal vagy tele, amiket rávetítesz bárkire, aki nem ért veled egye. Sőt, ezt úgy teszed, mint ha az tenné, akiről beszélsz...

Már megbocsáss, de ez a hozzászólásod is mellébeszélés.

Nomen Nescio 2009.05.05. 14:47:17

Gondoltam, hogy egy hosszabb bejegyzésben magyarázom el miért tartalak szánalmasank, de nem teszem. Elég az is, hogy a szememben szánalmas vagy...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.05.05. 15:00:30

Amúgy, hány magyar származású nóbel díjas kapott itthoni kutatásáért elismerést? (1) Ők is szánalmasak mind, ugye? :-)

Nomen Nescio 2009.05.05. 15:04:34

meg ne sértődj, de te az vagy...

TiaMaria 2009.05.05. 15:46:56

Tyss
Figyelemmel követem már egy ideje az irományaidat, de csak most jutottam el arra a pontra hogy hozzá is szóljak.Hirtelen nem is tudom hol kezdjem de azért megpróbálom összefésülni a mondani valómat:
-Elöször is eléggé gázos hogy Nomen szavait kiforgatod,ami a szülö rágalmazást illeti.Te vagy itt a nagy diplomás, aki az egyetemet végzi, és egy sima átvitt értelemben írt mondatot nem vagy képes megérteni?...persze ezt nem feltételezem rólad, de akkor meg sajnos marad az egyettlen ésszerü magyarázat: az érvrendszered Nomen kérdéseire abból tevödik össze hogy két köteg szóba kapaszkods bele keservesen és megpróbálod a citromlevet kifacsarni belöle a képzeletbeli limónádéhoz...

-Ami a magyaságot illeti: az én nagyszüleimnek a háború után megmondták a szerbek hogy kapnak 24órát hogy eldöntség hogy: vagy magyarok maradnak, de akkor pakoljanak mert mindenkit kitelepítenek /és lelönek aki ellenszegül/ ha 24óra múlva ott találják öket....vagy pedig szerbek lesznek, hivatalosan is, de akkor egy szót annyit nem beszélhetnek magyarul és felejtsenek el mindent ami magyar...ök földeket, családi házat és..és..és...több generációnyi emléket és értéket hagytak maguk mögött, hogy éjszaka két börönddel 4gyerekkel, egy vonatra szálljanak és Pestre jöjjenek, azért hogy magyarok maradhassanak!A nagyapám a ludovikán végzett...minden vágya volt hogy tüzér legyen...de a szerbek ott helyben lelötték volna, a magyarok pedig a politikailag veszélyes listára helyezték merthogy ugye ö "szerb származású" volt már az akkori térképek és világrend szerint...
De soha....soha és soha egy percig nem beszéltek és gondolkodtak úgy mint ahogy te itt játszod az agyad!Pedig bizony sok családtag nö létére a köbányában és téglagyárban is dolgozott!
De ennyit a történelem óráról.

Tudod kedves te itt játszod nagy erökkel a megalázott, kitagadott szegény ágról szakadt magyar kislányt, akit a csúnya anyaországa sanyargat....hát mi jogon?
Néztél te már szét a nagyon modern nyugati országokban?Akkor jobb ha tudod hogy összeteheted a két kezed, hogy ma annyi lehetöséget kaptál Magyarországon hogy még egyetemig is viheted és ..és..és...ugyanis ha menekültként mennél külföldre mondjuk Ausztriába vagy a németekhez, akkor a kedves családod is meg te is, még most is egy mocskos menekült szállón laknátok, a szüleid csak feketén dolgozhatnának éhbérért, és még mindíg arra várnátok hogy megadják-e a menekült státuszt vagy sem!Ehhez képest kicsit máshol állsz ha jól olvasgattam azokat amiket irogattál!

Idejössz, megkapod a segítséget amit nyutjatni lehet,dolgozhatsz , és tanulsz az itteni emberek pénzén, elvárod hogy mindenki a tenyerén hordozzon "mert te vagy a szegény üldözött" aztán amikor meg töled várnának olyan dolgokat hogy lojalitás, becsület, tisztesség...akkor meg öklödet rázva nácizod,szánalmasozod,és még te próbálod meg ezeket az embereket cinikusan kiröhögni....hát tudod kedves az van hogy még a régi nagy Magyarország idején is tudták az emberek hogy "oda nem szarunk ahonnan eszünk"!!!Te pedig pont ezt csinálod, és még el is várod hogy tiszteljenek érte!

Ami meg a közgazsaságot illeti: kb.4éve volt Ausztriában hogy a új gazdasági miniszter csökkentette az adókat és ennek hatására még abban az évben 1/3-ával nött az állmi bevétel!Ez nem határozatlan változó, ez nem kalkuláció, hanem a nagybüdös valóság!Ök megcsinálták ott müködött....söt Svájc, és Lichtenstein ist ezt csinálta..róluk meg köztudtott hogy milyen szarul élnek ugye?...

Ami pedig a magyar Nobel díjjasokat illeti: hány tanult közülük konkrétan magyarországi egyetemeken csak?...
Hány is vallotta magát magyarnak miután megkpata a díjjat?
Hány jött haza éldegélni, és a hazáját segíteni?...szóval ezzel megint egy kicsit térden lötted magad!

Tia

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.05.05. 18:17:33

"Ami pedig a magyar Nobel díjjasokat illeti: hány tanult közülük konkrétan magyarországi egyetemeken csak?..." Én három egyetemet jártam meg, egyiket külföldön. Bár soha nem leszek nobel díjas... ;-)

"Hány is vallotta magát magyarnak miután megkpata a díjjat?
Hány jött haza éldegélni, és a hazáját segíteni?...szóval ezzel megint egy kicsit térden lötted magad!" És szerinted miért? Erről beszélek...

Szánalmasnak nevezni valakit, mert nem egyezik a véleménye, hm... Biztos felétek elfogadott dolog.
Angol politikus mentalitást tudnék idézni, ahol a másik párt tagajira úgy néznek a politikusok, akik másként próbálják megoldani az adott problémát és nem szánalmasnak nevezik a másikat. Bizonyára az én kúltúráltásgommal van a baj, amennyiben én ezt tartom követendőnek és elfogadhatónak.
"Ami meg a közgazsaságot illeti: kb.4éve volt Ausztriában hogy a új gazdasági miniszter csökkentette az adókat és ennek hatására még abban az évben 1/3-ával nött az állmi bevétel!Ez nem határozatlan változó, ez nem kalkuláció, hanem a nagybüdös valóság!Ök megcsinálták ott müködött....söt Svájc, és Lichtenstein ist ezt csinálta..róluk meg köztudtott hogy milyen szarul élnek ugye?..."
Miért beszéltek olyanokról amihez nem értetek? Ember, milyen az adómorál Svájcban vagy Ausztriában? Szívesen mutatnék neked képletet amivel ezt számolni szokták, de nem tudok ide képet beilleszteni... Adócsökkentés elve szép fideszes lúzung, de mit szólnál ha azt mondanám, hogy a sok mutyi helyett az egész adórendszert újrakonstruálnák, hatékonyabbra és mondjuk úgy csökkentenék az adókat? Hatékonyabb, jobb, egyszerűbb adórendszer. Egy sima adócsökkentés konzerválja a rossz szerkezetű gazdaságot pl... Fáj nektek gondolkodni vagy miért nincsenek saját ötleteitek? Miért csak belétekvert hülyeségeket fogadjátok el önkételenül? Ha érdekel közgazdaságtan, könyvtár, net olvasol utánna, kutatsz, kérdezel stb. Vagy csak kielégít a másikba való belekötés? Mindegy is.

"Néztél te már szét a nagyon modern nyugati országokban?Akkor jobb ha tudod hogy összeteheted a két kezed, hogy ma annyi lehetöséget kaptál Magyarországon hogy még egyetemig is viheted és ..és..és...ugyanis ha menekültként mennél külföldre mondjuk Ausztriába vagy a németekhez, akkor a kedves családod is meg te is, még most is egy mocskos menekült szállón laknátok, a szüleid csak feketén dolgozhatnának éhbérért, és még mindíg arra várnátok hogy megadják-e a menekült státuszt vagy sem!Ehhez képest kicsit máshol állsz ha jól olvasgattam azokat amiket irogattál!"
Dolgoztam pl Münchenben ott speciel nagyon sok török meg szerb és egyéb nemzetiségű volt, sokan több ezer eurós segélyt kaptak havonta, és nagyon sokak német állampolgárok, sőt a német gazdaság fontos munkaerőit jelentik. Talán tévedek? Éltem, dolgoztam és tanultam Dániában ahol a marokkóiak olyan zenéket írtak melynek szövege arról szóltak, mennyire szeretnek dániában élni...

"Idejössz, megkapod a segítséget amit nyutjatni lehet,dolgozhatsz ," jah dolgozhatok, elveszem előled a munkát vagy mi?
" és tanulsz az itteni emberek pénzén,"
magasan képzett szűleim beadozott forintjaiból...
" elvárod hogy mindenki a tenyerén hordozzon "mert te vagy a szegény üldözött"
jah, vagy lerománoznak, vagy pofánbavágnak hasonló kedveseket mint pl Te... Engem ne sajnáljon senki, én megoldom a magam a saját problémáim.
"aztán amikor meg töled várnának olyan dolgokat hogy lojalitás, becsület, tisztesség..." Azok várják akik ezeket a szavakat még távolról sem ismerik...
akkor meg öklödet rázva nácizod,"
ilyet mikor is csináltam? cccc én tyúkot, mi? :-)
"szánalmasozod,és még te próbálod meg ezeket az embereket cinikusan kiröhögni....hát tudod kedves az van hogy még a régi nagy Magyarország idején is tudták az emberek hogy "oda nem szarunk ahonnan eszünk"!!! Te pedig pont ezt csinálod, és még el is várod hogy tiszteljenek érte!"
Erről Wass Albert 13 almafa című könyve jutott eszembe... kb ott van ez a mentalitásod szépen megfogalmazva...

Ilyen ez tudod, mostmár tudom. Egy rohadék szánalmas kis menekült vagyok a Ti országotokban... Mindezt azért, mert más a véleményem, és már magyar sem lehetek... Hisz magyarok csak Ti vagytok!

Maradok inkább székely, magamnak.

Névtelen Kommentező 2009.05.05. 21:00:12

Tyss

Sosem kommentelek ebbe a blogba, most kivételesen mégis megteszem. Nem szeretnék veled vitatkozni sok kérdésben, bár megtehetném, mert szándékosan ferdítesz helyenként. Egyetlen dologhoz szólnék hozzá: Milyen elv alapján gondolod te azt, hogy a szüleid befizetett adója fedezheti a TE tanulmányaidat. Ne haragudj, erre semmi jogod. Ugyanis a szüleid csak megelőlegzik Neked a diplomát, amit majd Neked kellene megfizetni a munkád során...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.05.06. 11:13:46

"Ugyanis a szüleid csak megelőlegzik Neked a diplomát, amit majd Neked kellene megfizetni a munkád során..."
Ez bizony így van, hiszen az állam befektet azáltal, hogy, hogy nem kellett fizetnem az oktatásomért. Mindenesetre az olyan mondatok határozottan nem igazak (és sértőek), hogy csak a dolgozó magyar nép vérét szívom hosszú éveken át...
Bár már évek óta dolgozok, és még 2 évig biztosan itt fogok, ami alatt bőven visszafizetem mindezt, azért azt szeretném megjegyezni, hogy sajnos belémverték az alkotás örömét, azt, hogy olyan dolgokat alkossak ami sok ember munkáját könnyítheti meg, ami hasznos. Az a 12 nobel díjas aki magyar származású volt, és nem az itthoni munkájáért kapta a kitüntetését, vajh mit tudtak volna elérni, ha ittmaradnak? És még sokan mások akik meg sem kapták a nobel díjat... (2 sörös kérdés, Teller Ede miért nem kapott?) Mennyivel szegényebb lenne a mai világ az ő mnkájuk nélkül?
Azt kell eldönteni a magyar társadalomnak, és benne nektek is, hogy a 21. században a tudás alapú társadalom idején, a helyén kezeli-e végre a magyar tudományt, vagy megragad a maga kis fertőjében...

Számomra azért elgondolkodtató mindnyájatok hozáállása.
Egy igen fontos társadalmi kérdésben a veletek nem egyező véleményen lévővel kezdtek el inkább személyeskedni, minthogy elgondolkoznátok a kérdésen.
Hiszen az utóbbi kommentek, mind az én szapulásomról szólnak és nem magáról a kérdésről... Érdekes hozáállás ez...

Nos uraim, sajnálom, hogy nem sikerült egy kicsit gondolkodásra bírjam Önöket, de nekem most a pár nam pihenő után egy újabb feladatot kellene megoldanom, remélem azzal legalább kicsit jobbá tudom tenni a világot.

Nomen Nescio 2009.05.06. 18:50:39

Tyss, ebben a kommentáradatban ha valaki személyeskedni kezdett, az épp te vagy... sebaj!

Minősítesz, leszólsz, skatulyázol, mindezt gondolkodás helyett. Kiragadott mondatokból próbálsz összetákolt véleményt gyártani, hajrá...

Ha egy mondatodat visszatükrözöm, akkor meg megsértődsz, ez van.

Nekem valahogy úgy tűnik, hogy te szajkózol idejét múlt gazdasági elvekről ódákat, de hát te tudod, te vagy a közgazdász, én meg a tróger, aki az oldalvonalról pofázik bele a nagyok dolgába.

Írnék még sorokon át, de értelme nem volna. Csak egy kérdést a végére. Kik az urak, akiket nem tudtál "gondolkodásra" bírni? Nem kell válaszolni, annyira igazából nem érdekel...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.02.11. 08:51:27

"Már hallom a kérdésedet, milyen alapon lehet az adókat csökkenteni? Utána kell számolni! Az adócsökkentés és a termelés növekedésének támogatása belső piacot generál. A lakossági megtakarítások anyagi biztonságot, netán a hitel betét állomány arányának javulását."

vastagbor.blog.hu/2011/02/10/unnep_az_elso_2011_es_fizetes?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

"A napokban mindenki megkapta a januári bérét, amire már az Orbán-kormány új adórendszere vonatkozik.

A havi bruttó 300ezer alatti keresetűek kevesebb nettót kapnak, mint eddig.

Viszont minden drágább lett. Jópár forint megy rá pluszban az élelmiszerekre, 6% a villanyra, a többi szolgáltató meg most óvatoskodik elő az "elképzeléseivel". Szép sunyiban mégiscsak a Zemberekre terhelik a cégek a rájuk kivetett különadót, meg ugye szokás szerint azt a fránya benzinárat is nekünk kell kigazdálkodnunk a termelők/beszállítók helyett."

Szerintem valaki HAZUDIK!
Szerintem tilsd itt is le a kommenteket... az a biztos. ;-)
Szebb jövő?

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.02.11. 09:28:16

"A PortfoLion Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint nem kérdés például, hogy a járulékminimum bevezetése éppen az alacsony jövedelműek és alacsony képzettségűek, illetve a kis- és középvállalkozások körében növeli a munkaerőköltségeket, azaz ott, ahol egyébként is súlyos foglalkoztatási problémákkal küzd az ország. Különösen pikáns ez az ötlet annak fényében, hogy a tényleges jövedelemmel arányos járulékfizetést kikényszerítő szabályokat az év végével a parlament hatályon kívül helyezte. "E két intézkedés eredményeként tehát a magasabb jövedelmű önfoglalkoztatók legális lehetőséget kapnak a magasabb járulékkötelezettségek elkerülésére, míg az alacsonyabb jövedelműek után kellene többet fizetni. Nehezen követhető az intézkedés logikája és vitathatatlan a foglalkoztatást visszafogó hatása is" - vélte a szakember."

Sokáig megy ez az egyszeri és NAGYARÁNYÚ adócsökkentés, nem marad bére az embereknek...
De lehet csak hazudik a faszi. Ez olyanb hazudósnak nézki.
Szebb jövő?

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.06.03. 11:23:28

"Aztán itt a te vesszőparipád, a nyugdíjrendszer kérdése. Beszélhetünk a nyugdíjról, én egy fillér nyugdíjat nem fogok kapni az államtól, de te odaállhatsz a szüleid elé és szembeköpheted őket azzal a felkiáltással, hogy ezt nektek. Lófaszt a seggedbe anyám, nem az én pénzemen nyugdíjat. ehhez én csak gratulálni tudok neked, de ez megint csak a te dolgod!"

A szakszervezetek számára elfogadhatatlan, hogy egyeztetés nélkül, egyéni indítványok alapján kerülnek a parlament elé olyan fontos kérdések, mint például a kedvezményes nyugdíjak végleges eltörlése, sőt annak visszamenőleges megvonása, ami példátlan az európai gyakorlatban. A konföderációk által meghirdetett "akcióegységbe" tömörült szakszervezetek tiltakoznak a munka törvénykönyvének átírása, a rossz szja következményeinek a kiskeresetűekre való ráterhelése és az alkotmány módosítása ellen is.

Az elnök szerint a rendvédelmi szakszervezetekkel folytatott csütörtöki "diskurzus" is azt mutatja, hogy a jelenlegi hatalom nincs tisztában a szakszervezetek feladataival, megpróbál különbséget tenni közöttük. A nyugdíjakkal kapcsolatos tervek teljesen egyértelműek, minden nyugdíjas retteghet, mert adózni fog, szemben azokkal, akik éppen az igazságtalan teherviselés miatt havonta százezrekkel többet visznek haza - fejtette ki az elnök.

Székely Tamás szerint az akció, amelyet a szervezők Nagy Imre temetésének évfordulójára időzítettek, üzenet lehet a szociális értékek és a párbeszéd megőrzésére. A tiltakozás a hónap végén folytatódik, ekkor a konföderációk után az ágazatok szólítják meg a munkavállalókat és az állampolgárokat: az ország EU-s elnökségének utolsó napján, amikor Európa hivatalosan is Magyarországra figyel, nagygyűlést tartanak a szakszervezetek - tudatja a közlemény.

Nem mondom, ekkora öngólt még embertől nem igen láttam. Enged meg, hogy ehhez gratuláljak! És TE ERRE SZAVAZTÁL!!! Gondolom már te is a szülied elé álltál és közölted a helyzetet, mivel ugye a nagyvezér megmondta, hogy ez a helyes. Igaz anno én is megmondtam, de akkor valahogy nem volt igaz...
süti beállítások módosítása