HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Összeültek a tót atyafiak

2010.05.26. 14:02 Nomen Nescio

Szlovákiának nemzetbiztonsági kockázatot jelent saját múltja, az ezer éves magyar államiság!

 

Kafkai szinten a felső-magyarországi magyarfóbia. A hajdani székesfővárosban fortyog a lebutított nemzeti öntudat. Értem én a hisztériát, hiszen északi szomszédunk területe egykor teljes egészében részét képezte a Magyar Királyságnak és bizonyos szempontból ma is része a Szent Korona országainak.

Slota és pártja olyan kifejezésekkel illeti hazánkat, amik leginkább saját magát minősítik... A második világháborút használja analógiának. Ha már szóba hozta, akkor nézzük mi is az analógia valós alapja!

Az önálló Szlovák állam egyetlen történelmi előzménye a nagybicssei születésű Tisza József (Jožef Tisso) féle fasiszta állam, amelynek nemzeti törekvéseit Adolf Hitler támogatott. No comment... Vagy is nem, van hozzáfűznivalóm. Ebben gyökerezik Jan Slota retorikája -egy "igazán Európai" gondolkodásmód!

Fico: Magyarország nem önmagával határos, ahogy azt a magyar politikusok hangoztatják, hanem "egy öntudatos és szuverén Szlovákiával"

nyilatkozta ezt a jelenleg hatalmon lévő Szlovák kormányfő, miután a Magyar Parlament 344 igen, 3 nem, 5 tartózkodás mellett elfogadta a kettős állampolgárságról szóló törvényt.

A budapesti döntéshozatalt követően összeült a pozsonyi kormány és javaslatot fogadott el a szlovák állampolgársági törvény módosításáról, amely szerint az a szlovák állampolgár, aki felveszi a magyar állampolgárságot, automatikusan elveszíti a szlovákot. "Nekünk egyszerűen védekeznünk kell" - szögezte le Fico.

Persze Uniós útlevél nincs, de ilyen alapon az a szlovák aki európainak vallja magát, automatikusan veszti el a szlovák állampolgárságát? Vagy az európai és tengeren túli kettős, szlovák állampolgárok nem jelentenek veszélyt? Persze, nem! Ők nem magyarok...

Ami az öntudatot illeti, az ezer éves magyar államiságból cseh uralom alá kerülve szertefoszlani látszott a szlovák önrendelkezés álma. A második világháború és a rövid független intermezzót követően ismét visszakerültek a cseh hatalom uralma alá. Történelmi múlt és önálló kultúra nélkül nehéz saját identitást produkálni. Úgy tűnik, hogy manapság az összetartozás egyetlen biztos pontja a magyarellenesség.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: szlovákia állampolgárság külpolitika szentkorona

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr702032885

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit kezdjünk Szlovákiával? 2010.05.26. 16:13:25

Hosszú távon az egyetlen sikeres külpolitikai stratégia az, ha okosabbak, jobbak és gazdagabbak vagyunk, mint mások. Robert Fico ismét elemében van. Martonyi János pozsonyi látogatása után a szlovák kormányfő kijelentette, „ha a (kettős állampo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása