HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Vörös várak a narancsligetben

2010.10.03. 20:09 Nomen Nescio

Lassan elkezdtek csordogálni a nem végleges adatok a választásról. Szegedet nem vette be a narancsliget, de Miskolcon győzött. A Fővárosban Tarlós István markáns előnnyel vitte a meccset, viszont négy kerületben (13.mszp 19.mszp 20.mszp 23.civil egyesület) vesztett a Fidesz. Kerestem olyan ábrát, ahol a 3176 településről van adat. Érdekes, de talán kicsit unalmas volna a színárnyalat. Az összes nagyváros, megyei jogú város narancsba öltözött (-kivéve a gyevi bíró...)

Mesterházy kommentje: "...bebizonyosodott, Az MSZP a legerősebb és politikai értelemben az egyetlen ellenzéki párt." Technikailag persze ez az igazság, csak az arányokat kellene figyelembe venni mellé. Szanyi Tibor az urnaforradalomról fejtette ki, hogy "bebizonyosodott a Fidesz hazugsága. A távol maradó kifejezték véleményüket." Ezzel szemben az az igazság, hogy a távol maradók nem fejtették ki a véleményüket. Horváth Csabát nem is idézem, az úgy volt faszság ahogy elhangzott. "A kormány hibájából a törlesztőrészleteiket fizetni nem képes devizahitelesek..." Kihagyta a mondat elejéről, hogy az MSZP kormány hibájából, ami azért nagy fordulat -lássuk be!

Nagy elemzésbe nem mennék bele. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy miként kezdődik majd el ennek a felhatalmazásdömpingnek a kiaknázása. Hogyan gyűri le Tarlós a főváros gondjait. Harmadik kerületi polgármesterként kemény tudott lenni, mit hoz át Budapestre ebből?

Másrészt most kezdődik majd az az időszak, amiről Orbán Viktor úgy beszél, hogy nehéz lesz, fel kell kötni a gatyánkat. Az világos, hogy az eddig beidegződött reflexek tovább nem maradhatnak irányító pozícióban. Csak az nem világos, miként lehet felszámolni a klientúrát, a vele járó korrupciót, a pazarló struktúrát. Kemény munka vár a megválasztott polgármesterekre.

Már csak azért is, mert az előttünk álló nehéz időszak nyilvánvalóan magában hordozza az elkövetkező konfliktusokat. És most véletlenül sem a vesztes párt belső konfliktusaira gondolok, bár még azon a tájon is lehetnek majd érdekességek. Egy kis kitérőt mégis teszek most. 

Az nagyon érdekel, hogy a választási eredmények miféle erjedést indítanak el az MSZP berkein belül. Régóta találgatjuk, hogy Gyurcsány Ferenc mikor és milyen körülmények között fog kiválni sleppjével és kezd új baloldali párt alakításába. Ha ez nem történik meg, vagy nem így, akkor is marad találgatni való. Az MSZP márkanév mára teljesen elértéktelenedett és hiteltelenné vált, Ideje lehet, hogy az egész kócerájt szétszedjék és a múltat végképp eltörölve új pártot hozzanak létre. Új logó, új név, új arculat... lájk kampány, vagy mérnöki tervezés?

A legérdekesebb szituáció abból eredne, ha a Gyurcsány párt és az ÚjMSZP párhuzamosan lépnének színre. Hulljon a férgese! Azt mégsem mondhatják -még így utólag sem, hogy győzzön a Jobbik...

De térjünk vissza a realitásokhoz. Hogy a fenébe fogja Tarlós gatyába rázni a "rétesprojecteket"? Négyes metró? elkészül egyszer végre? Alstom kocsikkal? Egyáltalán januárban még működőképes lesz a BKV?

Merre tovább Magyarország? Még el nem felejtem, következő nagyon várt pont az új alkotmány. Azon sok minden áll vagy bukik majd. Arra nagyon kíváncsi vagyok!

Szólj hozzá!

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr512342243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása