HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Alkotmányozás Távolmaradás Népszavazás Pofozkodás

2011.03.29. 07:26 Nomen Nescio

Alig kezdődött el a parlamentben az alkotmányozás, kezdenek gyűlni a pofonok. Bírál a Velencei Bizottság.

Civil szervezetek és a Velencei Bizottság is kifogásolja, hogy az alkotmányozást nem előzte meg széleskörű társadalmi konszenzusra törekvő vita. Kritikával illették a folyamat átláthatóságát és a feszes tempót is.

Parlamenten kívüli MSZP részországgyűlések is folynak... Azt nem tudom, mit jelent a részország, de valószínű, hogy a bunkerharc és árokásás tárgykörébe sorolható, újonnan képződő fogalom.

Tendenciózus a fordítói válság. Az Uniónak küldött anyagok rendre mások, mint a hazai fogyasztásra szántak. Így volt a média törvénynél, így van az alkotmány tervezetnél is. Hogy töketlenség, bepróbálkozás, vagy ügyetlen manipuláció, az mindegy. Így is, úgy is árt a kormányzat tekintélyének és rombolja szavahihetőségét.

MSZP, LMP, JOBBIK tengely: (ki gondolta volna 10 hónapja, hogy egyszer majd ilyenről is beszélhetünk?) Távol maradnak a vitától, mert:

  • A készülő alkotmány illegitim

  • nem bír népi felhatalmazással

  • kizárólag a FIDESZ-KDNP többség alkotmánya.

  • nem erősíti meg sem népszavazás, sem a következő ciklus parlamentje

Azok, akik MSZP, LMP, JOBBIK szavazatokat adtak le, most milyen módon vannak képviselve a vitában? Milyen módon jelenik meg hangjuk az ország házában?

Orbán Viktor a népi kezdeményezésnek nevezett, nemzetinek titulált konzultációt magasabb rendűnek tartja, mint a népszavazást. De felmerül a kérdés: A Nemzeti konzultáció tekinthető-e nemzetinek, valamint konzultációnak? A nyolcmillió, központilag kipostázott kérdőív 10 százaléka érkezett vissza. A kérdések zöme olyan volt, amire csak igennel lehet felelni. Ugyanakkor a népszavazás felvetése szintén nem más, mint politikai füstbomba. Nagyot szól, füstöl hozzá, és eltakarja a valóságot. 

 ***

A készülő alkotmány a tervezetek és a kérdőív alapján semmilyen módon nem elfogadható. Ebben a valószínűleg elszalasztott történelmi pillanatban egyetlen történelmi esélyünk az lett volna, ha visszatérünk ezerszáz éves államiságunkhoz, sajátosan fejlődő jogrendünkhöz, a történeti alkotmányhoz és a Szent Korona eszmeiségéhez.

Ezt a történelmi esélyt most veszni hagyja a kormányzó többség! Helyette egy az előzőhöz hasonló, a magyar hagyománytól idegen alkotmányt készül létrehozni és elfogadni. Ilyen minőségében teljesen mindegy, hogy a kis és közepes méretű ellenzéki pártok jelen vannak-e vagy sem. Teljesen mindegy az is, hogy egyáltalán elkészül-e vagy sem az új alkotmány. Egyetlen érdemi megoldás az volna (lett volna), ha elővennénk ősi alkotmányunkat, amit soha senki jogszerűen hatályon kívül nem helyezett, mert annak értelmében nem is helyezhetett... Az lett volna ésszerű és a nemzet érdekeinek megfelelő, ha elővettük volna történeti alkotmányunkat és azt egységes rendszerbe foglalva új élettel töltöttük volna fel.

Történeti alkotmányunk 1944 március 19. óta szunnyad. Az eltelt 67 év alatt akadályoztatva volt és van ma is a Magyar Nemzet önrendelkezése. Előbb a megszálló Német, majd a szintén megszálló Szovjet diktált a rendszerváltásnak nevezett eseményekig.

A rendszerváltás idején kínálkozott legutóbb történelmi esély a visszatérésre gyökereinkhez, de az akkori, még nem szabad választáson választott parlament nem élt ezzel a lehetőséggel. Helyette a további megszállást választotta. Igen, a megszállás ma is létezik és ma is a megszállók diktálnak, csak a személyük változott. Egyszerű volna azt mondani, hogy a multinacionális rabszolgatartók, Pénzvilági gyarmatosítók diktálnak és tartják megszállás alatt nemzetünket. Ez részben igaz, de a megszállást igazgató csapatok azok a pártok, akikre négy évente annak reményében adjuk le szavazatainkat, hogy egyszer már talán azoknak az érdekeit is képviselik, akiktől a felhatalmazást kapják.

Bevallom, bíztam a kataklizmában, a nemzet összefogásában, az összekovácsolódásban a szent cél érdekében, a felemelkedés útjára lépésben, de tévedtem: Nekünk Mohács kell..

Ezért nem térhetünk vissza saját múltunkhoz. Ezért nem lehet a jogfolytonosságot helyreállítani, ezért nem lehet a Szent Koronát visszaemelni az őt megillető közjogi méltóságba. És ezért kell az új alkotmányt ilyen sebbel-lobbal összeütni és elfogadni.

Nekünk Mohács kell

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szivű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.

- Ady Endre -

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr302780970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása