HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Fővárosi csapatzászló

2011.07.05. 10:15 Nomen Nescio

-Tegnap budapest lecserélte 104 éves lobogóját. [2011 06 23]

A fővárosi közgyűlés tegnap határozatban elfogadta a korábbi lobogó lecserélését, mely vörös, arany, kék [gyk: piros-sárga-kék] sávokon ábrázolta a város címerét. A színek összeállítása igen hasonló volt a Román nemzeti lobogóhoz. Talán ez az egyik olyan érv, ami adott esetben felmerül az indokok között. Tarlós István főpolgármester úgy fogalmazott, hogy a csere az elmúlt húsz év ál liberális beállítottságát is felszámoló új várost (és új vezetést? ) szimbolizálja.

Ugyanakkor a csere ügyében megoszlanak a vélemények. A fővárosi közgyűlés FIDESZ és Jobbik küldöttei szavazták meg a határozatot. Az LMP nemmel voksolt, az MSZP nem vett részt a szavazásban.

Az új lobogó fekvő alakú, fehér alap közepén ábrázolja a város címerét, oldalait nemzeti színű farkasfogazott sáv díszíti.

A heraldikai társaság vezetője ugyanakkor kifejezte, hogy az újonnan elfogadott lobogó minden tekintetben szakít a hagyománnyal, azt több ponton is megsérti. Ugyanis az új zászló az 1848-as honvéd csapatzászlók mintájára készül. Hagyományosan az 1848-as honvéd csapatzászlók egyik oldalukon a címert, másikon a kisdedet karjában tartó Szűz Máriát ábrázolták.

A honvéd csapatzászlókhoz személyes kötődésem van, hiszen egyik ősanyám 1848-ban maga is zászlóanya volt. A lobogó fennmaradt, a hadtörténeti múzeumban található.

Ami a véleményemet illeti csere ügyben, nem vagyok benne biztos, hogy ez a lobogócsere valóban a legfontosabb, és elsőrangú prioritás volt a fővárosban. A zászlók cseréje 700 millió forintba kerül. Ha pedig feltétlenül szükséges volt a csere, úgy azt nem tudom, hogy ez a honvéd hagyományokat használó minta valóban a legjobb döntés volt-e. Mindenesetre azt sem elfelejtve, hogy a most már csak korábbi zászló már történelminek számít, hiszen több, mint 104 éve volt Budapest jelképe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr813040980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása