HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Képtelen képírás

2011.07.22. 08:00 Nomen Nescio

bűnbak 

olyan személy, aki mások hibájáért lakol.

A kifejezés egy ókori zsidó szertartásra utal: engesztelés napján a főpap kézrátétellel egy kecskebakra ruházta Izrael népének minden bűnét, majd a bakot kiűzték a sivatagba, „a démonok közé”.

A magyar ~ a német Sündenbock tükörfordításával jött létre.

Figyelem a híreket, köztük Képíró Sándor ítélete kapcsán a reakciókat. Én nem tudom, hogy Képíró Sándor egykori csendőr százados bűnös-e vagy ártatlan. csak azt látom, hogy egy törvényes bíróságon folytatott büntetőper elsőfokú ítélete hallatán háborog a világ.

"...A vádlottat a bíróság nem jogerősen felmentette a háborús bűntett vádja alól 2011. július 18-án. A 97 éves Képírót az ügyész (helyesebben a Simon Wiesenthal központ -szerk') azzal vádolta, hogy 1942. január 21-23. között, egy újvidéki razzia során, az egyik járőrcsoport parancsnokaként közreműködött ártatlan civilek kivégzésében. Az utolsó tárgyalási napon - megromlott egészségügyi állapota miatt - Képíró Sándor nem vesz részt..." (MTI -kép itt)

Az MTI fotóján elöl Zétényi Zsolt -Képíró Sándor ügyvédje,hátul Efraim Zuroff a jeruzsálemi Simon Wiesenthal központ igazgatója látható.

Le Monde: /a 168 óra tálalásában/ Szélsőjobboldali szimpatizánsok tapssal üdvözölték az ítéletet, amit a Simon Wiesenthal Központ vezetője Efraim Zuroff botrányosnak nevezett.

Efraim Zuroff: (Simon Wiesenthal igazgató) Ez a per a Simon Wiesenthal Központnak köszönhetően jött létre, amely 2006-ban információkat szolgáltatott Képíróval kapcsolatban a magyar hatóságoknak.

Ana Frenkel: (a Wiesenthal Központ újvidéki irodájának képviselője) az ítéletben „nincsen semmi váratlan egy olyan társadalom részéről, amely még nem érett meg arra, hogy szembenézzen a múltjával. (MTI)

Tadic: Szerbia Magyarországgal együtt elindított egy folyamatot annak érdekében, hogy "megállapítsák a történelmi igazságot, és biztosítsák a magyar és a szerb nép tartós megbékélését, de a budapesti bíróságnak ez a hozzáállása biztosan nem segíti elő a megbékélést".

Karsai László (!) megélhetési nácivadásznak nevezte Efraim Zuroffot

A bíróság az aggastyánt bizonyítottság hiányában mentette fel. Bár nem vagyok jogász, ez valami olyat jelenthet, hogy nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy Képíró Sándor egykori csendőr százados bűncselekményt követett el. Hogy ő követte el a háborús bűnt. Ugyanakkor az ítélet azt nem jelenti, hogy az elkövetett gyilkosságok ne volnának súlyos háborús bűnök, erről nincs szó!

Közben természetesen kapjuk a szentenciát és a mocskot egyaránt. Ki így, ki úgy fogalmaz de a lényeg: Képírót meg kell ölni, hogy a vérével tisztára mossunk valami ősi gyalázatot. Véráldozatot követel a világ és Izrael, bűnbakot, akit fel lehet áldozni egy cél érdekében. 

Vegyük észre, hogy miről beszélünk. Nem kedvez a Szerb-Magyar kapcsolatnak, hogy felmentő ítélet született, de nem is az ítélet, hanem a budapesti bíróság hozzáállása(?!). A bíróság hozzáállása? Hogy egy bűnvádi perben adatokat, tényeket és tanúkat kér az állítások igazolására? És ha ezek nem támasztják alá a vádat, ezért bizonyítottság hiányában felmenti a vádlottat, ez nem a megfelelő hozzáállás? Hogy egy tárgyaláson a tanúnak nem az ítéletet adja a kezébe (szájába) a porondmester a meghallgatáson? Miféle világban élünk mi?

Még egyszer mondom, én nem tudom, hogy Képíró Sándor bűnös-e vagy ártatlan. De azt látom a világ és a Simon Wiesenthal központ hozzáállásában, hogy senkit nem érdekel, hogy a vádlott bűnös-e vagy ártatlan! Itt véráldozat kell! Vér és áldozat kell, szemet szemért, fogat fogért kell Izraelnek, a szerbeknek és a világnak. Mindegy az, hogy kinek a szeme és foga, csak magyar legyen az áldozati oltáron!

Bűn nem maradhat büntetlenül.

Értem, hogy Szerbia súlyos bűnök (bűnösök) terhét cipeli, így legalább más országokban hozott háborús bűnvádi eljárásokban jeleskednie kell, ha már saját portáján nagy az elmaradása.

Értem azt is, hogy a "Nagy Francia Elsötétedés" (ti: felvilágosodás) mai követeinek szüksége van (arrafelé volt egy kollaboráns Vichy kormány is?), különösen a nevetséges Strauss-Kahn komédia után valami masszív csontra. 

Értem azt is hogy az oroszok csípőből lenáciznak bárkit (Kommerszant: "Tanúk hiányában felmentették a nácit"), csak ne kerüljenek szóba a kommunizmus bűnei.

A németek pedig feldolgozási problémáról (der Spiegel) és a "szélsőjobboldali" erők finanszírozta védelemről (Süddeutche Zeitung) beszélnek.

Úgy van az, leginkább édes hazánkban, de a világon bárhol, hogy hatalmas kettősség van jelen a bűnök számonkérése terén. Nem akarok ócska vitába keveredni és számháborúzni. Egy ártatlan áldozat az épp egyel több, mint amit az ember szó nélkül elviselhetne.

A fasiszta-náci bűnök öt gyásszal teli év alatt történtek meg. A kommunizmust Európa boldogtalanabb felén hatvan áldozatokkal, vérrel és megaláztatással terhelt évig nyögtük. A kommuniznus bűnösei pedig köztünk élnek és olykor -mint Biszku Béla esetében is, magas állami nyugdíjjal élvezik gondtalan öregségüket.

Nem, nem arról beszélek, hogy egy innen, egy onnan az pont semmi -vagyis hogy egy náci bűnt egy kommunista nulláz. Dehogy is! Azt mondom, hogy a bűnről úgy kell beszélni, hogy a másik bűne ne takarja el szemünk elöl a sajátunkat. Hol volt Európa vagy Izrael, amikor a Csehek, mi Magyarok vagy a Lengyelek szabadulni akartak a kommunizmus terrorja és kegyetlen gyilkos szorítása alól?

Amerika inkább elment Kambodzsába aztán Vietnámiakat gyilkolni, Aztán amikor a Szerbek öldösték a horvátot, a bosnyákot meg a magyart, elment egy kis sivatagi vihart kavarni. Irakot, a mai ismert kultúra bölcsőjét (mezopotámia) feldúlták, kifosztották és likvidálták vezetőjét, mert zsarnok volt, a Szaudi dinasztia pedig éli világát és üzletelget az egyesült államok volt elnök dinasztiájával, a volt CIA vezér papával és az ostoba fiával... 

De a világon máshol máig tart a kommunista elnyomás, és ma nincs ember, aki az erős és hatalmas Kínával szembe merne szállni ideológiai alapon. Nincs európai amerikai vagy Uram bocsá' Izraeli erő ami a Tienammen téren történtek után nemzetközi összefogást sürgetve kelt volna fel Kína ellen. Miről beszélünk hát? Az egyesült államok az államcsőd és a fizetésképtelenség szélén hogy is merne szembe menni Kínával? Az is csoda, hogy Obama fogadta a tibeti nép szabadságáért küzdő 14. dalai láma őszentségét. Kína mégiscsak a legnagyobb hitelezője az USA-nak...

Meg hát arról se feledkezzünk meg, hogy az egykor szent földön ma valódi fasiszta ideológia alapján üldöz egy állam olyanokat, akiktől országot rabolt. Bocsánat, nemzetközi szerződések alapján, de azokat sem betartva szerzett hazát. A palesztín meg terrorista, ha vizet akar, ha területet akar saját hazájában, ha oktatást akar, ha közbiztonságot akar és nem Izraeli telepeseket...

Magyarország nem tud szembenézni múltjával -jegyzet

Mély igazság gyökerezik ebben. Mély és keserű, mert ma aki szembe akar nézni a magyar múlttal, az csak egy szerkesztett, kivonatolt és félrevezető múltat használhat a közbeszédben. Üres, vagy kiüresített sémákat. Aki pedig nem a hivatalosan használt formulákban gondolkodik, mert még őrzi magában amit a néplélek megőrizhetett, azt laza mozdulattal seprik a valóban délibábosok közé.

Magyarország nem tud, nem akar vagy nem képes szembenézni még a közelmúltjával sem. Azt nem sikerült elérni, hogy az "alkotmányozó nemzetgyűlés" az 1000 éves történeti alkotmányhoz visszavezesse hazánkat és ezzel lerázzuk magunkról a megszállok igáját. Azzal az ősi elhivatottsággal nem tud szembenézni az ország, amit a Szent Korona jelent számunkra és Európa számára. Mert jelentősége akkor is van a Szent Koronának, ha nem hisszük, vagy nem tudunk róla.

A Szent Korona eszmeisége vezette hazánkat a történelem útvesztőiben és az vezet majd ki a megaláztatásból. Apostoli nemzet a magyar, Krisztusi küldetéssel. Keresztre feszíttetett és feltámad, de a feltámadásban hinnünk kell! Elhivatott nemzet a magyar, a Szűzanya nemzete, az Ige nemzete akkor is, ha ezt az iskolákban ma nem tanítják, ha az ellenkezőjét tanítják, ha a fogyasztói társadalomba süppedve erkölcstelenség és gyűlölet árad felénk.

Ma egy független magyar bírósági döntését nemzetközi felháborodás, de legalább is értetlenség követ. Ha majd képesek leszünk szembenézni az ősiségünkkel, ha fel merjük vállalni újra küldetésünket, ha ki merünk állni igazunkért akár ha az egész világgal szemben is, akkor majd nem bűnbakot tudunk adni a világnak, hanem bölcsességet és szeretetet...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr673088228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása