HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Klasszikus összeesküvés elmélet?

2013.04.09. 19:59 Nomen Nescio

Iránra rá jár a rúd. A perzsa állam valahogy kivívhatta maga ellen Isten haragját -vagy az USA vetette be [ismét(?)] titkos haditechnikai arzenálját? HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program)

6,3-as erősségű földrengés volt Irán délnyugati részén, nem messze az ország egyetlen atomerőművétől, adta hírül a BBC.

A földrengés epicentruma 89 kilométerre volt Busehrtől. Különböző közösségi oldalakon több dubai és abu dhabi felhasználó is beszámolt arról, hogy érezte a rengést. Az okozott kárról egyelőre nincs sok információ, az első jelentések szerint három ember meghalt.

Irán atomprogramját aggodalommal követi a nemzetközi közösség, attól tartva, hogy Teherán nukleáris fegyvereket próbál építeni. Az iráni vezetés hivatalos álláspontja szerint nem katonai célú az ország atomprogramja.

Az Interfax hírügynökség azt írja, hogy az atomerőmű orosz építője szerint nem tett benne kárt a földrengés. Busher kormányzója az állami tévében szintén azt mondta, hogy az erőmű nem sérült meg.

Korábban:

Hírek, aktualitások;Földrengések

Erős földrengés pusztított Iránban

Erős, a Richter-skála szerinti 6.5-ös magnitúdójú földrengés rázta meg Irán déli területeit. A földmozgást több utórengés követte, az áldozatok száma egyelőre bizonytalan.


Helyi idő szerint este 22:12-kor mozdult meg először a föld Irán Kerman tartományában, majd a fő rengést több közepesen erős utórengés követte. Az utórengések közül egy elérte a Richter-skála 5-ös fokozatát - áll az Iráni Szeizmológiai Központ (IRSC) weblapján. Az IRSC adatai szerint a rengések epicentruma Hosein Abadtól 20, Mohamad Abadtól 33, és Fahradtól 55 km távolságra volt, mélységük 4-6,5 km között változik.

Az már bizonyos, hogy a földrengés követelt halálos áldozatokat, eddig hét holttestet találtak a romok alatt, több százan pedig megsérültek. Több településen dőltek romba épületek, az állami televízió szerint néhány falu szinte megsemmisült. Egyelőre nem lehet tudni azt sem, hogy hány fő lehet még az összedőlt épületek alatt, a mentési munkák napokig eltarthatnak.


Az IRSC weboldalán fellelhető kimutatás szerint az elmúlt napokban négy gyengébb előrengés előzte meg a katasztrófát okozó földmozgást.

A tartományban 2003. december 26-án egy hasonló erejű, 6.6-os magnitúdójú földrengésben 26.000 fő vesztette életét és 30.000 megsérült. A katasztrófa akkor Bam várost sújtotta.
2010-ben júliusban, augusztusban és szeptemberben is követelt áldozatokat földrengés, a három közepesen erős földmozgásban öten haltak meg.

(innen idézve)

Tavaly

Földrengés Iránban: 227 halott, közel 1400 sebesült

Az iráni belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint 227 személy meghalt, 1380 ember meg megsebesült az ország északnyugati részén szombaton bekövetkezett két nagy erejű földrengésben.

Mustafa Mohammad Najar iráni belügyminiszter vasárnap közölte: a túlélők utáni keresés és a mentőakciók lezárultak, a hatóságok most a túlélők ellátásán dolgoznak. A két földrengés helyszínén – Tabriz és Varzegán város térségében – mintegy hatszáz település fele 40-100 százalékos arányban megsemmisült.

Több száz embert sikerült élve kimenteni a romok alól, jóllehet az éjszaka jelentősen nehezítette a mentőalakulatok munkáját

Az egyik földlökés erőssége 6,4-es volt, epicentruma 60 kilométerre Tabriztól északkeletre, a fészke pedig 9,9 kilométeres mélységben volt. A második, 6,3-as erősségű földrengés 11 perccel később, Varzegán város közelében történt. A két nagy erejű földmozgást azóta legalább negyven utórengés követte. Varzegánban és a közeli Ahár városában mintegy 210 túlélőt emeltek ki a romok alól. Kelet-Azerbajdzsán tartományt jobbára azeri kisebbség lakja.

Az iráni honlapokon közzétett képek árulkodnak a természeti csapás pusztító erejéről, megsemmisült házakat, romokba temetett gépkocsikat és fehér lepellel letakart holttestek sokaságát látni rajtuk.

A varzegáni kórházba mintegy ötszáz sérültet vittek, de az ott dolgozó két orvos nem tudja ellátni őket, és tetézi a bajt a gyógyszer- és az élelmiszerhiány. A Vörös Félhold szerint mintegy 16 ezer ember zsúfolódott össze egy menedékhelyül szolgáló sportpályán. Többségük koldusbotra jutott, vagy nem mer visszamenni otthonába. A szervezet háromezer sátrat, takarókat és élelmiszert osztott szét közöttük.

(innen idézve)

A "magas frekvenciás ionoszféra kutatás" olyan alacsony rezgéseket is használ, melyek a földrengések és más szeizmológiai események hullámhossz tartományában mozog. -érdekes-

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr955213766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cxc 2013.04.11. 17:56:28

Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-)
süti beállítások módosítása