HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Egyesített budapesti bérlet január elsejétől - BKV pofon a népnek.

2008.11.17. 18:58 Nomen Nescio

Ezt olvashatjuk a MÁV Start oldalán:

A Budapesti Egyesített Bérlet

 

(BEB)

A Budapesti Egyesített Bérlet (BEB) lényege, hogy az utasok Budapest közigazgatási határán belüli BKV, MÁV-START és VOLÁNBUSZ utazásaikhoz egy bérletet használhatnak. A helyközi utasok a Budapesti Egyesített Bérlet és a városhatáron kívüli szakaszra váltott csatlakozó MÁV-START vagy kiegészítő VOLÁNBUSZ bérlet illetve jegy együttes használatával is utazhatnak.

A BEB a főváros közigazgatási határán belül, a BKV összes járatán (kivéve a libegőt, siklót, valamint az átkelőhajót), valamint a MÁV-START kijelölt (nem hely- és pótjegyköteles) vonatain és a VOLÁNBUSZ elővárosi autóbuszain, korlátlan számú utazásra érvényes. Ezeken kívül a BKSZ területén a Hatvani, Kunság Nógrád és Vértes Volán elôvárosi forgalmat ellátó, megjelölt járatain is érvényes a bérlet.

A BEB használható a hagyományos BKV-bérletigazolvánnyal, illetve a VOLÁNBUSZ pénztáraiban igényelhető igazolványokkal. A tanuló Budapesti Egyesített Bérlet diákigazolvánnyal, nyugdíjas bérletek csak a BKV által kiállított nyugdíjas bérletigazolvánnyal együtt érvényesek.

BKSZ. KÖZLEKEDJEN OKOSAN!

A Budapesti Egyesített Bérlet olcsóbbá, gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az utazást. Kapható a BKV, a MÁV-START és a Volánbusz kijelölt jegy- és bérletpénztáraiban.

A BEB 2008. január 1-jétől érvényes árai: 

Érvényesség

Teljes árú (dolgozó)

Tanuló

Nyugdíjas

Kétheti (14 napos)

5 700 Ft

-

-

30 napos

9 050 Ft

3 550 Ft

3 550 Ft

Éves

99 550 Ft

39 050 Ft

39 050 Ft

 

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a kétheti és éves bérleteket a MÁV-START Zrt. nem árusítja, az árak tájékoztatásul szolgálnak.

2009 január elsejétől megszűnik az általános BKV bérlet, helyette a korábbi egyesített bérletet lehet megvenni.

Azt ugyan nem értem, mitől lenne olcsóbb a 8950 forint a 8250 forintnál, de biztosan igazuk van… Az áremelést adják így tudtunkra burkoltan, hiszen ugyan az eddigi egyesített bérletnél olcsóbb lesz, 150 forinttal, de sokkal többen fogják azt megvenni kényszerből.

Én nagyon jól megvoltam eddig is a vasúti közlekedés nélkül a városban, és eszem ágában nem lenne megvenni az egyesített bérletet, de januártól erre nem lesz lehetőségem. Majd felszállhatok a vonatra is, ha anyámat meg akarom látogatni Budapest peremkerületén, és talán a paraméterkönyv bevezetése után még létjogosultsága is van, de nem hiszem, hogy ez lenne a jövő útja. El nem tudom képzelni, hogy ez valóban megérné a budapesti utazó közönségnek, de hát ez itt kit érdekel? Itt az a lényeg, hogy ezen néhányan keressenek pár milliót.

A hír szépségét emeli az a tény is, hogy bár a kereskedelmi televíziók már reklámozzák, a BKV honlapján nem találtam, erre vonatkozó hírt.

íme egy forrás: innen 

Januártól bevezetik az Egységes Budapesti Bérletet, amely a BKV, a Volánbusz és a MÁV Start összes vonalára, szolgáltatásaira érvényes lesz, nem kell tehát plusz jegyet venni a városhatáron belüli vasúti és Volán-járművek használatakor a BKV-bérlettel rendelkezőknek - nyilatkozta Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes az MTI-nek vasárnap.

Mindamellett, hogy a budapesti lakosok semmit nem nyernek, azt is kétségesnek tartom, hogy az aglomerációból érrkezőknek ettől sokkal jobb lenne majd... A hiba nyilván az én készülékemben van!

Tiszteletem Hagyó Miklós Úr!

Szólj hozzá!

Címkék: bkv főváros

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2774154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása