HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Quo vadis - Hová uram?

2009.03.01. 19:45 Nomen Nescio

Nemrégiben hat oldalas PR cikk jelent meg az egyik női magazinban Gyurcsány Ferenc "Fletó" édesanyjával, aki elmondta, mennyire bántja, ha kisfiát szidják... Ha a hócipőben megjelenő cikkekért három milliót kapott Farkasházy, akkor a Storyban leközölt cikk mennyibe fájt nekünk? A pápai paneldzsungelben senyvedő Katus néni szeme fénye bizony erején felül igyekszik a családját támogatni, amire valljuk be, a napi 200 000 Ft. azért nem is olyan szűkös keret!

Aztán gördül tovább a Tatárszentgyörgyi ügy is. Rettegő(?) romák és gyűlöletet szító szociológusok. Egy legalább is biztosan. Bíró András, aki a cigányság helyzetét kutatja, úgy véli, hogy a fiatal apa és négy éves kisfia temetésén akár ötezres nagyságrendű lehet majd a részvétüket és együttérzésüket kifejező cigányok száma, akik állítása szerint még csoda, hogy eddig nem tettek semmi erőszakosat az ellenük irányuló erőszakra válaszként... Hát nem tudom, de nekem úgy rémlik, hogy éppen ők, a cigányok lettek egyre erőszakosabbak. Raboltak, fosztogatták a kiskerteket, fenyegették a velük együtt élők biztonságát, akár az életét is!

Ma az is bűn, ha egyáltalán cigánybűnözésről beszélünk, sőt cigányok sincsenek itten minálunk, itt csak romák vannak... szerencsétlen és kiszolgáltatott romák. És persze vannak fanatikus fasiszták, akik csak gyűlölködnek, akik a szerencsétlen kisebbség életére törnek. A The Sunday Times egy bécsi keltezésű, amúgy igen feltűnő és terjedelmes cikkben számolt be a "magyar cigányok elleni gyűlöletháborúról" Arról talán kevésbé hangosan sem lehetett olvasni, hogy azok a bűntények, amikkel összefüggésbe hozták a mostanit, nem hogy rasszista indíttatásúak, de uzsorás cigányok voltak elkövető! Az Olaszliszkán, lányai szeme láttára agyonvert tanárról vajon olvashatott-e az angol konzervatív lap előfizetője? A Kiskunlacházán megerőszakolt és meggyilkolt kislányról esett-e szó? Arról tudnak-e a derék Brit alattvalók, hogy itt minálunk a cigányok kifosztják a háztáji kerteket, öregasszonyokat erőszakolnak meg mielőtt brutálisan kivégeznék? És mennyi minden van, amiről senki nem tud, csak a helybéliek, mert az országos média nem közli... A Heves megyei Szarvaskőn a múlt héten egy este hazafelé tartó idős asszonyt megvertek és kiraboltak a cigányok. Táskájában nem találtak pénzt, értéket, csak a személyigazolványát és a kulcsait. Az idős asszony a rendőrségre telefonált, az eset után, ennek köszönheti, hogy a cigányok nem tudták lakását is kifosztani, mert a háza előtt az elkövetőket már várták a rendőrök... A The Sunday Times cikke többek között Mohácsi Viktóriára ,az Európai Parlament roma származású magyar képviselőjére hivatkozik, aki azt mondta, hogy szerinte "rasszista indíttatású" támadásról van szó, és a rendőrség először azt sem volt hajlandó elismerni, hogy gyilkosság történt. A cikk állítása szerint a cigányok elleni támadások száma a Cozma gyilkosság óta(!), amely egyébként a szélsőséges támadások kiváltója volt(?), meghaladja az ötvenet, az áldozatoké pedig a tízet.

Hiszterizálás folyik, immár nem is csak a hazai, de a nemzetközi médiában is. Ki fizette a révészt? Kinek áll ez érdekében? Hova tart ez a világ, ha szociológusok és politikusok prejurikálják a folyamatban lévő ügyeket? Bíró András, alternatív nóbel díjas kutató kuklux klánt emleget, Magyar Gárdát meg Jobbikot... és az ellenü(n)k készülődő roma szabadságharcot, Farkas Flórián a parlamentben beszél polgárháborúról... Mi, Magyarok, közben féltjük gyermekeinket, családunkat, félünk egy járművön utazni velük, a szegény áldozatokkal, a cigányokkal...

Egyre hangosabb uszítás folyik, miközben az ország sorsáról elfelejtünk gondolkodni, gondoskodni... Remekül elterelték a figyelmet a gazdaság helyzetéről, a kormánypárt ellehetetlenüléséről, az elúszott esélyről a parlamenti választásra és a helyzet jobbra fordítására... Külön Köszönet ezért Mohácsi Viktóriának, Draskovics Tibornak, Farkas Flóriánnak, Kolompár Orbánnak, Bíró Andrásnak és mindazoknak, akik ebben közreműködnek!

19 komment

Címkék: belpolitika szemérmes újságírás

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr95974032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.02. 18:41:05

Először is: "Ha a hócipőben megjelenő cikkekért három milliót kapott Farkasházy" Szép kis sztori ez. Ugyanaz ami Thimes megjelenik. Valami elcseszett tudatlan paraszt írt egy cikket, aztán már száll is a rémhír.
"A pápai paneldzsungelben senyvedő Katus néni szeme fénye bizony erején felül igyekszik a családját támogatni, amire valljuk be, a napi 200 000 Ft. azért nem is olyan szűkös keret!"
Ezt nemtom hogy érted, nekem egyik ismerősöm abba a lakótelepen lakik ahol Katus, sok szép sztorit meséltek róla. :-)))
Amúgy meg egészen hihetetlen ez a nem nézünk szembe a cigánykérdéssel dolog.
"A The Sunday Times cikke többek között Mohácsi Viktóriára ,az Európai Parlament roma származású magyar képviselőjére hivatkozik".
Azért az meg elég durva dolog újságírónak nevezni egy olyan valakit, aki az érem egyik oldalát nézi csak és arról ír. Az nem újságíró.
A kérdés az, hogy hány cigány, roma, magyar és egyéb fog meghallni mire kezdenek a helyzettel végre valamit. És amúgy elképesztő az a dilettáns hozzáállás is amit ezek a nevek elművelnek,-tek. Hogy is mondta Chikán?

Nomen Nescio 2009.03.02. 18:54:00

A cigánykérdést nem lehet a szőnyeg alá kotorni, és míg nem akad egy legény a gáton, aki akár a liberalizmussal és a Bíró András félékkel is szembe menve megtalálja a megoldást, de legalább elkezd rajta gondolkodni.

Ami panelban tengődő Katusnénit illeti, az nyilván merő cinizmus volt, hiszen "Fletó" a vagyonnyilatkozatában a 2008as éves jövedelmét fillérre elköltötte, magyarázata szerint többnyire a népes család támogatására... Ebből adódik a napi 200 000 Ft.

Chikán... nem tudom mit mondott, de érdekel!

Nomen Nescio 2009.03.02. 18:58:54

Pardon, lemaradt egy apróság:
Szóval nem lehet sepergetni a gondokat, ezt a cigánykérdéshez... amúgy most is azt mondom, hogy elsősorban a politikai elitet és az ország vezetését kell lecserélni, így megteremteni az alapot a gazdaság rendbehozatalára, aztán ezzel egy időben lehet nekifogni a cigánykérdésnek. Ma nem a cigánykérdés volna az elsődleges...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.02. 19:31:35

Még régebbi bejegyzésekhez kommenteltem ma. oda linkeltem a cikket Chikantól.

Amúgy nekem azt mondták, nem ad semmi pénzt az anyjának. Bár én leszarom mit cisnál a pénzével, persze az más kérdés hogy akkor meg leadózta-e a segítségnyújtást mert ugye az ajándék után is kell adózni.

Nomen Nescio 2009.03.02. 19:42:48

@Tyss: @Tyss: Bocsánat, azokat a kommenteket csak átfutottam, mivel nem velem vitáztál :) Csak olyan hozzászólásra reagálok, ami nekem jön... de azért most persze megkeresem a cikket.

Nomen Nescio 2009.03.02. 20:08:16

Nos, ami a Chikán cikket illeti, meglehetősen semmitmondó volt. A reformszövetség pedig egy olyan, amúgy gazdaságilag jól összerakott elméletet konstruált, ami társadalmi elfogadás és támogatás nélkül kivitelezhetetlen. Támogatása már pedig a jelenlegi kormánynak nincs. Amúgy ez a "borospack 2.0 beta verzió" nem jellemzően számol a társadalmi terheket viselők lelkiállapotával, értsd terhelhetőségével. A mostani megszorításokkal is az a baj, hogy ha elszorítjuk a testben a vérkeringést, akkor lebénulnak a kezek, lábak, így hiába okoskodik a fej...
Ma mindennek az alapja egy határozott kormányváltás volna, előrehozott választásokkal. Ha az ország érdekeit nézné a mostani kormány, akkor önszántából félreállna és nem etnikai feszültségkeltéssel próbálná meg palástolni a cselekvőképtelenségét...
Az viszont érdekelne, hogy Chikán szerint mi az államcsőd, ha az nem, hogy IMF hitelből fizetjük az EU hitelek kamatait, és az állami szféra béreit?
A kormányválság 2006 óta folyamatos, egyik csúcspontja a pszeudoellenzékké váló SzDSz kiválása...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.02. 20:41:05

"Nos, ami a Chikán cikket illeti, meglehetősen semmitmondó volt." Én azért örülök annak, hogy nem mindenki lenézi a fiatalokat, és csak a nyugdíjasok jójmegnemérdmelt érdekeivel foglalkozik... Amúgy azért volt ott olyan hozzászólás is ami részben Neked is szólt ám...

"Az viszont érdekelne, hogy Chikán szerint mi az államcsőd"
Ő közgazdászként nyilatkozott nem politikusként. Államcsődnek van szép definíciója, de ha eljön hidd el észrevesezed mi a különbség e közt:
"ha az nem, hogy IMF hitelből fizetjük az EU hitelek kamatait, és az állami szféra béreit?" Ez a demagógia része a dolognak. Ez még NEM államcsőd. Ellenben nem zárja ki azt h nem is lesz. Persze szerintem nem is lesz többek közt a domióhatás miatt (vagy leginkább amiatt).

"A reformszövetség pedig egy olyan, amúgy gazdaságilag jól összerakott elméletet konstruált, ami társadalmi elfogadás és támogatás nélkül kivitelezhetetlen. Támogatása már pedig a jelenlegi kormánynak nincs" Nem sok támogatása van...
Bár én nem igazán értem, h attól miért fogok én boldogabban adózni attól, hogy más hozza meg ugyanazt a döntést. Véleményem szerint a reformszövetség munkája korántsem jól összerakott, sok minden hiáyzik belőle.

Nomen Nescio 2009.03.03. 06:32:01

@Tyss: @Tyss: a beta verzio kifejezéssel gondoltam jelezni, hogy bár az irányvonala jó, de kissé hiányos még... ami meg a demagógiát illeti, tudod, hogy én demagóg vagyok, olyan butaságokat mondok, hogy adóterheket kell csökkenteni, hogy gazdaságot kell élénkíteni és erősíteni a kereskedelmet...
Határozottan előremutatónak érzem, hogy a fiatalokra apellál. Viszont, ha azt nem látod át, hogy egy fájdalmakkal járó átszervezéshez miért kell a civil társadalom széleskörű támogatása, akkor én, a demagóg, azt nem fogom tudni neked elmagyarázni... Azért majd mégis megpróbálom.
Utoljára, de nem utolsó sorban, ma már az MSzP is elismeri, hogy a legutóbbi hitelekre az államcsőd elkerülése érdekében volt szükség... én úgy vélem, hogy ezekkel a hitelekkel éppen a mi korosztályunk és az utánunk jövő generáció jövőjét emésztik fel. Hogy miért kell a kormány elfogadottsága? Mert Gyurcsánynak már senki nem hisz. Hiteltelen bármi, amit mond. Ha adócsökkentésről beszél, végül is emelkednek az adók. Ha reformokról beszél, akkor csak arról van szó, hogy össze kell húzni a nadrágszíjat. Egy vadonat új, és a hitelét, szavahihetőségét még el nem vesztett vezetés talán tud olyan társadalmi célokat kitűzni, amiért a társadalom hajlandó áldozatokat hozni. Ilyen cél lehet a gazdasági stabilizáció, a hosszan elnyúló recesszió megfékezése és az életszínvonal romlásának megállítása. Ezek persze szintén demagógnak eszmék, de hát a társadalom már csak olyan, hogy eszmék mögé tud felsorakozni...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.03. 12:47:08

@Nomen Nescio: "Egy vadonat új, és a hitelét, szavahihetőségét még el nem vesztett vezetés talán tud olyan társadalmi célokat kitűzni, amiért a társadalom hajlandó áldozatokat hozni."
Na egy ilyet mutass! :-)) Vagy egy felet, vagy valamit. Ezért nem értem én, mi a különbség a közt ha gyurcsány vagy más hozza meg az intézkedéseket amit meg kéne. Mivel azok eléggé fájdalmasak a magyar társadalom pedig erősen szociális, és amúgy sem hisz már épeszű ember egyik hazugnak sem. (Persze tudom van ott olyan aki még soha nem hazudott, muhahahaha) Vagy majd pont azok fognak reformálni akik szociális népszavazást tartottak? Hahahaha... Drága jó barát, nem új kormány kell, hanem ÚJ ELIT! (hisz az se árt ha egy ellnzék pl tisztában van az alapvető etikettel) A jelenlegi megmutatta mire képes, erre.
Látom szeretsz nagy szavakat hasznáni. :-D

Nomen Nescio 2009.03.03. 13:18:16

Tyss, végül is én csak egy vagyok, akinek véleménye van. Nagy szavak? Megrögzött idealista vagyok, aki hisz a valódi értékekben, amiket ma nem nagyon találok sem a politikai sem a közéletben, de az utca mindennapjaiban sem...
Olyan kiutat látok, aminek ma nincs igazán nagy bázisa, támogatottsága -erről már többször írtam.
A változásokhoz meg persze, hogy kell az elit, de pusztán csak azért, mert diploma van a zsebedben, nem szabad elfeledkezned azokról, akiknek az elit ugyan megmondja mit tegyenek, de nekik végre kell hajtaniuk. Hát ezért van szükség egy széles civil háttérre az elit mögött, alatt, mellett -kinek hogy tetszik.
Ma ott tartunk, hogy az elégedetlenség egyre nő, lassan veszélyes mértéket ölt. Egy ideig a tényleges problémákról el lehet terelni a figyelmet más, amúgy önmagukban valóban súlyos kérdésekkel, mint a cigányság helyzete és a velük szembeni ellenérzések, csakhogy ez nem megy a végtelenségig. Néha, amikor a nagy szavak nagy tettekkel párosulnak, akkor a tömeg elindul a maga útján. Polgárháború, szabadságharc, forradalom? Gyűlik a feszültség, kumulálódik a sok emóció, egyszer csak ki fog pattanni valahol valami. Van ma erő, ami ha ezt az elsöprő áradatot majd ha megállítani nem is tudja, legalább irányítja majd?
Szívesen kielemezem neked minden egyes szavamat, de azt sajnálom, hogy nem a lényeges kérdésekről beszélünk.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.03. 16:54:31

"Polgárháború, szabadságharc, forradalom? Gyűlik a feszültség, kumulálódik a sok emóció, egyszer csak ki fog pattanni valahol valami. Van ma erő, ami ha ezt az elsöprő áradatot majd ha megállítani nem is tudja, legalább irányítja majd?"
Ugyan mi ehhez bírkák vagyunk.
"Szívesen kielemezem neked minden egyes szavamat, de azt sajnálom, hogy nem a lényeges kérdésekről beszélünk." Hisz a Te blogod, arról beszélsz amiről akarsz. Még. :-)

Nomen Nescio 2009.03.03. 17:04:39

Tyss, még ameddig, de addig biztosan :D

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.03. 17:19:32

Majd jön a volga értem is tanuskodni... :-D

Nomen Nescio 2009.03.03. 17:32:33

Tyss, de ha ellenem vallasz, soha az életben nem iszunk meg egy korsó sört jó magyar pálinkával .) Úgy láttam, most itthon vagy, ha Pesten jársz, azért egy italt legördíthetnénk négyszemközt, még amíg szabadlábon vagyok :D

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.03. 18:37:32

Baszki, nem elég hogy gyűlöletbeszélsz meg állam ellen izgatsz vagy mi a csöcs, még zsarolsz is...
Nézd cigányoknál egy emberölés 2-3 év, ez nem lehet több pár hétnél. Mire Pestre érkezésem lesz, már szabad is vagy! ;-)

Nomen Nescio 2009.03.04. 05:44:41

Akkor ez most védő, vagy vádbeszéd volt? Vagy ez már az ítélet? .)

Nomen Nescio 2009.03.08. 21:12:57

"...Sorolhatnám a gazdasági adatokat intézkedéseket, mit lehetne csinálni, de ahhoz már nincs elég erőm, hogy a sokak által már százszor elmondott javaslatokat falra hányjuk megint. Túl kell élni, keresni kell a lehetőségeket és tanulni, tanulni, ezt az egyet tehetjük, valamint amikor némi beleszólásunk lesz a döntésekbe, a jó helyre rakni az x-et. (Kecskeméti István)..."

no comment!

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.08. 21:40:30

"mit lehetne csinálni, de ahhoz már nincs elég erőm, hogy a sokak által már százszor elmondott javaslatokat falra hányjuk megint."
Ezekre speciel Te sem vagy túl fogékony ;-)
süti beállítások módosítása