HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

liber-áll-demokrácia

2009.09.30. 09:44 Nomen Nescio

Ha a liberalizmussal nincs baj, akkor a szocializmussal, hova tovább a kommunizmussal sincs baj! Ha az ideák szintjén szépek is(?), de az emberi természettel nem számolnak. Így aztán nem működnek, vagy nem jól, vagy nem úgy...

Ha a liberalizmus működik, akkor hazánk miért a legnagyobb vesztese ennek a gazdasági válságnak? Hogy lehet az, hogy ami a társadalomban elvileg működik, az a társadalmat irányító rendszerben meg nem? Úgy, hogy egyszerűen nem működnek ezek az elvek!

Amikor azt mondom, hogy a válság legnagyobb vesztese az ország, akkor úgy értem, hogy népünk és pártunk jóképességű vezetői pedig a nyertesek. Továbbra is úgy vélem, hogy egy válság alkalmas a folyamatok felülvizsgálatának és új, jól működő folyamatok felállításának elkezdésére. Ezzel szemben azt látjuk, hogy a válságot előidéző mechanizmus hat ma is. NIncs új irány, nincsenek új, vagy épp korábban már bevált régi elvek, csak egy arcátlan szabad rablás. 

Minden bántó szándék nélkül azt kell mondjam, hogy a liberalizmus önpusztító és közveszélyes, mert a hagyományos értékrendek lerombolása után nem képes új, működő értékrendet adni. 

Működő alatt azt értem, hogy nem az adott pillanatban látszólag működő, hanem a jövő megteremtésének képességével a jövőben is működni képes, így fenntartva a folytonosságot. 

Stabilan működő társadalomban nem tudom elképzelni a liberalizmust azzal a tolerancia igénnyel, ami a kisebbségek részére mindent lehetővé tesz a többség rovására úgy, hogy közben demokráciáról és jogegyenlőségről beszél. 

Elképzelem azt a tűzoltóságot, ahol minden tűzoltó úgy cselekszik, ahogy saját maga jónak látja. Én nem laknék ilyen helyen. Meg olyan helyen sem szívesen lakom, ahol a rendőrség liberális. Rendőrség alatt értem azt a szervezetet, amelyiknek elvileg nem az volna a célja, hogy a büntetésekből tartsa el saját magát. Rendőrség alatt nem azt értem, ami a bűnfelderítést politikai megrendelésre végzi.  

Nem hiszek a pozitív diszkriminációban. Nem tudom elfogadni azt, ha lehetővé tesszük egy csoport vagy csoportok számára, hogy létezését a többségi társadalom rovására legyen képes csak fenntartani. 

Ilyen csoportok a segélyekből élő cigányság (meg akik asszimilálódtak hozzájuk, mert úgy látták, hogy ez biztosítja a legkényelmesebb megélhetést). A kormányzat felelőssége persze nem abból áll csupán, hogy a segélyeket elérhetővé teszi, hanem abból is, hogy embercsoportokat olyan helyzetbe kényszerít, hogy más lehetőségük valóban ne legyen. 

A hatalmat képviselő politikusok is ilyen csoport, akik bűnszervezetben követik el súlyos gazdasági bűncselekményeiket. Jegyzem meg halkan, hogy a rendszerváltás(?) óta napvilágra került legsúlyosabb ügyek rendre baloldali és liberális elkövetőket, bocsánat politikusokat vonultatnak fel. Jegyzem meg még halkabban, hogy komoly állami háttérrel és támogatással. 

Tudom, nem a rendszer rossz, hanem az ember, aki kihasználja egy rendszer gyengeségeit. Én meg azt mondom erre, hogy egy gyenge és könnyen kihasználható rendszer nem jó, viszont nagyon rossz. Az meg már csak hab a tortán, ha a rendszert azért gyengítjük meg, hogy aztán ki lehessen játszani, a népet meg közben elkábítjuk a „nagyliberális” ás áldemokratikus parasztvakítással: a nagy egyenlőséggel. 

A liberalizmus alapelve a belső önszabályozás és a hierarchia felszámolása. A minél kisebb állam, a külső szabályozás megszüntetése, itt jegyezném meg, hogy ha nincs számon kérhetőség, akkor nincs egyéni felelősség sem… 

Alapelv továbbá az elfogadás, ami persze szépen hangzik, de ez a valóságban azt jelenti, hogy csak a többség kénytelen elfogadni, ha egy kisebbség a normáitól eltérő, a többséget és annak érdekeit sértő... 

Egy rendszer épp olyan gyenge, mint a leggyengébb láncszeme. Így aztán a külső szabályozás nélkül a liberalizmus nem más, mint az anarchiába vezető út. Nem a tekintélyelvűséget védem, hanem a meglévő értékeket.  

Úgy gondolom, hogy végre fel kell számolni a kettős morált. Mire gondolok? Arra, hogy a Yad Vashem intézet addig ne írjon tiltakozó leveleket az Unióhoz a Magyarországon üldözött(?) cigányság helyzetével kapcsolatban, amíg otthon, Izraelben a palesztinokat küldetésszerűen mészárolja a zsidó  katonaság. És meleg felvonulást is csak azután támogassanak Budapesten, ha Tel Aviv utcáin is megengedték. 

Ha már a cigányság szóba került. Nincs megélhetési bűnözés, csak bűn és elkövető. Nem lehet a társadalom egyes tagjait a többséggel eltérő módon kezelni. A működő demokráciában a kisebbségeknek is lehetősége van saját választott képviselőik útján érvényesíttetni érdekeiket, ahogy a többségnek is. Ezzel szemben ma sem a kisebbségek, sem a többség érdekei nem érvényesülnek. A cigány szervezetek vezetői, mint kenyéradó gazdáik, szintén gazdasági bűncselekményekben érintettek.  

Hogy is lehetne ez másként, ha a kormány sem más? Bajnai Hajdú-Bét ügye, Oszkó off-shore cégei és adó-elkerülési, bocsánat adó-optimalizációs tanácsadói volta, Veress egykori pénzügyminiszter szavazatvásárlási és más esetei, Zuschlag pere, Hunvald ügye és közben polgármesteri fizetése, a BKVs Szalainé végkielégülése, tanácsadói szerződések milliárdjai és más cégen belüli botrányok. Más cégeken belüli botrányok, amik majd csak eztán kerülnek majd napvilágra? 

Fájni fog? Megszorítások, költségcsökkentések, elvonások, 13. Havi nyugdíj és fizetés megvonása, gáz ár támogatás befagyasztása, vasúti vonalleépítések, gyermekétkeztetés harmadára kurtítása, csökkent képességűek támogatásainak megvonása, egészségügyi kiadások drasztikus csökkentése, miközben az árak, adók és bújtatott adók emelkednek, a gazdaság hanyatlik, az ország az IMF kölcsönből él. Fájni fog! 

És miközben a nagyon jól működő liberális kormányzás szekere egyre csak megy, az állampolgárok belerokkannak a terhekbe. Buzikról beszéltem? Cigányokról? Nem róluk kell, mert ők ugyan úgy szenvedő alanyai mindennapjainknak, mint a többségi társadalom. 

Arról beszéltem, hogy helyre kell állítani a rendet, ami az értékek helyreállításával kell kezdődjön. Az erkölcs, etika, morál, végül is a jog, a törvény és az alkotmány is ezekre épül… 

Ma mesterségesen gerjesztett ellentétek osztják meg a lakosságot, és miközben a polgárok egymáson próbálják megtorolni vélt, vagy valós sérelmeiket, a valódi megosztók, a jelenlegi liberális kormányzat értéktelenségbe, erkölcstelenségbe etikátlanságba és nyomorba dönt egy országot…

Szólj hozzá!

Címkék: választás okfejtés belpolitika katasztrofavédelem iusmurmurandi

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr681417510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása