HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Félelem és rettegés -mocskos kampány

2013.03.14. 17:15 Nomen Nescio

Épp csak túl a félidőn, de a kampány olyan erővel üzemel, mintha holnapután lennének a választások. Mellesleg ilyen kampány még soha nem volt. Gyerekek masíroznak az utcákon, hidakat közintézményeket és székházakat foglalnak el. 

"...A szürke csak újabb kategória, ami erkölcsi mentességet ad az embereknek arra, hogy bizonytalan eredetből, bizonyos szolgáltatásokért nagy összegű készpénzt fogadjanak el..."

A fenti idézet egy jó beszélőkéjű, de a fogalmakkal (véletlenül vagy szándékosan) bajban lévő [tökös gyerek?] fiatalember facebook oldalának fejlécében található, aki egy vírusként terjedő videóban kéri ki magának, hogy -nem is igazán értettem mit kér ki magának, annyi mindent összehord. Például azt elmondja, hogy feljelenteni azt tud, arra már biztos jól kiképezték. Ezért a kis videó szolgáltatásért vajh milyen összegű készpénzt kapott? Kinek ilyen olcsók a fiataljaink? Kinek ilyen olcsó a hazánk?

A videó itt érhető el

Személyes véleményem szerint ez a túlmozgásos és identitásában semmiféle kétséget nem hagyó fiatalember egyszerűen bolondot csinált magából a felvétellel. Állításai néhol tételesen cáfolhatók, máshol a kontextus miatt finoman szólva is megkérdőjelezhetők. A retorikai eszközei pedig a mondanivalója első harmadától kifulladnak, kiüresednek. A közszereplést még egy kicsit gyakorolni kell, de ígéretes cionista lesz belőle egyszer.

Közben megfélemlítésre alkalmas matricák jelennek meg az ELTE professzorainak ajtaján. A nevet azért kockáztam ki a képen, mert nem ez az érdekes.

02.jpg

Mit gondoljak, ha ránézek egy fényképre, amin az előző garnitúra kegyeltje ajtajának névtábláján zsidózó matricát látok? Hát nekem nem az jut eszembe, hogy feltámadnak a nácik. Sokkal inkább az a kérdés érdekel, hogy kinek áll érdekében, hogy Magyarországról ezt a képet lássa ország-világ? Magyarországon tombol a fasizmus? Hogy is volt, amikor egy zsidó származású diáklány kollégiumi ajtajára ismeretlenek horogkeresztet festettek, majd az egyetemi vizsgálat során kiderült, mert egy folyosói kamera felvette, hogy saját maga rajzolta azt? 

-Mondja bácsi, van a maguk falujában antiszemitizmus? -Hát az nincs, de igény az volna rá...  "Szemitizmushoz" szükség van antiszemitizmusra -anélkül nem megy. Sarah Marshak egy zavarodott lány, aki nem áll összefüggésben az ELTE történéseivel. Sarah Marshak lebukott. Az ELTE zsidózói le fognak bukni?

A spontán székházfoglalásra várakozó média munkáját remekül kiegészíti a "spontán szerveződő" facebook-kampány és a werberi nethuszárok eltökéltsége. "Vágóképtüntetések" és öntudatos gyerekek közvetítik külföldre, de elsősorban belföldre, hogy itt félni kell, rettegni kell, mert a kormány a szélsőségeket pártolja, a kormányfő pedig diktátor. Ezt a képet erősíti azoknak a multiknak az anyaországi politikusai is, akik az elmúlt két év legnagyobb "vesztesei" voltak. 

Hát nem furcsa, hogy amikor 2006-ban azonosító nélküli rendőrök ütötték, verték a népet, kilőtték a tüntetők szemét, akkor a fejlett nyugat nem talált humanitárius okot a demokrácia féltésére? Ok csak akkor van félteni a demokráciát és jogállamiságot, ha a multik leányvállalatai kénytelenek a terhet a lakossággal közösen viselni? 

De hogy akik annak idején húszmillió románnal riogatták a magyarokat, most gyerekeket vezényelnek az utcára, az már túlmegy a jó ízlés minden ésszel felfogható határán. Mire képesek még, hogy megszerezzék a hatalmat? Mi mindent és mindenkit képesek feláldozni, csak hogy újra hatalomba kerüljenek?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr345134781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása