HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Megalakult a Parlament - tudósításféle

2010.05.14. 18:56 Nomen Nescio

A mai napon (2010. május 14.) 19 óra előtt néhány perccel befejeződött a Parlament alakuló ülése. És a mai napon eldőlt, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot a szocialisták, mig a költeségvetésit a Jobbik Magyarországért mozgalom "kapja"

Több kivételes esemény is történt. Az eskütétel alatt Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért mozgalom parlamenti frakciójának vezetője -ígéretéhez híven a Magyar Gárda egyenruhájában (mellényében) jelent meg. Ezt megelőzően, hivatalos eskütétel előtt a Jobbik képviselői a Szent Koronára is felesküdtek. Akár azt is mondhatnám, hogy tökös gyerek ez a Vona, ha nem lenne ellenérzésem a dolog kapcsán. Már pedig van. Nem is maga a tény, hogy a Szent Koronára esküszik fel egy képviselő (csoport), hanem a körülmények összessége.

A Szent Koronának egyébként valóban vissza kell kerülnie a köztudattól a közjogon át a törvényhozás házának szokásaiba és rendjébe. Ahogy a Szent korona méltósága eredője minden jogoknak és kötelességnek, úgy az alkotmánynak és minden hatalomnak is forrása. Nem különben a Történelmi Alkotmánynak is szükségszerűen újraértelmezve, aktualizálva, de az eredetivel megegyező szellemiséget képviselve kellene visszakerülnie az Őt megillető közjogi méltóságba.

A  "külön eskü" akár szimpatikus is lehetne, ha a környező attribútumok nem egy történelmi analógiára engednének szabad asszociációs lehetőséget. Utoljára Szálasi Ferenc és a Nyilaskeresztes párt esküdött fel a Szent Koronára. A gárda egyenruhájával és egyéb kiegészítőivel szemben megfogalmazott kritika szerint azok erősen hasonlítanak az egykori nyilaskeresztes párt által használtakhoz.

Én természetesen nem állítom -és nem is állíthatom, hogy a Jobbik a törvényes rend bomlasztását képviselné a Magyar Országgyűlésben. Abban viszont biztos vagyok, hogy a demokratikus értékek képviseletében minden magyar képviselőnek kötelessége a fennálló rendet betartani. Nem elvitatva a jogot, hogy módosító indítványokat és törvényjavaslatokat nyújthassanak be a Tisztel Ház elé megvitatásra.

Az országgyűlés megválasztott elnőke, Schmitt Pál beszédében utalást tett a teljes nemzet egységének megteremtésére, a határon innen és túl élő magyarok egységére e mellett utalást tett a Szent Koronára is. Köszöntőjében külön is üdvözölte a karzaton helyet foglaló határon túli magyar szervezetek küldötteit -ahogy mondta: A Magyar Parlament az Ő házuk is. Véleménye szerint a Magyar egység megteremtésébe pedig a magyarokon kívül senkinek nincs beleszólása.

Bajnai Gordon ügyvezető miniszterelnök beszédében a leköszönő kormány válságkezeléséről és a megkezdett folyamatok folytatásának fontosságáról beszélt.

Ezzel szemben Orbán Viktor megválasztott miniszterelnük azt hangsúlyozta, hogy a magyar nemzet egy erőteljes és határozott nemet mondott az elmúlt évek kormányzásának elveire és irányaira.

Az ülés végén Schmitt Pál felkérésére a képviselők elénekelték a Szózatot, majd egyéni kezdeményezésre a Székely Himnuszt. Az utóbbi alatt a teremből Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök távozott elsőként...

Szólj hozzá!

Címkék: választás parlament külpolitika belpolitika szentkorona tudósításféle

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr352003518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása