HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

a pénzpiac oltárán feláldozott lakosság

2008.10.28. 21:18 Nomen Nescio

A kormány tárgyal az IMF-el. (közismertebb nevén valutaalap) Ebben csak az a baj, hogy a leszakadt afrikai és ázsiai országok listájára kerültünk fel, ráadásul a segély elfogadásával elveszítjük az amúgy is csorba függetlenségünket. Természetesen a valutaalap segítsége nem ingyen jön, kemény feltételeket adnak.

Vegyük Izlandot. A 15ről 8,5re leszállított alap kamatot 18%ra emeltették. Aztán persze a válságtervet el kell fogadtatni az IMF szakértőivel, hogy a kilátásba helyezett 600 millió dollárhoz hozzájussanak. Magyarország legutóbb IMF tőkeinjekciót az azóta hírhedté vált Bokros csomaggal egy időben kapott. Vagyis a valutaalap segítségeképpen jött létre az akkori derékszíj politika.

Napjainkban csak az a probléma, hogy a világot valóban sújtó gazdasági válság mellett hazánk igen mély morális válságban is van, ahogy belföldön, úgy nemzetközileg is elveszett a Gyurcsány fémjelezte kormány minden hitelessége. Ez most további 400 milliárd forintjába fáj az adófizetőknek. Mibe is pontosan? Nyugdíjak, bérek befagyasztása, sőt reálérték vesztése. A közalkalmazotti szféra 13. havi juttatásának megvonása. Azt nem tudom, hogy képzelik kivitelezni, hiszen már nem is egy összegben fizetik ez év januárjától, hanem csepegtetve, a havi járandóság mellé tizenkettedenként bontva.

Mindeközben hivatalos források cáfolják, hogy a már említett Bokros csomagot is meghaladó megszorítások, az IMF követelményei volnának. Állításuk szerint a valutaalap csak a mozgásteret jelölte ki, a megvalósítás módját nem. Gyurcsány cáfolta, hogy ez az intézkedés a szuverenitásunk elvesztését jelentené. Sajnos már az IMF tárgyalások kapcsán is látszik, hogy itt-ott füllent a miniszterelnök, legalább is Kósa Lajos szerint (a HIR Tv műsorában).

3 komment

Címkék: belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr71737386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tia 2008.10.31. 09:16:27

Nah most engem meg lehet kövezni, de ha már szorítani kell azon a bizonyos nadrászíjjon, akkor nem értem hogy miért a szociális juttatásokon?jobban szólva miért olyan juttatásokon amikért megdolgoznak az emberek...
Nem gondolom azt hogy a közalkalmazottak bérén kell sporolni, mert eddig egy mentös, növér,pedagógus stb. nem kereste halálra magát abból a fizetésböl amit az állam adott...

Ellenben engem igenis irritál az a nettó 600ezer amit a képviselök /hány darab is van belölük, feleslegesen?/ vesznek fel, úgy gyakorlatilga semmit nem csináltak érte, sokszor még a munkahelyükön sem jelennek meg....
Persze hogy nem vesznek új kormányzati autókat, minek is, amikor a mostani audi flotta még talán egy éves sincs...
Azonban nem hallottam volna azt, hogy a kormány tagod nagy lelküen, a saját 13.havijukról lemondanának, söt a saját juttatásaikat nyirbálnák...
Ami meg a szociális juttatásokat illeti, szépen meg lehetne az összes kisebbségi önkormányzatot a francba szüntetni, és a velük járó plusz pénzeket és segélyeket, mert akinek az áll az igazolványába és útlevelébe hogy MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR azt pontosan annyi jog, és KÖTELESSÉG illesse meg, mint a többi magyar állampolgárt...aztán az hogy ö minek vallja magát /sváb, roma,tót, egyebek/az legyen az ö magánügye, alapítson kultúrházat, ahol örízheti a kultúráját, járjon össze stb....de jogilag igenis legyen magyar....nah szóval már ezeken is lehetne jó sok pénzt spórolni...

Aztán minden 5bizottságból kb.4et simán fel lehet oszlatni, átszervezni a bürokráciát, ami nem feltétlenül járna munkanélküliséggel, csupán azzal, hogy az emberek értelmes bérért értelmes munkát is végeznének pl.

Nem gondolom, hogy a szociális szférában vesznek el iszonyatos pénzek, mert eddig senkit nem hallottam volna hogy a 13. havi bérböl gazdagodott volna meg és stb...
Ellenben az egészségbiztosítási pénztárnál eszméletlen pénzek tünnek el megmagyarázhatatlanul a semmibe, és ugyan ez van a minisztériumoknál, a pályázatok kiirásakor és megvalósításakor és hasonlók....talán itt kéne tisztába tenni a kakis pelust...de ehhez meg se hajlandóság, se bátorság nincs ebben a kormányban!

pfer 2008.11.01. 10:01:19

ezt találtam: )
Ha valakinek problémája lenne a jelenlegi pénzügyi válság megértésével, a következő sorok segíthetnek:

1. Valamikor régen, egy indiai kis faluban egy ember bejelentette a falusiaknak, hogy majmokat vásárol fel, darabját 10$-ért.

2. A falusiak tudták, hogy a környéken sok a majom, elmentek hát az erdőbe összefogdosni őket.

3. Az emberünk majmok ezreit vásárolta fel, mindegyikért kifizette a beígért 10$-t. Ahogy a majmok fogyni kezdtek az erdőben, a falusiak abbahagyták az összefogdosásukat. Erre az ember bejelentette, hogy 20$-t ad egy majomért. A falusiak fellelkesültek és újra elmentek majmokat fogni.

4. A majmok csakhamar még jobban megfogyatkoztak, a falusiak hazatértek. Az ember 25$-ra emelte az átvételi árat, de már így is nagyon nehéz volt majmot fogni.

5. Erre a férfi közölte, hogy 50$-t ad egy majom ért, de sürgősen el kell utaznia egy kis időre, addig egy helyettese fogja őt képviselni, aki a nevében átveszi a majmokat.

6. Amikor elutazott, a helyettese azt mondta a falusiaknak: "Nézzétek ezt a sok majmot a ketrecekben, amit a főnököm vett tőletek. Eladom nektek darabját 35$-ert, és amikor az emberünk visszatér, eladhatjátok neki 50$-ért."

7. A falusiak összeszedték minden megtakarított pénzüket, és megvették az összes majmot.

8. Ezután a falusiak soha többet nem látták sem az embert, sem a képviselőjét, csak a rengeteg
majom mászkált megint a környéken, úgy, mint azelőtt.

Nomen Nescio 2008.11.01. 10:05:17

tanulságos :)
süti beállítások módosítása