HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

vízió

2008.11.09. 09:08 Nomen Nescio

Elmesélek egy szakrális utat. Nem állítom, hogy ezt fogjuk követni, azt sem állítom, hogy ez az egyetlen utunk a jövőbe, csak annyit mondok, ez lenne (a ~ ; egy ~) jó út.

Mai irányunk nem a jövőbe mutat. A jövőt csak a múlton keresztül érthetjük meg. Aki azt állítja, hogy csak a jövővel kell foglalkozni, az elfelejt egy apróságot. Pusztán egy információból nem lehet következtetéseket levonni, de egy téves adatokon múló eseményhalmazból sem. Ha már szóba került a tőzsde. Ne hidd el amit mások mondanak, a grafikonok nem hazudnak… A grafikonokkal csak az a baj, nem a tőzsdén, hanem az életben, hogy a bennük szereplő adatok nem feltétlenül tükrözik a valóságot.

Sorsunk alakulását a történelemkönyvek lapjairól tudjuk felidézni. Közeli múltunk, pedig jobbára ismeretes mindenki előtt. Jobbára, mert persze ha csak az elmúlt évekre gondolok,  többnyire a kényes, magas politikai köröket érintő büntetőügyekben 90 éves titkosítás zárja el tekintetünk elől az „ügyeket”. A történelmet pedig a győztesek írják…

Kevesen tudják, hogy jelenlegi társadalmi szerkezetünk, köztársaságunk, a Magyar (szocialista) Népköztársaságból eredezteti magát. Az még kevésbé közismert tény, hogy alkotmányunk a mai napig ideiglenes. Idézem az alkotmány bevezetőjét:

A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés - hazánk új Alkotmányának elfogadásáig - Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg: -itt következik az első fejezet…

Intézményrendszerünk, az állam felépítése, beidegződéseink, az emberek megszokásai, mind az előző rendszerből erednek. Nem történt rendszerváltozás! Ugyan az 1949. évi XX. törvényt kissé átalakították honatyáink az első szabadnak nevezett parlamentben, de csak ideiglenes jellegűnek gondolták az akkori kiegészítéseket. Az új alkotmány azonban közel húsz éve alatt nem készült el. Ma azt látom, hogy nincs is meg a kellő társadalmi és politikai akarat és igény az új alkotmányra… Szomorú, de ezt az aprónak tűnő momentumot teljesen elfelejtettük, kikerült a köztudatból és a politikai kommunikációból is. A rendszerváltozás pedig egészen addig nem valósulhat meg, amíg közvetlen múltunkkal, a Szovejt-Orosz típusú társadalommal végképp nem szakítunk, amíg történelmi múltunkat nem „rehabilitáljuk”. Amíg a Szent koronát vissza nem helyezzük az őt megillető közjogi méltóságba, és vele a történelmi alkotmányunkhoz vissza nem térünk.

Mai társadalmi rendszerünknek sem gazdasági, sem politikai, sem etikai alapja nincs. Ami ennél is súlyosabb kérdés, hogy történelmileg sem folytatólagos.

(Így aztán, talán nem vethető szememre, ha visszaidézem a grafikonos példát… Egy táblázatból csak akkor olvashatok ki valóságos múltat és jelent, akkor vetíthetek előre képeket, ha biztos vagyok benne, hogy a táblázat adatai nem tévesek. Márpedig ma Magyarország történelmi tábláján teljesen fals adatokat láthatunk!)

911 éven keresztül volt az elsőszámú jogforrás a Szent korona. Ez idő alatt minden jog és kötelesség, minden állami méltóság, minden emberi méltóság első számú forrása volt. A Szent Korona nem csak egy eszme, de jelképe a Magyarság összetartozásának, mint ilyen, a legmagasabb közjogi máltóság. Történelmünk folyamán az egymást váltó hatalmak jogfolytonosságának is a szent Korona volt a záloga. Ez a töretlen, közel ezer éves jogfolytonosság szakadt meg 1945ben, a német megszállással. A megszálló csapatok eltörölték ősi alkotmányunkat és vele múltunkat szakították meg. A jelen hatályos alkotmány az 1949. évi XX. törvényt pedig a szintén megszálló Szovjet katonai és politikai nyomására iktatta törvénybe az országgyűlés. Függetlennek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetnénk az akkor megfogalmazott alapelveket. Azóta persze több esetben is eszközöltünk változásokat, az eredeti szöveget kiegészítettük a szociális piacgazdaság eszmei képével és a többpártrendszer fogalmával, de alapvető változásokat nem hajtottunk végre. Húsz éve nem merül fel a kérdés. Államunk a mai napon tulajdonképpen alkotmányellenesen működik, hiszen még mindig adós az új alkotmánnyal!

Történelmi alkotmányunk legalább az államiság ezer évében összegyűjtött tudást hivatott továbbadni, de én hiszem, hogy ennél is többet. A benne foglalt eszmék védtek meg ezer éven át a legkegyetlenebb agresszoroktól, ma e védelem nélkül van Országunk és Nemzetünk! Ma a jog felette áll az erkölcsnek. Ma egy hazug vezetőt nem tüntethetünk el a politikai emlékezés süllyesztőjében.

Szakrális úton is végignézhetjük jelenünk történéseit. Az országért, a magyarságért működő erő -a Szent Korona helyett, ma egy másik erős rendező elvet vallunk, ez Mammon isten vallása, a pénz. Alapjában szocialista államrendszerünk vezérlő elve a mai napig az anyag. A hajdani vas és acél országából sem lett semmi, de ma egy még ennél is elképesztőbb anyagot követünk, a pénzt. Nincsenek emberi és lelki értékek, csak anyagi javak. Mai társadalmunk érdek-ösztön szemlélete vezetett minket ebbe a súlyos morális válságba, amelyben vagyunk.

Hiszek benne, hogy ha a Szent korona visszakerül az őt megillető helyre, ha történelmi alkotmányunkat helyreállítjuk, elkezdhet újra hatni. A Szent Korona nem csak idea, vagy üres eszme, de erős energiaforrás is, amelyből identitásunk ered. Segítségével és útmutatásával találunk vissza saját utunkra, amelyen előtte is a vezetésével jártunk. Ma erejét nem fejtheti ki, mert az új szakrális rendező erőt követjük. Nem hiszek benne, hogy a restauráció másnapján angyallá válnak majd a latrok, de abban igen, hogy onnantól egy a magyarságért ható erő áll mellettünk!

Szólj hozzá!

Címkék: belpolitika szentkorona

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr94758203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása