HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Magyar pénzből segítjük a külföldi bankokat

2008.11.11. 08:48 Nomen Nescio

(FigyelőNet, MTI)

Érthetetlen, hogy a külföldi tulajdonban lévő magyarországi bankokon miért a magyar állam segít, és nem a külföldi anyavállalatok - mondta a Magyar Nemzetnek Róna Péter közgazdász.

 

Elfogadhatatlan a miniszterek és a jegybankelnök érvelése, amikor azt mondják: a pénzintézeteknek nyújtandó hatszázmilliárd forintos mentőcsomag a magyar bankok versenyképességének megőrzésére szolgál - jelentette ki Róna Péter, utalva arra, hogy a magyar bankszektor nyolcvan százaléka külföldi tulajdonban van.

Nem a magyar államnak, hanem a külföldi anyabanknak kell kisegítenie a bajba jutott itteni pénzintézetét - mondta a közgazdász, rámutatva arra, hogy a Simor András által esetleges rászorulóként megnevezett három bank közül kettőnek, a CIB-nek és az MKB-nek külföldi a tulajdonosa. "A bázeli rendszer világosan meghatározza a felelősségi köröket.

Az OTP például az ukrán leánybankjáért felelős, s ha a pénzintézet nem képes kisegíteni ukrán érdekeltségét, akkor a magyar államnak kell támogatnia az OTP-t azért, hogy az mentőövet nyújthasson leányvállalatának. Mindebből azonban az is következik, hogy a magyar államnak nem kell kisegítenie például az MKB-t, hiszen az a bajor bank kötelezettsége. Ha pedig a külföldi anyabank nem képes támogatást nyújtani magyarországi leányvállalatának, akkor azt a leánybankot azonnal, térítés nélkül államosítani kell" - fejtette ki Róna Péter.

Szólj hozzá!

Címkék: pénzügy

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr26762859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása