HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Ahogy én látom...

2008.11.19. 07:37 Nomen Nescio

Manapság nem látok kiutat, vagyis olyan politikai erőt, ami az ország helyzetén gyökeresen tudna változtatni. Ezért is gondolom azt, hogy itt volna az ideje egy valódi rendszerváltásnak.

Ami a monetáris politikát, vagy nevezzük egyszerűen így: a pénzvilágot illeti, az számomra olybá tűnik, mint egy hatalmas métely az emberiség testén. Eltorzult értékrendet tükröz, eltorzult világot teremt, és egyáltalán nem hiszem, hogy „cuzammen” az emberiség javát szolgálja. Félreértés ne essék, nem egy fizetőeszköz nélküli világról beszélek, de ez a világ olyan egy-Istent (pénz) választott magának, amelyik csak rontást hoz a híveire. Talán csak az a néhány főpap (nemzetközi bankár) él jól, de hogy nyugodalmas lenne az álmuk, azt kötve hiszem!

Ma nincsenek emberi értékek, ma csak termelés és nyereség, profit, kamathozam és értékkülönbség van, tőkebefektetés, árfolyamnyereség, közgazdaság van, közben a művészet és a valódi emberi értékek eltűnnek, elértéktelenednek... Ez a pénzvilág igazi arca, számomra legalább is. Meggyőzni nem akarok senkit, nem is tudnék, de azt megkérdezem, mennyiért vásárolhatunk meg egy kedves őszinte mosolyt? Mennyi az ára egy igaz baráti ölelésnek? Tudom, a kenyér árának összetevői felsorolhatóak. Munka, alapanyag, rezsiköltségek, értékesítési csatorna, árrés, haszon, állami regálék, hozzáadott értékként elkönyvelhető, ha biolisztből van sok maggal, vitaminokat is gyúrhatunk a tésztába, áram a sütéshez...

Az a baj, hogy az ölelést nem lehet közgazdaságilag meghatározni. Nincs értéke! Nincs értéke a szeretetnek! Viszont van pénzünk, ami mögött szintén nincs semmilyen érték. Még ha arany lenne, de már az sincs, csak egy mindenki által elfogadott „jogi tender” ahogy abban a vicces filmben lehet látni. Egy darab papír, és ha elkezd a meghatározott értéke a valódihoz közelíteni, összedől a köré épített álom, a világgazdaság. A politika pedig nem más, mint a gazdasági érdekek madzagján előadott bábjáték. Hát ez a bajom a pénzvilággal.

2 komment

Címkék: pénzügy

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr68777175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.11.20. 12:29:18

Teljesen igaz amit leírtál, de sajnos mint mindenki másnak Neked is ebben a világban kell megélned, és csak a kialakult szabályok mellett lehet.
"alán csak az a néhány főpap (nemzetközi bankár) él jól" már ha azt életnek lehet nevezni...

Nomen Nescio 2008.11.20. 13:36:50

Bocsánat, a válasz kissé hosszúra sikerült, ezért bejegyzés lett belőle:
diszmagyar.blog.hu/2008/11/20/a_hatalomrol
süti beállítások módosítása