HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Napi morzsák?

2008.11.23. 17:24 Nomen Nescio

Izraelnek fel kell készülnie Irán

 

megtámadására

 

MTI - 2008. november 23., vasárnap 13:33

Izrael jövőre gyakorlatilag egyedül nézhet szembe az iráni atomfenyegetéssel, ha javul a viszony Teherán és az új amerikai kormányzat között. Következésképpen a zsidó államnak fel kell készülnie Irán megtámadására, megakadályozandó, hogy az atomfegyverhez jusson.

Úgy tűnik, a világ a káosz felé halad. A félelem felé halad, az atomháború árnya felé halad. Vajon eljön majd az az idő, amikor zsidók és arabok kezet tudnak fogni? Attól tartok nehéz lesz ezt bármikor is elérni, ha Izrael állam arab földből kihasított darab. Mi ne értenénk ezt, hiszen saját hazánk földjéből is nagy falatokat harapott ki a bölcs nyugat. Ugyan az a Brit Birodalom hagyta feláldozni a „Béke Oltárán” hazánkat, amelyik a második világháború után Ciszjordániából zsidó államot hozott létre. A Szent föld legalább annyira Arab és Keresztény, mint amennyire Zsidó. Ezt a földet nem a bíblia okán kapták meg, amire oly nagyon sokat hivatkoznak, hanem egyszerűen azért, mert angol gyarmat volt, és az angol kormány nem látta szívesen a rengeteg menekültet a szigeten. Így aztán a Szent földre telepítette őket. Palesztina meg volt nincs.A Náci párt hatalomra jutásától kezdve tömeges volt a bevándolrás, amivel egy időben kezdődtek a konfliktusok is. Az új állam 1947ben jött létre.

 

Ráadásul Izrael állam tulajdonképpen törvényellenesen működik, hiszen ’47 óta számtalanszor komolyan megtaposta az emberi jogokat, és vette semmibe az Egyesült Nemzetek Szövetsége határozatait. Már amelyek Izrael államot sújtják, de maradéktalanul igyekszik betartatni a Palesztin őslakosok korlátjait…

 

Érdekes az is, hogy milyen furcsán mér a világ nagypolitikai (kettős)mércéje. Ha a bíbliára hivatkozva területet követelünk magunknak, akkor az teljesen jogos, hiszen a nagykönyvben van megírva. Ebben az esetben lehet hivatkozni ősiségre, szájhagyományra. Aztán, ha én, akinek fáj Trianon, csak megemlítem a szót, rögvest neonáci vagyok, és különben is, mi’ dolog az, hogy kilencven évvel ezelőtti ősmúltra hivatkozunk? Ugye felháborító? De hatvan évvel ezelőtti eseményekre hivatkozva a (holokauszt) már megint lehet mai napig háborús jóvátételt kapni?

 

Hallom már, antiszemitának mondanak, de nem az vagyok, csak elég volt ebből az őrületből. Ma egyetlen fasiszta állam van a földön, Izrael kifejezetten fasisztoid állam, és ez senkinek nem okoz különösebben nagy gondot, aki viszont ezt ki meri mondani, azt zsidógyűlölőnek nevezik.

 

Pár évvel ezelőtt Budapesten, az Erzsébet téren rendezték meg a Zsidó Nyári Fesztivált. Én nem tudom hogy van ez, de egy kulturális fesztiválnak az az értelme, hogy egyik kultúra gyermekei megmutatják magukat a többi kultúra fiainak, lányainak. Muzsika, színház, tánc, ételek, ismerkedés, és elfogadni a különbségeket. Ez a fesztivál nem erről szólt. Kordonokkal körbevéve a tér (2006 előtt, amikor még nem volt megszokott a fővárosban az ilyen látvány), méterenként egymást váltva tarkopasz hústorony biztonsági őrök, golyóálló mellénybe öltözött, gépfegyveres rendőrökkel. A bejáratnál olyan ellenőrzés, mintha az Amerikai Egyesült Államok elnökéhez, vagy a Pápához menne audienciájára az ember. Nem a megismerés vágyával töltött el a látvány, ami leginkább a híradós élményeket idézte a Golán fennsíkról.

Ez a fesztivál a mesterségesen gerjesztett és életben tartott félelemről szólt!

 

Nekem elegem van már ebből a félelem alapú világból! Neked nincs? Ki fog tenni is érte, ha nem mi?

Szólj hozzá!

Címkék: külpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr49784473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása