HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Véleményem szerint...

2009.01.12. 12:04 Nomen Nescio

A palesztin mentőszolgálat szerint már több mint 900 halálos áldozata van a december 27-én kezdődött háborúnak, közülük 277-en gyerekek voltak. 4100 palesztin sebesült meg. Izrael eddig 13 embert vesztett. Miről szól ez a háború?

Az ENSZ 1947-es közgyűlésére kidolgozott és beterjesztett Palesztin rendezési terv alapján egy arab és egy izraeli állam jött volna létre, míg Jeruzsálem a konfliktusok elkerülése végett ENSZ igazgatás alá került volna. Bár a közgyűlés 33 igen, 13 nem és 10 tartózkodás mellett elfogadta (köztük a későbbi miniszterelnök David Ben-Gurion is Izrael nevében), azóta sem valósult meg, mivel a nemmel szavazó Arab Liga államai az eredmény ellenére sem voltak hajlandóak elfogadni a döntést. (vajon miért?)

Engem az érdekelne, hogy kik fogadták el, kik tartózkodtak és kik utasították el a döntést. Már csak azért is érdekelne, mert saját hazám történetében is ismerek olyan eseményt, ahol az egész világ, a helyiek tiltakozása ellenére egy igazságtalan és azóta is konfliktusok forrását jelentő „békét” fogadott el. Igen, ez a Trianoni béke. Mellesleg nem győzöm hangsúlyozni, hogy eztán a Történelmi Alkotmány eltörlése végezte be a nemzet lefejezését. Addig nem lelhetünk nyugtot, amíg az országló erők jogfolytonosságát helyre nem állítjuk.

Ma nincs olyan politikai erő, ami a történelmi állapotok elérését merné kitűzni maga elé célként. Ma nincs polgári mozgalom sem, amely nem a megtévesztett vándor útján járná igazságkereső kanosszáját. Ideológiák mentén gyülekeznek a sötét fellegek, de az ideológiák tévesek, így célt nem érhetnek, legalább is saját értékrendjük mentén nem. Döbbenten nézem, hogy az etnikai feszültségek vonalán haladva közelítik meg a magukat nemzetinek vallók a megoldást, és közben nem veszik észre azt a pokoli nyomást, ami hátulról irányítja őket. Míg mi itt egymással bajlódunk, a fejünk felett nem vesszük észre az irányítókat, nem látjuk céljaikat, nem látjuk azt sem, hogy tetteink az ő terveik szerint zajlanak.

Farizeusok bankár-világában élünk, és elhisszük minden marketingfogásukat, mert az könnyebbnek tűnik, mint kiállni az erkölcs és az igazság mellett.

 

Szólj hozzá!

Címkék: nagyvilág külpolitika belpolitika szentkorona

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr31872588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása