HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Szaniszló Ferenc esete a Táncsics díjjal

2013.03.20. 09:23 Nomen Nescio

Szaniszló Ferenc esete a Táncsics díjjal

avagy az irányított szabad sajtó és a láthatatlan hatalom

szf_images.jpg

Március idusán esett, hogy Balog Zoltán [Emberi Erőforrások Minisztere], az EchoTV Világpanoráma című műsora szerkesztőjének átadta a Táncsics díjat. A kitüntetés heves indulatokat váltott ki, korábbi kitüntetettek adták vissza a Táncsics díjat, valamint az USA és Izrael külügyminisztere fejezte ki tiltakozását.

Szaniszló Ferenc még Chrudinák Alajos szárnyai alatt, az egykori Panoráma című külpolitikai (tényfeltáró) magazinban kezdte pályafutását. Tudósított Erdélyből és a Balkán háborúból. Volt híradós főszerkesztő a Duna TV-nél, jelenleg a Világpanoráma felelős szerkesztő-műsorvezetője.

Az EchoTV oldalán a következő értesítés olvasható:

2013-03-20

Szaniszló Ferenc ma este válaszol!

Balog Zoltán arra kéri Szaniszló Ferenc újságírót, adja vissza a neki tévedésből megítélt Táncsics-díjat. Az emberi erőforrások minisztere a Szaniszló Ferencnek írt levél másolatát egyúttal közzétette saját honlapján. A műsorvezető ma 20.30-kor az Echo Tv-ben reagál a miniszteri kérésre.

A tárca vezetője azt írta: "2013. március 15-e alkalmából Táncsics-díjat adományoztam Önnek a Magyar Újságírók Közössége felterjesztése alapján. Döntésemmel elsősorban azt a munkát szándékoztam elismerni, melyet külpolitikai újságíróként végzett, amikor az egykori szovjet térségből és a balkáni háborúról tudósított".

"A döntés meghozatalát követően értesültem azokról, az elmúlt években tett kijelentéseiről, melyekkel nem tudok azonosulni, mert szemben állnak az általam és a Kormány által képviselt értékekkel" - folytatta Balog Zoltán.

"Rossz döntésemet a nyilvánosság előtt is rögtön beláttam. Más eszközöm nem lévén, ezúton kérem arra, szíveskedjen visszaadni az Önnek általam, tévedésből megítélt Táncsics-díjat. Bízom bölcs döntésében" - zárul a miniszter levele.

Szaniszló Ferenc ma este válaszol

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy szerdán 20:30-kor az Echo Televízió Világ-panoráma című műsorának rendkívüli kiadásában Szaniszló Ferenc válaszol a felkérésre.

Nem tudom, hogy Szaniszló Ferenc miként dönt frissen kapott díjáról. Nem tudok, és nem is akarok az Ő fejével gondolkodni. Én, ha Szaniszló Ferenc lennék, talán el sem fogadtam volna pont egy Táncsics Mihályról nevezett díjat. Félve mondom ezt, mert nem kerültem még hasonló helyzetbe, de számomra Táncsics maga az őskommunista ideál. A díjat pedig olyanok kapták már meg, mint Bolgár György -az elfogulatlan hazaszerető...

Aztán, ha mégis elfogadtam volna a díjat, akkor látva a gerjesztett! indulatokat és a tiltakozók nevét (véletlen sem szeretnék listáról beszélni), önként lemondanék a plakettről és a mellé járó pénzjutalomról. A bronz plakettet sok szeretettel visszaadnám Balog Zoltán kezébe, az összeget meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében mondjuk a banki hitelkárosultak egyesülete részére adományoznám. Már csak azért is így tennék, mert mi sem igazolja jobban az összeesküvések feltárójának igazát, mintsem az ellene(m) és a személyisége(m) elleni összeesküvés.

Tény, hogy Szaniszló Ferenc a Világpanorámában hétről hétre a legkülönfélébb összeesküvés elméletek mellett közvetíti sajátos és markáns nézeteit és véleményét is. Tény az is, hogy műsorait nem a politikai finomkodás jellemzi, de nevén nevezi mit tart problémának és a gyökerét feltárva, jól-rosszul, de annak megoldását kutatja. Igaz az is, hogy kijelentéseivel rendszeresen olyan témákat érint, melyek óvatosan fogalmazva sem tartoznak a "politikailag korrekt" közbeszéd tárgykörébe. Rendszeresen bírálja a hazai és nemzetközi baloldali és liberális értelmiséget, a gazdaság szereplőit és irányítóit, de nem riad vissza attól sem, hogy erőteljesen kritizálja épp azt a két államot, melynek nagykövetei a díjazás ellen emeltek hangot.

Engedtessék meg itt egy kis kitérő. Olyan világban élünk, ahol a magyarságot, (egy nemzetet) a homlokára égetett stigmák csúfítják. Ahol a magyarság (egy nemzet) önrendelkezésének kérdése nem tekinthető politikailag korrekt közbeszédnek. Ahol a "NÉP" kifejezés kizárólag az "Isten egyetlen kiválasztott és mindenek felett álló népe" értelemben használható politikailag korrekt módon. Nem mellesleg ez a világ olyan világ, ahol a sajtó szabadsága kizárólag a liberális elkötelezettségű média kiváltsága. Ahol a szabadságot a (nemzetközi) baloldal határozza meg, a szóláshoz való jogot a baloldal tiltja, tűri vagy támogatja, és ahol a "PC (-politikailag korrekt közbeszéd) maga a cenzúra.

Olyan Európában élünk, ami messze eltávolodott eredeti értékeitől, történelmi hagyományaitól, és az Unió erejét adó, Nemzetek Európájától. A (francia gyökerű) észak amerikai szabadkőműves eszmeiséget átvéve haladunk egy nemzetek nélküli európai szuper-állam felé. Az Európai Egyesült Államok a szemünk előtt kezd kialakulni, de szilárd, emberközpontú értékek helyett ködös, liberálisnak mondott, az esélyegyenlőség nevében esélytelenségekkel kódolt rendszert építünk a máig élő fenntartható fejlődés jegyében.

[ A fejlődés fenntarthatósága már csak azért is képtelenség, mert legfeljebb csak egy nyitott rendszerben valósulhat meg - a föld márpedig minden tekintetben zárt rendszert alkot. Hagyományos ismereteink alapján, a fejlődés mai üteme miatt bekövetkező (társadalmi, politikai, gazdasági és ökológiai) változások előbb szorítják ki az embert a szülő bolygónkról, mintsem azt önként elhagyni képesek és készek volnánk, hogy meghódítsuk a világűrt. ]

Szaniszló Ferenc a világméretű globalizációt értelmezve és kritizálva szól a Világpanoráma stúdiójából, amiért a világméretű globalizáció irányítói, és a kezükben lévő bábok nyilván neheztelnek rá. Műsoraiban és beszélgetéseiben rávilágít, hogy nem csak Európa egy állammá alakulása zajlik a szemünk előtt, de alakul már az amerikai kontinensen, Ázsiában és Afrikában is a "helyi" szuperállam, és talán már ma is egy államok felett álló szuperhatalom, egy láthatatlan, senki által meg nem választott, a hatalmat önkényesen bitorló, megfoghatatlan és a saját létezését letagadó, ezért meg nem nevezhető és felelősségre sem vonható világkormány irányítja mindennapjainkat, néhány száz fő politikai és gazdasági érdekei alapján.

Frissítés:

Szaniszló Ferenc ma este válaszolt:
„...Ütközetet vesztettünk, de a hadjárat a miénk lesz. Hazánk megfojtása árán nekem a Táncsics-díj nem kell. Visszaadom azoknak, akik méltatlannak találtattak arra, hogy engem méltónak találjanak..."

Ezekkel a szavakkal fejezte be Szaniszló Ferenc a Világpanoráma rendkívüli adásában válaszát Balog Zoltán, Emberi Erőforrások Minisztere "kérésére".

Szólj hozzá!

Címkék: összeesküvés elmélet Szaniszló Ferenc Táncsics díj háttér hatalom EchoTV

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr535136866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása