HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Tatárszentgyörgy megint

2009.03.04. 15:15 Nomen Nescio

Tegnap eltemették apát és fiát. Háromtól ötezerig terjed a résztvevők száma, attól függően, ki adta a tudósítást. Nehéz nem észrevenni, hogy itt politikai kényszer a cigányság elleni erőszakot országos problémaként feltüntetni.

A történteknek még nincsenek eredményei, és akár tetszik, akár nem, még azt sem lehet elvetni, hogy a tüzet elektromos zárlat okozta, a sebeket pedig a felrobbanó olajkályha... Egy lőszerhüvelyt elhelyezni a helyszínelés előtt, nem túl nehéz, de jól jön, ha bizonyítékokat kell felhozni a brutális erőszak mellett. Aztán ha véletlenül mégis lőtt sebek okozták apa és fia halálát, akkor sem lehet kijelenteni, hogy rasszista indítéka volt az eseményeknek. És ha még azt is be tudnák bizonyítani, hogy rasszisták voltak az elkövetők, nem kollektív bűnösség vádja, hogy a magyarok rasszisták?

Hány jogvédő állt ki az ország elé, hogy kikérje magának minden magyar nevében a kollektív nácizást, fasisztázást? Én nem tudok ilyenről! Hány jogvédő és polgárjogi aktivista, liberális gondolkodó és politikus jelent meg Szögi Lajos temetésén? Őt cigányok gyilkolták meg, brutálisan, a gyermekei szeme láttára. Nem sorolom, mert ennek nincs értelme. Viszont annak van, hogy Tatárszentgyörgy kapcsán tárca nélküli cigányügyi minisztert, 50 fős cigány tanácsadói testületet és az Országos emberjogi bizottságon belül romaügyi albizottság felállítását kérték Kolompárék Gyurcsánytól. Nesze neked visszafogott költségvetés és kormányzati takarékosság.

A rendőrség hivatalos álláspontja az, hogy bár az események között vannak hasonlóságok, nem lehet őket sorozatnak tekinteni. Nincsenek meg az elkövetők, nem stimmel a történet, a nyomok ellentmondásosak, a szemtanúkról kiderült, tulajdonképpen senki nem látott semmit -azt mondták, amit a másiktól hallottak, vagy a szájukba adtak? Ennek ellenére Mohácsi Viktória kollektív bűnnel vádolja a magyarságot, Bíró András kollektíven vádolja a magyarságot cigánygyűlölettel. Draskovics Tibor mindenáron rá akarja húzni az eseményekre a rasszizmus vádját.

A cigányokat ért támadások is nagyon egy vonalra tehetőek, egy érdeket látszanak szolgálni. Arra ki emlékszik, hogy Tatárszentgyörgyön 2007. decemberében a Magyar Gárda felvonulása történt? Akkor azért, demonstrált a gárda, mert a közbiztonság elviselhetetlenül alacsony szintű volt. Hol volt még rendezvényük? Csak azért kérdezem, hogy tudjuk előre, merre várható a következő etnikai indítékból elkövetett merénylet cigányok ellen. Nem tippeket akarok adni, csak azt mondom, hogy ezek a támadások nem a cigányok, hanem végső soron ellenünk, a magyarok ellen irányulnak, az általuk megvalósítandó szigorításokkal, lásd a szólás túlzott szabadságáról szóló Gyurcsányi eszmefuttatás a hét elején.

És amit az eseményekkel fedni akarnak? Magyarországtól sorra elhatárolódnak térségünk államai, korábbi stratégiai szövetségeseink. Magyarországot Obama úgy emlegeti Ukrajnával egy lapon, mint a fekélyt európa testén, amit ha nem kezelnek kellő gondossággal, megfertőzheti a világot. Az Unióban hazánkat leírták. És egyetlen szó sem esik eközben fajgyűlöletről, cigányellenességről, ezt a Gyurcsány kormány tehetetlensége váltja ki. Azé a Gyurcsányé, aki a mai napig, mint teknősbéka egyensúlyoz a pózna tetején... Gyurcsány akkor járna el a legjobban, ha szedné a sátorfáját, és egy életre elköszönne a politikai élettől, de még a gazdaságtól is az egész pereputtyával együtt.

Nem az én gondolatom, de egyetértek a kérdésfelvetéssel. Vajon már most gondolkodik az MSzP azon, hogy Gyurcsány után milyen néven kíván tovább a politikai életben maradni? Mert azt azért nem tartom valószínűnek, hogy az összes képviselőjük, már akit a felelősségre vonások után még szabadlábon találunk, önként visszavonulna a közéleti szerepléstől...

3 komment

Címkék: belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr81981118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.08. 22:01:38

"Hány jogvédő és polgárjogi aktivista, liberális gondolkodó és politikus jelent meg Szögi Lajos temetésén? Őt cigányok gyilkolták meg, brutálisan, a gyermekei szeme láttára."
Itt fogtad meg a dolog lényegét. Olyan szívszorítóan szánalmas volt, hogy az össszes politika pártnak képviselnie kellett magán a temetésen. Szögi Lajos temetésén senki nem volt... Véleményem szerintem ez is faszán bizonyítja, hogyan hazudnak szembe a politikusok nap-mint nap minket.

"Mert azt azért nem tartom valószínűnek, hogy az összes képviselőjük, már akit a felelősségre vonások után még szabadlábon találunk" Hehe, felelősségre vonás... Hajaj, hiú ábránd csak.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.08. 22:09:06

"És amit az eseményekkel fedni akarnak?"
Kíváncsi vagyok mennyire tudatos ez...
Bár persze továbbra sincs egy politikus sem, aki kiállna és azt mondaná, h drága testvéreim, van ugye ez a cigánykérdés, kéne vele kezdeni valmait...

Nomen Nescio 2009.03.09. 06:56:00

Nem vagyok politikusfüggő. Nem vagyok pártfüggő. Vannak elképzeléseim, van egyfajta jövőképem, vannak bizonyos igényeim a közélettel, politikával szemben.
Balgaság lenne a mostani helyzetnek minden súlyát a politikusokra kenni, mert mi magunk voltunk azok, akik oda engedtük nekik az ország dolgai feletti ellenőrzést, mi voltunk azok, akik az első pimasz szemenköpésekre inkább elfordítottuk tekintetünket, mi polgárok nem léptünk közbe amikor a "te" öszöd nem a Gyurcsány ősze volt...
süti beállítások módosítása