HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Hisztéria

2009.03.06. 07:25 Nomen Nescio

A napokban érdekes levelet kaptam, de mintha ismerős lenne. Olyan érzésem van, hogy ezt már tavaly is olvastam így március elején, de ebben nem vagyok biztos. Nem idézem, csak zanzásítom.

Idén a Nemzeti Ünnepen nem érdemes az utcán tartózkodni, mert a rendőrség, a katonaság, a biztonságiak és talán még a Mars is a békés polgárok likvidálására sző mocskos tervet. Sógorom, öcsém, urambátyám, vagy ki tudja ki kivel beszélt, aki fegyvermester a készenléti 5000 db kalasnyikov őre, és ő nagyon mesélte, mert részt vett egy holnaputáni eligazításon, tehát aki csak teheti, harminc évre elegendő hidegélelemmel és egész családjával hagyja el lehetőleg a teljes országot.

Intő jelek lesznek majd ha nem működnek a mobiltelefonok, a tévék, még az újságokból is hírtelen eltűnnek a betűk, hogy helyüket átadják a Kormány propagandagépezet aljas dezinformációinak... A balga, aki mindennek ellenére pesten maradt és nem húzott el vidéki rokonokhoz,jobb ha felkészül az armageddonra. Itt ér minket a világ vége!

Drága barátaim! Nyilván vannak, akik az ilyen levelektől össze vissza csinálják magukat, akik tényleg pakolnak és az első vonattal elhúznak vidékre, vagy jó alaposan magukra zárják az ajtót március idusán -és ennek a levélnek, ha bármilyen érdeket is szolgál, épp ez a célja. Megfélemlítés. Talán írója jóakaratú volt és féltette felebarátait, ez a kevésbé hihető verzió. Arra fogadnék elsősorban, hogy ez egy tréfáskedvű FIB aktivista elmeszüleménye. Talán magasabb szintű is lehet az ötlet, mert nem ez az egyetlen hisztériakeltésre alkalmas téma manapság.

Talán a cigány ügy kezd kifulladni, így be kell vetni valami mást a köztudatba, bár a romavízió is szépen gyűrűzik még. Bécsben tüntettek osztrák cigány szervezetek a magyarországi romákat ért erőszak és gyűlöletkampány ellen. A nagykövetnek adták át levelüket. Ott történt mindez, ahol a The Sunday Times cikke Mohácsi Viktóriát idézte. Azt a cigány származású politikust, aki szerint a Cozma gyilkosság azért történt, mert a sportoló cigányozott.

Én nem tudom hogy van ez, de ha valaki nekem azt mondja magyar, nem rántom elő a kardomat. Ha jelzővel is megtoldja, megnézem kitől jött, és eldöntöm van-e értelme vitázni, vagy egyszerűen magára hagyom a véleményével. Viszont ne hagyjuk elsikkadni azt a tényt, hogy ezek alapján Mohácsi Viktória szerint cigánynak lenni azt is jelenti, hogy aki csak a szájára veszi a cigány szót, azt módszeresen ki kell végezniük?

Hisztériakeltés folyik határainkon belül és kívül is. Indulatok, feszültségek gerjesztése. Népcsoportok egymás ellen uszítása csak azért, hogy nyomorult kormányunk megőrizhesse hatalmát.

Horvath Ludwig, a tüntetés egyik résztvevője -az Index cikke szerint úgy fogalmazott, hogy  "azért van a bíróság, hogy ítélkezzen egy roma fölött, ha bűncselekményt követett el". Én is így gondolom. A bíróságoknak megkülömböztetés nélkül, a származást nem figyelembevéve kellene döntést hozni a bűnösökkel szemben, de a média felelőssége sem bagatelizálható el, amikor egyoldalúan, csak a cigányokat ért sérelmeket mutatja be országos terjesztésben.

Ha lenne egy cigány ország, hány magyar jogvédő tüntetne a cigányok által mások kárára elkövetett erőszak ellen? Hány petíciót adtak volna át Cigányország (itt most nem jön a számra, hogy Romania -nem összetévesztendő szomszédunkkal Romániával!) budapesti nagykövetének, Szögi Lajos agyonverése után? Nem folytatom, nem akarok beszállni a kétoldalú indulatgerjesztésbe.

Barátaim! Nemzeti Ünnepünkön, 1848 márciusának 161. évfordulóján tegyük félre sérelmeinket, indulatainkat egy napra, és méltósággal adózzunk a Magyar Nemzet, a forradalmak és szabadságharcok hősei emlékének! Ezen a jeles napon nézzünk szembe saját magunkkal, és a démonainkkal. Óvjuk a múltat és a jövőre figyeljünk!

4 komment

Címkék: érdekesség főváros belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr56984611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.08. 22:13:34

"Cozma gyilkosság azért történt, mert a sportoló cigányozott." Ami persze elegendő ok, hogy megfordísd valaki szívében a kést, mert az még egy dolog hogy leszúrod...
És persze úgy, h Cozma cigányok közt nőtt fel...
Ugye Viktóriát is én tartom el?

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.08. 22:16:05

"Barátaim! Nemzeti Ünnepünkön, 1848 márciusának 161. évfordulóján tegyük félre sérelmeinket, indulatainkat egy napra, és méltósággal adózzunk a Magyar Nemzet, a forradalmak és szabadságharcok hősei emlékének! Ezen a jeles napon nézzünk szembe saját magunkkal, és a démonainkkal. Óvjuk a múltat és a jövőre figyeljünk!"
És mindenzt mér CSAK 15-n?

Nomen Nescio 2009.03.09. 06:37:18

Viktóriát bizony te tartod el.

A nemzeti ünnep azért érdekel különösen, mert azt minden politikai képlet megpróbálja saját igényeinek és "céljainak" megfelelően értelmezni,. így aztán egy malaszttal teljes eseménybül így lesz rétestészta. Egy ilyen jeles napon meg lehet edzeni rezisztenciánkat a hordószónokok ellen... vagy beállni a birka tömegbe és a jelszó kántálásban kielégíteni a változtatni-akarásunkat...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.13. 08:52:13

"Aki tudja, arcát takarja el sállal, és vigyen magával tojást" - áll Budaházyék meghívójában."
Ennyit erről...
Én speciel még az országból is elmegyek, hazáig meg se állok. :-) Ott legalább ilyen nincs.
süti beállítások módosítása