HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Gyurcsány után szabadon?

2009.03.22. 20:14 Nomen Nescio

Hétfőn a FIDESZ indítványozza a parlament önfeloszlatását. Mondanám, hogy kíváncsi vagyok, de már most van rá egy erős tippem, hogy a "szoclibközép" (MSZP SZDSZ MDF) konglomeráció azzal a felszólalással fogja ezt elutasítani, hogy most az ország érdeke nem az, hogy előrehozott választásokon a nép, az isten adta nép mondjon ítéletet az elmúlt évek politikai és gazdasági ténykedései felett, hanem a parlamentben kell eldönteni a köz javát: ettől parlamentáris a demokrácia.

Nem ám az utcára vinni egy ilyen igan nagyon fontos kérdést. Még a végén olyat mondana a köz(vélemény), amit maga is megbán, azt pedig ugye már az ő érdekükben sem szabad megengedni!

Választás? Ugyan! Elég teher lesz majd a gazdaságilag is súlytott honpolgárnak az EP voksolás. Nem hogy még a honi politika nyűgét s nyilait is viselni lett légyen kényszerült...

Nekem nem tetszik ez a majdnem lemondás. Gerinctelen és kicsinyes, mert nem azt mondja, hogy akkor Hölgyeim és Uraim, utánnam a vízözön -én balra el a kiskapun, hanem körmönfontan, jól körülírva a főbejáraton, megüdvözülve indulna a nagyvilágba. Szóljatok Fanfárok, itt jön a nemzet megmentője, aki ha azt látja, hogy az ellenzék miatta nem nem köt megköthetetlen kompromisszumokat, akkor emelt fővel és büszkén távozik -már, ha a kongresszus és a DUMA is úgy akarja... No igen. Az MSZP kongresszusa...

Egy tisztességes ember 2006 őszén lemondott volna. Egy tisztességes ember legalább a lemondása bejelentései után lemondott volna. Egy tisztességes(?) politikus -nem, nem hiszek a dajkamesékben, legalább a menthetetlen bekövetkeztekor lemondott volna, de a mi (nem nagyon szeretett) Ferink még akkor sem tette. Helyette úgy adósította el az országot, hogy talán még az unokáink is azt fogják nyögni, és most mindezekkel a mellényzsebében, emelt fővel akar távozni az ország harmadik (vagy második?) közjogi méltóságának szerepköréből... Hát ez az igazi gerinctelenség! Amúgy politikai húzásnak elsőrangú, mert itt minálunk veszélyesen terjed a járványos kollektív amnézia.

Ja igen, van itt egy kósza állásajánlat...

 

 

6 komment

Címkék: választás belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr501018743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.03.22. 22:02:45

bevállalós melónak tűnik, én most ezt inkább kihagynám... :D

Azért nagyon bízom benne, hogy lesz megfelelő jelölt! :)

Béke.

Mr.Edorwhat 2009.03.23. 15:43:58

Azt hiszem ilyen ember nem létezik...aki a kritériumoknak megfelel.
Elég furcsának találom én is ezt a félig lemondósdit.
Ahogy Yoda mester mondta: "csináld vagy ne csináld, de nem próbáld".

Nomen Nescio 2009.03.23. 15:50:46

Gyurcsány csinálja is, Ő nem próbál, hanem konkrétan tesz azért, hogy az álparlamenti kvázidemokrácia belső mutyijaival tudjon tovább élni... na volt ezért volt gerinctelen ez a bejelentés. Másfelöl pedig megbízza saját magát az utód kijelölésével. Hol van itt a demokrácia?

Mr.Edorwhat 2009.03.25. 20:32:52

a kormány-ciklus nem járt le, a kormány nem mondott le, csak a kormányfő. a helyére meg javasolhat utódot. ez abszolút demokratikus.

de ugrálhatunk a Gyurcsány témán, a válságot nem ő idézte elő.

"a láthatatlan kéz"

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2009.03.26. 00:05:57

Engem csak az erdekel, mi koze ennek a lathatatlan keznek. Az valahogy nagyon mas... :-)

Mr.Edorwhat 2009.03.28. 19:02:41

mindent hátulról irányít valaki, így értettem.
süti beállítások módosítása