HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Kinek üzent izrael?

2010.03.19. 07:43 Nomen Nescio

Szerdán (2010. 03. 17.) Magyarország légterében gyakorlatozott két izraeli katonai repülőgép. A ferihegyi polgári légikikötő leszállópályáit kétszer is megközelítették majd tovább haladtak. Még ha NATO gépek lettek volna, arra azt mondja az ember, hogy rendben, szövetséges haderő, de Izraellel semmilyen katonai szövetségben nem vagyunk. Vagy igen?

Az illetékes hatóságok egymásra mutogatnak, miközben az is vitatott, hogy egy, vagy két gép járt hazánkban. Izrael budapesti nagykövete úgy nyilatkozott, hogy az eljárás nem szokatlan és nem is ez az első eset. A részletekről természetesen nem tud nyilatkozni, hiszen csak a szükséges engedélyek beszerzése a feladata hasonló esetekben. 

A berepülési engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóság adta ki, a műveletről a Honvédelmi Minisztérium állítólag nem tudott. A Nemzeti Közlekedési Hatóság nem tudja megmondani, hogy ilyen rutinszerű gyakorlatra eddig hány esetben adtak engedélyt. Az biztos, hogy a titkolózás és egymásra mutogatás csak növeli a bizonytalanság érzését. Ahogyan az is, hogy a katonai járművek diplomáciai védettséget élveztek. Az esemény kérdéseket vet fel.

  • Honnan érkeztek a gépek és merre tartottak?
  • Milyen (rutin) feladatot hajtottak végre az azonosító és felségjel nélküli izraeli felderítő repülőgépek a magyar légtérben?
  • Milyen katonai manővernek része a legforgalmasabb magyar polgári légikikötő megközelítése?
  • Nato együttműködés volt-e a leplezetlen katonai manőver egy NATO tagállam szuverén légterében??
  • Hány esetben történt hasonló berepülés a Magyar légtérbe?
  • Leszálltak-e a gépek hazánk bármely repülőterén?
  • Voltak-e utasok a gépen?
  • Vettek-e fel utasokat hazánkban ?

Mi volt a célja az exhibicionista repülőgépekkel Izraelnek? Ezek a repülők a legmodernebb elektronikus felderítő eszközökkel lehettek ellátva. Ilyen technikával a rádió és mobiltelefon beszélgetéseket is lehallgathatók. Felderítést általában nagy magasságból és relatíve rossz látási viszonyok között szoktak végezni, hogy minimálisra csökkentsék a láthatóságot... Kartográfiai jellegű felderítéshez, tereptárgyak pozicionálásához nincs szükség berepülésre, arra ott vannak a nagyfelbontású képalkotó műholdak.

Erődemonstráció lehetett a légiparádé, amivel bemutatták Európának, hogy milyen közeli is a közelkelet? Érdekes egybeesés, hogy Károly herceg és felesége épp szerdán érkezett hazánkba négynapos látogatásra. Hivatalosan éghajlatváltozásról, környezetvédelemről és örökségvédelemről tárgyal a hercegi házaspár. Nekik szólt a bemutató?

 

Mi magyarázhatja az átstartolási manővert? Az engedély "betonérintéses leszállás"ra szólt. Ilyenkor a gépek leszálló irányba állnak és megkezdik a süllyedést, de leszállás nélkül újra a levegőbe emelkednek.

Izrael gátlástalanul használja bármely állam légtereit saját céljaira. Számtalan esetben fordult elő, hogy robotrepülőket irányítottak ellenséges területre, ahol azok támadó manővereket hajtottak végre. Előfordult olyan eset is, ahol nácivadászok raboltak el háborús bűnökkel vádolt személyeket, akiket aztán izraeli repülőkön szállítottak Izraelbe. 

Én a katonai és biztonságpolitikához nem értek, ezért arról legfeljebb agyalni tudok. Nem tudom eldönteni, hogy Szíria, vagy Irán volt-e az üzenet címzettje vagy más. Nem tudok arról elméleteket felállítani, hogy ez talán egy közelgő invázió előkészülete volt-e.

Sokkal jobban érdekel, hogy a magyar hatóságok titkolózása a választás hajrájában milyen közhangulatot eredményez és melyik politikai erő malmára hajtja a vizet...

 

Szólj hozzá!

Címkék: összeesküvés elmélet

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr371851474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása