HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

Az új közigazgatási rendszer

2010.04.29. 16:49 Nomen Nescio

Orbán Viktor: A rangkórságnak vége van!

A Leendő miniszterelnök, sajtótájékoztatón közölte elképzeléseit. A kormány várhatóan május második felére állhat fel. Ezt már megelőzheti néhány fontos pont megtárgyalása a Parlamentben.

Túl sok konkrétumot most sem árult el a minisztériumokról. Amit tudni lehet, hogy megszűnik a miniszterelnöki hivatal, helyébe a miniszterelnökség intézménye lép. Vezetője Varga Mihály lesz -államtitkári pozícióban. Orbán Viktor szóvivője pedig Szíjártó Péter .

Ezen kívül annyit árult el Orbán Viktor, hogy a közigazgatás rendszerének megszervezése és irányítása Navracsics Tibor -jelenlegi frakcióvezető kezébe kerül, a Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium élén. Navracsics Tibor úgy fogalmazott, hogy ezentúl az állam a közjót kell, hogy szolgálja.

Én meg úgy fogalmazok, hogy lassan ideje volna előrukkolni a leendő vezérkar névsorával és a leendő új intézményrendszer szerkezetével. Még akkor is/ vagy épp ezért, ha egy az előzőektől gyökeresen eltérő közigazgatási rendszert is épít ki/fel a Fidesz-Kdnp pártszövetség.

Igyekeztem élőben követni a sajtótájékoztatót, de sem tévében, sem a Fidesz.hu oldalon -ahol egyébként kint van/volt az élő közvetítés linkje, nem tudtam nézni a történéseket. A link alatt az ALGOritmic informatikai kft logója volt látható, és néha az ugráló kép és hang. -Hát attól nem leszek okosabb... Utólag hallottam, hogy az Info rádión végig leadták -ezt elszúrtam, sajnos képfixált agyam van... A rádió eszembe sem jutott

No de az például kifejezetten érdekel, hogy lesz-e újra belügyminisztérium (vagy hasonló), vagy ha önállóan nem, mivel lesz összevonva? És persze ki lesz az élén? Ugye nem Pintér? Lesz-e külön minisztériuma a kulturának és a közoktatásnak? Az egy elszólásból kiderült, hogy lesz Nemzetgazdálkodási minisztérium. Olyan dolgok érdekelnek még, mint hogy  lesz-e intézmény, amely foglalkozik majd a teljes magyarsággal, határainkon innen és túl.

Kérdéseim maradtak, pedig nagyon vártam már ezt a sajtótájékoztatót. A majdnem működő, majdnem élő közvetítés akadozó képkockái között azt hallottam, hogy megindokolta miért nem álnak elő ebben a pillanatban a teljes új rendszerrel és a majdani vezetőkkel, de abból a néhány foszlányból nem tudom összeállítani a véleményalkotáshoz szükséges információt.

Amúgy ez a közvetítés nagyon romantikus volt. Eszembe jutnak a kopott dokumentumfilmek '56-ról, amikor a lódenkabátos nép ott gubbaszt a rádió előtt és keresi a SzabadEurópa adót... Remélem a már majd hibátlan felvétel hozzáférhető lesz a későbbiekben.

A legújabb dátum hétfő, amikor végre megtudhatja ország-világ népe, kik vezetik hazánkat a szép, új jövőbe...

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: belpolitika új közigazgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr341962318

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán-kormány 2.0: mindent a nulláról 2010.04.30. 09:16:06

Az új kormányzati rendszer egy óriási lutri. A kormányzás sikere nagy mértékben három miniszteren múlik, rájuk elképesztő teher fog nehezedni. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Orbán Viktor tegnap sem árulta el egészében, hogyan is fog kinézni új...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása