HTML

Díszmagyar - Az álhírgyár

Az oldalon található bejegyzések sajátos véleményt tükröznek, nem pártok vagy politikai csoportok kialakított véleményét mutatják be. Amennyiben az itt olvasottak további gondolatokat ébresztenek, írjon hozzászólást. Tegyen így akkor is ha véleménye nem egyezik a szerző véleményével!

InMemoriam

Nem Nem Soha!

Utolsó kommentek

  • cxc: A veszély a hegymenete optimalizált terepjáróban rejlik. Ha az ilyen szürke autó nagyobb átétbe k... (2014.04.09. 21:12) Orbán Express
  • cxc: Ez volt az első gondolatom ahogy pár nap különbséggel ÉK ban és Iránban is volt rengés :-) (2013.04.11. 17:56) Klasszikus összeesküvés elmélet?
  • Nomen Nescio: Én Európa erejét pont a sokszínű kultúrájában és nem a "globalomaszlagosított" olvasztótégelyben l... (2013.04.09. 21:23) Kétegyország
  • cxc: Megint belepofázom a saját magam hülyeségét :-) Elvégre én is hűséges olvasója vagyok a blogodnak... (2013.04.09. 15:47) Kétegyország
  • cxc: Csak annyira árnyalt amennyire árnyaltnak akarod látni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekednek, ho... (2013.03.25. 14:44) "Kétmagyarország" hány ország?
  • Utolsó 20

hidegen fújnak a szelek - azok nem jót jelentenek

2010.06.22. 18:05 Nomen Nescio

A FIDESZ alkalmasnak tartja az MSZP államfőjelöltjét.

Az MSZP államfőjelöltje kijelentette: aláírná a kettős állampolgárságról szóló törvényt, de köztársasági elnökként felhívná a figyelmet a következményekre. Mint mondta: a magyar politika soha nem mondhat le arról, hogy felelősséget kell vállalni a határon túli magyarok iránt, de ez nem jelenthet gyámkodást. Kijelentette, a határok megváltoztathatatlanságának doktrínáját nem lehet kétségbe vonni.

Kezdjük ott, hogy egyáltalán nincs olyan doktrina*, amit ne lehetne kétségbe vonni. Elvetettünk mi már itt Európában sok doktrinát. Az utóbbi időben nem a föld körül kering a nagy világmindenség, de még csak nem is a nap körül. Az is bebizonyosodni látszik, hogy a föld nem lapos tányér. Elvetettünk sok vallási doktrinát is, bár némelyek újabban kezdenek feltámadni. Az viszont egészen bizonyos, hogy nincs megváltoztathatatlan határvonal. Sem politikai, sem etnikai, sem semmi más típusú.

Gondoljunk csak bele micsoda fejetlenség is volna, ha mondjuk össze kellene egyeztetni Pannonia Provincia határait a nagy Római birodalmon belül a török hódoltság idején létező Oszmán birodalommal... Esetleg Dzsingiz kán hódításait véglegesnek elkönyvelve ezt is bevonhatnánk a nagy osztozkodásba. A Kínai Népköztársaságnak pedig kéretik kivonulni a Tibeti független államból...

Vagy nem minden határ szent és sérthetetlen? Esetleg ezt valahogy úgy képzeljük el, hogy a világ amint belépett a huszadik (esetleg a huszonegyedik) századba, egy hatalmas nagy pecséttel lezárták (de kik?) a fejlődés minden lehetőségét?

Egyáltalán honnantól kezdve kell a határokat szentnek és megváltoztathatatlannak tekinteni? Főként milyen területre tesszük zár alá a határváltozás lehetőségét?

Vegyünk egy nem túl távoli lehetőséget, mondjuk a második világháború végét. Azért ezt, hogy a felvidéki tót atyafiak nyugodalmasan legyenek éjszak. Ebben az esetben a két Németországot kéretik megint kettédarabolni, összeforrasztani nagy Jugoszláviát, Ukrajnát visszatoloncolni a Szovjetúnióba, ja igen, míg el nem felejtem: Felvidéket kéretik visszafogadni Csehszlovákiába...

Ne feledkezzünk meg a gyarmattartó birodalmaknak lesznek szívesek visszatelepíteni bürokráciájukat egykori újdonsült gyarmataikra... Lássuk be, ez azért nonszensz. De ha ez nem megoldható, akkor honnan is vegyük szentnek és megmásíthatatlannak a határvonalakat? 1920 előttre ugye ne merészeljünk gondolni, mert az mégis csak szentségtörés volna?

Azt is be kell látnunk, hogy kevés olyan birodalom volt Európa történetében, amelyet olyan gyakran tépett a balsors, mint a Magyar Királyságot. Ennek ellenére olyan birodalom is kevés van, amely annyi ideig bírtokolta volna megalakulásától a tulajdonolt területeit, mint a Magyar Királyság a Kárpát-medencét. Birodalmak jöttek, mentek, Alakultak és változtatgatták határaikat. A Magyar Királyság meg állta az idők viharát a huszadik századig szinte változatlanul.

meg eddig! Mert most aztán a nagyvilág kimondta a huszonegyedik század elején, hogy bármiféle fejlődésnek és alakulásnak itt van a vége. Ez a világ a létező világok lehető legjobbika, amit az eljövendő nemzedékeknek megtartani mindannyiunk szent kötelessége az idők végezetéig...

Az elképzeléssel cak az a baj, hogy teljesen életszerűtlen. Ilyen törekvéseket csak egy amúgy elöregedett és haldokló birodalmakban szokás kitalálni. Ha ez igaz, akkor a közös európai birodalom igen hamar kihalásra ítélte magát.

Trianon Európa szent tehene. Szent és sérthetetlen! Addig biztosan, amig velünk is elhitetik ezt a körülöttünk lévő hatalmak. 


* Doktrina: (lat.) a. m. tanítás, tan. elmélet, tudomány. Az államtudomány terén elmélet, melyet az államéletben gyakorlatilag érvényesítenek.

Szólj hozzá!

Címkék: nagyvilág szép új világ szentkorona szemérmes újságírás

A bejegyzés trackback címe:

https://diszmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr462101523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása